NEWA
Smederijstraat 25
5111 PT Baarle-Nassau
Tel: +31 (0) 13 50 72 000
E-mail: info@newa.nl 
    PRODUCTEN


Zoeken: 
 

 

Nieuws

Welke klimaatkast past bij uw proeven?

Zoekt u een degelijke klimaatkast van Nederlands fabricaat? Maar weet u niet zeker welke klimaatkast het beste past bij uw werkzaamheden? Newa helpt u in slechts enkele stappen bij het maken van de juiste keuze.

Meer info? Klik op de afbeelding!
Proceq Equotip 550 UCI & Portable Rockwell voor Nebest

Nebest Adviesgroep heeft haar assortiment uitgebreid met de Proceq Equotip 550 UCI & Portable Rockwell hardheidsmeter. Het onafhankelijk ingenieurs-/adviesbureau, gespecialiseerd in inspectie, technisch advies en projectmanagement in de infrastructuur, heeft hiermee een ideaal instrument in huis om eenvoudig en nauwkeurig hardheidsmetingen uit te voeren, ook op locatie.

Meer info? Klik op de afbeelding!
Maak kennis met de Proceq GS8000 grondradar bij u op locatie!

Newa heeft een Proceq GS8000 grondradar opgenomen in haar uitgebreide assortiment van demonstratieapparatuur. Zo kunnen wij u de kwaliteiten van deze unieke grondradar op elk gewenst moment tonen!

De Proceq GS8000 grondradar beschikt over een uitstekende resolutie en een uiterst nauwkeurige positiebepaling via de inbegrepen GNSS-ontvanger. En dankzij de unieke ‘Stepped-Frequency Continuous-Wave (SFCW) radartechnologie, kent deze grondradar een bandbreedte van 40 – 3440 MHz waardoor u zowel diep als ondiep in één meting kunt meten en waar u mee on- én offroad kunt rijden.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van de Proceq GS8000 en wilt u met eigen ervaren hoe deze grondradar het verschil maakt? Wij komen graag naar u toe om het te laten zien. Neem vrijblijvend contact met ons op voor het maken van een afspraak.
Stroefheidsmeter GTE GMG 200 voor Asito

Met de aanschaf van de stroefheidsmeter GTE GMG 200 heeft Asito, gespecialiseerd in specialistisch vloeronderhoud, een nieuw en zeer nauwkeurig instrument in handen om de stroefheid en/of slipvastheid van vloeren voor en na een specialistisch vloeronderhoud te bepalen.

Wilt u meer weten over de stroefheidsmeter GTE GMG 200 en het bepalen van de stroefheid/slipvastheid van vloeren? Klik dan op de afbeelding!
Snel, efficiënt en nauwkeurig UT-onderzoek?

Het inspecteren van assets op eventuele scheuren en corrosie met ultrasoon onderzoek (UT) blijft, zelfs in tijden van een pandemie, onverminderd doorgaan. Het uitvoeren van een UT-onderzoek kan gelukkig steeds sneller, efficiënter en nauwkeuriger. Zeker met de Proceq UT8000!

Met deze gebruiksvriendelijke flaw detector voert u onderzoeken uit onder de meest zware omstandigheden. Dankzij een ijzersterke behuizing is de Proceq UT8000 schok en valbestendig en met een indrukwekkende ip67 classificatie is uw instrument bestand tegen stof en water.

Profiteer optimaal van het handzame design en de intelligente software en til uw onderzoek direct naar een hoger niveau! Meer weten over de Proceq UT8000? Neem vrijblijvend contact op of klik op deze link!
Nieuwe levering! Dekkingsmeter Proceq Profometer 650 AI voor Buro Vloeradvies

Het bedrijf uit Nieuwersluis, gespecialiseerd in advies voor het ontwerp van kwalitatieve bedrijfsvloeren, heeft nu de beschikking over een geavanceerde dekkingsmeter voor precieze non-destructieve metingen van de betondekking en het lokaliseren van wapeningsstaven.

Meer informatie? Klik dan op de afbeelding!
Schleibinger Slabtester voor Excluton

Excluton heeft bij Newa de Schleibinger Slabtester aangeschaft. Het bedrijf uit Druten levert betonnen bestratingsproducten voor tuininrichting en inrichting van de openbare ruimte.

Met de aanschaf van Schleibinger Slabtester beschikt Excluton nu over een unieke klimaatkast die volautomatisch de vorst-dooi beproevingscyclus volgens EN 12390-9, EN 1338 & EN 1339 doorloopt en registreert. De Schleibinger Slabtester is bijzonder eenvoudig in gebruik en tevens uit te breiden naar een uitvoering welke geschikt is voor de vorstbestandheid van natuursteen en metselbaksteen.

Wilt u meer weten over de Schleibinger Slabtester of over apparatuur voor het bepalen van de vorst-dooizoutbestandheid van betonproducten? Klik dan op de afbeelding!
2e Stroefheidsmeter GTE GMG 200 voor Technisch Bureau Afbouw

Met het oog op het bepalen van de stroefheid en/of slipvastheid van vloeren en vloerbedekkingen heeft Technisch Bureau Afbouw een tweede stroefheidsmeter GTE GMG 200 in huis gehaald.

Meer informatie? Klik dan op de foto!
Wilt u eenvoudig de scanbreedte van de Proceq PD8000 vergroten?

Door twee Proceq Pundit Array transducers aan elkaar te koppelen, beschikt u direct over een 16 kanaals uitvoering. Zo profiteert u niet van 56 enkele metingen, maar van liefst 240 enkele metingen per scan waardoor delaminatie of holle ruimtes nog beter detecteerbaar zijn.

Deze 16 kanaals uitvoering met een grotere meetdiepte en hogere resolutie is nu beschikbaar bij Newa. Informeer vrijblijvend naar de voordelige aanschafmogelijkheden van deze veelzijdige 16 kanaals Proceq PD8000.

Voor meer informatie over de Proceq PD8000 klikt u op de foto!
Eenvoudig de omgevingscondities zoals temperatuur, relatieve luchtvochtigheid en het dauwpunt tijdens werkzaamheden op locatie vastleggen?

De Tramex Feedback Datalogger is een gebruiksvriendelijke en nauwkeurige datalogger om omgevingscondities zoals temperatuur, relatieve luchtvochtigheid en het dauwpunt te registeren. Een ideaal instrument wanneer u bijvoorbeeld op locatie een overlaging aan wilt brengen en de verwerkingsomstandigheden tijdens het project wilt vastleggen.

Met de Tramex Feedback Datalogger kunt u de omgevingscondities met een interval van 5 minuten meten om deze vervolgens eenvoudig uit te lezen via de Tramex Feedback iOS & Android app. Uw meetgegevens delen? Dit kan eenvoudig via bijvoorbeeld e-mail, WhatsApp of Airdrop.

Wilt u meer informatie over de Tramex Feedback datalogger? Klik dan op de afbeelding!
Hardheidsmeter Procceq Equotip 550 UCI

De Proceq Equotip 550 UCI is een uiterst gebruiksvriendelijke hardheidsmeter. De Proceq Equotip 550 UCI is niet alleen erg nauwkeurig, maar ook inzetbaar op locatie. Deze hardheidsmeter onderscheidt zich echter pas echt door de inzetbaarheid voor het meten van een heat-affected zone.

Met de Proceq Equotip 550 UCI profiteert u van een UCI-sonde met een uniek instelbaar meetbereik in HV1, HV2, HV3, HV4, HV5 & HV10. Dankzij deze toepassing is het aanschaffen van meerdere UCI-sondes vanaf nu overbodig. En door een innovatief touchscreen heeft u de beschikking over interactieve wizards, een automatisch controleproces en handige rapportagefuncties.

Een groot pluspunt van de Proceq Equotip 550 UCI is de comptabiliteit van deze hardheidsmeter. Breid uw metingen uit met het Leeb principe door Proceq Equotip Leeb slagapparaten aan te sluiten. Ook metingen volgens het Rockwell principe zijn mogelijk door de koppeling met de Proceq Equotip 555 portable Rockwell.

Veelzijdig, accuraat en eenvoudig in gebruik! Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden van de Proceq Equotip 550 UCI of bekijk onze productpagina door te klikken op de afbeelding.
Professioneel, efficiënt en veilig de water-cementfactor van betonmortel bepalen?

Newa levert hoogwaardige ovens voor het eenvoudig bepalen van de water-cementfactor uit eigen productie en uit voorraad. Voorzien van een gebruiksvriendelijke, digitale besturing voor het inplannen van uw werkzaamheden en een vernuftig ontwerp dat voldoet aan de gestelde voorwaarden uit NEN 5960.

Deze water-cementfactor oven wordt geleverd met een stalen rek voorzien van vier rvs-drooglades, geperforeerde rvs-deksels en een deur met klemsnelsluiting. Extra veilig want zo wordt uw deur niet onbedoeld geopend en voorkomt uw warmte lekkages.

Vrijgekomen dampen? Dankzij onze ingebouwde regelbare elektrische ventilator worden deze direct afgevoerd. De Newa water-cementfactor oven is ideaal voor het bepalen van een water-cementfactor, maar ook het drogen van toeslagmaterialen is met de Newa water-cementfactor uiteraard mogelijk.

Meer weten over onze water-cementfactor oven? Klik dan op de afbeelding of neem contact met ons op.
Schleibinger CDF-CIF vorst/dooi tester voor TU Delft

Nieuwe levering! TU Delft heeft bij Newa de Schleibinger CDF-CIF vorst/dooi tester aangeschaft. De faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen aan de Technische Universiteit Delft heeft zo de beschikking over een geavanceerde vorst/dooi tester voor het bepalen van de bestendigheid betonnen proefstukken tegen vorst/dooiwisselingen volgens CDF-aanbevelingen van RILEM.

Meer informatie? Klik dan op de afbeelding!
Proceq Pundit PD8000: geavanceerde ultrasoon scanner

Bent u op zoek naar een ultrasoon scanner waarmee u direct in beton kunt kijken? De Proceq PD8000 biedt u het gebruiksgemak en de efficiëntie waardoor u direct een beeld krijgt van de betonconstructie onder de meetpunten van de ultrasoon scanner.

Vanzelfsprekend is de kwaliteit en de scherpte van uw scan van doorslaggevend belang. Maar het intuïtieve gebruik van bijvoorbeeld de Pundit PD8000 is ongeëvenaard. De intelligente software, de naadloze connectie met de Pundit Live Array app en de kunstmatige intelligentie, het maakt uw onderzoek zoveel eenvoudiger en efficiënter.

Bekijk onderstaande video van de Proceq Pundit PD8000 door David Corbett van Proceq voor het bewijs.
Eenvoudig, maar zeer nauwkeurig de druksterkte van uw beton bepalen? De Alpha 3-3000 AD van Form + Test voldoet aan al uw wensen!

Nauwkeurigheid is key bij de Alpha 3-3000 AD. Met een klasse 1 volgens EN ISO 7500-1 en unieke ondergrens van het meetbereik (60 kN) bent u verzekerd van optimale resultaten.

Deze hoogwaardige beproevingsmachine zorgt daarnaast op innovatieve manier voor een duurzame werkwijze. Doordat de belastingsnelheid automatisch wordt geregeld met behulp van het toerental van de hydraulische pomp wordt het systeem blijvend ontlast. En dat ziet u terug in een stiller systeem een uiterst duurzame & efficiënte werkwijze en een probleemloos proefverloop.

Automatiseer eenvoudig uw beproevingen. Met een druk op de knop start de Alpha 3-3000 AD direct een volledige cyclus. Van inklemmen van een proefstuk tot het stoppen van het systeem na het bezwijken. Gemakkelijk in te stellen en uiterst efficiënt.

Meer informatie? Klik op de afbeelding!
Op zoek naar een hechtsterktemeter om snel en eenvoudig een hechtsterkte in N/mm² te bepalen?

Dit is de Proceq DY-2, een geavanceerd instrument voor hechtsterktemetingen met trekplaten vanaf Ø 20 mm tot en met 100 x 100 mm. 

De Proceq DY-2 garandeert een constante belastingsnelheid waardoor u profiteert van betrouwbare meetresultaten. Daarnaast zorgt de Proceq DY-2 voor de opslag van waardevolle informatie als datum en tijd van uitvoering, de afmeting van de trekplaat, de maximaal gemeten hechtsterkte, de looptijd van de test en nog veel meer relevante input voor uw gedetailleerde rapportages.

De Proceq DY-2 is verkrijgbaar in drie varianten, elk met hun eigen meetbereik. Meer weten over deze serie met automatische hechtsterktemeters? Neem vrijblijvend contact op met Newa of klik op de afbeelding voor meer informatie.
Snel en nauwkeurig de druksterkte van beton op locatie meten en de resultaten direct verwerken in een rapportage via een app op je smartphone?

Dit is de Proceq Silver Schmidt OS8200, een uitstekende betonproefhamer voor uw non-destructief betononderzoek. Profiteer van de digitale veelzijdigheid door te werken met de iOS app of Android App. Laat de Proceq Silver Schmidt OS8200 zelfstandig de druksterkte berekenen, stel eenvoudig zelf uw conversietabellen op en werk efficiënter door uw data en resultaten moeiteloos te delen en aan te passen.

Tel daarbij op dat deze betonproefhamer bijzonder onderhoudsvriendelijk is en opereert aan de hand van internationale standaarden. De Proceq Silver Schmidt OS8200 is een uitstekend instrument om de druksterkte van uw beton te bepalen.

Meer weten over de Proceq Silver Schmidt OS8200? Klik dan op deze link!
Eenvoudig en efficiënt de invloed van een (vloer)verwarming op de krimp of zwel van dekvloeren bepalen?

Met de Schleibinger buiggoot heeft u een instrument in handen voor snel en nauwkeurig meten, zonder wrijving tussen de buiggoot en het proefstuk én voorzien van een uiterst handige connectiviteit.

