newa
Smederijstraat 25
5111 PT Baarle-Nassau
Tel: +31 (0) 13 50 72 000
E-mail: info@newa.nl 
    PRODUCTEN


Zoeken: 
 

 


Zuidelijke Betonreparatiemiddag

Op donderdagmiddag 30 maart organiseert het BetonOnderhoudsPlatform de Zuidelijke Betonreparatiemiddag in de LocHal in Tilburg.

Interesse? Klik op de afbeelding voor meer informatie!
Demonstratie model Proceq GP8000 betonradar beschikbaar voor verkoop

Naar aanleiding van het vervangen van Newa`s demonstratie apparatuur heeft Newa één demonstratie model van Proceq GP8000 betonradar beschikbaar voor verkoop.

Het demonstratiemodel van de Proceq GP8000 betonradar komt uit bouwjaar 2018 en is door Newa sindsdien ingezet voor demonstraties en testen.

Neem voor meer informatie en een aanbod van deze gebruikte betonradar contact op met Newa!
Grondradar demodag

Op dinsdag 29 november organiseren Newa en Screening Eagle Technologies een grondradar demodag. Tijdens de grondradar demodag bieden we u de kans om een grondradar met revolutionaire technologie te ervaren die u ongekende mogelijkheden biedt om efficiënt geofysisch onderzoek uit te voeren en een ondergrond of ondergrondse objecten om te zetten naar digitale beelden.

We bieden u uitgebreid de mogelijkheid om de Screening Eagle GS8000 Pro met de unieke SFCW-technologie in de praktijk te testen en alle mogelijkheden te zien die het systeem voor uw toepassing kan bieden!

Wanneer: dinsdag 29 november 2022 van 09:00 – 13:30 uur

Waar: Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum, Zeist

Deelnemen? Meer informatie en een mogelijkheid tot registreren kunt u vinden door te klikken op de afbeelding.

We ontmoeten je graag op dinsdag 29 november!
Dekkingsmeter PM8000 Pro beschikbaar voor tests & demonstraties op locatie!

Dekkingsmeter PM8000 Pro is `s werelds meest compacte, veelzijdige en nauwkeurige dekkingsmeter voor het efficiënte inspecteren van betonconstructies, Meer informatie? Klik dan op de afbeelding!

Interesse in een demonstratie van dekkingsmeter PM8000 Pro door Newa Techniek & Screening Eagle Technologies? Schrijf u dan in via deze link!
Nieuw: Dekkingsmeter PM8000 Pro

Maak kennis met dekkingsmeter PM8000 Pro, de nieuwste toevoeging van Screening Eagle Technologies aan de lijn met producten voor het inwinnen, analyseren en visualiseren van constructiedata. Dekkingsmeter PM8000 Pro is `s werelds meest compacte, veelzijdige en nauwkeurige dekkingsmeter voor het efficiënte inspecteren van betonconstructies. Meer informatie? Klik dan op de afbeelding!

Interesse in een demonstratie van dekkingsmeter PM8000 Pro door Newa Techniek & Screening Eagle Technologies tijdens de PM8000 demo days? Schrijf u dan in via deze link!

Op 27 september om 09:00 uur en op 29 september om 17:00 uur organiseert Screening Eagle Technologies webinars waarin dekkingsmeter PM8000 Pro wordt geïntroduceerd. Inschrijven kan via deze link.
15e Noordelijke Betonreparatiemiddag

Wim Jansen, Betononderhoudspaviljoen & Jansen Event-Sportmanagement bedankt voor de organisatie van de 15e Noordelijke Betonreparatiemiddag in chateauhotel De Havixhorst in De Wijk! Het was een mooie dag met een hoge opkomst en interessante lezingen. 

Namens Newa heeft Ivo Verheijen inleiding verzorgd over betonradar als gereedschap voor het inwinnen van hoogwaardige constructiedata.
1e Proceq GP8100 betonradar in Nederland voor Nebest

Met de Proceq GP8100 betonradar beschikt Nebest, gespecialiseerd in inspectie, technisch advies en projectmanagement in de infrastructuur, over een zeer productieve en draagbare betonradar die uitblinkt in een grote scanbreedte, hoge scansnelheid en een uitmuntende scandiepte.

Meer informatie? Klik dan op de afbeelding!
Wilt u de stroefheid van een rijbaan, een wegmarkering of een voetpad meten maar heeft u of geen beschikking over een SKM/SWF stroefheidsmeting of is uw situatie niet toegankelijk voor een SKM/SWF stroefheidsmeting en is een SRT-meting te arbeidsintensief?

Maak dan kennis met de T2go: een stroefheidsmeter, ontwikkeld door SARSYS-ASFT. Deze eenvoudige stroefheidsmeter bepaalt snel en nauwkeurig de stroefheid in µ, op droge én verontreinigde ondergronden!

Dankzij het compacte en gebruiksvriendelijke ontwerp is de T2go stroefheidsmeter de oplossing voor stroefheidsmetingen in µ. Volledig geautomatiseerd verzamelt u onder meer stroefheidsgegevens, lucht- en grondtemperatuur, luchtvochtigheid en de GPS-positie van start- en stoppunten.

Meer weten over de T2go stroefheidsmeter? Klik dan op de afbeelding.
Maak kennis met GPR Insights!

GPR Insights is de nieuwe standaard voor een innovatieve en toegankelijke grondradar-data analyse. Uw ingewonnen grondradar-data wordt snel en eenvoudig omgezet naar een duidelijke rapportage voor uw opdrachtgever. Verhoog direct de efficiëntie van uw onderzoek, deel en ontvang veilig data en werk eenvoudig samen met leden van uw team!

Met GPR Insights van Screening Eagle Technologies beschikt u over een zeer innovatieve web-app voor het analyseren van uw data. Inclusief 2D- en 3D-visualisatie van uw data. Met GPR Insights ziet u al resultaat in minder dan 60 seconden! Daarnaast is de web-app compatible met grondradar-data van alle merken en soorten grondradars.

Wilt u GPR Insights 30 dagen gratis proberen? Neem dan contact op met Newa!
Nieuwe versie van de Proceq GS app!

Ervaar de ongeëvenaarde mogelijkheden van de nieuwe GS 2-app voor de Proceq GS8000 grondradar! Ongeacht de omstandigheden maakt de GS 2-app het mogelijk om zeer efficiënt en gebruiksvriendelijk de ondergrond van een locatie in beeld te brengen.

Het enige wat u hoeft te doen is te lopen met de Proceq GS8000 grondradar in combinatie met de GS 2-app. Bochten of obstakels vormen geen enkele belemmering. Uw verzamelde data van de ondergrond wordt prachtig weergegeven in realtime en volledig voorzien van de juiste geo-informatie.

Met de GS 2-app en de Proceq GS8000 grondradar staat u aan het begin van een revolutie. Het in kaart brengen van de ondergrond zal nooit meer hetzelfde zijn dankzij deze uitmuntende flexibiliteit en bewegingsvrijheid. Wilt u meer weten over de GS 2-app? Klik dan op de afbeelding!
Proceq Profometer Corrosion 4-wielelectrode voor Cathodic Protection Advice B.V.

Met de aanschaf van de 4-wielelectrode voor de Proceq Profometer 6 bij Newa beschikt Cathodic Protection Advice B.V. nu over de meest uitgebreide en complete Proceq Profometer 6 bestaande uit een Profometer 650 AI dekkingsmeter gecombineerd met een Profometer Corrosion met staafelectrode en Proceq’s unieke 1-wielelectrode & 4-wielelectrode.

Meer informatie? Klik dan op de afbeelding!
Apparatuur voor inspectie van uitkragende betonnen galerij- en balkonvloeren

Het inspecteren van uitkragende betonnen galerij- en balkonvloeren op constructieve veiligheid is en blijft belangrijk. Zo kan de veiligheid voor bewoners en zekerheid voor vastgoedeigenaren en VVE’s gegarandeerd worden.

Newa is uw betrouwbare partner voor het leveren, verhuren en onderhouden van apparatuur voor het non-destructief onderzoek om uitkragende betonnen galerij- en balkonvloeren te inspecteren en data te verzamelen. Op basis van deze constructiedata wordt de constructieve veiligheid nauwkeurig bepaald. Als specialist op het gebied van apparatuur voor non-destructief betononderzoek kunnen we tevens voorzien in gebruikersinstructie voor het werken met de door Newa te leveren en te verhuren apparatuur.

Enkele relevante voorbeelden uit ons assortiment:

 • Dekkingsmeter Proceq Profometer 6, voor het uitvoeren van zeer precieze non-destructieve metingen van de betondekking.
 • De Proceq GP betonradars, voor het bepalen van de wapeningsconfiguratie en het maken van een betrouwbare 3D scan van de wapening.
 • Potentiaalmeter Proceq Profometer Corrosion, voor het analyseren van corrosie van wapeningsstaal.

Wilt u meer weten over hoe Newa u kan assisteren bij het onderzoeken van de veiligheid van betonnen constructies? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.
Form + Alpha 2-4000 geschikt voor high performance concrete voor Normec Servaco

Normec Servaco, gespecialiseerd laboratorium voor industriële analyses en onderzoek gevestigd in het Belgische Wevelgem, heeft een unieke Form + Test beproevingsmachine Alpha 2-4000 aangeschaft. Deze levering van Newa is bijzonder omdat deze Form + Alpha 2-4000 is voorzien van extra voorzieningen waardoor deze beproevingsmachine geschikt is voor het explosieve bezwijkgedrag van high performance concrete (HPC).

Wilt u meer informatie? Klik dan op de afbeelding!
Zoekt u een oplossing voor het snel en nauwkeurig onderzoeken van betonnen objecten en het verzamelen van constructiedata?

Maak kennis met de verbluffende betonradars van Proceq, een lijn bestaande uit compacte, ergonomische en vooral uiterst gebruiksvriendelijke radars van de hoogste kwaliteit.

Dankzij de imponerende Stepped-Frequency Continuous-Wave (SFCW) radartechnologie tilt u uw non-destructief betononderzoek direct naar een hoger niveau. Door het unieke brede meetbereik van Proceq’s betonradars hoeft u niet meer te kiezen tussen verschillende GPR-antennes zoals bij traditionele radarsystemen.

En de slimme combinatie van de unieke SFCW- radartechnologie, de unieke Proceq GPR app en het online datamanagement- en samenwerkplatform Workspace staat garant voor ongeëvenaarde prestaties, haarscherpe data en een zeer plezierige gebruikerservaring.

Proceq’s betonradars:

Wilt u meer weten over de Proceq betonradars? Klik dan op een van bovenstaande links of neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.
Beoordeling brugconstructie zonder documenten, tekeningen, berekeningen, specificaties?

Onze gewaardeerde klant IV-infra uit Papendrecht stond onlangs voor een indrukwekkende uitdaging. Hoe maak je een nauwkeurige beoordeling van een brugconstructie zonder dat er documenten, tekeningen, berekeningen, specificaties of materiaalkwaliteit bij komen kijken?