Met De Schleibinger buiggoot kunt u uw onderzoek uitvoeren volgens EN13892-9. Sterker nog, deze buiggoot beschikt over meer meetmogelijkheden dan voorgeschreven in EN13892-9, zoals bijvoorbeeld de meting van hoogteverandering. Uw data is eenvoudig te delen dankzij een ingebouwde ethernetaansluiting en webserver. Hierdoor is het mogelijk de datalogger direct te koppelen aan uw eigen netwerk. Het is zelfs mogelijk meerdere Schleibinger buiggoten binnen hetzelfde netwerk te integreren.

Wilt u meer weten over de veelzijdige Schleibinger buiggoot? Neem vrijblijvend contact met ons op voor een advies op maat. Of bekijk de productpagina van de Schleibinger buiggoot door te klikken op de afbeelding!
Newa heeft een ruim aanbod kubusmallen in het assortiment geschikt voor het vervaardigen van proefstukken volgens diverse normen. Onder andere de afgebeelde kunststof kubusmallen 150 mm, de stalen kubusmal 150 mm en de styropor kubusmal 150 zijn leverbaar uit voorraad.

Naast de afgebeelde kubusmallen levert Newa diverse andere types kunststof, stalen en styropor mallen in verschillende afmetingen. Zoekt u een ander type mal, een mal met andere afmetingen of een mal van een ander materiaal? Neem dan contact op met Newa!
Bent u op zoek naar de meest veelzijdige grondradar voor gebruik op vlak én ruig terrein? Met een antenne welke zowel lucht- als grond gekoppeld kan worden? En met één antenne voor een frequentie van 40 – 3440 MHz?

Beste GPR-professionals, dit is de Proceq GS8000 grondradar. Het ideale instrument voor uw bodemonderzoek en uniek door het gebruik van SFCW-ultrabreedband radartechnologie. Of u nu een beginner of een expert bent. Dit is de grondradar voor uw werkzaamheden.

Slechts één apparaat. Slechts één antenne. En altijd met een verbluffende resolutie.

Meer informatie? Klik dan op de afbeelding!
Betonvochtmeter Tramex CMEX5

Bent u op zoek naar een combinatie van een oppervlaktevochtmeter voor beton en een dauwpuntmeter? Maak kennis met de Tramex CMEX5. Met de Tramex CMEX5 detecteert en evalueert u zeer eenvoudig de vochtcondities in uw ondergrond en verkent u omgevingscondities als temperatuur, relatieve vochtigheid en dauwpunt.

Profiteer van het grote, heldere en digitale display voor extra gebruiksgemak. De Tramex CMEX5 is eenvoudig uit te breiden met de optionele Tramex Hygro-i2 ® sonde. Zo schakelt u automatisch over naar de hygrometermodus voor aanvullende mogelijkheden.

Vochtmeter Tramex CMEX5 is leverbaar met een telescoopstok. Hierdoor behoort bukken om een restvochtpercentage van een vloer te meten tot het verleden. De Tramex CMEX5 is via een Bluetooth verbinding eenvoudig te verbinden met de Tramex Meters IOS & Android App. Via de Tramex Meters IOS & Android App kunt u zo het gemeten percentage restvocht eenvoudig aflezen.

Benieuwd naar de veelzijdige Tramex CMEX5? Klik dan op de afbeelding!
Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Proceq GPR Live app - versie 4.9.0

Download nu versie 4.9.0 van de Proceq GPR Live app via deze link!

Met de nieuw mogelijkheid om in u meting markeringen aan te brengen (in de ruwe data en migrated & TimeSlice view) kun u na het maken van een scan direct belangrijke details markeren zodat deze niet verloren gaan tussen het maken van een scan en het verwerken van de metingen.

Meer informatie over Proceq’s betonradars? Klik dan op deze link!
Unieke permeabiliteitstester Permea-TORR AC voor VITO

Unit Duurzaam Materialenbeheer van VITO, een Vlaamse onafhankelijke onderzoeksorganisatie op het gebied van cleantech en duurzame ontwikkeling, heeft de unieke permeabiliteitstester Permea-TORR AC aan haar assortiment toegevoegd.

Meer informatie? Klik dan op de afbeelding.
Webinar: Ground Penetrating Radar - Een ultiem stuk gereedschap voor betononderzoek en het lokaliseren van objecten in constructies

Ground Penetrating Radar (GPR) is een van de meest gebruikte meettechnieken voor onderzoek aan constructies, voornamelijk vanwege de veelzijdigheid en het gebruiksgemak. Bij onderzoek aan een betonnen constructie geeft het een duidelijk inzicht in details zoals de geometrie, stratigrafie, wapeningsconfiguratie, en de locatie van andere stalen en kunststof objecten.

Op dinsdag 9 februari om 11:00 uur organiseren Newa en Proceq een webinar over het gebruiken en interpreteren van GPR als meettechniek.

Deelnemen? Klik dan op de afbeelding om je in te schrijven!
Nieuw! De Proceq RQ8000, een volautomatische rolhardheidsprofielmeter

De Proceq RQ8000, een volautomatische rolhardheidsprofielmeter, ideaal om zelfs de kleinste rolfouten zoals zachte randen, touwmarkeringen, kreukels en bagginess te detecteren met een ongeëvenaarde meetprecisie en snelheid. De Proceq RQ8000 is geschikt voor zelfs de meest delicate materialen zoals papier, film en folie.

De Proceq RQ8000 is een doorontwikkeling van de wereldberoemde Tapio RQP v2.0. Dankzij de exclusieve overname van de verkoop- en distributierechten van deze Tapio RQP v2.0 door Proceq brengt het bedrijf van Screening Eagle Technologies de geavanceerde rolhardheidsprofielmeter nu onder een nieuwe naam op de markt.

Met de Proceq RQ8000 profiteert u van een hoge meetsnelheid en een uitstekende nauwkeurigheid. Daarnaast meet u niet alleen de rolhardheid, maar ook de wikkelspanning en het rolhardheidsprofiel van uw rollen. De Proceq RQ8000 is verkrijgbaar bij Newa, klik voor meer informatie op de foto!
Wilt u een schudmaat volgens EN 12350-5 bepalen op een ergonomisch verantwoorde wijze?

Newa biedt de ideale oplossing. Met een speciaal onderstel voor uw schudtafel creëert u eenvoudig een werkhoogte van 80 cm.

Om het reinigen van de schudtafel na het bepalen van de schudmaat eenvoudig te maken is het onderstel zo ontworpen dat een kruiwagen onder de tafel geplaatst kan worden om zo de betonmortel op te vangen. Het onderstel is voorzien van stelpoten voor het waterpas afstellen van de schudtafel.

Meer informatie? Klik op de afbeelding of neem vrijblijvend contact op, we vertellen u graag meer over de mogelijkheden van dit onderstel.
Tramex CMEX5 voor BetonRestore

Wederom kiest een mooi bedrijf voor Newa. Ditmaal heeft BetonRestore de veelzijdige betonvochtmeter Tramex CMEX5 aangeschaft. BetonRestore, uit Gorinchem, is gespecialiseerd in waterdichting en richt zich op bouwkundige renovatie van parkeergarages en is actief in de woningbouw en procesindustrie.

Meer informatie? Klik dan op de afbeelding!
Krimp of zwel van de mortel meten?

Maak kennis met de Schleibinger krimpgoot. Het ideale instrument om eenvoudig de lengteverandering van mortels tijdens het verharden te bepalen. Met de Schleibinger krimpgoot kunt direct na het vullen van de mal al starten met meten van de krimp of zwel van de mortel.

De Schleibinger krimpgoot biedt de mogelijkheid om maximaal 10 lengteverandering opnemers aan te sluiten via een digitale datalogger. Zo registreert u direct de gegevens van verschillende lengteveranderingen en slaat deze op als ASCII-tekstbestanden. Dankzij een ingebouwde ethernetverbinding en IP-adres integreert u de Schleibinger krimpgoot eenvoudig met uw netwerk voor het efficiënt delen van uw data.

De Schleibinger krimpgoot is leverbaar voor een proefstukbreedte van 60 x 40 mm voor mortels en een proefstukbreedte van 100 x 60 mm voor betonmortel en is beschikbaar in verschillende lengtes. Wilt u meer weten over deze krimpgoot? Klik dan op de afbeelding!
Het onderzoeken van de corrosie activiteit van wapeningsstaal in een betonconstructie was nog nooit zo eenvoudig!

Met de Proceq Profometer corrosion heeft u nu de beschikking over een gebruiksvriendelijk en efficiënt instrument voor het lokaliseren van wapeningscorrosie dat volledig naar uw wensen is uit te breiden.

Deze Proceq Profometer corrosion is uitgerust met een staaf electrode voor het nauwkeurig opsporen van corrosie. Maar waarom stoppen bij deze basisuitrusting? Complementeer uw Proceq Profometer corrosion met de unieke 1-wiel en 4-wiel elektrodes. Het voordeel? U bespaart direct veel tijd bij het uitvoeren van elektrische potentiaalmetingen van grote oppervlaktes!

Of upgrade uw meegeleverde touchscreen unit naar een volwaardige dekkingsmeter voor gecombineerde onderzoeksmogelijkheden. Daarnaast wordt het verwerken en analyseren van uw data met deze potentiaalmeter zeer eenvoudig dankzij de intuïtieve interface.

Het maakt de Proceq Profometer 6 de ideale alles in één oplossing voor uw dekkingsmetingen en corrosieanalyse! 

Meer weten over de Proceq Profometer corrosion? Klik op de afbeelding of neem vrijblijvend contact met ons op!
Bent u op zoek naar een innovatieve betonradar om in één meting op locatie eenvoudig en zeer gedetailleerd de wapeningsconfiguratie te bepalen van een oppervlak van maximaal 16 m2?

Dit is de Proceq GP8000, een betonradar met de unieke ‘Stepped-Frequency Continuous-Wave (SFCW) radartechnologie en een ongeëvenaarde bandbreedte.

De Proceq GP8000 is een betonradar die voldoet aan de eisen van vandaag: cloud-ondersteuning, ingebouwd logboek, eenvoudig exporteren van ruwe data, ondersteuning voor weergave van GPR-metingen in 2D en 3D en zelfs projectie van uw meetdata op locatie, direct na het beëindigen van een meting, op basis van augmented reality.

Wilt u meer weten over de veelzijdige en uiterst krachtige Proceq GP8000 betonradar? Bekijk de video of vraag vrijblijvend een demonstratie aan.
Hardheidsmeter Proceq Equotip 540

Bent u op zoek naar een kwalitatief instrument voor het uitvoeren van nauwkeurige hardheidsmetingen maar heeft u geen behoefte aan uitgebreide rapportage software? En wilt u de beschikking hebben over een hardheidsmeter welke overweg kan met haast elk object voor een scherpe prijs? Dit is de Proceq Equotip 540.

De Proceq Equotip 540 is een kwalitatieve en eenvoudig te bedienen hardheidsmeter voor metingen op basis van rebound met een slagapparaat Leeb D en of Proceq’s unieke UCI HV1-HV10 sonde. Een veelzijdige hardheidsmeter met een intuïtief touchscreen voor een efficiënte bediening, een robuuste behuizing voor een uitstekende bescherming en uiteraard de geprezen meettechnieken waar de Proceq Equotip serie om bekend staat.

Meer weten over de Proceq Equotip 540? Klik dan op de afbeelding!
Het assortiment van Newa bestaat onder meer uit diverse kwalitatieve vochtmeters. Ideaal voor het meten van vocht in betonnen oppervlakten en/of het bepalen van het dauwpunt. De verschillen? Die laten we u graag zien:

Tramex CME5
Met deze eenvoudig te bedienen en non-destructieve vochtmeter detecteert en evalueert u razendsnel de vochtcondities in uw ondergrond. Direct u meting aflezen? Geen probleem dankzij het grote, heldere en analoge display of via de Tramex meters app. Met de Tramex CME5 meet u vocht in betonnen oppervlakten tot ≈ 20 mm diepte.

Tramex CMEX5
Met de Tramex CMEX5 detecteert en evalueert u niet alleen zeer eenvoudig de vochtcondities in uw ondergrond tot ≈ 20 mm diepte, maar verkent u tevens omgevingscondities als temperatuur, relatieve vochtigheid en dauwpunt. In tegenstelling tot de Tramex CME5 beschikt deze vochtmeter over een groot, helder digitaal display. Uiteraard kunt u de waarde ook aflezen via de Tramex meters app. De Tramex CMEX5 is uit te breiden met de Tramex Hygro-i2 ® sonde om automatisch over te schakelen naar de hygrometermodus.

Tramex Feedback datalogger
De Tramex Feedback DataLogger is een gebruiksvriendelijke en nauwkeurige datalogger om omgevingscondities zoals de temperatuur, de relatieve luchtvochtigheid en het dauwpunt te registeren en vast te leggen. Met de Tramex Feedback DataLogger kunt u tot maximaal 100.000 datapunten registreren en eenvoudig uitlezen via de Tramex Feedback iOS & Android app. Op deze manier kunt u metingen direct visualiseren en delen.

Wilt u weten welke vochtmeter of dauwpuntmeter het beste past bij uw werkzaamheden? Onze adviseurs helpen u graag verder. Neem vrijblijvend contact op of klik op de afbeelding voor meer informatie.
Maak kennis met de nieuwe Proceq GS8000 grondradar!

Eén apparaat, één antenne en de best-in class resolutie. Diep en ondiep meten zonder het wisselen van antennes en uiterst terreinvaardig. Uitgebreid voor GPR-experts, intuïtief voor beginners.

Een veelzijdige grondradar geschikt voor gebruik op vlak en ruig terrein en een antenne welke zowel lucht- als grond gekoppeld te gebruiken is. Door het gebruik van SFCW-ultrabreedband radartechnologie hoeft u niet meer te kiezen tussen verschillende GPR- antennes zoals bij traditionele radarsystemen. Het maakt grondradar Proceq GS8000 geschikt voor een breed scala aan toepassingen, zoals kabel- en leiding detectie, graafschade preventie, inspectie van brugdekken, geofysisch onderzoek, archeologie en zelfs forensisch onderzoek.