In onderstaand artikel krijgt u gedetailleerd te zien hoe dit is gelukt met behulp van de door Newa geleverde Proceq GP8000 betonradar. Een imposant inkijkje in de kracht en efficiëntie van deze uiterst nauwkeurige Stepped Frequency Continuous Wave (SFCW) betonradar van Screening Eagle Technologies.

Klik hier voor de link naar artikel!

Wilt u meer informatie over de betonradars van Proceq? Klik dan op deze link!
Richtlijn “Toepassing van beton bij in de grond gevormde funderingspalen en wanden”

Onlangs heeft de NVAF (Nederlandse Vereniging Aannemers Funderingswerken) en het Betonhuis namens de leveranciers van betonmortel gezamenlijk de richtlijn “Toepassing van beton bij in de grond gevormde funderingspalen en wanden” opgesteld en gepubliceerd.

Bent u klaar voor het professioneel en nauwkeurig bepalen van de eigenschappen betonmortel bij een ingangscontrole? Newa is uw gespecialiseerd partner voor al uw apparatuur en benodigdheden voor de controle van betonmortel voorafgaande aan de toepassing bij in de grond gevormde funderingspalen en wanden!

Wilt u meer weten over ons assortiment of het controleren en bepalen van in de grond gevormde funderingselementen? Klik dan op de afbeelding of neem vrijblijvend contact op met Newa voor meer informatie.
KINT congres 2021

Op 10 november neemt Newa deel aan het KINT congres 2021 in Raamsdonksveer. Dit evenement wordt georganiseerd door de Nederlandse Vereniging voor Kwaliteitstoezicht, Inspectie en Niet-Destructieve Techniek. Het congres staat deze jaargang volledig in het teken van Kwaliteitstoezicht Inspectie en Niet-Destructieve Techniek.

Meer informatie? Klik op de afbeelding!
Wilt u bepalen welke belasting uw verpakking, gestapelde verpakkingen en compleet verpakte pallets aankunnen?

Dat kan probleemloos met de Form + Test EM 100-4 S, een elektromechanische beproevingsmachine om drukproeven op verpakkingen uit te voeren. Zo bepaalt u eenvoudig de belasting van uw verpakking, van één doosje tot een compleet verpakte pallet!

De Form + Test EM 100-4 S is modulair uitvoerbaar en hierdoor volledig naar uw wensen te configureren. Daarnaast voert de Form + Test EM 100-4 S uw proeven uit met een zeer hoge nauwkeurigheid. Bovendien beschikt deze machine over een uitstekende reproduceerbaarheid dankzij de DIGIMAXX ® C-30 controller en is leverbaar in diverse afmetingen en krachten.

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie over de mogelijkheden van de Form + Test EM 100-4 S.
Het onderzoeken van de corrosie activiteit van wapeningsstaal in een betonconstructie was nog nooit zo eenvoudig!

Met de Proceq Profometer corrosion heeft u nu de beschikking over een gebruiksvriendelijk en efficiënt instrument voor het lokaliseren van wapeningscorrosie dat volledig naar uw wensen is uit te breiden.

Deze Proceq Profometer corrosion is uitgerust met een staaf electrode voor het nauwkeurig opsporen van corrosie. Maar waarom stoppen bij deze basisuitrusting? Complementeer uw Proceq Profometer corrosion met de unieke 1-wiel en 4-wiel elektrodes. Het voordeel? U bespaart direct veel tijd bij het uitvoeren van elektrische potentiaalmetingen van grote oppervlaktes!

Of upgrade uw meegeleverde touchscreen unit naar een volwaardige dekkingsmeter voor gecombineerde onderzoeksmogelijkheden. Daarnaast wordt het verwerken en analyseren van uw data met deze potentiaalmeter zeer eenvoudig dankzij de intuïtieve interface.

Het maakt de Proceq Profometer 6 de ideale alles in één oplossing voor uw dekkingsmetingen en corrosieanalyse! 

Meer weten over de Proceq Profometer corrosion? Klik op de afbeelding of neem vrijblijvend contact met ons op!
Tramex flooring inspector kit

Alles bij de hand voor de inspectie van een houten vloer op een betonnen ondergrond? Kies dan voor de Tramex Flooring Inspector Kit: een uitgebreide set voor het bepalen van contactvocht, luchtvochtigheid, luchttemperatuur, oppervlaktetemperatuur én vochtspanning. De Tramex flooring Inspector Kit is de ideale bundeling van instrumenten voor elke vloerprofessional.

Met de Tramex Flooring Inspector Kit heeft u de beschikking over:

 • Betonvochtmeter Tramex CME5
 • Tramex Meters-app voor Android en iOS (telefoon niet inbegrepen).
 • Hygro-i2® relatieve vochtigheidssonde.
 • Tramex Heavy-duty houten pin-sonde
 • Tramex Infrarood-oppervlaktethermometer IRT2.
 • Telescoopstok voor betonvochtmeter Tramex CME5

Wilt u meer weten over de Tramex Flooring Inspector Kit? Klik dan op de afbeelding!
Bent u op zoek naar een modulaire oplossing voor het uitvoeren van statische en dynamische testen op proefstukken van wisselende afmetingen? Met de Form + Test testportalen beschikt u over een systeem dat volledig naar uw wensen is te configureren. Zo ontwerpt u zelf eenvoudig een compleet modulair testportaal dat naadloos aansluit op uw onderzoek. Zelfs het testen op draaimoment is geen probleem.

Universele testopstellingen van Form + test zijn beschikbaar in talloze varianten met diverse afmetingen en meetbereiken. Daarnaast is de montage van meerdere cilinders mogelijk. Newa kan bovendien de Form + Test testportalen leveren inclusief hydraulische benodigdheden, accessoires en software.

Wilt u meer weten over de uitgebreide mogelijkheden van de Form + Test testportalen? Neem contact met ons op voor aanvullende informatie.
Ultrasoon scanner Proceq Pundit PD8050

Maak kennis met `s werelds lichtste draadloze ultrasoon scanner voorzien van augmented reality en AI-mogelijkheden: de Proceq PD8050! Eén enkel apparaat dat de kracht van de Pundit 200 PE, Pundit 250 Array en de Proceq PD8000 combineert.

Ervaar verbeterde draadloze pulse echo ultrasoon inspecties van betonconstructies in 2D, heatmapping en 3D-beeldvorming met een zeer hoge resolutie. De Proceq PD8050 is de intelligentste pulse echo ultrasoon scanner voor non-destructief betononderzoek op de markt. Waar een betonradar stopt, gaat u met de Proceq Pundit PD8050 verder met het verzamelen van constructiedata!

Met de voortdurend evoluerende software in de Pundit Array app voorzien van AI en AR, realtime feedback van de transducer, directe datavisualisatie en het eenvoudig aanmaken van rapportages is de Proceq PD8050 een uitblinker in efficiëntie en gebruiksgemak.

Wilt u meer weten over het verzamelen van constructiedata met de Proceq PD8050? Klik dan op de afbeelding!
Form + Test universele test machines type EM

Bent u op zoek naar kwalitatieve en universele druk- en trekbank voor het uitvoeren van veeleisende statische en quasi-statische materiaaltesten? Dit zijn de Form + Test universele beproevingsmachines type EM, ideaal voor materiaaltests in onderzoek, ontwikkeling en kwaliteitscontrole.

Deze computergestuurde druk- en trekbank beschikt over een flexibele configuratie. Dit maakt het eenvoudig om met standaard kleminrichtingen en testopstellingen destructief en non-destructief onderzoek aan bijvoorbeeld metalen, elastomeren en composieten uit te voeren.

De Form + Test universele beproevingsmachines type EM zijn leverbaar met een maximale kracht van 5 kN tot 1.200 kN en voldoen uiteraard aan de eisen gesteld voor nauwkeurigheidsklasse 1 volgens ISO 7500-1. Het uitvoeren van trek-, druk- en buigtesten is afhankelijk van accessoires.

Wilt u meer weten over de Form + Test universele beproevingsmachines type EM? Klik dan op de afbeelding!
Proceq Pundit Array app - versie 5.0

De nieuwe 5.0 versie van de Pundit Array app is nu beschikbaar in de App Store. Download hem nu via deze link. Een update voor `s werelds meest gebruiksvriendelijke, intuïtieve en krachtige pulse echo ultrasoon-instrument voor non-destructieve betoninspectie.

Met deze nieuwe versie krijgt u de beschikking over een verbeterde nauwkeurigheid en beeldkwaliteit. Maar dat is niet alles. Want met de 5.0 update van de Pundit Array app heeft u nu volledige controle over de gebruikte frequentie, het voltage en de maximale zendtijd. Ook voor de nieuwe Pundit PD8050. 

Meer weten over de Pundit Array app of non destructief betononderzoek met ultrasoon apparatuur? Klik dan op deze link!
Woensdag 29 september 15:00 uur - Subsurface Detection and Mapping Special Event

Tijdens dit online Subsurface Detection and Mapping Special Event wordt u meegenomen in de laatste indrukwekkende innovaties, nieuwe releases en baanbrekende verrassingen van Screening Eagle en de Proceq GS8000 grondradar.

Meld u kosteloos en bekijk samen met professionals van over de hele wereld de nieuwste ontwikkelingen!

Subsurface Detection and Mapping Special Event

Wanneer: 29 september 2021
Tijd: 15:00 uur
Aanmelden:  Via deze link!Maak kennis met de T2go: een nieuwe stroefheidsmeter, ontwikkeld door SARSYS-ASFT

Dit veelzijdige instrument bepaalt zeer nauwkeurig de stroefheid, op droge én verontreinigde ondergronden! En dankzij het compacte en gebruiksvriendelijke ontwerp is de T2go stroefheidsmeter een oplossing voor stroefheidsmetingen van middelgrote oppervlakken welke niet met een SKM/SWF kunnen worden uitgevoerd en waar een SRT-meting te arbeidsintensief is.

Met de T2go continue stroefheidsmeter bepaalt u de stroefheid van uw ondergrond op locaties als:

 • Gebieden zoals zebrapaden, bushaltes en rotondes
 • Luchthavens
 • Wandel- en fietspaden
 • Racecircuits
 • Fabrieksvloeren
 • Offshore platforms
 • Scheepsdekken

Meer weten over de T2go stroefheidsmeter? Neem vrijblijvend contact met ons op of klik op de afbeelding voor meer informatie.
Bent u op zoek naar een effectieve wijze om de kwaliteit en integriteit van funderingspalen te bepalen?

Met de Proceq PI8000 beschikt u over één apparaat voor het akoestisch doormeten van funderingspalen op basis van sonic integrity testing (SIT) én het uitvoeren van impact echo metingen. Deze metingen zet u vervolgens eenvoudig uiteen in een heatmap voor het snel lokaliseren van probleemlocaties.

De data van uw metingen wordt eenvoudig verzameld met de Proceq Pundit Impact app waar u uw gegevens ook direct kunt bewerken. Daarnaast wordt uw data razendsnel gedeeld met uw backoffice of opdrachtgever dankzij een automatische synchronisatie. Een knap staaltje van efficiënt samenwerken!