Tijdens uw onderzoek krijgt u uw data realtime gepresenteerd in de Proceq GS Live app op de manier die bij uw werkzaamheden past. Profiteer van de nauwkeurige 3D-positionering via de inbegrepen 1-5 cm nauwkeurige GNSS-ontvanger met (in Europa) een nauwkeurigheid van 1-5 cm. Wanneer grondradar de juiste techniek is voor uw bodemonderzoek, dan is grondradar Proceq GS8000 het antwoord!

Benieuwd naar de grondradar Proceq GS8000? Klik op de afbeelding of neem vrijblijvend contact met ons op!
Newa beschikt over een zeer uitgebreid assortiment aan betonmengers. Of het nu gaat om mortelmengers, emmermengers of dwangmengers, Newa levert ze in verschillende maten en uitvoeringen.

Op onze website vindt u mortelmengers van Form + Test en Hobart met een inhoud van 5 tot 20 liter. Voor een grotere menghoeveelheid kunt u kiezen voor Diem mengers van 60 tot 750 liter. Zo heeft u altijd de juiste menger voor uw werkzaamheden.

Heeft u interesse in onze betonmengers? Klik dan op de afbeelding voor meer informatie!
Form + Test luchtgehaltebepaler - 5,5 liter

Om eenvoudig het luchtgehalte van betonmortel te bepalen, adviseert Newa de Form + Test luchtgehaltebepaler; een gebruiksvriendelijke luchtgehaltebepaler met een standaard inhoud van 8 liter.

Echter, voor sommige werkzaamheden kan deze 8 liter uitvoering te groot en te zwaar zijn met een gevuld gewicht van ± 30 kg. Om op een ergonomisch verantwoorde wijze het luchtgehalte van betonmortel te bepalen heeft Newa een nieuw model in haar assortiment opgenomen: de Form + Test luchtgehaltebepaler met een inhoud van 5,5 liter. Met een gevuld gewicht van ± 22 kg aanzienlijk lichter van gewicht en nog eenvoudiger in gebruik.

Wilt u meer weten over dit nieuwe model? Klik dan op de afbeelding!
Proceq dekkingsmeters

Het assortiment dekkingsmeters van Newa bestaat uit een breed scala aan hoogwaardige Proceq dekkingsmeters. Voor het meten van de betondekking onder haast alle omstandigheden kunnen wij u altijd de juist oplossing bieden. Om u op weg te helpen, lichten we vandaag een aantal modellen uit.

Proceq Profoscope
Klein, krachtig en sonde en display geïntegreerd in één apparaat, dat is de Proceq Profoscope.
Met de Proceq Profoscope lokaliseert u eenvoudig de wapening en meet u snel en in één oogopslag de betondekking met een indrukwekkende nauwkeurigheid. Dit alles met een uiterst handzaam instrument voorzien van een geïntegreerd display. Wilt u metingen opslaan? Dan biedt de Proceq Profoscope+ hiervoor een oplossing.

Proceq Profometer 600
Een dekkingsmeter met een universeelsonde gekoppeld aan een lichtgewicht en IP67 touchscreen speciaal ontworpen voor inspecties. Ideaal voor het meten van de betondekking van kleine oppervlakken.

Proceq Profometer 630 AI
De uitgebreide versie van de Proceq Profometer 600, aangevuld met de mogelijkheden om een line scan in één richting uit te voeren en te werken in de area scan mode. Daarnaast beschikt de Profometer 630 AI over krachtige kunstmatige intelligentie om de efficiëntie van uw werkzaamheden te verhogen.

Proceq Profometer 650 AI
De meest uitgebreide dekkingsmeter uit de Proceq Profometer 6 serie met, naast alle toepassingen van de Proceq Profometer 600 en Profometer 630 AI, ook de mogelijkheid cross-line scans (in X- en Y richting) uit te voeren.

Wilt u weten welke dekkingsmeter het beste past bij uw werkzaamheden? Onze adviseurs helpen u graag verder. Neem vrijblijvend contact op of klik op de afbeelding voor meer informatie.
Carbide vochtmeter/CM apparaat

In een handomdraai het percentage restvocht van een betonvloer of betonproduct bepalen? Met een Carbide vochtmeter/CM apparaat heeft u de beschikking over een nauwkeurig instrument met een zeer eenvoudige meetmethode.

Het resultaat van uw meting met de Carbide vochtmeter is direct af te lezen in het percentage restvocht op de manometer. Het maakt uw onderzoek snel uitvoerbaar en u heeft direct resultaat. Daarnaast wordt een Carbide vochtmeter/CM apparaat door Newa zeer compleet geleverd. U beschikt over:

 • Een analoge of digitale manometer
 • Gekalibreerde drukkamer met oppervlaktethermometer.
 • Nauwkeurige digitale zakweegschaal
 • 25 Calciumcarbide ampullen
 • 3 Glazen ampullen met 1 gram water als controlemiddel voor uw vochtmeter
 • Complete gereedschapset voor monsterafname, proefstukvoorbereiding en de reiniging
 • Draagkoffer

Wilt u meer weten over de Carbide vochtmeters/CM apparaten? Klik dan op de afbeelding!
De voordelen van ConSensor in de praktijk!

Met een aantal toonaangevende projecten in Nederland en het buitenland heeft ConSensor haar waarde opnieuw bewezen. Voor de bouw van de Rotterdamse Zalmhaventoren en de renovatie van de Maastunnel en Leopold II Tunnel in Brussel hebben Newa & ConSensor het innovatieve webplatform voor het volgen van de betonsterkteontwikkeling mogen leveren.

Toonaangevende projecten waar de voordelen van ConSensor direct tot uiting kwamen. In het geval van de Zalmhaventoren bleek na een dag monitoren dat het beton sneller de benodigde druksterkte bereikte dan verwacht. Een enorme meevaller!

Ook voor de Maastunnel in Rotterdam en de Leopold II Tunnel in de Belgische hoofdstad leverde ConSensor direct nauwkeurige metingen en tijdwinst op. Want met dit geavanceerde systeem kunt u zeer eenvoudig realtime de sterkteontwikkeling én druksterkte van uw beton volgen om uw werkzaamheden eventueel aan te passen op de uitkomsten.

Meer weten over ConSensor? Klik dan op de afbeelding!
De betonradar met de grootste ultra-wide bandbreedte ooit geproduceerd?

Met de Proceq GP8000 en GP8800 beschikt u over een instrument met een niet eerder vertoonde meetdiepte en uitmuntend signaal en scherpte.

De kracht van de Proceq GP8000 en GP8800 betonradar zit hem in het gebruik van Stepped-Frequency Continuous-Wave (SFCW) radartechnologie. Deze technologie brengt een ijzersterke bandbreedte met zich mee waardoor u niet langer hoeft te kiezen tussen verschillende GPR- antennes zoals bij traditionele radarsystemen.

Benieuwd naar de voordelen van Stepped-Frequency Continuous-Wave (SFCW) radartechnologie? Meer informatie via deze link.
ConSensor in beton & staalbouw

In het nieuws! Vakblad Beton & Staalbouw schenkt in haar editie van september/oktober aandacht aan het innovatieve webplatform van ConSensor, ideaal om real time de sterkteontwikkeling én druksterkte van uw beton te meten.

Dankzij het geavanceerde systeem van ConSensor meet u eenvoudige de sterkteontwikkeling én druksterkte van uw beton op basis van de gemeten temperatuur en elektrische geleidbaarheid. In een paar klikken inzichtelijk op uw pc, tablet of smartphone.

Het artikel in vakblad Beton & Staalbouw kunt u lezen door te klikken op deze link.

Wilt u meer weten over ConSensor? Neem vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs en wij vertellen u graag meer over het meten van de betonsterkteontwikkeling.
Proceq Profometer Corrosion gebruikt bij potentiaalmetingen Nederrijnbrug

Voorafgaand aan het onderhoud aan de betonnen kokerliggers en de pijlers van de Nederrijnbrug in de A50 zijn op grote schaal potentiaalmetingen uitgevoerd. Voor deze metingen heeft Newa een Proceq Profometer Corrosion geleverd om exacte schadeomvang van de corrosie van de wapening te bepalen.

Meer informatie? Klik dan op de afbeelding!
Nu beschikbaar: Gebruikte dekkingsmeter Proceq Profoscope+

 

Meer informatie? Klik op de foto!
Nóg nauwkeuriger de permeabiliteit van beton bepalen?

Met de Permea-TORR AC heeft u een uitstekende permeabiliteitstester in handen welke beschikt over een luchtdruksensor in beide luchtkamers voor nog nauwkeurigere meetresultaten.

Doordat de Permea-TORR AC interne tests en kalibratie volautomatisch uitvoert, bespaart u kostbare tijd tijdens uw onderzoek. Daarnaast beschikt de Permea-TORR AC over grafische weergave van het verloop van de gemeten permeabiliteit. Zo kunt u het uitvoeren van een proef n 6 minuten stoppen in plaats van 12 minuten bij een lage permeabiliteit (quasi lineair).

Bent u benieuwd naar de uitgebreide mogelijkheden van de Permea-TORR AC? Of wilt u advies over de inzetbaarheid van deze nauwkeurige permeabiliteitstester? Neem vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs of klik op de afbeelding voor meer informatie!
Hechtsterktemeter Proceq DY-206 voor Batec betonrenovatie

Batec betonrenovatie heeft de geavanceerde automatische hechtsterktemeter Proceq DY-206 aangeschaft. Het gecertificeerde betonreparatiebedrijf uit Velddriel richt zich op het herstellen en voorkomen van betonschade door het faciliteren van goed onderhoud.

Meer info? Klik op de afbeelding!
Tramex meters app

De ideale sidekick van de Tramex CME5, Tramex CMEX5 en Tramex Feedback datalogger: de intuïtieve en zeer gebruiksvriendelijke Tramex meters app. Creëer in een handomdraai een directe synchronisatie tussen uw meetinstrument en de Tramex meters app op uw iOS of Android apparaat.

Met de Tramex meters app kunt u realtime uw metingen aflezen. Maar dat is niet alles Het is met de Tramex meters app namelijk erg eenvoudig om uw meetwaarden te verrijken met foto’s, geo-tags, aanpasbare interactieve grafieken, spreadsheets en rapportages. Uw data delen? Dankzij de uitgebreide exportfuncties doet u dit op elk moment en op elke locatie via bijvoorbeeld via e-mail, WhatsApp of Airdrop.

Benieuwd hoe de Tramex meters app uw werkzaamheden kan vereenvoudigen? Neem vrijblijvend contact met ons om de mogelijkheden te bespreken.
Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Onderzoek aan breedplaatvloeren met een betonradar lastig?

Bij een onderzoek aan breedplaatvloeren met een betonradar kan het bijzonder lastig zijn om de ligging van koppelstaven, de positie van plaatnaden of in een vloer verwerkte leidingen te lokaliseren. De locatie is vaak lastig door kabels, leidingen en kanalen en de ruimte kent vaak een (te) korte aanloopafstand voor een radarmeting. Het maakt het meten met een reguliere betonradar vaak onbegonnen werk.

De oplossing? Betonradar Proceq GP8800, een unieke betonradar dankzij de kleine voetafdruk van 90 x 90 x 60 mm, een meetdiepte van 650 mm, aanloopafstand van slechts 45 mm en een gewicht van nog geen 500 gram! Een radar zo groot als de palm van uw hand, maar uitgerust met de mogelijkheden van een volgroeide betonradar.

Informeer direct naar de mogelijkheden voor uw onderzoek of kijk op de productpagina van betonradar Proceq GP8800 via deze link.
Stroefheidsmeter GTE GMG200 en hechtsterktemeter Proceq DY-216 voor MAAT Ingenieurs

Nieuwe levering! MAAT Ingenieurs heeft de Proceq DY-216 en stroefheidsmeter GTE GMG200 aangeschaft. Het bedrijf uit Huizen, gespecialiseerd in onderzoek en onafhankelijke advisering bij onderhoud en renovatie van beton- en metselwerkconstructies, heeft zo de beschikking over een geavanceerde automatische hechtsterktemeter en stroefheidsmeter volgens NEN 7909.

Meer informatie? Klik op de afbeelding.
Wanddiktemeting met Flaw detector Proceq UT8000 gemonteerd aan een drone

Met flaw detector Proceq UT8000 heeft u de beschikking over een hoogwaardig UT-instrument om nauwkeurig ultrasoon onderzoek uit te voeren om bijvoorbeeld las-en hechtfouten te lokaliseren, laminaties te vinden, laagdiktes te bepalen of wanddiktes te meten. Maar wist u dat de veelzijdigheid van flaw detector Proceq UT8000 niet hier hoeft te stoppen?

Door een flaw detector Proceq UT8000 met een taster aan een drone te monteren bent u niet alleen wendbaarder, maar bespaart u ook nog eens kostbare tijd. Doordat de met de drone gemaakte scan in real-time op een iPad wordt weergegeven, kan de ultrasonist op de grond blijven staan en de scan veilig beoordelen. Een reflectie gezien, maar niet opgeslagen? Geen probleem! Met flaw detector Proceq UT8000 kunt u binnen uw data eenvoudig de tijd terugspoelen en opslaan.

Geïnspireerd door het voorbeeld in de video? Neem vrijblijvend contact op om te ontdekken hoe de Proceq UT8000 uw onderzoek nog veelzijdiger kan maken of klik op deze link voor meer informatie over flaw detector Proceq UT8000: http://www.newa.nl/flaw-detector-proceq-ut8000

Thanks to Voliro Airborne Robotics and Chris Udell for the video!
Verzwaarde kegels voor de bepaling van de schud- of zetmaat van betonmortel

Wilt u schud- of zetmaat bepalen zonder dat de kegel gaat drijven tijdens het verdichten van de betonmortel? Newa heeft een uitstekende en effectieve oplossing: voor het bepalen van de schud- of zetmaat kunt u nu kiezen voor verzwaarde kegels. Ideaal voor de bepaling van de schudmaat volgens EN 12350-5 en de kegel van Abrams voor de bepaling van de zetmaat volgens NEN-EN 12350-2.