Wilt u de mogelijkheden van de Proceq PI8000 met eigen ogen zien en testen? Neem contact op met Newa voor een demonstratie op locatie!
De krachtige Proceq GP8100 betonradar in actie!

In onderstaande video ziet u een groot formaat area scan van bijna 100m2… gemaakt met maar liefst 1200 scans per seconde.

Zoals u ziet beschikt de Proceq GP8100 over een zeer hoge scansnelheid én een imposante scanbreedte. Ideaal voor de non-destructieve betoninspectie van bijvoorbeeld grote oppervlakken binnen gebouwen of brugdekken.

Wilt u de mogelijkheden van de Proceq GP8100 met eigen ogen zien en testen? Neem contact op met Newa voor een demonstratie op locatie!
Tramex flooring installer tech kit

U wilt een overlaging op een betonvloer aanbrengen en de condities meten en monitoren? Kies dan voor de Tramex Flooring Installer Tech Kit!

Een compacte en veelzijdige set voor het meten van contactvocht, luchtvocht én temperatuur van betonvloeren. Door de samenstelling van de Tramex FTK beschikt u over alle benodigde apparatuur die uiteraard naadloos met elkaar samenwerken en logt u eenvoudig de verwerkingsomstandigheden. Zelfs tijdens uw werkzaamheden. 

Met de Tramex FTK heeft u de beschikking over:

 • Tramex CME5 vochtmeter met telescoopstok
 • Tramex Ambient Feedback Datalogger - DL-RHTX.
 • Tramex Meters-app voor Android en iOS (telefoon niet inbegrepen).
 • Tramex-contacttemperatuursonde

Meer informatie over de Tramex flooring installer tech kit? Klik dan op de afbeelding!
Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Versie 5.0 van de Proceq GPR Live app is nu beschikbaar in de App Store!

De nieuwste versie van de Proceq GPR Live app maakt het mogelijk om met een Proceq GP betonradar oppervlakken tot 100 m2 te scannen en uw verzamelde data direct toegankelijk te maken in Workspace. Op deze manier kunt u eenvoudig online uw gegevens beheren en delen op elke locatie en op elk moment.

Zowel Screening Eagle Workspace als de 5.0 versie van de Proceq GPR Live app zijn direct en zonder extra kosten beschikbaar voor gebruikers van een Proceq GP betonradar. Deze volgende uitbreiding voor gebruikers van een Proceq betonradar maakt eens te meer duidelijk dat bij een goede betonradar de waarde zit in de continue doorontwikkeling van software en niet in de eenmalig aangeschafte antenne. In de afbeelding ziet u de ontwikkeling van de Proceq GPR Live app sinds 2017 en we beloven u dat de ontwikkeling nog niet ten einde is!

Wilt u weten hoe Screening Eagle Workspace of een betonradar van Proceq voor u van meerwaarde kan zijn? Kijk op www.newa.nl of neem vrijblijvend contact met ons op.
Ultrasoon onderzoek bij hoge temperaturen

Ultrasoon onderzoek uitvoeren bij hoge temperaturen kan een flinke uitdaging zijn. U heeft vaak te maken met potentieel gevaarlijke en oncomfortabele werkomstandigheden en tijdsdruk doordat ultrasoon tasters een beperkte tijd inzetbaar zijn.

Met de huidige beschikbare instrumenten is de workflow voor het uitvoeren van uw onderzoek vaak onnodig complex en inefficiënt. Benieuwd hoe u dit kunt veranderen?

Met de Proceq UT8000 Flaw detector verzekert u zich van een snellere, betrouwbaardere en efficiëntere werkwijze voor ultrasoon onderzoek bij hoge temperaturen. Meer informatie? Klik dan op de afbeelding!
Nieuwe levering!

Van Wijk Beton- en Waterbouw Nieuwegein B.V heeft drie kwalitatieve instrumenten aangeschaft bij Newa. Wilt u weten welke? Klik dan op de afbeelding!
Screening Eagle Workspace

Wilt u alle inspectiedata van uw betonradars, betonproefhamers en andere inspectieapparatuur op één plaats verzamelen en altijd toegankelijk hebben? Dan is Screening Eagle Workspace de oplossing!

Screening Eagle Workspace is het online samenwerk & data management platform voor al uw inspectiedata van alle Screening Eagle-apps. Met Workspace zorgt u dat uw data altijd en overal toegankelijk is vanaf één veilige plek. Werk samen, open en deel al uw inspectiegegevens op zeer efficiënte wijze.

Elke Screening Eagle-gebruiker kan met Workspace overal en altijd samenwerken vanuit één gebruiksvriendelijk online dashboard, inspectiegegevens beheren en delen, door simpelweg in te loggen met een Screening Eagle-ID. Workspace is de ideale aanvulling op alle Screening Eagle-apps.

Wilt u meer weten over Workspace van Screening Eagle? Klik dan op de afbeelding of neem contact op voor meer informatie.
Tramex CCIK - concrete coatings inspector kit

Bent u op zoek naar een complete set voor het inspecteren van betonnen ondergronden op contactvocht, luchtvocht, luchttemperatuur én oppervlaktetemperatuur? Met de Tramex CCIK - concrete coatings inspector kit krijgt u de beschikking over alle benodigde instrumenten voor het zorgvuldig uitvoeren van uw werkzaamheden, namelijk:

 • Betonvochtmeter Tramex CMEX5
 • De Tramex meters iOS en Android app
 • Infrarood oppervlaktethermometer IRT2
 • Telescoopstok voor de Tramex CMEX5 betonvochtmeter

De betonvochtmeter Tramex CMEX5 is een non-destructieve digitale vochtmeter, ideaal voor het direct bepalen van vocht in betonnen vloeren en constructies Met de meegeleverde infrarood oppervlaktethermometer IRT2 beschikt u over een handige draagbare en contactloze infraroodthermometer met dubbele laser. Zeer nauwkeurig en voorzien van een snelle reactietijd.

En met de Tramex Meters app creëert u in een handomdraai een directe synchronisatie tussen uw meetinstrument en de Tramex meters app op uw iOS of Android apparaat. Ideaal om uw meetwaarden verrijken met foto’s, geo-tags, aanpasbare interactieve grafieken, spreadsheets en rapportages of data eenvoudig te delen.

Meer weten over de Tramex CCIK - concrete coatings inspector kit? Klik dan op de afbeelding!
Geodata direct in Google Earth met de Proceq GS8000 grondradar

Update! De Proceq GPR Subsurface-app is verbeterd en verhoogt nu razendsnel de efficiëntie van uw werkzaamheden. In enkele seconden kunt u uw grondradarmeting van een Proceq GS8000 inclusief locatiegegevens, tags en markeringen omzetten naar KML-formaat van Cloud naar Google Earth. Dit alles in slechts een paar klikken!

Met de Proceq GPR Subsurface-app exporteert en deelt u gegevens snel en eenvoudig via de cloud. Daarnaast is ook het meten via de app nog eenvoudiger geworden. Kies welke lijn binnen een grid u wilt meten en bepaal eenvoudig de richting. Zo zijn fysieke obstakels nooit meer een probleem.

Download nu geheel kosteloos de laatste versie van de Proceq GPR Subsurface-app in de App Store en ontdek welke mogelijkheden deze unieke GPR-app en de Proceq GS8000 grondradar u kan bieden!
Stroefheidsmeter GTE GMG200 voor A1 betononderhoud

Meer informatie? Klik dan op deze link!
Permeabiliteit van beton

Uit verkennend onderzoek naar betonaantasting in combinatie met mosaangroei blijkt dat vooral het verschil in porositeit/permeabiliteit van het randzonebeton een belangrijke rol speelt. Wilt u op een eenvoudige wijze de (lucht)permeabiliteit van beton meten? Dan heeft Newa een tweetal uitstekende permeabiliteitstester in haar assortiment:

 • Permeabiliteitstester Proceq Torrent, inclusief tweekamer vacuüm cel
 • Permeabiliteitstester Permea-TORR AC, voorzien van een actieve vacuüm cel.

Met beide instrumenten heeft u de beschikking over een gebruiksvriendelijke permeabiliteitstester om nauwkeurig onderzoek te doen naar bijvoorbeeld de permeabiliteit van randzonebeton. 

Bent u benieuwd naar de uitgebreide mogelijkheden van de Proceq Torrent en Permea-TORR AC? Of wilt u advies over de inzetbaarheid van deze nauwkeurige permeabiliteitstesters? Klik op de afbeelding voor meer informatie!
Laatste Proceq GP8100 betonradar webinars op 30 juni!

Wilt u meer weten over de unieke mogelijkheden van de nieuwe Proceq GP8100 betonradar, de 5.0 versie van de Proceq GP app en hoe u via Screening Eagle Workspace via uw desktop toegang krijgt tot uw betonradarmetingen?

Schrijf u dan nu in voor laatste twee webinars over deze unieke betonradar op woensdag 30 juni om 09:00 uur en om 17:00 uur! Inschrijven kan via deze link!
Wilt u op eenvoudige wijze de sterkteontwikkeling van beton monitoren tijdens het verharden?

ConSensor 3.0 is het ideale systeem om zeer nauwkeurig en realtime de meetgegevens en betonsterkte in te zien op een PC, tablet en/of smartphone. Is de benodigde druksterkte bereikt? U ontvangt automatisch een notificatie zodat u direct de volgende stap in het bouwproces kunt nemen.

ConSensor 3.0 is niet alleen te koop bij Newa, maar ook te huur. Zo hoeft u niet te investeren in de ConSensor 3.0, maar heeft u wel de beschikking over een uniek systeem voor het monitoren van de sterkteontwikkeling in uw betonconstructie. Na het einde van de huurperiode blijft uw account op www.consensor.eu uiteraard toegankelijk en heeft u altijd toegang tot uw data om uw bouwkwaliteit te borgen en te documenteren.

Heeft u behoefte aan begeleiding bij het monitoren van de sterkteontwikkeling in uw betonconstructie of wilt u uw medewerkers laten instrueren? Geen probleem! Ook voor instructie en begeleiding op locatie bent u bij Newa aan het juiste adres!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs om de verhuurmogelijkheden van de ConSensor 3.0 te bespreken. Of wilt u meer informatie? Klik dan op de afbeelding!
Bent u op zoek naar een efficiënte en kostenbesparende werkwijze om gebouwen, installaties en objecten te inspecteren?

En wilt u profiteren van de laatste technologische ontwikkelingen om uw werkzaamheden naar een hoger niveau te tillen? Kies dan voor INSPECT van Screening Eagle Technologies!

INSPECT is een zeer uitgebreid, intelligent en met de cloud verbonden softwareplatform waarmee u eenvoudig de data van uw inspecties beheert en rapporteert. Volledig digitaal, gebruiksvriendelijk en gemakkelijk deelbaar voor u en uw klanten. 

Verrijk uw inspecties met:

 • Een uiterst nauwkeurige lokalisering van defecten
 • AI voor revolutionaire inzichten
 • Volledige 3D-scans van uw omgeving
 • Intuïtief dashboard voor realtime weergave van uw data
 • Naadloze integratie van Proceq’s apparatuur voor non-destructief onderzoek

Benieuwd naar de mogelijkheden van INSPECT? Neem vrijblijvend contact op en onze adviseurs vertellen u graag meer over dit krachtige softwareplatform.
Bent u op zoek naar een manier om de kans op graafschades te verkleinen én wilt u hoe een grondradar kan helpen bij het CROW500 proof maken en houden van uw werkzaamheden?

Met de Proceq GS8000 grondradar beschikt u over een instrument om nauwkeurig ondergronden te analyseren. Daarnaast is deze grondradar een ideale aanvulling op het inzetten van proefsleuven.

Sinds 2016 heeft het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat de CROW 500-richtlijn opgesteld om vermijdbare graafschades te voorkomen en bedrijven meerdere hulpmiddelen in te laten zetten om ondergronden te onderzoeken. De Proceq GS8000 grondradar is een instrument dat feilloos aansluit op deze richtlijn.

Meer weten over de Proceq GS8000 grondradar? Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken. Wij adviseren u graag.
Bent u op zoek naar een eenvoudige oplossing om tijdens het aanbrengen van een overlaging op een betonnen ondergrond contactvocht, luchtvocht, luchttemperatuur én oppervlaktetemperatuur te meten en vast te leggen?

Dan is de Tramex concrete coatings installer tech kit de oplossing! De Tramex CCTK (concrete coatings installer tech kit) bestaat uit:

 • De Tramex CME5, een degelijke oppervlaktevochtmeter voor het non-destructief meten van het restvochtpercentage in beton
 • De Tramex Feedback Datalogger, een gebruiksvriendelijke en nauwkeurige datalogger om omgevingscondities zoals temperatuur, relatieve luchtvochtigheid en het dauwpunt te registeren.
 • De Tramex contact temperature sonde, om nauwkeurig de temperatuur van het betonoppervlak te bepalen.
 • Gratis app voor Android en iOS, om uw data direct te visualiseren en analyseren
 • De Tramex meters App, voor het visualiseren, analyseren en vastleggen van de verwerkingsomstandigheden.  
 • Een telescoopstok voor de Tramex CME5, voor het ergonomisch verantwoord uitvoeren van metingen met de Tramex CME5.

Wilt u meer weten over Tramex CCTK, de set waarmee u altijd alles bij de hand heeft tijdens het aanbrengen van een overlaging op een betonnen ondergrond? Klik dan op de afbeelding of neem contact op met Newa!
De nieuwste betonradar van Proceq is de Proceq GP8100, een betonradar met zes antennes in een array!

Wilt u meer weten over de unieke mogelijkheden van de nieuwe Proceq GP8100 betonradar? Schrijf je dan in voor een van de live webinars op 9 – 15 – 21 en 30 juni via deze link!
Hoe werkt een UCI hardheidsmeter?

Benieuwd naar de werking van een UCI hardheidsmeter en hoe u goed een hardheidsprofiel van een heat affected zone kunt meten? In deze video maakt Tom Ott van Screening Eagle Technologies direct inzichtelijk hoe een uiterst nauwkeurige UCI-meting tot stand komt.

Newa heeft diverse draagbare hardheidsmeters op basis van verschillende meettechnieken in het assortiment om u op professionele en gebruiksvriendelijke wijze bij te staan in uw onderzoek. We vertellen u graag meer over de mogelijkheden die UCI hardheidsmeters van Proceq bieden. 

Klik voor meer informatie op deze link!
Maak kennis Proceq’s nieuwste toevoeging aan de serie betonradars, de Proceq GP8100 betonradar!

De Proceq GP8100 is een array betonradar met nooit eerder vertoonde datakwaliteit en scan mogelijkheden. Meer informatie over de Proceq GP8100 betonradar? Neem contact op met Newa!
On demand webinar - corrosie van wapeningsstaal in een betonconstructie

Wanneer u de wetenschap achter corrosie van wapeningsstaal in een betonconstructie begrijpt, beschikt u over kennis die u veel geld kan besparen tijdens toekomstige reparaties. Vroege detectie betekent lagere reparatiekosten. Maar wat zijn nou de meest efficiënte technieken om de corrosie van wapeningsstaal te beoordelen?

Betonexpert David Corbett van Screening Eagle Technologies vertelt u meer over hoe u een uitgebreide beoordeling uitvoert om corrosie te detecteren vóórdat het een probleem wordt. Het bekijken van dit webinar met deze handige informatie vraagt u gratis aan door te klikken op de afbeelding. 

Wilt u corrosie van wapeningsstaal in een betonconstructie detecteren en bent u op zoek naar het juiste instrument voor uw onderzoek? Neem vrijblijvend contact met ons op voor aanvullend advies.
Onderzoek doen naar alkali-silicareactie?

Alkali-silicareactie (ASR) in beton is een onderwerp dat zowel nationaal als internationaal veel aandacht verdiend en gelukkig ook steeds meer krijgt. Deze alkali-silicareactie in betonconstructies kan resulteren in een degradatie van de materiaaleigenschappen. Voor betononderzoek kan het daarom essentieel zijn om op een versnelde manier de gevoeligheid van een proefstuk te onderzoeken op een alkali-silica-reactie.

Met de Schleibinger ASR-Reactor beschikt u over een systeem waarmee u omstandigheden simuleert voor proefstukken waarbij een Alkali-silicareactie versneld kan ontstaat. Het klimaat waarin de proefstukken zich bevinden wordt nauwkeurig gecontroleerd en vastgelegd en dankzij de datalogger en een helder touchscreen overzichtelijk grafisch weergegeven.

De Schleibinger ASR-Reactor is daarnaast eenvoudig uit te breiden om naadloos aan te sluiten op uw gewenste onderzoek op basis van de diverse beschikbare standaarden, richtlijnen en meetmethodes. Meer weten over de Schleibinger ASR-Reactor? Klik dan op de afbeelding!

 
Wilt u zeer eenvoudig rolfouten in delicate materialen als papier, film en folie detecteren?

Met de Proceq RQ8000 heeft u een volautomatische rolhardheidsprofielmeter in handen welke zelfs de kleinste defecten met een ongeëvenaarde meetprecisie en snelheid kan lokaliseren. Ideaal voor het vinden van rolfouten als zachte randen, touwmarkeringen, kreukels en baggines.

Een ander groot voordeel van de Proceq RQ8000 is haar unieke meetmethode. Ondanks de hoge meetsnelheden tot 50 cm/s behaalt u altijd zeer nauwkeurige resultaten. En met de ingebouwde camera leest u eenvoudig verschillende QR- en barcodes.

Bent u benieuwd wat de Proceq RQ8000 kan betekenen voor uw materialenonderzoek? Klik op de afbeelding voor meer informatie over deze volautomatische rolhardheidsprofielmeter.
Tramex CMEX5 - EZ kit betonvochtmeter

Op non-destructieve wijze het vochtgehalte in beton bepalen, het dauwpunt meten én de vochtspanning in beton vaststellen? Geen probleem met de Tramex CMEX5 - EZ kit. Een unieke combinatie van de bekende betonvochtmeter Tramex CMEX5 en Hygro-i2 toebehoren voor het nauwkeurig meten van vochtspanning, zelfs op verschillende dieptes in een constructie.

Met de Tramex CMEX5 - EZ kit beschikt u over het alles-in-één instrument voor de vloerprofessional. Koppel de kit eenvoudig aan de Tramex Meters-app en visualiseer en analyseer u meetresultaten waar u ook bent. En dankzij de telescoopstok voert u uw onderzoeken altijd uit op een ergonomisch verantwoorde wijze.

Wilt u meer weten over de Tramex CMEX5 - EZ kit? Klik dan op de afbeelding!
Snel en eenvoudige meetdata van uw grondradar verwerken?

Wanneer u gebruik maakt van een grondradar is de kwaliteit van verzamelde data uiteraard van groot belang. Maar het exporteren van deze data is minstens zo belangrijk en in sommige gevallen omslachtig. Want wat doet u als u de data direct nodig heeft en geen tijd heeft om eerst terug naar kantoor te gaan?

Goed nieuws! Met de Proceq GS8000 beschikt u over een zeer veelzijdige grondradar met een geavanceerde dataverwerking. Zo kunt u de verzamelde data op locatie voorzien van notities, markeringen, foto’s en GNSS-data om deze direct te verwerken en te delen met klanten of uw backoffice. Daarnaast beschikt de Proceq GS8000 over een bandbreedte van 40 – 3440 MHz waardoor u zowel diep als ondiep in één meting kunt meten en waar u mee on- én offroad kunt rijden.

Meer weten over de Proceq GS8000? Neem vrijblijvend contact op voor een demonstratie!
Welke klimaatkast past bij uw proeven?

Zoekt u een degelijke klimaatkast van Nederlands fabricaat? Maar weet u niet zeker welke klimaatkast het beste past bij uw werkzaamheden? Newa helpt u in slechts enkele stappen bij het maken van de juiste keuze.

Meer info? Klik op de afbeelding!
Proceq Equotip 550 UCI & Portable Rockwell voor Nebest

Nebest Adviesgroep heeft haar assortiment uitgebreid met de Proceq Equotip 550 UCI & Portable Rockwell hardheidsmeter. Het onafhankelijk ingenieurs-/adviesbureau, gespecialiseerd in inspectie, technisch advies en projectmanagement in de infrastructuur, heeft hiermee een ideaal instrument in huis om eenvoudig en nauwkeurig hardheidsmetingen uit te voeren, ook op locatie.

Meer info? Klik op de afbeelding!
Maak kennis met de Proceq GS8000 grondradar bij u op locatie!

Newa heeft een Proceq GS8000 grondradar opgenomen in haar uitgebreide assortiment van demonstratieapparatuur. Zo kunnen wij u de kwaliteiten van deze unieke grondradar op elk gewenst moment tonen!

De Proceq GS8000 grondradar beschikt over een uitstekende resolutie en een uiterst nauwkeurige positiebepaling via de inbegrepen GNSS-ontvanger. En dankzij de unieke ‘Stepped-Frequency Continuous-Wave (SFCW) radartechnologie, kent deze grondradar een bandbreedte van 40 – 3440 MHz waardoor u zowel diep als ondiep in één meting kunt meten en waar u mee on- én offroad kunt rijden.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van de Proceq GS8000 en wilt u met eigen ervaren hoe deze grondradar het verschil maakt? Wij komen graag naar u toe om het te laten zien. Neem vrijblijvend contact met ons op voor het maken van een afspraak.
Stroefheidsmeter GTE GMG 200 voor Asito

Met de aanschaf van de stroefheidsmeter GTE GMG 200 heeft Asito, gespecialiseerd in specialistisch vloeronderhoud, een nieuw en zeer nauwkeurig instrument in handen om de stroefheid en/of slipvastheid van vloeren voor en na een specialistisch vloeronderhoud te bepalen.