Standaard kegels voor de bepaling van de schud- of zetmaat worden geleverd voorzien van strips waarmee u het drijven kunt voorkomen door hier op te staan. Maar met de verzwaarde kegels van Newa, met een eigen gewicht van ± 14 kg, blijven uw kegels moeiteloos staan tijdens het vullen en verdichten van betonmortel.

Benieuwd naar Newa’s verzwaarde kegels voor het bepalen van de schud- of zetmaat? Neem vrijblijvend contact met ons op of klik op de afbeelding voor meer informatie!
Zoekt u een kleine betonradar voor het meten moeilijk bereikbare plaatsen?

Met de Proceq GP 8800 betonradar beschikt u over een uiterst compacte betonradar met de grootste ultra-wide bandbreedte (400 – 6.000 MHz) ooit geproduceerd. De Proceq GP 8800 is een betonradar zo groot als de palm van uw hand, een hoogte van slechts 62 mm, en kunt u nu ook voordelig huren bij Newa.

Zo kunt u gebruik maken van een betonradar met superieure meetkwaliteit zonder een investering te hoeven doen. Newa beschikt naast de Proceq GP 88000 over een ruim assortiment aan instrumenten welke te huur zijn.

Wilt u meer informatie over de Proceq GP 8800? Bekijk dan de productpagina van de Proceq GP8800 betonradar door te klikken op de afbeelding!

U kunt ook contact opnemen met onze adviseurs. Zij vertellen u graag meer over de verhuurmogelijkheden van onze apparatuur.
Betonvochtmeter Tramex CME5

Een veelzijdige oppervlaktevochtmeter voor het non-destructief meten van vocht in beton? Dat is de Tramex CME5. Met deze eenvoudig te bedienen vochtmeter detecteert en evalueert u in een handomdraai de vochtcondities in uw ondergrond.

Dankzij het grote, heldere en analoge display kunt u uw meting direct aflezen. En met de Bluetooth verbinding kunt u de Tramex CME5 eenvoudig verbinden met de Tramex Meters IOS & Android App voor nog meer gebruiksgemak.

Wilt u meer weten over de non-destructieve betonvochtmeter Tramex CME5? Klik dan op de afbeelding voor meer informatie!
Proceq UT 8000 - IP67 rating

Met de flaw detector Proceq UT8000 beschikt u over een ongeëvenaard instrument in het uitvoeren van hoogwaardig UT-onderzoek. Maar hoe goed is de flaw detector Proceq UT8000 beschermt tegen schadelijke invloeden als stof, vuil en vocht? Nou, heel goed!

De flaw detector Proceq UT8000 beschikt namelijk over een IP67-rating. Maar wat betekent deze IP-rating eigenlijk? Deze rating geeft aan hoe goed de behuizing van een instrument beschermt tegen invloeden van buitenaf. Zo geeft het eerste getal inzicht in de bescherming tegen vaste stoffen zoals vuil en stof. Het tweede getal laat zien hoe goed de bescherming is tegen vloeistoffen zoals water.

Met IP67 als classificatie kan de Proceq UT8000 bijzonder veel hebben. Zelfs een half uur in water tot een diepte van een meter is geen enkel probleem! Bekijk onderstaande video voor een uitgebreide uitleg over IP67 en de Proceq UT8000.

Meer weten over de Proceq UT8000? Bekijk de productpagina van deze geavanceerde ultrasoon flaw detector via deze link!
Tramex Feedback datalogger

De Tramex Feedback Datalogger is een gebruiksvriendelijke en nauwkeurige datalogger om omgevingscondities zoals temperatuur, relatieve luchtvochtigheid en het dauwpunt te registeren. Een ideaal instrument wanneer u bijvoorbeeld op locatie een overlaging aan wilt brengen en de verwerkingsomstandigheden tijdens het project wilt vastleggen.

Met de Tramex Feedback Datalogger kunt u de omgevingscondities met een interval van 5 minuten meten om deze vervolgens eenvoudig uit te lezen via de Tramex Feedback iOS & Android app. Uw meetgegevens delen? Dit kan eenvoudig via bijvoorbeeld e-mail, WhatsApp of Airdrop.

Wilt u meer informatie over de Tramex Feedback datalogger? Klik dan op de afbeelding!
Bent u op zoek naar een manier om hechtsterktemetingen met trekplaten Ø 100 mm of trekplaten 100 x 100 mm uit te voeren?

Hechtsterktemeters Proceq DY-206 en Proceq DY-216 zijn zeer geschikt voor deze klus! Maar wist u dat uw de inzetbaarheid van uw hechtsterktemeter eenvoudig kunt vergroten?

Normaal gesproken voert u met hechtsterktemeter Proceq DY-2 proeven uit met trekplaten Ø 20 mm of Ø 50 mm. Maar dankzij het monteren van een adapterplaat breidt u zeer eenvoudig de mogelijkheden van uw Proceq DY-206 of Proceq DY-216 uit, zodat deze ook geschikt is voor het toepassen van trekplaten groter dan Ø 50 mm.

Benieuwd wat de hechtsterktemeters van Proceq voor uw werkzaamheden kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op of klik dan op de afbeelding voor meer informatie!
Opvolger betonproefhamer Proceq Original Schmidt NR/LR

Compacter, sneller én gebruiksvriendelijker. Betonproefhamer Proceq Original Schmidt Live print is de langverwachte opvolger van de Proceq Original Schmidt NR & LR. En met de Proceq Original Schmidt Live print bepaalt u nog eenvoudiger de terugslagwaarde van beton.

De verschillen tussen de Proceq Original Schmidt Live print en de Proceq Original Schmidt NR zijn overduidelijk: de Original Schmidt Live print is kleiner van formaat en beschikt over een handig en duidelijk display. Daarnaast heeft de Original Schmidt Live print een intern geheugen voor wel 20.000 metingen. Bovendien koppelt u de Original Schmidt Live print eenvoudig via Bluetooth aan een mobiele printer om uw metingen direct uit te draaien.

Wilt u meer weten over de Original Schmidt Live print? Bekijk de video of klik op deze link!
Lichtgewicht stalen kubusmal

Newa heeft diverse stalen kubusmallen in het assortiment, ideaal voor het vervaardigen van zeer vlakke en zeer haakse betonnen proefstukken. Op deze manier haalt u het maximale rendement uit een betonnen proefstuk qua gemeten druksterkte.

Het grote nadeel van het gebruik van stalen kubusmallen is het zware gewicht. Als oplossing voor dit probleem kan Newa een lichtgewicht stalen kubusmal leveren. Deze mal weegt slechts 9,5 kg. Ter verduidelijking: een gietijzeren stalen kubusmal heeft al snel een gewicht van 17,5 kg. Wanneer u de mal vult met 8,5 kg betonmortel resulteert dit in een totaalgewicht van 26 kg. De lichtgewicht stalen kubusmal maakt uw werkzaamheden dan ook een stuk minder zwaar.

De lichtgewicht stalen kubusmal is gemakkelijk te reinigen, bestaat uit twee delen en is eenvoudig te monteren en demonteren. Wilt u meer weten over deze of een van onze andere stalen kubusmallen? Klik dan op de afbeelding of neem vrijblijvend contact met ons op en wij vertellen u graag meer over dit product.
GPR-SLICE radarsoftware

Bent u op zoek naar PC-software voor uw Proceq GP8000/GP8800 betonradar als aanvulling op de Proceq GPR Live app? Met de GPR-SLICE software creëert u in een handomdraai 3D-modellen, inclusief 2D en 3D weergaven in bovenaanzicht of beelden in dwarsdoorsnede, uit uw ruwe betonradar-data.

Proceq biedt met de GPR-SLICE software een ideale aanvulling op de Proceq GPR Live app. Met de GPR-SLICE software profiteert u immers van vele aanvullende mogelijkheden qua dataverwerking.

Wilt u meer weten over de GPR-SLICE software? Klik dan op de afbeelding!
Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Hout & houten constructies testen?

Hout neemt een steeds prominentere rol in binnen het verduurzamen van de gebouwde omgeving. Het is daarom van belang om op een nauwkeurige en eenvoudige manier de kwaliteit van hout en houten constructies te kunnen bepalen. Dankzij de testsystemen van Form + Test dit nu mogelijk.

Het testen van zware en omvangrijke houten constructies is nu eenvoudig gemaakt met De ALPHA 10-3000 HK-4SH. Zo beschikt u over een in hoogte verstelbare testruimte (> 2 meter) en kunnen proefstukken eenvoudig worden opgesteld en voorbereid op de inrijdwagen. Zo kunt u gebruik maken van een cilinder met een kleine slag en bespaart u direct ruimte en kosten. Bovendien heeft u de mogelijkheid een buigtafel voor 3- en 4-punts belastingen in te zetten.

Tel daarbij op dat de bedieningsstations van Form + Test perfect samengaan met de kwalitatieve DIGIMAXX® controllers en ProteusMT software en u beschikt over een uiterst kwalitatieve manier om de eigenschappen van hout en houten constructies te bepalen. Meer weten over FORM + TEST en haar mogelijkheden? Neem contact op voor een vrijblijvend advies.

Download hier de brochure over hout & houten constructies testen met Form+Test beproevingsmachines! (PDF)
Nebest kiest voor Cooper Pendulum skid resistance tester

Een nieuwe levering door Newa: Nebest adviesgroep heeft de veelzijdige Cooper Pendulum skid resistance tester aangeschaft. Het onafhankelijk ingenieurs-/adviesbureau, gespecialiseerd in inspectie, technisch advies en projectmanagement in de infrastructuur, bouw en industrie heeft hiermee een ideaal instrument in huis gehaald voor het bepalen van de stroefheid van binnenvloeren.
Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Wilt u op eenvoudige wijze de sterkteontwikkeling van beton monitoren tijdens het verharden?

ConSensor 3.0 is het ideale systeem om zeer nauwkeurig en realtime de meetgegevens en betonsterkte in te zien op een PC, tablet en/of smartphone. Is de benodigde druksterkte bereikt? U ontvangt automatisch een notificatie zodat u direct de volgende stap in het bouwproces kunt nemen.

ConSensor 3.0 is niet alleen te koop bij Newa, maar ook te huur. Zo hoeft u niet te investeren in de ConSensor 3.0, maar heeft u wel de beschikking over een uniek systeem voor het monitoren van de sterkteontwikkeling in uw betonconstructie. Na het einde van de huurperiode blijft uw account op www.consensor.eu uiteraard toegankelijk en heeft u altijd toegang tot uw data om uw bouwkwaliteit te borgen en te documenteren.

Heeft u behoefte aan begeleiding bij het monitoren van de sterkteontwikkeling in uw betonconstructie of wilt u uw medewerkers laten instrueren? Geen probleem! Ook voor instructie en begeleiding op locatie bent u bij Newa aan het juiste adres!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs om de verhuurmogelijkheden van de ConSensor 3.0 te bespreken. Of wilt u meer informatie? Klik dan op deze link: http://www.newa.nl/consensor-rijpheidsmeting
Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

CROW-CUR Richtlijn 1-2018

Wilt u een gegoten dekvloer of ondergrond beoordelen op basis van CROW-CUR Richtlijn 1-2018 voor het aanbrengen van een vloerafwerking? Newa heeft diverse producten in het assortiment waarmee u eenvoudig kunt bepalen of een gegoten dekvloer of ondergrond voldoet aan de in CROW-CUR Richtlijn 1-2018 gestelde prestatie-eisen.

Een greep uit het assortiment:

Wilt u meer weten over het controleren van de geschiktheid van uw gegoten dekvloer? Of wilt u meer informatie over het ruime assortiment van Newa? Neem vrijblijvend contact met ons op voor een passend advies.
Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Instructie & begeleiding betondekking meten

Het meten van de betondekking is een van de voorkomende controles bij het maken en in stand houden van betonnen constructies. Maar hoe werken deze dekkingsmeters nou exact? Welke mogelijkheden heeft een Proceq Profometer of Profoscope werkelijk? En hoe voorkomt u essentiële meetfouten?

Naast het leveren van Proceq dekkingsmeters verzorgt Newa ook informatieve begeleiding voor klanten en gebruikers. Op een begrijpelijke en educatieve wijze gaan onze specialisten samen met u dieper in op de mogelijkheden én onmogelijkheden van de Proceq dekkingsmeters.

Heeft u interesse in extra informatie over dekkingsmeters? Wilt u weten hoe u metingen nóg efficiënter en nóg nauwkeuriger kunt uitvoeren? Onze adviseurs helpen u graag! Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden van Newa te bespreken.
Bent u op zoek naar een instrument om de slijtbestendigheid van dekvloermortels en dekvloeren te bepalen?

Met de Abrasion Tester BCA beschikt u over een krachtige machine voor het uitvoeren van proeven op voorbereide proefstukken van 500 x 500 mm en op reeds aangelegde dekvloeren volgens EN 13892-4.

Proeven uitvoeren met de Abrasion Tester BCA doet u eenvoudig zowel op locatie als in een laboratorium. Doordat een transportwagen wordt meegeleverd is het instrument eenvoudig te verplaatsen. Daarnaast ontvangt u ook een handig markeersjabloon en bijhorende meetklok. 

Meer weten over deze meettechniek en de Abrasion Tester BCA? Vraag vrijblijvend om advies of klik op de afbeelding.
Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Gemakkelijk betondekking meten over een langere afstand?

De Proceq Profometer 6 is een veelzijdige dekkingsmeter voor het lokaliseren van wapeningsstaven, het in kaart brengen van een wapeningsconfiguratie en het meten van de betondekking. Daarnaast kunt u met de Proceq Profometer 630 AI & 650 AI een uiterst nauwkeurige Line scan maken. Zo worden de dekkingsmetingen automatisch uitgevoerd tijdens het rollen van de sondewagen over het betonoppervlak.

Profiteer van bijzonder veel gebruiksgemak. De Proceq Profometer 630AI kan namelijk worden geleverd met een telescoopstok. Bukken of staan op een trap en steiger is verleden tijd wanneer u een Line scan maakt op een vloer, wand of plafond.

Wilt u meer weten over de Proceq Profometer 6 en haar uitzonderlijke gebruiksvriendelijkheid? Bekijk onze productpagina via deze link: http://www.newa.nl/dekkingsmeter-proceq-profometer-630-ai

Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave
Buig/treksterke van betonbalken, betonplaten en betontegels bepalen?