Wilt u meer weten over de stroefheidsmeter GTE GMG 200 en het bepalen van de stroefheid/slipvastheid van vloeren? Klik dan op de afbeelding!
Snel, efficiënt en nauwkeurig UT-onderzoek?

Het inspecteren van assets op eventuele scheuren en corrosie met ultrasoon onderzoek (UT) blijft, zelfs in tijden van een pandemie, onverminderd doorgaan. Het uitvoeren van een UT-onderzoek kan gelukkig steeds sneller, efficiënter en nauwkeuriger. Zeker met de Proceq UT8000!

Met deze gebruiksvriendelijke flaw detector voert u onderzoeken uit onder de meest zware omstandigheden. Dankzij een ijzersterke behuizing is de Proceq UT8000 schok en valbestendig en met een indrukwekkende ip67 classificatie is uw instrument bestand tegen stof en water.

Profiteer optimaal van het handzame design en de intelligente software en til uw onderzoek direct naar een hoger niveau! Meer weten over de Proceq UT8000? Neem vrijblijvend contact op of klik op deze link!
Nieuwe levering! Dekkingsmeter Proceq Profometer 650 AI voor Buro Vloeradvies

Het bedrijf uit Nieuwersluis, gespecialiseerd in advies voor het ontwerp van kwalitatieve bedrijfsvloeren, heeft nu de beschikking over een geavanceerde dekkingsmeter voor precieze non-destructieve metingen van de betondekking en het lokaliseren van wapeningsstaven.

Meer informatie? Klik dan op de afbeelding!
Schleibinger Slabtester voor Excluton

Excluton heeft bij Newa de Schleibinger Slabtester aangeschaft. Het bedrijf uit Druten levert betonnen bestratingsproducten voor tuininrichting en inrichting van de openbare ruimte.

Met de aanschaf van Schleibinger Slabtester beschikt Excluton nu over een unieke klimaatkast die volautomatisch de vorst-dooi beproevingscyclus volgens EN 12390-9, EN 1338 & EN 1339 doorloopt en registreert. De Schleibinger Slabtester is bijzonder eenvoudig in gebruik en tevens uit te breiden naar een uitvoering welke geschikt is voor de vorstbestandheid van natuursteen en metselbaksteen.

Wilt u meer weten over de Schleibinger Slabtester of over apparatuur voor het bepalen van de vorst-dooizoutbestandheid van betonproducten? Klik dan op de afbeelding!
2e Stroefheidsmeter GTE GMG 200 voor Technisch Bureau Afbouw

Met het oog op het bepalen van de stroefheid en/of slipvastheid van vloeren en vloerbedekkingen heeft Technisch Bureau Afbouw een tweede stroefheidsmeter GTE GMG 200 in huis gehaald.

Meer informatie? Klik dan op de foto!
Wilt u eenvoudig de scanbreedte van de Proceq PD8000 vergroten?

Door twee Proceq Pundit Array transducers aan elkaar te koppelen, beschikt u direct over een 16 kanaals uitvoering. Zo profiteert u niet van 56 enkele metingen, maar van liefst 240 enkele metingen per scan waardoor delaminatie of holle ruimtes nog beter detecteerbaar zijn.

Deze 16 kanaals uitvoering met een grotere meetdiepte en hogere resolutie is nu beschikbaar bij Newa. Informeer vrijblijvend naar de voordelige aanschafmogelijkheden van deze veelzijdige 16 kanaals Proceq PD8000.

Voor meer informatie over de Proceq PD8000 klikt u op de foto!
Eenvoudig de omgevingscondities zoals temperatuur, relatieve luchtvochtigheid en het dauwpunt tijdens werkzaamheden op locatie vastleggen?

De Tramex Feedback Datalogger is een gebruiksvriendelijke en nauwkeurige datalogger om omgevingscondities zoals temperatuur, relatieve luchtvochtigheid en het dauwpunt te registeren. Een ideaal instrument wanneer u bijvoorbeeld op locatie een overlaging aan wilt brengen en de verwerkingsomstandigheden tijdens het project wilt vastleggen.

Met de Tramex Feedback Datalogger kunt u de omgevingscondities met een interval van 5 minuten meten om deze vervolgens eenvoudig uit te lezen via de Tramex Feedback iOS & Android app. Uw meetgegevens delen? Dit kan eenvoudig via bijvoorbeeld e-mail, WhatsApp of Airdrop.

Wilt u meer informatie over de Tramex Feedback datalogger? Klik dan op de afbeelding!
Hardheidsmeter Procceq Equotip 550 UCI

De Proceq Equotip 550 UCI is een uiterst gebruiksvriendelijke hardheidsmeter. De Proceq Equotip 550 UCI is niet alleen erg nauwkeurig, maar ook inzetbaar op locatie. Deze hardheidsmeter onderscheidt zich echter pas echt door de inzetbaarheid voor het meten van een heat-affected zone.

Met de Proceq Equotip 550 UCI profiteert u van een UCI-sonde met een uniek instelbaar meetbereik in HV1, HV2, HV3, HV4, HV5 & HV10. Dankzij deze toepassing is het aanschaffen van meerdere UCI-sondes vanaf nu overbodig. En door een innovatief touchscreen heeft u de beschikking over interactieve wizards, een automatisch controleproces en handige rapportagefuncties.

Een groot pluspunt van de Proceq Equotip 550 UCI is de comptabiliteit van deze hardheidsmeter. Breid uw metingen uit met het Leeb principe door Proceq Equotip Leeb slagapparaten aan te sluiten. Ook metingen volgens het Rockwell principe zijn mogelijk door de koppeling met de Proceq Equotip 555 portable Rockwell.

Veelzijdig, accuraat en eenvoudig in gebruik! Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden van de Proceq Equotip 550 UCI of bekijk onze productpagina door te klikken op de afbeelding.
Professioneel, efficiënt en veilig de water-cementfactor van betonmortel bepalen?

Newa levert hoogwaardige ovens voor het eenvoudig bepalen van de water-cementfactor uit eigen productie en uit voorraad. Voorzien van een gebruiksvriendelijke, digitale besturing voor het inplannen van uw werkzaamheden en een vernuftig ontwerp dat voldoet aan de gestelde voorwaarden uit NEN 5960.

Deze water-cementfactor oven wordt geleverd met een stalen rek voorzien van vier rvs-drooglades, geperforeerde rvs-deksels en een deur met klemsnelsluiting. Extra veilig want zo wordt uw deur niet onbedoeld geopend en voorkomt uw warmte lekkages.

Vrijgekomen dampen? Dankzij onze ingebouwde regelbare elektrische ventilator worden deze direct afgevoerd. De Newa water-cementfactor oven is ideaal voor het bepalen van een water-cementfactor, maar ook het drogen van toeslagmaterialen is met de Newa water-cementfactor uiteraard mogelijk.

Meer weten over onze water-cementfactor oven? Klik dan op de afbeelding of neem contact met ons op.
Schleibinger CDF-CIF vorst/dooi tester voor TU Delft

Nieuwe levering! TU Delft heeft bij Newa de Schleibinger CDF-CIF vorst/dooi tester aangeschaft. De faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen aan de Technische Universiteit Delft heeft zo de beschikking over een geavanceerde vorst/dooi tester voor het bepalen van de bestendigheid betonnen proefstukken tegen vorst/dooiwisselingen volgens CDF-aanbevelingen van RILEM.

Meer informatie? Klik dan op de afbeelding!
Proceq Pundit PD8000: geavanceerde ultrasoon scanner

Bent u op zoek naar een ultrasoon scanner waarmee u direct in beton kunt kijken? De Proceq PD8000 biedt u het gebruiksgemak en de efficiëntie waardoor u direct een beeld krijgt van de betonconstructie onder de meetpunten van de ultrasoon scanner.

Vanzelfsprekend is de kwaliteit en de scherpte van uw scan van doorslaggevend belang. Maar het intuïtieve gebruik van bijvoorbeeld de Pundit PD8000 is ongeëvenaard. De intelligente software, de naadloze connectie met de Pundit Live Array app en de kunstmatige intelligentie, het maakt uw onderzoek zoveel eenvoudiger en efficiënter.

Bekijk onderstaande video van de Proceq Pundit PD8000 door David Corbett van Proceq voor het bewijs.
Eenvoudig, maar zeer nauwkeurig de druksterkte van uw beton bepalen? De Alpha 3-3000 AD van Form + Test voldoet aan al uw wensen!

Nauwkeurigheid is key bij de Alpha 3-3000 AD. Met een klasse 1 volgens EN ISO 7500-1 en unieke ondergrens van het meetbereik (60 kN) bent u verzekerd van optimale resultaten.

Deze hoogwaardige beproevingsmachine zorgt daarnaast op innovatieve manier voor een duurzame werkwijze. Doordat de belastingsnelheid automatisch wordt geregeld met behulp van het toerental van de hydraulische pomp wordt het systeem blijvend ontlast. En dat ziet u terug in een stiller systeem een uiterst duurzame & efficiënte werkwijze en een probleemloos proefverloop.

Automatiseer eenvoudig uw beproevingen. Met een druk op de knop start de Alpha 3-3000 AD direct een volledige cyclus. Van inklemmen van een proefstuk tot het stoppen van het systeem na het bezwijken. Gemakkelijk in te stellen en uiterst efficiënt.

Meer informatie? Klik op de afbeelding!
Op zoek naar een hechtsterktemeter om snel en eenvoudig een hechtsterkte in N/mm² te bepalen?

Dit is de Proceq DY-2, een geavanceerd instrument voor hechtsterktemetingen met trekplaten vanaf Ø 20 mm tot en met 100 x 100 mm. 

De Proceq DY-2 garandeert een constante belastingsnelheid waardoor u profiteert van betrouwbare meetresultaten. Daarnaast zorgt de Proceq DY-2 voor de opslag van waardevolle informatie als datum en tijd van uitvoering, de afmeting van de trekplaat, de maximaal gemeten hechtsterkte, de looptijd van de test en nog veel meer relevante input voor uw gedetailleerde rapportages.

De Proceq DY-2 is verkrijgbaar in drie varianten, elk met hun eigen meetbereik. Meer weten over deze serie met automatische hechtsterktemeters? Neem vrijblijvend contact op met Newa of klik op de afbeelding voor meer informatie.
Snel en nauwkeurig de druksterkte van beton op locatie meten en de resultaten direct verwerken in een rapportage via een app op je smartphone?

Dit is de Proceq Silver Schmidt OS8200, een uitstekende betonproefhamer voor uw non-destructief betononderzoek. Profiteer van de digitale veelzijdigheid door te werken met de iOS app of Android App. Laat de Proceq Silver Schmidt OS8200 zelfstandig de druksterkte berekenen, stel eenvoudig zelf uw conversietabellen op en werk efficiënter door uw data en resultaten moeiteloos te delen en aan te passen.

Tel daarbij op dat deze betonproefhamer bijzonder onderhoudsvriendelijk is en opereert aan de hand van internationale standaarden. De Proceq Silver Schmidt OS8200 is een uitstekend instrument om de druksterkte van uw beton te bepalen.