Bent u op zoek naar een veelzijdige oplossing voor het bepalen van de buig/treksterke van betonbalken, betonplaten en betontegels? Met de Form + Test Delta 5 beschikt u over een machine met een 4-koloms drukframe welke geschikt is voor diverse beproevingen.

 Naast de buig/treksterkte bepalen is de Form + Test Delta 5 ook in te zetten voor:

 • Het beproeven van betonstraatstenen op splijtsterkte
 • Het beproeven van boorkernen en staalvezelbeton
 • Het vervormingsgestuurd belasten van proefstukken
 • Het bepalen van de scheurverwijding van proefstukken (700 x 150 x 150 mm volgens EN 14651) tijdens een 3-punts buigproef

Wilt u meer weten over de veelzijdige Form + Test Delta 5? Klik op deze link http://www.newa.nl/staalvezelbeton-testen voor meer informatie. Of bel met een van onze adviseurs om alle mogelijkheden te bespreken.
Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Non-destructief betononderzoek is een essentieel onderdeel bij het in kaart brengen van de conditie van uw betonconstructie. Als exclusief importeur van Proceq heeft u bij Newa de keuze uit een rijk assortiment aan kwalitatieve instrumenten voor het nauwkeurig onderzoeken van betonconstructies.

Of het nu gaat om het meten van de betondekking, het lokaliseren van wapeningsstaven, het bepalen van druksterkte of terugslagwaarde, het analyseren van corrosie aan wapeningsstaal of de permeabiliteit van beton bepalen, voor alle werkzaamheden bieden wij de meest vooruitstrevende apparatuur van Proceq aan.

Wilt u weten welk instrument ideaal is voor uw non-destructief betononderzoek? Onze adviseurs bespreken vrijblijvend met u de mogelijkheden. Ook voor demonstratie van apparatuur op locatie bent u bij Newa aan het juiste adres.
BRE Screed tester

Bent u op zoek naar een eenvoudige en goed uitvoerbare test om de kwaliteit van dek- en gietdekvloeren te bepalen? Met de BRE Screed tester heeft u direct een beeld of de dekvloer voldoet aan de gestelde prestatie-eisen zoals bijvoorbeeld de klasseindeling uit NEN 2741:2001/A1:2008.

De BRE Screed tester bestaat uit een geleidestang van 1 meter en een valgewicht. Door het valgewicht viermaal op dezelfde plek te laten vallen, kunt u op basis van de diepte van de ontstane indrukking eenvoudig de kwaliteit van uw dekvloer meten. De BRE Screed tester wordt naast een digitale meetklok, geleidestang en draagkoffer ook geleverd met twee verschillende valgewichten: een valgewicht van 4 kg voor het testen van standaard dekvloeren en een valgewicht van 2 kg voor wanneer er sprake is van een zwevende dekvloer.

Wilt u meer weten over de BRE Screed tester en haar mogelijkheden? Klik dan op de afbeelding!
Het beproeven van zelfverdichtend beton vraagt om speciale beproevingsmethoden. Om u uitstekend op weg te helpen, beschikt Newa over een uitgebreid assortiment om de eigenschappen van uw zelfverdichtende betonmortel te beoordelen.

Newa levert diverse producten als kwalitatieve J-ringen, V-trechters, werkbladen, maar ook diverse boxen, speciaal ontwikkeld voor het beproeven van zelfverdichtend beton, en speciale kegels. Dankzij deze producten bent u verzekerd van een kwalitatieve werkwijze voor een betrouwbare beproeving van zelfverdichtend beton.

Wilt u meer weten over ons assortiment? Neem dan contact met ons op klik op de afbeelding voor meer informatie!
Wilt u naast het bepalen van de druksterkte van beton ook de elasticiteitsmodulus van beton kunnen bepalen?

Met de Form + Test Alpha 3-3000 SD kiest u voor een universele beproevingsmachine met een maximale kracht van 2.000 of 3.000 kN in automatische uitvoering.

Dankzij een zwaar en stijf frame profiteert u van een uitstekende betrouwbaarheid tijdens druksterktemetingen. Ideaal voor het bepalen van de elasticiteitsmodulus van beton. Daarnaast beschikt de Form + Test Alpha 3-3000 SD nauwkeurigheidsklasse 1 vanaf 60 kN. Uniek in de Alpha serie!

Wilt u meer weten over de Form + Test Alpha 3-3000 SD, die uit te breiden is naar het bedienen van drie extra machines? Neem vrijblijvend contact met ons op of klik op de afbeelding voor meer informatie!
Dauwpuntmeter Dewcheck 4

Bent u van plan een coating of een andere overlaging aan te brengen en wilt u nauwkeurig de verwerkingscondities bepalen? Met de dauwpuntmeter Dewcheck 4 meet u in een handomdraai klimaatparameters als omgevingstemperatuur, het dauwpunt, de relatieve luchtvochtigheid en de vloertemperatuur.

De Dewcheck 4 is een bijzonder veelzijdig meetinstrument met een intern geheugen. Bijzonder handig want met één druk op de knop worden alle parameters inclusief tijd en datum opgeslagen. Met de bijgeleverde USB-kabel zorgt u voor de verbinding met laptop of pc waarna u met de DewLog software de opgeslagen data kunt analyseren en bewerken.

Wilt u meer weten over de Dewcheck 4? Neem vrijblijvend contact met ons op of bekijk onze productpagina door te klikken op de afbeelding!
Zoekt u een compact en eenvoudig te bedienen instrument om de hardheid van metalen te bepalen?

Dit zijn de Proceq Equotip Piccolo/Bambino 2, twee krachtige meetinstrumenten met een groot meetbereik.

De Proceq Equotip Piccolo en de Proceq Equotip Bambino 2 zijn allebei geschikt om snel en eenvoudig hardheidsmetingen uit te voeren. Het verschil tussen de twee instrumenten zit in de extra veelzijdigheid van de Proceq Equotip Piccolo 2: met dit instrument kunt u eigen conversietabellen maken en de Piccolo 2 beschikt over Piccolink software om o.a. realtime metingen te monitoren.

Zowel de Proceq Equotip Bambino 2 als de Proceq Equotip Piccolo 2 is eenvoudig uit te breiden naar een DL uitvoering. Zo kunt u met beide instrumenten eenvoudig verdiept meten, bijvoorbeeld tussen de tanden van een tandwiel.

Interesse in de Proceq Equotip Piccolo/Bambino 2? Klik dan op de afbeelding voor meer informatie.
Bent u op zoek naar een efficiënte manier om de maximale belasting van constructieve ankers te bepalen?

Met onze uittreksterktemeters voert u eenvoudig uw onderzoek uit op bijvoorbeeld chemische of mechanische ankers.

De uittreksterktemeters zijn geschikt voor ankers met inwendig schroefdraad, uitwendig schroefdraad (ook met moer) en ankers voorzien van een oog. Het instrument is leverbaar in diverse soorten meetbereik, variërend van 1 - 5 kN tot 10 – 100 kN. Zo beschikt u voor het meten van de uittreksterkte van een houtschroef tot een chemische of mechanische ankers altijd over een passend gekalibreerd meetbereik.

Wilt u meer weten over onze uittreksterktemeter? Neem vrijblijvend contact met ons op of klik op de afbeelding voor meer informatie!
Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Newa levert Schleibinger Sliper aan Weber Beamix voor onderzoek van printbare mortel

Met de aanschaf van de Schleibinger Sliper heeft Weber Beamix een nieuw en zeer nauwkeurig instrument in handen om de verpompbaarheid van betonmortel te onderzoeken.

Deze levering is extra bijzonder omdat Weber Beamix de Sliper zal gebruiken voor het (door)ontwikkelen van printbare mortel uit een 3D printer. Newa is trots om met deze levering een bijdrage te leveren aan deze fraaie innovatie. Wij wensen Weber Beamix dan ook veel succes met haar werkzaamheden en de Schleibinger Sliper.

Wilt u meer weten over de Schleibinger Sliper en het bepalen van de rheologische eigenschappen van betonmortel? Klik dan op deze link! 
Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Bent u op zoek naar een eenvoudige manier om proefstukken als mortelprisma’s of betonkubussen te maken?

Newa kan u hierbij helpen. Wij hebben diverse soorten polystyreen mallen in ons assortiment voor het vervaardigen van verschillende soorten proefstukken.

De polystyreen mallen zijn geschikt voor eenmalig gebruik en zijn hiermee ideaal voor gebruik op locatie. De mallen zijn leverbaar per stuk of per doos en zijn te gebruiken voor het maken van bijvoorbeeld mortelprisma’s van 40 x 40 x 160 mm of betonkubussen van 150 x 150 x 150 mm. Ook heeft u de keuze uit mallen met of zonder deksel.

Wilt u meer weten over onze polystyreen mallen? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wij voorzien u graag van advies op maat.
Bent u op zoek naar een mortelmenger voor het produceren van proefstukken volgens EN196?

De Form + Test mortelmenger is een kwalitatief menginstrument en beschikt over een volautomatische mengcyclus.

De Form + Test mortelmenger is beschikbaar in drie verschillende uitvoeringen:

 • Een handbediende versie met de mogelijkheid te mengen met een snelheid van 140 en 285 omwentelingen per minuut.
 • Een versie die automatisch mengt volgens EN of ASTM en beschikt over een automatische zanddosering.
 • Een versie die automatisch mengt volgens EN of ASTM en beschikt over een automatische zanddosering én automatische waterdosering.

Wilt u meer weten over de Form + Test mortelmenger? Vraag onze specialisten om advies of klik op de afbeelding voor aanvullende informatie.
Bent u geïnteresseerd in de toekomst van UT-onderzoek?

Op woensdag 3 juni organiseert Proceq het 2e webinar over flaw detector Proceq UT8000 met als onderwerp “The future of Ultrasonic Flaw Detection”. Wilt u deelnemen? Klik dan op de afbeelding om u te registreren!
Form + Test Beta 5-3000 AD - automatisch betondruksterkte meten

Volautomatisch de druksterkte van beton bepalen kan snel, eenvoudig en uiterst nauwkeurig. Met de Form + Test Beta 5-3000 AD beschikt u over een zeer compacte beproevingsmachine met een meetbereik tot 2000 kN of 3000 kN en een nauwkeurigheidsklasse 1.

De Form + Test Beta 5-3000 AD is naast compact ook zeer stabiel, dit komt door de doordachte vierkolomsconstructie van deze beproevingsmachine. De belastingsnelheid van de Form + Test Beta 5-3000 AD wordt volautomatisch geregeld door zeer nauwkeurig het toerental van de hydraulische aan te sturen. Dit brengt veel voordelen met zich mee: minder energie wordt verbruikt, olie wordt minder warm, het systeem is stiller én u ontlast het hydraulische systeem en voorkomt zo problemen met hydraulische ventielen.

Wilt u meer weten over de compacte Form + Test Beta 5-3000 AD? Klik dan op de afbeelding!
Maak kennis met de Proceq GP8800, de uiterst compacte betonradar met verbluffende mogelijkheden!

Non-destructief betononderzoek is met de komst van de GP8800 een stuk flexibeler en eenvoudiger geworden. Een radar zo groot als de palm van je hand, maar uitgerust met de mogelijkheden van een volgroeide betonradar.

De GP8800 beschikt over de grootste ultra-wide bandbreedte ooit geproduceerd in een betonradar. Het resultaat? Een superieure meetkwaliteit in vergelijking met traditionele betonradars.

Tel daarbij op dat de GP8800 is voorzien van vervangbare oplaadbare AA-batterijen, cloud functionaliteiten, slechts 62 mm hoog is, geen gebruik maakt van kabels en u heeft een zeer handzaam GPR-apparaat voor uw betononderzoek op locatie.

Interesse in de Proceq GP8800? Kijk hier http://www.newa.nl/proceq-gp8800-betonradar of neem contact met ons op.
Snel en eenvoudig de hechtsterkte bepalen van verschillende materialen? Met een lichtgewicht en mobiel instrument? Dit is de handbediende hechtsterktemeter Z-12. Een zeer gebruiksvriendelijk apparaat met een meetbereik van 1,2 tot 12 kN voor materialen als beton, mortels, coating en verf.

Een unieke eigenschap van de hechtsterktemeter Z-12 is dat u dankzij dit meetbereik met een trekplaat Ø 50 mm direct een hechtsterkte van 0,61 tot 6,11 N/mm² kunt aflezen. Daarnaast beschikt het instrument over een continue, constante en schokvrije belastingverhoging.

Bent u benieuwd naar deze hechtsterktemeter Z-12? Klik op de afbeelding!
Newa levert gecombineerde Proceq hardheidsmeter aan Vekoma Rides Manufacturing B.V.

Vekoma Rides Manufacturing, gespecialiseerd in het ontwerpen en bouwen van achtbanen en attracties, heeft een geavanceerde, gecombineerde hardheidsmeter (t.b.v. non-destructief onderzoek) aan haar assortiment controleapparatuur toegevoegd: de Proceq Equotip 550 UCI & Leeb D.

Deze combinatie bestaat uit een Proceq Equotip-touchscreen met een UCI-sonde en een Leeb D slagapparaat. Het feilloos samengaan van deze zeer nauwkeurige sonde en krachtig slagapparaat maakt de Proceq Equotip 550 uniek als hardheidsmeter.

Wij wensen Vekoma Rides Manufacturing B.V. veel plezier en succes met deze mooie gecombineerde hardheidsmeter van Proceq.
Plastische vervorming van betonnen proefstukken meten ?

Wilt u eenvoudig de plastische vervorming meten van betonnen proefstukken? Bekijk dan de Schleibinger krimpmeter, geschikt voor onder andere proefstukken van 100 x 100 x 500 mm, 280 x 75 x 75 mm en Ø 150 mm x 300 mm.

De Schleibinger krimpmeter beschikt over drie stangen van koolstofvezel tussen de boven- en onderplaat. Dit biedt maximale mechanische stabiliteit en minimaliseert de thermische lengteverandering van deze krimpmeter zodat de temperatuur van een proefstuk minimale invloed heeft op een meting.

Dankzij een digitale micrometer kenmerkt de Schleibinger krimpmeter zich door een resolutie van 0,5 micron en is de nauwkeurigheid hoger dan 2,6 micron.

Wilt u meer weten over deze Schleibinger krimpmeter? Klik op de afbeelding of laat u vrijblijvend informeren door onze adviseurs.
Oppervlakteweerstandsmeter Proceq Resipod

De Proceq Resipod is de alles in één oplossing om de elektrische geleidbaarheid van beton op een non-destructieve manier te bepalen. Deze 4-punts Wenner sonde is net zo betrouwbaar en nauwkeurig als RCP-testers in laboratoria, maar dan nóg sneller! Niet voor niets is de Proceq Resipod de meest geprezen weerstandsmeter in de markt.

Met de Proceq Resipod verzamelt u eenvoudig data over de oppervlakteweerstand van uw betonconstructie. Een weerstandsmeting is dan ook een van de meest veelzijdige non-destructieve testmethodes voor beton. De Proceq Resipod is naast nauwkeurig ook zeer robuust. Dankzij een waterbestendige constructie is deze weerstandsmeter inzetbaar onder alle omstandigheden.

Wilt u meer weten over de Proceq Resipod? Klik op de afbeelding!
Hoeveel staalvezel zit er in de geleverde betonmortel?

Eenvoudig in gebruik, compact en efficiënt. Het bepalen van de hoeveelheid staalvezel in betonmortel wordt met dit instrument wel heel gemakkelijk. Het apparaat is eenvoudig verrijdbaar en hiermee ideaal voor gebruik in een laboratorium, maar ook op locatie. 

Een groot voordeel van dit instrument is dat u tijdens het bepalen van de hoeveelheid staalvezel het monster betonmortel niet volledig hoeft uit te spoelen. Dankzij een handige constructie trekken de sterke magneten de staalvezels aan wanneer de betonmortel door het apparaat loopt. Zo maakt u heel simpel een scheiding tussen staalvezel en betonmortel. 

De permanente magneten zorgen ervoor dat het apparaat ook zonder stroom functioneert. Nog meer gebruiksgemak ondervindt u doordat het onderstel in hoogte verstelbaar is. Zo is de werkhoogte direct aanpasbaar, maar het is apparaat ook eenvoudig klaar te maken voor transport.

Meer informatie? Klik op de afbeelding!
Een UCI hardheidsmeting uitvoeren met een draadloze sonde?

Met de komst van de Proceq Equotip Live UCI breidt Proceq haar assortiment uit met de eerste draadloze UCI (Ultrasonic Contact Impedance) hardheidsmeter op de markt. Verricht eenvoudig UCI-hardheidsmetingen op locatie en deel de resultaten direct met collega’s. Onhandige kabels naar een UCI-sonde, USB-sticks of handmatig rapporten en later digitaliseren behoren dankzij de innovatieve Proceq Equotip Live app definitief tot het verleden.

De voordelen van de Proceq Equotip Live? Wat te denken van een uniek instelbaar meetbereik in HV1, HV2, HV3, HV4, HV5 & HV10, de ergonomische sonde voor optimaal gebruiksgemak, AA-batterijen voor zorgeloos reizen en de innovatieve koppeling met de Proceq Equotip Live iOS app voor inzichten in uw metingen en rapportage direct in PDF.

Met de Proceq Equotip Live UCI haalt u een draadloze UCI hardheidsmeter in huis die voldoet aan alle eisen van de toekomst. Meer weten over de Proceq Equotip Live UCI? Klik dan op de afbeelding!
Rolhardheidsmeter Proceq PaperSchmidt

De eerste rolhardheidsmeter met een terugslaghamer speciaal voor de papier- en kunststofindustrie! Met de Proceq PaperSchmidt bepaalt u betaalbaar en efficiënt de rolhardheden van uw papier- of kunststofrol. Door het meten van de terugslagsnelheid in plaats van de terugslagenergie is de Proceq PaperSchmidt nóg nauwkeuriger en zeer onderhoudsarm!

Met de meegeleverde Paperlink software is de data van uw metingen direct inzichtelijk en klaar voor gebruik. Zo kunt u eenvoudig de resultaten van uw metingen downloaden, presenteren en/of bewerken. Benieuwd naar alle voordelen van deze compacte Proceq PaperSchmidt?

Bekijk de productpagina van rolhardheidsmeter Proceq PaperSchmidt voor meer informatie door te klikken op de afbeelding.
Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Newa levert Proceq Profometers aan Concept Ingenieurs

Het in onderzoek en advisering bij onderhoud en renovatie van beton- en metselwerkconstructies gespecialiseerde Concept ingenieurs, per 1 maart 2020 gevestigd in het House of Solutions in Barneveld, heeft haar assortiment uitgebreid met de Proceq Profometer 650 AI en de Proceq Profometer Corrosion met staaf- en éénwielelectrode.

Waar de Proceq Profometer 650 AI de meest uitgebreide dekkingsmeter voor zeer nauwkeurige non-destructieve metingen van betondekkingen is, blinkt de Proceq Profometer Corrosion uit in het uiterst accuraat opsporen en eenvoudig in kaart brengen van corrosie van wapeningsstaal.

Newa wenst Concept ingenieurs veel succes met haar nieuwe instrumenten en werkzaamheden.
Een innovatief systeem om het uitzetten en krimpen van vloeibare bouwmaterialen zoals bijvoorbeeld gietmortels te bepalen?

Met het Schleibinger thin layer shrinkage system heeft u alles in huis om dunlaags aangebrachte materialen als gietmortels nauwkeurig en contactloos te analyseren.

Dankzij twee laser afstandsmeters en met een resolutie van maar liefst 0,1 μm wordt het uitzetten en krimpen van uw proefstuk zeer nauwkeurig in kaart gebracht. Met het Schleibinger thin layer shrinkage system wordt uw meting uitgevoerd vanaf de eerste minuten na het mengen/gieten tot het punt waar het product haar eindsterkte heeft bereikt.

Meer weten over de voordelen die het Schleibinger thin layer shrinkage system biedt voor uw werkzaamheden? Vraag vrijblijvend informatie op bij onze adviseurs of kijk op onze productpagina door te klikken op de foto!
Rolhardheidsmeter Proceq Equotip 550 Leeb U

Voor het eenvoudig bepalen van een hardheidsprofiel van papier-, folie- of filmrollen heeft Newa de Proceq Equotip 550 Leeb U in haar assortiment. Deze kwalitatieve rolhardheidsmeter is ideaal om vast te stellen of een rol niet strak genoeg gewikkeld is, imperfecties heeft of beschikt over een ongewenst hardheidsprofiel.

De Proceq Equotip 550 Leeb U is voor veel doeleinden inzetbaar zoals grote papierrollen, dunne folierollen en filmrollen. Het grote voordeel van deze rolhardheidsmeter is het gemak waarmee u de profielen kunt bepalen en dankzij een 7 inch touchscreen heeft u altijd direct een duidelijk visueel beeld van uw metingen. Dit touchscreen is tevens te gebruiken met bestaande Proceq Parotester slagapparaten.

Meer weten over de veelzijdige Proceq Equotip 550 Leeb U? Klik op de afbeelding of neem contact met een van onze adviseurs.
Een slijpmachine voor betonkubussen en boorkernen hoeft niet zwaar en log te zijn. Integendeel! Deze professionele slijpmachine heeft een groot slijpbereik, maar is nog altijd handzaam en licht in gewicht. Ideaal voor gebruik in een laboratorium of op locatie.

Het compacte tafelmodel zorgt ervoor dat de slijpmachine eenvoudig in gebruik is. De horizontale slijpbeweging voert u dan ook gemakkelijk handmatig uit. Handelingen met het slijpwiel worden automatisch uitgevoerd. Ook handig: de slijpmachine is eenvoudig te reinigen dankzij een ingebouwde wateraansluiting.

Kubussen van 100 mm, 150 mm en cilinders van Ø 50 mm en Ø 100 mm: allen zijn ze geschikt voor deze slijpmachine, opgebouwd uit RVS.

Wilt u meer weten over onze gebruiksvriendelijke slijpmachine? Neem vrijblijvend contact met ons op en we vertellen u graag meer over de mogelijkheden, of klik op de afbeelding voor meer informatie.
Zeer gedetailleerde druksterktemetingen uitvoeren in een handomdraai!

Met de innovatieve Proceq Original Schmidt Live beschikt u over een krachtige en betrouwbare betonproefhamer welke voldoet aan de eisen van nu én de toekomst!

Dankzij de feilloze samenwerking met de Original Schmidt Live app voor iOS en Android voert u intuïtief druksterktemetingen uit, draait u eenvoudig rapportages uit en analyseert u direct de gedetailleerde data.

Een bijkomend voordeel is dat de Proceq Original Schmidt Live tegen een stootje kan dankzij de robuuste behuizing, maar toch licht in gewicht blijft. Zo is de Proceq Original Schmidt Live handzaam en zeer gebruiksvriendelijk.

Ervaar de eerste IoT en NDT 4.0 betonproefhamer in de markt nu zelf! Neem contact met ons op voor vrijblijvende informatie of een demonstratie. Voor aanvullende informatie over de Proceq Original Schmidt Live klikt u op de afbeelding!
Bent u op zoek naar een efficiënte manier om het verpompgedrag van betonmortel te bepalen?

Met de Schleibinger Sliper beschikt u over een handig instrument voor uw onderzoek naar het verpompgedrag van betonmortel in het laboratorium én op de bouwplaats.

Na het uitvoeren van een meting voorspelt de Schleibinger Sliper op basis van rekenmodellen het verpompgedrag van betonmortel, maar ook van andere materialen. De Sliper doet dit voordat uw materiaal daadwerkelijk verpompt wordt. Zo bespaart u aanzienlijk qua kosten die pomptesten doorgaans met zich meebrengen. Uw data is direct beschikbaar op een smartphone in een overzichtelijk grafisch overzicht en eenvoudig deelbaar dankzij een Bluetooth verbinding.

Wilt u meer weten over de werkwijze van de Schleibinger Sliper? Klik op de foto voor meer informatie of neem contact op met een van onze adviseurs.
Eenvoudig krimp meten van plastische bouwmaterialen met de Schleibinger krimpkegel

Met ongekende flexibiliteit het uitzetten of krimpen van plastische bouwmaterialen meten? Met de Schleibinger krimpkegel doet u het! Van de eerste minuut tot een zelfgekozen eindmoment wordt de krimp of uitzetting uiterst nauwkeurig en contactloos bepaald dankzij een laser afstandsmeter.

De Schleibinger krimpkegel wordt geleverd met holle kegels. Zo behoudt u de mogelijkheid om het proefstuk te koelen of te verwarmen. Dit doet u eenvoudig door de kegels via de gemonteerde aansluitingen te koppelen aan een klimaatsysteem.

Uw meetwaarden op afstand bekijken en bewerken? Geen probleem. De hoogteveranderingen, gemeten met een resolutie van 0,1 micron, worden direct opgeslagen in een meegeleverde datalogger en is via een internetverbinding op iedere gewenste locatie uit te lezen. Optioneel kunt u met de datalogger de temperatuur en relatieve vochtigheid bepalen en opslaan.

Meer weten over de veelzijdige Schleibinger krimpkegel? Klik op de afbeelding voor de productpagina van de Schleibinger Krimpkegel of laat u adviseren door onze experts.
Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

ConSensor in gebruik bij bouw Zalmhaventoren

De 215 meter hoge Zalmhaventoren in Rotterdam wordt het hoogste gebouw van Nederland. Het gebouw wordt opgetrokken met betonnen wand- en gevelelementen van Byldis. Het werk wordt uitgevoerd met een unieke hijs-loods met twee bovenloopkranen die de elementen naar hun plek transporteren. De betonnen vloeren worden ter plekke gestort in een 5-daagse cyclus in twee delen: op dag 3 en dag 5. Dat vergt een strakke planning en uitvoering.

Uitvoeringsmanager Arno Swinkels van Byldis gebruikt ConSensor om de verharding van de vloeren te monitoren zodat de stempels tijdig kunnen worden ‘geschrokken’. Dankzij Newa werken Byldis en ConSensor voor het eerst samen. Na een korte uitleg is het systeem geactiveerd.

Met één ConSensor DataBox en twee sensoren van 10 meter is het mogelijk om twee metingen gelijktijdig monitoren. De ene sensor meet het tweede vloerveld van de lagere verdieping en de andere sensor meet het eerste vloerveld van de nieuwe, hogere verdieping. De ConSensor DataBox hangt in de hijsloods en gaat zo mee van verdieping naar verdieping. Al na de eerste dag bleek het beton sneller te verharden dan verwacht: dat is pure tijdwinst. Op 50 verdiepingen in 50 weken tijd, zal ConSensor veel voordeel opleveren.

Wilt u meer informatie over betonsterkte sensor ConSensor 3.0? Klik dan op deze link of neem contact op met een van onze medewerkers.
Stroefheid meten volgens NEN 7909

De stroefheid bepalen van vloeren en vloerbedekkingen kan een lastig karwei zijn. Maar niet met deze stroefheidsmeter volgens NEN 7909. Een bijzonder gebruiksvriendelijke stroefheidsmeter voor een optimaal resultaat.

Droge of natte vloeren, voor deze stroefheidsmeter is het kinderspel. Dankzij de eenvoudig vervangbare meetvoeten maakt u het instrument geschikt voor elke ondergrond. Het resultaat van een meting is direct af te lezen op het display van de stroefheidsmeter. Het analyseren van de data van uw metingen doet u eenvoudig via de handige software van deze stroefheidsmeter.

Interesse in onze stroefheidsmeter volgens NEN7909? Neem vrijblijvend contact op of kijk op de productpagina van de stroefheidsmeter via deze link.
Proceq premier service center

Onderhoud aan uw Proceq apparatuur? Controle van de meetnauwkeurigheid? Of reparaties aan uw aangeschafte Proceq-apparaten? Newa is uw Proceq premier service center voor de gehele Benelux!