Meer weten over de Proceq Silver Schmidt OS8200? Klik dan op deze link!
Eenvoudig en efficiënt de invloed van een (vloer)verwarming op de krimp of zwel van dekvloeren bepalen?

Met de Schleibinger buiggoot heeft u een instrument in handen voor snel en nauwkeurig meten, zonder wrijving tussen de buiggoot en het proefstuk én voorzien van een uiterst handige connectiviteit.

Met De Schleibinger buiggoot kunt u uw onderzoek uitvoeren volgens EN13892-9. Sterker nog, deze buiggoot beschikt over meer meetmogelijkheden dan voorgeschreven in EN13892-9, zoals bijvoorbeeld de meting van hoogteverandering. Uw data is eenvoudig te delen dankzij een ingebouwde ethernetaansluiting en webserver. Hierdoor is het mogelijk de datalogger direct te koppelen aan uw eigen netwerk. Het is zelfs mogelijk meerdere Schleibinger buiggoten binnen hetzelfde netwerk te integreren.

Wilt u meer weten over de veelzijdige Schleibinger buiggoot? Neem vrijblijvend contact met ons op voor een advies op maat. Of bekijk de productpagina van de Schleibinger buiggoot door te klikken op de afbeelding!
Newa heeft een ruim aanbod kubusmallen in het assortiment geschikt voor het vervaardigen van proefstukken volgens diverse normen. Onder andere de afgebeelde kunststof kubusmallen 150 mm, de stalen kubusmal 150 mm en de styropor kubusmal 150 zijn leverbaar uit voorraad.

Naast de afgebeelde kubusmallen levert Newa diverse andere types kunststof, stalen en styropor mallen in verschillende afmetingen. Zoekt u een ander type mal, een mal met andere afmetingen of een mal van een ander materiaal? Neem dan contact op met Newa!
Bent u op zoek naar de meest veelzijdige grondradar voor gebruik op vlak én ruig terrein? Met een antenne welke zowel lucht- als grond gekoppeld kan worden? En met één antenne voor een frequentie van 40 – 3440 MHz?

Beste GPR-professionals, dit is de Proceq GS8000 grondradar. Het ideale instrument voor uw bodemonderzoek en uniek door het gebruik van SFCW-ultrabreedband radartechnologie. Of u nu een beginner of een expert bent. Dit is de grondradar voor uw werkzaamheden.

Slechts één apparaat. Slechts één antenne. En altijd met een verbluffende resolutie.

Meer informatie? Klik dan op de afbeelding!
Betonvochtmeter Tramex CMEX5

Bent u op zoek naar een combinatie van een oppervlaktevochtmeter voor beton en een dauwpuntmeter? Maak kennis met de Tramex CMEX5. Met de Tramex CMEX5 detecteert en evalueert u zeer eenvoudig de vochtcondities in uw ondergrond en verkent u omgevingscondities als temperatuur, relatieve vochtigheid en dauwpunt.

Profiteer van het grote, heldere en digitale display voor extra gebruiksgemak. De Tramex CMEX5 is eenvoudig uit te breiden met de optionele Tramex Hygro-i2 ® sonde. Zo schakelt u automatisch over naar de hygrometermodus voor aanvullende mogelijkheden.

Vochtmeter Tramex CMEX5 is leverbaar met een telescoopstok. Hierdoor behoort bukken om een restvochtpercentage van een vloer te meten tot het verleden. De Tramex CMEX5 is via een Bluetooth verbinding eenvoudig te verbinden met de Tramex Meters IOS & Android App. Via de Tramex Meters IOS & Android App kunt u zo het gemeten percentage restvocht eenvoudig aflezen.

Benieuwd naar de veelzijdige Tramex CMEX5? Klik dan op de afbeelding!
Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Proceq GPR Live app - versie 4.9.0

Download nu versie 4.9.0 van de Proceq GPR Live app via deze link!

Met de nieuw mogelijkheid om in u meting markeringen aan te brengen (in de ruwe data en migrated & TimeSlice view) kun u na het maken van een scan direct belangrijke details markeren zodat deze niet verloren gaan tussen het maken van een scan en het verwerken van de metingen.

Meer informatie over Proceq’s betonradars? Klik dan op deze link!
Unieke permeabiliteitstester Permea-TORR AC voor VITO

Unit Duurzaam Materialenbeheer van VITO, een Vlaamse onafhankelijke onderzoeksorganisatie op het gebied van cleantech en duurzame ontwikkeling, heeft de unieke permeabiliteitstester Permea-TORR AC aan haar assortiment toegevoegd.

Meer informatie? Klik dan op de afbeelding.
Webinar: Ground Penetrating Radar - Een ultiem stuk gereedschap voor betononderzoek en het lokaliseren van objecten in constructies

Ground Penetrating Radar (GPR) is een van de meest gebruikte meettechnieken voor onderzoek aan constructies, voornamelijk vanwege de veelzijdigheid en het gebruiksgemak. Bij onderzoek aan een betonnen constructie geeft het een duidelijk inzicht in details zoals de geometrie, stratigrafie, wapeningsconfiguratie, en de locatie van andere stalen en kunststof objecten.

Op dinsdag 9 februari om 11:00 uur organiseren Newa en Proceq een webinar over het gebruiken en interpreteren van GPR als meettechniek.

Deelnemen? Klik dan op de afbeelding om je in te schrijven!
Nieuw! De Proceq RQ8000, een volautomatische rolhardheidsprofielmeter

De Proceq RQ8000, een volautomatische rolhardheidsprofielmeter, ideaal om zelfs de kleinste rolfouten zoals zachte randen, touwmarkeringen, kreukels en bagginess te detecteren met een ongeëvenaarde meetprecisie en snelheid. De Proceq RQ8000 is geschikt voor zelfs de meest delicate materialen zoals papier, film en folie.

De Proceq RQ8000 is een doorontwikkeling van de wereldberoemde Tapio RQP v2.0. Dankzij de exclusieve overname van de verkoop- en distributierechten van deze Tapio RQP v2.0 door Proceq brengt het bedrijf van Screening Eagle Technologies de geavanceerde rolhardheidsprofielmeter nu onder een nieuwe naam op de markt.

Met de Proceq RQ8000 profiteert u van een hoge meetsnelheid en een uitstekende nauwkeurigheid. Daarnaast meet u niet alleen de rolhardheid, maar ook de wikkelspanning en het rolhardheidsprofiel van uw rollen. De Proceq RQ8000 is verkrijgbaar bij Newa, klik voor meer informatie op de foto!
Wilt u een schudmaat volgens EN 12350-5 bepalen op een ergonomisch verantwoorde wijze?

Newa biedt de ideale oplossing. Met een speciaal onderstel voor uw schudtafel creëert u eenvoudig een werkhoogte van 80 cm.

Om het reinigen van de schudtafel na het bepalen van de schudmaat eenvoudig te maken is het onderstel zo ontworpen dat een kruiwagen onder de tafel geplaatst kan worden om zo de betonmortel op te vangen. Het onderstel is voorzien van stelpoten voor het waterpas afstellen van de schudtafel.

Meer informatie? Klik op de afbeelding of neem vrijblijvend contact op, we vertellen u graag meer over de mogelijkheden van dit onderstel.
Tramex CMEX5 voor BetonRestore

Wederom kiest een mooi bedrijf voor Newa. Ditmaal heeft BetonRestore de veelzijdige betonvochtmeter Tramex CMEX5 aangeschaft. BetonRestore, uit Gorinchem, is gespecialiseerd in waterdichting en richt zich op bouwkundige renovatie van parkeergarages en is actief in de woningbouw en procesindustrie.

Meer informatie? Klik dan op de afbeelding!
Krimp of zwel van de mortel meten?

Maak kennis met de Schleibinger krimpgoot. Het ideale instrument om eenvoudig de lengteverandering van mortels tijdens het verharden te bepalen. Met de Schleibinger krimpgoot kunt direct na het vullen van de mal al starten met meten van de krimp of zwel van de mortel.

De Schleibinger krimpgoot biedt de mogelijkheid om maximaal 10 lengteverandering opnemers aan te sluiten via een digitale datalogger. Zo registreert u direct de gegevens van verschillende lengteveranderingen en slaat deze op als ASCII-tekstbestanden. Dankzij een ingebouwde ethernetverbinding en IP-adres integreert u de Schleibinger krimpgoot eenvoudig met uw netwerk voor het efficiënt delen van uw data.

De Schleibinger krimpgoot is leverbaar voor een proefstukbreedte van 60 x 40 mm voor mortels en een proefstukbreedte van 100 x 60 mm voor betonmortel en is beschikbaar in verschillende lengtes. Wilt u meer weten over deze krimpgoot? Klik dan op de afbeelding!
Bent u op zoek naar een innovatieve betonradar om in één meting op locatie eenvoudig en zeer gedetailleerd de wapeningsconfiguratie te bepalen van een oppervlak van maximaal 16 m2?

Dit is de Proceq GP8000, een betonradar met de unieke ‘Stepped-Frequency Continuous-Wave (SFCW) radartechnologie en een ongeëvenaarde bandbreedte.

De Proceq GP8000 is een betonradar die voldoet aan de eisen van vandaag: cloud-ondersteuning, ingebouwd logboek, eenvoudig exporteren van ruwe data, ondersteuning voor weergave van GPR-metingen in 2D en 3D en zelfs projectie van uw meetdata op locatie, direct na het beëindigen van een meting, op basis van augmented reality.

Wilt u meer weten over de veelzijdige en uiterst krachtige Proceq GP8000 betonradar? Bekijk de video of vraag vrijblijvend een demonstratie aan.
Hardheidsmeter Proceq Equotip 540

Bent u op zoek naar een kwalitatief instrument voor het uitvoeren van nauwkeurige hardheidsmetingen maar heeft u geen behoefte aan uitgebreide rapportage software? En wilt u de beschikking hebben over een hardheidsmeter welke overweg kan met haast elk object voor een scherpe prijs? Dit is de Proceq Equotip 540.

De Proceq Equotip 540 is een kwalitatieve en eenvoudig te bedienen hardheidsmeter voor metingen op basis van rebound met een slagapparaat Leeb D en of Proceq’s unieke UCI HV1-HV10 sonde. Een veelzijdige hardheidsmeter met een intuïtief touchscreen voor een efficiënte bediening, een robuuste behuizing voor een uitstekende bescherming en uiteraard de geprezen meettechnieken waar de Proceq Equotip serie om bekend staat.

Meer weten over de Proceq Equotip 540? Klik dan op de afbeelding!
Het assortiment van Newa bestaat onder meer uit diverse kwalitatieve vochtmeters. Ideaal voor het meten van vocht in betonnen oppervlakten en/of het bepalen van het dauwpunt. De verschillen? Die laten we u graag zien:

Tramex CME5
Met deze eenvoudig te bedienen en non-destructieve vochtmeter detecteert en evalueert u razendsnel de vochtcondities in uw ondergrond. Direct u meting aflezen? Geen probleem dankzij het grote, heldere en analoge display of via de Tramex meters app. Met de Tramex CME5 meet u vocht in betonnen oppervlakten tot ≈ 20 mm diepte.