Als Proceq premier service center garandeert Newa dat uitvoering van onderhoud, controle en certificering volledig volgens de door Proceq gestelde richtlijnen plaatsvindt. Voor onze onderhouds- en controlewerkzaamheden gebruiken wij enkel gecertificeerde meet- en controlemiddelen om een optimaal resultaat te leveren.

Naast Proceq premier service center is Newa eveneens exclusief Nederlands importeur van Proceq.
Memmert droogstoven

Een kwalitatieve droogstoof is essentieel wanneer u materiaaltesten uitvoert of tijdens uw werkzaamheden vertrouwt op een nauwkeurige temperatuurcontrole. In het assortiment van Newa vindt u de Memmert droogstoof, een zeer gebruiksvriendelijke en geavanceerde stoof met bijzonder veel handige toepassingen.

Zo is deze Memmert droogstoof uitgerust met o.a. een intuïtieve bediening, elektronisch instelbare en programmeerbare luchtverversing, een uniek warmteconcept voor een precieze en homogene temperatuur en een geïntegreerde datalogger.

Interesse in deze corrosiebestendige en makkelijk schoon te maken droogstoof van Memmert? Klik op de afbeelding voor een overzicht van de leverbare modellen.
Flaw detector Proceq UT8000

Uiterst nauwkeurig defecten in materialen detecteren? De Proceq UT8000 ultrasoon flaw detector is ongeëvenaard in het uitvoeren van hoogwaardig UT-onderzoek. Door middel van de ultrasoon taster worden hoogfrequente geluidsgolven het desbetreffende materiaal ingestuurd. Het resultaat? Inzicht in diepte, grootte, aard en oriëntatie van de ontdekte indicaties.

Sluit de Proceq UT8000 basiseenheid eenvoudig aan op een Apple iPad en ervaar direct de haarscherpe testresultaten en rapportages op locatie. Met de Proceq UT8000 profiteert u van een indrukwekkende bandbreedte, vernuftig gebruiksgemak, ijzersterke compatibiliteit, intelligente software en alle voordelen van een draagbaar en handzaam apparaat.

Benieuwd wat de Proceq UT8000 voor uw UT-werkzaamheden kan betekenen? Neem contact met ons op en we vertellen u graag meer over deze ultrasoon flaw detector. Liever de uitgebreide beschrijving lezen? Klik dan op
Bent u op zoek naar instrumenten om de schudmaat van betonmortel te bepalen?

Newa biedt een zeer uitgebreid assortiment om uw werkzaamheden zeer accuraat en gebruiksvriendelijk uit te voeren.

Naast een schudtafel voor de bepaling van de schudmaat volgens EN 12350-5 bent u bij ons ook aan het juiste adres voor onder meer het onderstel voor een schudtafel, diverse kegels voor de bepaling van de schudmaat of de zetmaat, meerdere professionele slump test sets, een grondplaat en meer!

Bekijk onze productpagina door te klikken op de afbeelding!
Proceq Pundit PD8000 ultrasoon scanner

Gamechanger! Met de komst van de Proceq Pundit PD8000 ultrasoon scanner zal non-destructief betononderzoek nooit meer hetzelfde zijn. Geavanceerde software in de app, handzaam, ongekende resolutie, meetdiepte én kunstmatige intelligentie voor automatische positionering: De Pundit PD8000 is een garantie voor tomografie op beton van topkwaliteit.

Of het nu gaat om het bepalen van de kwaliteit van beton, het meten van de wanddikte, het lokaliseren van delaminatie of holle ruimtes, de Proceq Pundit PD8000 is geschikt voor elk onderzoek. Profiteer van de 8-kanaals ultrasoon phased array pulse echo-technologie en bekijk direct de ongeëvenaarde meetresultaten op locatie.

De Proceq Pundit PD8000 is voorzien van alle functionaliteiten om uiterst efficiënt uw onderzoek uit te voeren en te delen. Gebruiksvriendelijke Pundit Live Array app, cloud synchronisatie, export van ruwe data en HTML en ondersteuning van iPad Pro voor maximale schermgrootte en resolutie.

Meer weten over de powerhouse onder de ultrasoon scanners? Neem contact met ons op en we vertellen u graag meer over de Proceq Pundit PD8000!
Bent u op zoek naar een gebruiksvriendelijke en betrouwbare manier om voeghardheid te bepalen?

De Proceq OS-120 PM voeghardheidsmeter voldoet aan uw eisen! Dankzij de eenvoudige bediening (u laat de plunjer vanuit verticale positie tegen de voeg slaan) kunt u snel en accuraat de terugslagwaarde bepalen aan de hand van een schaalverdeling.

Deze terugslagwaarde geeft geen druksterkte van de voeg aan, maar een waarde die in een van de bekende VH-klasse valt. Daarnaast bepaalt de Proceq OS-120 PM voeghardheidsmeter de voeghardheid zoals beschreven in CUR aanbeveling 61.

Interesse in de Proceq OS-120 PM voeghardheidsmeter? Vraag onze adviseurs om meer informatie of klik op de afbeelding.
Huur uw apparatuur voor non-destructief betononderzoek bij Newa!

Wilt u een betonconstructie onderzoeken maar heeft u geen apparatuur voor non-destructief betononderzoek? Onze gespecialiseerde huurservice biedt uitkomst!

Met huren van apparatuur bij Newa hoeft u niet te investeren, maar bent u wel verzekerd van geavanceerde en betrouwbare apparaten voor uw onderzoek.

De voordelen van huren bij Newa:

 • Snel, makkelijk en flexibel toegang tot de beste apparatuur en het beste advies.
 • Huur apparatuur voor een dag, een aantal dagen of meerdere weken.
 • Alle apparatuur is, indien benodigd, voorzien van een recent kalibratiecertificaat.
 • Onze apparaten worden compleet geleverd met alle benodigde toebehoren.
 • Verhuurde apparatuur is altijd voorzien van de laatste softwareversie.
 • Instructie voor & ondersteuning bij het werken met de gehuurde apparatuur is mogelijk, indien gewenst op locatie.
 • Uw bestelling kan worden afgehaald, worden verzonden per pakketdienst of per koerier.

Een greep uit ons te huren assortiment:

Interesse in het huren van apparatuur voor non-destructief betononderzoek? Neem contact met ons op en wij helpen u graag!
Heeft u moeite om de hardheid van kleine en dunne metalen delen, krasgevoelige profielen of buizen te bepalen? Wilt u eenvoudig snelle en herhaalbare metingen uitvoeren? En bent u op zoek naar een veelzijdig apparaat dat naar wens te combineren is met Leeb slagapparaten?

Dan is het hoog tijd dat u kennis maakt met de Proceq Equotip 550 portable Rockwell. Een uiterst nauwkeurige hardheidsmeter gebaseerde op de traditionele stationaire Rockwell methode. Haarscherpe metingen in HRC en HV met automatisch geïntegreerde conversie naar o.a. HB, HRA en HRB ziet u terug op een prachtig touchscreen.

En is de correlatie tussen hardheid in Leeb en Rockwell gewenst? Combineer dan de Proceq Equotip 550 portable Rockwell eenvoudig met de Proceq Equotip Leeb slagapparaten voor een verbluffend resultaat.

Voor meer informatie kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen met onze adviseurs.
Betonsterkte sensor ConSensor 3.0

Hoe ontwikkelt de sterkte van beton zich tijdens het verharden? Een vraag die met behulp van de betonsterkte-sensor ConSensor 3.0 eenvoudig te beantwoorden is. Dankzij dit geavanceerde systeem meet u met in beton gestorte sensoren de temperatuur en elektrische geleidbaarheid van het beton.

Maar daar stopt ConSensor 3.0 niet. Dankzij een innovatief webplatform ziet u realtime ook de sterkteontwikkeling én druksterkte van uw beton. In een paar klikken inzichtelijk op uw pc, tablet of smartphone. De ideale manier om de bouwkwaliteit te borgen en te documenteren!

Deze ijzersterke combinatie tussen betonsterkte-sensor en webplatform maakt de ConSensor 3.0 een garantie voor nauwkeurige metingen, veiliger werken, bouwtijd verkorten én kostenbesparing. Wilt u meer weten over de ConSensor 3.0? Klik dan op de afbeelding!
Form + Test Mega 100: Compact en meerdere meetbereiken

Indrukwekkend nauwkeurig! Dat is de Form + Test Mega 100. De ideale machine voor het bepalen van de druksterkte én de buig/treksterkte van cement, mortels, zand/cement, kalk gebonden producten, maar ook van anhydriet/calsiumsulfaat! Tel daarbij op dat de Form + Test Mega 100 verkrijgbaar is in verschillende uitvoeringen met diverse meerbereiken en u heeft een zeer compleet en veelzijdig apparaat ter beschikking.

Zo is de Form + Test Mega 100 verkrijgbaar in een volautomatisch geregelde uitvoering, maar ook in een handgeregelde variant. De Form + Test Mega 100 laat de concurrentie ver achter zich dankzij haar imponerende nauwkeurigheid. Zo meet u de druksterkte tot 100 kN, 200 kN en 300 kN en de buig/treksterkte tot 10 kN, 20 kN en 30 kN.

Meer weten over de Form + Test Mega 100? Neem contact met ons op en onze adviseurs vertellen u graag meer over deze krachtige machine. Of bekijk onze uitgebreide productpagina door te klikken op de afbeelding!
De alleskunner voor dekkingsmetingen!

De Proceq Profometer 6 bestaat uit een lijn met drie krachtige dekkingsmeters. Elk met hun eigen kwaliteiten. Elk een basis voor uitstekende resultaten. De Proceq Profometer 6 maakt het non-destructieve meten van betondekking, het lokaliseren van wapeningsstaven en het (onder bepaalde omstandigheden) bepalen van staafdiameters op basis van het Eddy Current principe nóg eenvoudiger en nog efficiënter. De Proceq Profometer 6 is de ideale alles-in-1 oplossing voor uw dekkingsmetingen!

Met het meegeleverde touchscreen volgt u uw metingen, schakelt u bij tijdens een onderzoek en analyseert u de data. Dankzij kunstmatige intelligentie past u eenvoudig diverse voorspelmodellen toe op uw metingen. En dankzij de universeelsonde met ingebouwde puntsonde was metingen uitvoeren op lastige locaties nooit zo eenvoudig.

Vertrouw op de sterke behuizing van de Proceq Profometer 6 voor de soms lastige omstandigheden tijdens inspecties en ervaar de intuïtieve gebruiksvriendelijkheid en maak kennis met ongekende flexibiliteit. Bijvoorbeeld om moeiteloos te wisselen tussen een corrosie analyse-instrument en een dekkingsmeter. Of andersom. Met de Proceq Profometer 6 serie heeft u geavanceerde dekkingsmeters in huis die de klus klaren!

Wilt u meer informatie over dekkingsmeter Proceq Profometer 6? Bekijk de video, neem contact met op met Newa of klik op de afbeelding.
Op zoek naar een instrument om de invloed van bijvoorbeeld een vertrager of een plastificeerder op uw betonmortel te bepalen? Newa beschikt over een uitgebreid assortiment aan apparaten die u uitstekend verder kunnen helpen bij het bepalen van de rheologische eigenschappen van betonmortel, cementpasta of mortels.

Klik op de afbeelding voor meer informatie!
Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

De Proceq GP8xxx-serie: ijzersterke betonradars voor een verbluffend resultaat

Het assortiment van Proceq kent twee uitstekende betonradars. De GP8000 en de GP8800 beschikken beiden over een unieke ultra-wide bandbreedte voor haarscherpe en accurate metingen tijdens non-destructief betononderzoek.

Het grote verschil is de compactheid van de GP8800. Een hoogwaardige betonradar niet groter dan de palm van uw hand. Ideaal voor onderzoek op moeilijk bereikbare plaatsen, dichtbij randen of tussen een leiding en een plafond.

De GP8000 is wat robuuster, minstens zo handzaam, maar met deze betonradar beschikt u over een GPR-apparaat met de grootste ultra-wide bandbreedte ooit geproduceerd in een betonradar. Zo voert u metingen uit met een maximale meetdiepte tot wel 80 cm!

Proceq GP8000 betonradar

 • Baanbrekende meetdiepte en resolutie in één enkele GPR-antenne
 • Krachtige en gebruiksvriendelijke bediening voor sneller en eenvoudiger non-destructief betononderzoek
 • Intuïtieve bediening van alle verschillende functies
Meting Stepped-Frequency Continuous-Wave (SFCW) GPR
Frequentie 0.2 - 4.0 GHz (gemoduleerd)
Maximale meetdiepte 80 cm (in verhard beton)

Proceq GP8800 betonradar

 • Baanbrekende kwaliteit van meetdiepte en helderheid dankzij de krachtige SFCW-antenne.
 • Gebruiksvriendelijke software om stap voor stap de GP8800 betonradar eigen te maken.
 • Ongeëvenaarde productiviteit dankzij de digitale workflow en de doordachte ergonomische eigenschappen.
Meting  Stepped-Frequency Continuous-Wave GPR
Frequentie 0.4 - 6.0 GHz (gemoduleerd)
Maximale meetdiepte

65 cm (in verhard beton)

Meer weten over de Proceq GP8xxx-serie? Neem vrijblijvend contact met ons op of bekijk de productpagina’s:

Proceq GP8000 betonradar

Proceq GP8800 betonradar
Voor kubusmallen om proefstukken te vervaardigen bent u bij Newa aan het juiste adres. Wij bieden een ruim assortiment aan kwalitatieve mallen in verschillende soorten en maten.

Want naast diverse afmetingen heeft u ook de keuze uit kubusmallen van verschillende materialen zoals kunststof, staal en styropor.

Onze kubusmallen zijn direct uit voorraad leverbaar. Kunt u uw gewenste mal niet vinden in ons assortiment? Neem contact met ons op voor aanvullende mogelijkheden!
Bent u op zoek naar een kwalitatief instrument om de hoeveelheid lucht in betonmortel te bepalen? Newa beschikt over een uitgebreid assortiment Form + Test & Testing luchtgehaltebepalers, geschikt voor uw specifieke wensen.