Tramex CMEX5
Met de Tramex CMEX5 detecteert en evalueert u niet alleen zeer eenvoudig de vochtcondities in uw ondergrond tot ≈ 20 mm diepte, maar verkent u tevens omgevingscondities als temperatuur, relatieve vochtigheid en dauwpunt. In tegenstelling tot de Tramex CME5 beschikt deze vochtmeter over een groot, helder digitaal display. Uiteraard kunt u de waarde ook aflezen via de Tramex meters app. De Tramex CMEX5 is uit te breiden met de Tramex Hygro-i2 ® sonde om automatisch over te schakelen naar de hygrometermodus.

Tramex Feedback datalogger
De Tramex Feedback DataLogger is een gebruiksvriendelijke en nauwkeurige datalogger om omgevingscondities zoals de temperatuur, de relatieve luchtvochtigheid en het dauwpunt te registeren en vast te leggen. Met de Tramex Feedback DataLogger kunt u tot maximaal 100.000 datapunten registreren en eenvoudig uitlezen via de Tramex Feedback iOS & Android app. Op deze manier kunt u metingen direct visualiseren en delen.

Wilt u weten welke vochtmeter of dauwpuntmeter het beste past bij uw werkzaamheden? Onze adviseurs helpen u graag verder. Neem vrijblijvend contact op of klik op de afbeelding voor meer informatie.
Maak kennis met de nieuwe Proceq GS8000 grondradar!

Eén apparaat, één antenne en de best-in class resolutie. Diep en ondiep meten zonder het wisselen van antennes en uiterst terreinvaardig. Uitgebreid voor GPR-experts, intuïtief voor beginners.

Een veelzijdige grondradar geschikt voor gebruik op vlak en ruig terrein en een antenne welke zowel lucht- als grond gekoppeld te gebruiken is. Door het gebruik van SFCW-ultrabreedband radartechnologie hoeft u niet meer te kiezen tussen verschillende GPR- antennes zoals bij traditionele radarsystemen. Het maakt grondradar Proceq GS8000 geschikt voor een breed scala aan toepassingen, zoals kabel- en leiding detectie, graafschade preventie, inspectie van brugdekken, geofysisch onderzoek, archeologie en zelfs forensisch onderzoek.

Tijdens uw onderzoek krijgt u uw data realtime gepresenteerd in de Proceq GS Live app op de manier die bij uw werkzaamheden past. Profiteer van de nauwkeurige 3D-positionering via de inbegrepen 1-5 cm nauwkeurige GNSS-ontvanger met (in Europa) een nauwkeurigheid van 1-5 cm. Wanneer grondradar de juiste techniek is voor uw bodemonderzoek, dan is grondradar Proceq GS8000 het antwoord!

Benieuwd naar de grondradar Proceq GS8000? Klik op de afbeelding of neem vrijblijvend contact met ons op!
Newa beschikt over een zeer uitgebreid assortiment aan betonmengers. Of het nu gaat om mortelmengers, emmermengers of dwangmengers, Newa levert ze in verschillende maten en uitvoeringen.

Op onze website vindt u mortelmengers van Form + Test en Hobart met een inhoud van 5 tot 20 liter. Voor een grotere menghoeveelheid kunt u kiezen voor Diem mengers van 60 tot 750 liter. Zo heeft u altijd de juiste menger voor uw werkzaamheden.

Heeft u interesse in onze betonmengers? Klik dan op de afbeelding voor meer informatie!
Form + Test luchtgehaltebepaler - 5,5 liter

Om eenvoudig het luchtgehalte van betonmortel te bepalen, adviseert Newa de Form + Test luchtgehaltebepaler; een gebruiksvriendelijke luchtgehaltebepaler met een standaard inhoud van 8 liter.

Echter, voor sommige werkzaamheden kan deze 8 liter uitvoering te groot en te zwaar zijn met een gevuld gewicht van ± 30 kg. Om op een ergonomisch verantwoorde wijze het luchtgehalte van betonmortel te bepalen heeft Newa een nieuw model in haar assortiment opgenomen: de Form + Test luchtgehaltebepaler met een inhoud van 5,5 liter. Met een gevuld gewicht van ± 22 kg aanzienlijk lichter van gewicht en nog eenvoudiger in gebruik.

Wilt u meer weten over dit nieuwe model? Klik dan op de afbeelding!
Proceq dekkingsmeters

Het assortiment dekkingsmeters van Newa bestaat uit een breed scala aan hoogwaardige Proceq dekkingsmeters. Voor het meten van de betondekking onder haast alle omstandigheden kunnen wij u altijd de juist oplossing bieden. Om u op weg te helpen, lichten we vandaag een aantal modellen uit.

Proceq Profoscope
Klein, krachtig en sonde en display geïntegreerd in één apparaat, dat is de Proceq Profoscope.
Met de Proceq Profoscope lokaliseert u eenvoudig de wapening en meet u snel en in één oogopslag de betondekking met een indrukwekkende nauwkeurigheid. Dit alles met een uiterst handzaam instrument voorzien van een geïntegreerd display. Wilt u metingen opslaan? Dan biedt de Proceq Profoscope+ hiervoor een oplossing.

Proceq Profometer 600
Een dekkingsmeter met een universeelsonde gekoppeld aan een lichtgewicht en IP67 touchscreen speciaal ontworpen voor inspecties. Ideaal voor het meten van de betondekking van kleine oppervlakken.

Proceq Profometer 630 AI
De uitgebreide versie van de Proceq Profometer 600, aangevuld met de mogelijkheden om een line scan in één richting uit te voeren en te werken in de area scan mode. Daarnaast beschikt de Profometer 630 AI over krachtige kunstmatige intelligentie om de efficiëntie van uw werkzaamheden te verhogen.

Proceq Profometer 650 AI
De meest uitgebreide dekkingsmeter uit de Proceq Profometer 6 serie met, naast alle toepassingen van de Proceq Profometer 600 en Profometer 630 AI, ook de mogelijkheid cross-line scans (in X- en Y richting) uit te voeren.

Wilt u weten welke dekkingsmeter het beste past bij uw werkzaamheden? Onze adviseurs helpen u graag verder. Neem vrijblijvend contact op of klik op de afbeelding voor meer informatie.
Carbide vochtmeter/CM apparaat

In een handomdraai het percentage restvocht van een betonvloer of betonproduct bepalen? Met een Carbide vochtmeter/CM apparaat heeft u de beschikking over een nauwkeurig instrument met een zeer eenvoudige meetmethode.

Het resultaat van uw meting met de Carbide vochtmeter is direct af te lezen in het percentage restvocht op de manometer. Het maakt uw onderzoek snel uitvoerbaar en u heeft direct resultaat. Daarnaast wordt een Carbide vochtmeter/CM apparaat door Newa zeer compleet geleverd. U beschikt over:

 • Een analoge of digitale manometer
 • Gekalibreerde drukkamer met oppervlaktethermometer.
 • Nauwkeurige digitale zakweegschaal
 • 25 Calciumcarbide ampullen
 • 3 Glazen ampullen met 1 gram water als controlemiddel voor uw vochtmeter
 • Complete gereedschapset voor monsterafname, proefstukvoorbereiding en de reiniging
 • Draagkoffer

Wilt u meer weten over de Carbide vochtmeters/CM apparaten? Klik dan op de afbeelding!
De voordelen van ConSensor in de praktijk!

Met een aantal toonaangevende projecten in Nederland en het buitenland heeft ConSensor haar waarde opnieuw bewezen. Voor de bouw van de Rotterdamse Zalmhaventoren en de renovatie van de Maastunnel en Leopold II Tunnel in Brussel hebben Newa & ConSensor het innovatieve webplatform voor het volgen van de betonsterkteontwikkeling mogen leveren.

Toonaangevende projecten waar de voordelen van ConSensor direct tot uiting kwamen. In het geval van de Zalmhaventoren bleek na een dag monitoren dat het beton sneller de benodigde druksterkte bereikte dan verwacht. Een enorme meevaller!

Ook voor de Maastunnel in Rotterdam en de Leopold II Tunnel in de Belgische hoofdstad leverde ConSensor direct nauwkeurige metingen en tijdwinst op. Want met dit geavanceerde systeem kunt u zeer eenvoudig realtime de sterkteontwikkeling én druksterkte van uw beton volgen om uw werkzaamheden eventueel aan te passen op de uitkomsten.

Meer weten over ConSensor? Klik dan op de afbeelding!
De betonradar met de grootste ultra-wide bandbreedte ooit geproduceerd?

Met de Proceq GP8000 en GP8800 beschikt u over een instrument met een niet eerder vertoonde meetdiepte en uitmuntend signaal en scherpte.

De kracht van de Proceq GP8000 en GP8800 betonradar zit hem in het gebruik van Stepped-Frequency Continuous-Wave (SFCW) radartechnologie. Deze technologie brengt een ijzersterke bandbreedte met zich mee waardoor u niet langer hoeft te kiezen tussen verschillende GPR- antennes zoals bij traditionele radarsystemen.

Benieuwd naar de voordelen van Stepped-Frequency Continuous-Wave (SFCW) radartechnologie? Meer informatie via deze link.
ConSensor in beton & staalbouw

In het nieuws! Vakblad Beton & Staalbouw schenkt in haar editie van september/oktober aandacht aan het innovatieve webplatform van ConSensor, ideaal om real time de sterkteontwikkeling én druksterkte van uw beton te meten.

Dankzij het geavanceerde systeem van ConSensor meet u eenvoudige de sterkteontwikkeling én druksterkte van uw beton op basis van de gemeten temperatuur en elektrische geleidbaarheid. In een paar klikken inzichtelijk op uw pc, tablet of smartphone.

Het artikel in vakblad Beton & Staalbouw kunt u lezen door te klikken op deze link.

Wilt u meer weten over ConSensor? Neem vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs en wij vertellen u graag meer over het meten van de betonsterkteontwikkeling.
Proceq Profometer Corrosion gebruikt bij potentiaalmetingen Nederrijnbrug

Voorafgaand aan het onderhoud aan de betonnen kokerliggers en de pijlers van de Nederrijnbrug in de A50 zijn op grote schaal potentiaalmetingen uitgevoerd. Voor deze metingen heeft Newa een Proceq Profometer Corrosion geleverd om exacte schadeomvang van de corrosie van de wapening te bepalen.

Meer informatie? Klik dan op de afbeelding!
Nu beschikbaar: Gebruikte dekkingsmeter Proceq Profoscope+

 

Meer informatie? Klik op de foto!
Nóg nauwkeuriger de permeabiliteit van beton bepalen?

Met de Permea-TORR AC heeft u een uitstekende permeabiliteitstester in handen welke beschikt over een luchtdruksensor in beide luchtkamers voor nog nauwkeurigere meetresultaten.

Doordat de Permea-TORR AC interne tests en kalibratie volautomatisch uitvoert, bespaart u kostbare tijd tijdens uw onderzoek. Daarnaast beschikt de Permea-TORR AC over grafische weergave van het verloop van de gemeten permeabiliteit. Zo kunt u het uitvoeren van een proef n 6 minuten stoppen in plaats van 12 minuten bij een lage permeabiliteit (quasi lineair).

Bent u benieuwd naar de uitgebreide mogelijkheden van de Permea-TORR AC? Of wilt u advies over de inzetbaarheid van deze nauwkeurige permeabiliteitstester? Neem vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs of klik op de afbeelding voor meer informatie!
Hechtsterktemeter Proceq DY-206 voor Batec betonrenovatie

Batec betonrenovatie heeft de geavanceerde automatische hechtsterktemeter Proceq DY-206 aangeschaft. Het gecertificeerde betonreparatiebedrijf uit Velddriel richt zich op het herstellen en voorkomen van betonschade door het faciliteren van goed onderhoud.

Meer info? Klik op de afbeelding!
Tramex meters app

De ideale sidekick van de Tramex CME5, Tramex CMEX5 en Tramex Feedback datalogger: de intuïtieve en zeer gebruiksvriendelijke Tramex meters app. Creëer in een handomdraai een directe synchronisatie tussen uw meetinstrument en de Tramex meters app op uw iOS of Android apparaat.

Met de Tramex meters app kunt u realtime uw metingen aflezen. Maar dat is niet alles Het is met de Tramex meters app namelijk erg eenvoudig om uw meetwaarden te verrijken met foto’s, geo-tags, aanpasbare interactieve grafieken, spreadsheets en rapportages. Uw data delen? Dankzij de uitgebreide exportfuncties doet u dit op elk moment en op elke locatie via bijvoorbeeld via e-mail, WhatsApp of Airdrop.

Benieuwd hoe de Tramex meters app uw werkzaamheden kan vereenvoudigen? Neem vrijblijvend contact met ons om de mogelijkheden te bespreken.
Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Onderzoek aan breedplaatvloeren met een betonradar lastig?

Bij een onderzoek aan breedplaatvloeren met een betonradar kan het bijzonder lastig zijn om de ligging van koppelstaven, de positie van plaatnaden of in een vloer verwerkte leidingen te lokaliseren. De locatie is vaak lastig door kabels, leidingen en kanalen en de ruimte kent vaak een (te) korte aanloopafstand voor een radarmeting. Het maakt het meten met een reguliere betonradar vaak onbegonnen werk.

De oplossing? Betonradar Proceq GP8800, een unieke betonradar dankzij de kleine voetafdruk van 90 x 90 x 60 mm, een meetdiepte van 650 mm, aanloopafstand van slechts 45 mm en een gewicht van nog geen 500 gram! Een radar zo groot als de palm van uw hand, maar uitgerust met de mogelijkheden van een volgroeide betonradar.

Informeer direct naar de mogelijkheden voor uw onderzoek of kijk op de productpagina van betonradar Proceq GP8800 via deze link.
Stroefheidsmeter GTE GMG200 en hechtsterktemeter Proceq DY-216 voor MAAT Ingenieurs

Nieuwe levering! MAAT Ingenieurs heeft de Proceq DY-216 en stroefheidsmeter GTE GMG200 aangeschaft. Het bedrijf uit Huizen, gespecialiseerd in onderzoek en onafhankelijke advisering bij onderhoud en renovatie van beton- en metselwerkconstructies, heeft zo de beschikking over een geavanceerde automatische hechtsterktemeter en stroefheidsmeter volgens NEN 7909.

Meer informatie? Klik op de afbeelding.
Wanddiktemeting met Flaw detector Proceq UT8000 gemonteerd aan een drone

Met flaw detector Proceq UT8000 heeft u de beschikking over een hoogwaardig UT-instrument om nauwkeurig ultrasoon onderzoek uit te voeren om bijvoorbeeld las-en hechtfouten te lokaliseren, laminaties te vinden, laagdiktes te bepalen of wanddiktes te meten. Maar wist u dat de veelzijdigheid van flaw detector Proceq UT8000 niet hier hoeft te stoppen?

Door een flaw detector Proceq UT8000 met een taster aan een drone te monteren bent u niet alleen wendbaarder, maar bespaart u ook nog eens kostbare tijd. Doordat de met de drone gemaakte scan in real-time op een iPad wordt weergegeven, kan de ultrasonist op de grond blijven staan en de scan veilig beoordelen. Een reflectie gezien, maar niet opgeslagen? Geen probleem! Met flaw detector Proceq UT8000 kunt u binnen uw data eenvoudig de tijd terugspoelen en opslaan.

Geïnspireerd door het voorbeeld in de video? Neem vrijblijvend contact op om te ontdekken hoe de Proceq UT8000 uw onderzoek nog veelzijdiger kan maken of klik op deze link voor meer informatie over flaw detector Proceq UT8000: http://www.newa.nl/flaw-detector-proceq-ut8000

Thanks to Voliro Airborne Robotics and Chris Udell for the video!
Verzwaarde kegels voor de bepaling van de schud- of zetmaat van betonmortel

Wilt u schud- of zetmaat bepalen zonder dat de kegel gaat drijven tijdens het verdichten van de betonmortel? Newa heeft een uitstekende en effectieve oplossing: voor het bepalen van de schud- of zetmaat kunt u nu kiezen voor verzwaarde kegels. Ideaal voor de bepaling van de schudmaat volgens EN 12350-5 en de kegel van Abrams voor de bepaling van de zetmaat volgens NEN-EN 12350-2.

Standaard kegels voor de bepaling van de schud- of zetmaat worden geleverd voorzien van strips waarmee u het drijven kunt voorkomen door hier op te staan. Maar met de verzwaarde kegels van Newa, met een eigen gewicht van ± 14 kg, blijven uw kegels moeiteloos staan tijdens het vullen en verdichten van betonmortel.

Benieuwd naar Newa’s verzwaarde kegels voor het bepalen van de schud- of zetmaat? Neem vrijblijvend contact met ons op of klik op de afbeelding voor meer informatie!
Zoekt u een kleine betonradar voor het meten moeilijk bereikbare plaatsen?

Met de Proceq GP 8800 betonradar beschikt u over een uiterst compacte betonradar met de grootste ultra-wide bandbreedte (400 – 6.000 MHz) ooit geproduceerd. De Proceq GP 8800 is een betonradar zo groot als de palm van uw hand, een hoogte van slechts 62 mm, en kunt u nu ook voordelig huren bij Newa.

Zo kunt u gebruik maken van een betonradar met superieure meetkwaliteit zonder een investering te hoeven doen. Newa beschikt naast de Proceq GP 88000 over een ruim assortiment aan instrumenten welke te huur zijn.

Wilt u meer informatie over de Proceq GP 8800? Bekijk dan de productpagina van de Proceq GP8800 betonradar door te klikken op de afbeelding!

U kunt ook contact opnemen met onze adviseurs. Zij vertellen u graag meer over de verhuurmogelijkheden van onze apparatuur.
Betonvochtmeter Tramex CME5

Een veelzijdige oppervlaktevochtmeter voor het non-destructief meten van vocht in beton? Dat is de Tramex CME5. Met deze eenvoudig te bedienen vochtmeter detecteert en evalueert u in een handomdraai de vochtcondities in uw ondergrond.

Dankzij het grote, heldere en analoge display kunt u uw meting direct aflezen. En met de Bluetooth verbinding kunt u de Tramex CME5 eenvoudig verbinden met de Tramex Meters IOS & Android App voor nog meer gebruiksgemak.

Wilt u meer weten over de non-destructieve betonvochtmeter Tramex CME5? Klik dan op de afbeelding voor meer informatie!
Alleen de meest recente items worden getoond op deze pagina.
Klik hier om alle items te zien.

 

NIEUWS

Zuidelijke Betonreparatiemiddag

Op donderdagmiddag 30 maart organiseert het BetonOnderhoudsPlatform de Zuidelijke Betonreparatiemiddag in de LocHal in Tilburg.

Interesse? Klik op de afbeelding voor meer informatie!


Demonstratie model Proceq GP8000 betonradar beschikbaar voor verkoop

Naar aanleiding van het vervangen van Newa`s demonstratie apparatuur heeft Newa één demonstratie model van Proceq GP8000 betonradar beschikbaar voor verkoop.

Het demonstratiemodel van de Proceq GP8000 betonradar komt uit bouwjaar 2018 en is door Newa sindsdien ingezet voor demonstraties en testen.

Neem voor meer informatie en een aanbod van deze gebruikte betonradar contact op met Newa!


Grondradar demodag

Op dinsdag 29 november organiseren Newa en Screening Eagle Technologies een grondradar demodag. Tijdens de grondradar demodag bieden we u de kans om een grondradar met revolutionaire technologie te ervaren die u ongekende mogelijkheden biedt om efficiënt geofysisch onderzoek uit te voeren en een ondergrond of ondergrondse objecten om te zetten naar digitale beelden.

We bieden u uitgebreid de mogelijkheid om de Screening Eagle GS8000 Pro met de unieke SFCW-technologie in de praktijk te testen en alle mogelijkheden te zien die het systeem voor uw toepassing kan bieden!

Wanneer: dinsdag 29 november 2022 van 09:00 – 13:30 uur

Waar: Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum, Zeist

Deelnemen? Meer informatie en een mogelijkheid tot registreren kunt u vinden door te klikken op de afbeelding.

We ontmoeten je graag op dinsdag 29 november!


Dekkingsmeter PM8000 Pro beschikbaar voor tests & demonstraties op locatie!

Dekkingsmeter PM8000 Pro is `s werelds meest compacte, veelzijdige en nauwkeurige dekkingsmeter voor het efficiënte inspecteren van betonconstructies, Meer informatie? Klik dan op de afbeelding!

Interesse in een demonstratie van dekkingsmeter PM8000 Pro door Newa Techniek & Screening Eagle Technologies? Schrijf u dan in via deze link!


Nieuw: Dekkingsmeter PM8000 Pro

Maak kennis met dekkingsmeter PM8000 Pro, de nieuwste toevoeging van Screening Eagle Technologies aan de lijn met producten voor het inwinnen, analyseren en visualiseren van constructiedata. Dekkingsmeter PM8000 Pro is `s werelds meest compacte, veelzijdige en nauwkeurige dekkingsmeter voor het efficiënte inspecteren van betonconstructies. Meer informatie? Klik dan op de afbeelding!

Interesse in een demonstratie van dekkingsmeter PM8000 Pro door Newa Techniek & Screening Eagle Technologies tijdens de PM8000 demo days? Schrijf u dan in via deze link!

Op 27 september om 09:00 uur en op 29 september om 17:00 uur organiseert Screening Eagle Technologies webinars waarin dekkingsmeter PM8000 Pro wordt geïntroduceerd. Inschrijven kan via deze link.


 
 
  © 2023 - Newa    U gebruikt @ Unknown OS