Eigenschappen van onze Form + Test & Testing luchtgehaltebepalers:

 • Luchtgehaltebepalers worden geleverd inclusief een kalibreerinrichting en een spuitfles (1000 ml).
 • Voldoen aan de eisen zoals gesteld in DIN 1048 deel 1 en DIN EN 12350-7 uitgave nov. 2000
 • Voorzien van een handpomp
 • Het luchtgehalte is direct uit te lezen in %.
 • Verkrijgbaar in 1 liter, 5 liter en 8 liter

Wilt u meer weten over deze instrumenten voor het bepalen van het luchtgehalte in verse betonspecie? Neem vrijblijvend contact met ons op en wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.
De kleine krachtpatser in ons assortiment van dekkingsmeters: de Proceq Profoscope.

Deze handzame dekkingsmeter is het compacte broertje van de welbekende Proceq Profometer 6. Met deze kleinere behuizing behoudt u de uitgebreide toepassingen om bijvoorbeeld wapeningsstaven, voorspandraden en beugels te lokaliseren. Altijd met een indrukwekkende nauwkeurigheid!

De Proceq Profoscope beschikt over een zeer duidelijk en gebruiksvriendelijk display en is dankzij haar grote meetbereik en gevoeligheid een uiterst betrouwbaar apparaat voor uw verschillende soorten dekkingsmetingen.

Wilt u meer weten over de Proceq Profoscope? Neem vrijblijvend contact met ons op of klik op de afbeelding voor een uitgebreide beschrijving.
Kleine hoeveelheden betonmortel produceren hoeft niet gecompliceerd te zijn!

Met de emmer menger van Newa mengt u betonmortel in een handomdraai.

Deze compacte menger is niet alleen voorzien van een uitneembare, kunststof, emmer maar beschikt ook over twee handige wielen zodat u deze menger eenvoudig verplaatst. Ideaal voor uw werkzaamheden in een betonlaboratorium of op locatie!

Bij Newa heeft u de keuze uit vier uitvoeringen van deze emmer menger:

 • Basisuitvoering (vast toerental, tijd handbediend)
 • Uitvoering met tijdschakeling (vast toerental)
 • Uitvoering met regelbaar toerental (tijd handbediend)
 • Uitvoering met toerental regeling en tijdschakelaar

Meer weten over onze emmer menger? Neem contact met ons op of bekijk de uitgebreide beschrijving door te klikken op de afbeelding.
MAAT ingenieurs kiest voor de Proceq GP8000 betonradar van Newa

 

Klik voor meer informatie op de afbeelding!
Wilt u de kans op uitglijden of een valpartij verkleinen?

Bepaal snel en eenvoudig de slipweerstand op vochtige en droge oppervlakten met de Pendulum Skid Resistance Tester. Een kwalitatief instrument voorzien van een slinger met een sleepschoen en rubber strook voor het bepalen van slipweerstand. 

Deze tester wordt geleverd met een robuuste draagkoffer voor eenvoudig vervoer naar elke gewenste locatie, maar kan ook gebruikt worden als laboratoriumopstelling. Met de Pendulum Skid Resistance Tester bepaalt u de slipweerstand volgens gangbare normen zoals EN 13036-4 en volgens de eisen van de United Kingdom Slip Resistance Group.

Interesse in de Pendulum Skid Resistance Tester? Bekijk onze productpagina door te klikken op de afbeelding of neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.
Mobiel betonlaboratorium

Ervaar het gemak van een op maat gemaakt en mobiel betonlaboratorium op locatie. Een 20 voet zeecontainer, gemonteerd, geïnstalleerd en volledig naar uw wensen ingericht. U hoeft enkel rekening te houden met het aansluiten van stroom, water en een afvoer.

Onze mobiele betonlaboratoria zijn o.a. geschikt voor werkzaamheden als het meten van de verwerkbaarheid van betonmortel en het bepalen van de water-bindmiddelfactor.

Interesse in onze mobiele betonlaboratoria? Neem contact met ons en we vertellen u graag meer over de mogelijkheden. Of klik op de afbeelding voor een uitgebreide beschrijving, foto`s en meer informatie.
Proceq Equotip Live Leeb D

Verrassend intuïtief en gecreëerd voor de toekomst: De Proceq Equotip Live Leeb D. Meet eenvoudig uw hardheden, analyseer uw data en creëer razendsnel rapportages om te delen met uw collega’s via de cloud. Met de Proceq Equotip Live Leeb D bent u klaar voor de Internet of Things en Industrie 4.0

En de gebruiksvriendelijkheid? De Proceq Equotip Live Leeb D is draagbaar, compact en beschikt over een ergonomische interface! Volledig geschikt voor snelle en efficiënte hardheidsmetingen op locatie.

Wilt u meer weten over de Proceq Equotip Live Leeb D? Neem contact met ons op of klik hier voor de volledige beschrijving.
Bent u op zoek naar een kwalitatieve controlezeef?

Newa biedt u een ruim assortiment van diverse controlezeven zoals staafzeven, gaaszeven en plaatzeven. Alle door Newa geleverde ronde controlezeven zijn volgens ISO-3310:2016 deel 1 & 2. De geleverde staafzeven zijn volgens EN933-3:2012.

Wilt u advies over welke controlezeef geschikt is voor u? Klik op de afbeelding of neem contact met ons op en we vertellen u graag meer over ons uitgebreide assortiment en alle mogelijkheden.
Primeur!

Met de komst van de Proceq Equotip Live UCI breidt Proceq haar assortiment uit met de eerste draadloze UCI-hardheidsmeter op de markt. Verricht eenvoudig UCI-hardheidsmetingen op locatie en deel de resultaten direct met collega’s. Onhandige kabels naar een UCI-sonde, USB-sticks of handmatig rapporten en later digitaliseren behoren dankzij de innovatieve Proceq Equotip Live app definitief tot het verleden.

De voordelen van de Proceq Equotip Live? Wat te denken van een uniek instelbaar meetbereik in HV1, HV2, HV3, HV4, HV5 & HV10, de ergonomische sonde voor optimaal gebruiksgemak, AA-batterijen voor zorgeloos reizen en de innovatieve koppeling met de Proceq Equotip Live iOS app voor inzichten in uw metingen of zelfs audio feedback.

Met de Proceq Equotip Live UCI haalt u een draadloze UCI hardheidsmeter in huis die voldoet aan alle eisen van de toekomst. Meer weten over de Proceq Equotip Live UCI? Klik hier op de afbeelding of neem contact met ons op.
Betondag 2019

Volle zalen, ruim 1700 deelnemers en vele enthousiaste bezoekers: de 62e editie van de Betondag in de Van Nelle Fabriek, Rotterdam was een groot succes!

Een dag waar stil werd gestaan bij de innovaties voor het bouwen met beton en welke rol beton zal spelen in de toekomst van Nederland. Newa wil graag de organisatie van Betondag 2019, de Van Nelle Fabriek en in het bijzonder de bezoekers van de Newa-stand bedanken voor een inspirerend event. Op naar de 63e editie op donderdag 19 november 2020!
Hardheidsmeter Proceq Equotip 550 Leeb

Het neusje van de zalm onder hardheidsmeters: de Proceq Equotip 550 Leeb. Met deze geavanceerde alles-in-een oplossing bent u klaar voor mobiele hardheidsmetingen basis van de Leeb terugslag hardheidsprincipe.

Vertrouw op de sterke behuizing en voer uw metingen uit op locatie en zelfs vuile omgevingen. Werk efficiënter dankzij een innovatief touchscreen, geavanceerde software, interactieve wizards, een automatisch controleproces en een instelbare rapportagefunctie
De Proceq Equotip 550 Leeb is klaar voor de toekomst en ondersteunt aankomende updates. Zo bespaart u eenvoudig geld en verricht u altijd metingen volgens de laatste normen.

Meer weten over hardheidsmeter Proceq Equotip 550 Leeb? Bekijk de video of klik op deze link.
Eenvoudig de vorst-dooizoutbestandheid van uw beton bepalen?

Dit is de Schleibinger slabtester, een ruime vorst/dooi kast waarmee u moeiteloos de duurzaamheid van uw proefstukken kunt testen!

Uw proefstukken beproeven op basis van een onderdompelprocedure? Geen probleem! De Schleibinger Slabtester is uit te breiden met diverse onderdompelfuncties, zoals een standaarduitvoering en een circulatie uitvoering. Dankzij deze aanvullende functie is de standaard Schleibinger Slabtester ook geschikt voor beproevingen volgens EN 12371, EN 1367-1, EN 12004-2:2017-05 en EN 13383-2.

De Schleibinger Slabtester voldoet aan internationale normen, is standaard voorgeprogrammeerd volgens EN 12390-9 en wordt geleverd met een via internet of lokaal netwerk toegankelijke datalogger.

Neem contact met ons op voor meer informatie over de Schleibinger Slabtester of bekijk onze uitgebreide beschrijving door te klikken op de afbeelding.
Een blik in de toekomst...

De toekomst van de Proceq GPR Live & Pundit Live Array app is verbluffend! Kijk maar…

Met innovatieve toepassingen als een nieuw flexibel grid tot 16 m², True 3D view met Smart ColorDepth op locatie, Time Slice View Pro en samenwerken met behulp van augmented reality via uw iPad zullen uw werkzaamheden efficiënter zijn dan ooit tevoren!

Deze en andere baanbrekende toepassingen verschijnen binnenkort in de Proceq GPR Live & Pundit Live Array app. Newa houdt u uiteraard op de hoogte!
Newa op Betondag & Beton Experience 2019 in Rotterdam

De toekomst van beton is meer dan ooit tevoren een relevant onderwerp. Op 14 november staat de Betondag 2019 dan ook volledig in het teken van welke rol beton kan spelen in de toekomst van Nederland. Newa zal op deze dag als exposant deelnemen om direct de nieuwe Proceq GP8800 betonradar te presenteren. Een primeur!

Klik voor meer informatie op de afbeelding!
SealteQ West schaft automatische hechtsterktemeter Proceq DY-206 aan

 

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding.
De revolutie in non-destructief betononderzoek: de Proceq GP8000 betonradar

Ongeëvenaarde ultra-wide bandbreedte in combinatie met een innovatieve, draadloze antenne: de GP8000 betonradar is een garantie voor een meting van ongekende kwaliteit!

Verbind de Proceq GP8000 betonradar eenvoudig met een Apple iPad en werk efficiënter dan ooit tevoren. Analyseer de nauwkeurige data, stuur resultaten direct door via de cloud en aanschouw metingen in 2D, 3D en zelfs augmented reality.

Deze gebruiksvriendelijke alleskunner beschikt over een niet eerder vertoonde meetdiepte en dankzij de compacte maar ijzersterke antenne is het kiezen tussen verschillende GPR- antennes zoals bij traditionele radarsystemen niet langer nodig.

Benieuwd wat de Proceq GP8000 betonradar voor u kan betekenen? Bekijk de video, neem contact met ons op of klik op deze link.
Betonmengers van Diem

De betonmengers van Diem: uiterst compact, robuust, gebruiksvriendelijk én verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Deze kwalitatieve mengers hebben nóg een belangrijke overeenkomst, ze verzekeren een homogeen gemengde betonmortel!

DZ 60VS
Zeer handzaam dankzij het compacte formaat en blinkt uit in een uitstekende prijskwaliteitsverhouding. Geschikt voor het mengen van fijne en grove materialen tot een korrelgrootte van 16 mm. De DZ 60VS is leverbaar met een 230 volt of 400 volt elektromotor.

DZ 100VS
De grote broer. De DZ 100VS beschikt over een capaciteit van 100 liter, maar is nog altijd zeer compact en verrijdbaar. Ideaal voor in een betonlaboratorium én op de bouwplaats. Niet voor niets is de DZ 100VS dé bestseller onder de mengers van betonmortel.

DZ 120ECO
De nieuwe DZ 120ECO is een menger voor betonmortel van de beste kwaliteit. Dankzij innovatieve aanpassingen scoort deze robuuste dwangmenger hoog in onderhoudsgemak. Net als de overige Diem mengers beschikt de DZ 120ECO over een segmentklep in de bodem om eenvoudig te lossen.

De Diem mengers zijn allen voorzien van een speciaal ontwikkeld mengwerktuig met vervangbare, onderhoudsvriendelijke onderdelen en voldoen aan CE-regelgeving.

Bekijk hier welke Diem menger geschikt is voor uw klus door te klikken op de afbeelding.
Nieuw: Proceq GP8800 betonradar

Maak kennis met de Proceq GP8800, de uiterst compacte betonradar met verbluffende mogelijkheden!

Non-destructief betononderzoek is met de komst van de GP8800 een stuk flexibeler en eenvoudiger geworden. Een radar zo groot als de palm van je hand, maar uitgerust met de mogelijkheden van een volgroeide betonradar.

De GP8800 beschikt over de grootste ultra-wide bandbreedte ooit geproduceerd in een betonradar. Het resultaat? Een superieure meetkwaliteit in vergelijking met traditionele betonradars.

Tel daarbij op dat de GP8800 is voorzien van vervangbare oplaadbare AA-batterijen, cloud functionaliteiten, slechts 62 mm hoog is, geen gebruik maakt van kabels en u heeft een zeer handzaam GPR-apparaat voor uw betononderzoek op locatie.

Interesse in de Proceq GP8800? Klik op de afbeelding of neem contact met ons op.
Vier lagen wapening en voorspankanalen van een betonconstructie niet destructief in kaart brengen?

Dit kan met de Proceq GP8000 betonradar!

Bekijk de video van Guido Tronca van Gtstudio waarin de met de Proceq GP8000 betonradar uitgevoerde metingen zijn samengevoegd en bewerkt met de GPR-SLICE desktop software tot één weergave van 300 x 250 cm.
Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Druksterkte bepalen van 0,2 tot 300 N/mm² met één beproevingsmachine?

Dan is Form + Test beproevingsmachine Alpha 3-3000 SD gecombineerd met Mega 100-300-30 DM1 de oplossing!

Form + Test Alpha 3-3000 SD gecombineerd met Mega 100-300-30 DM1 is een beproevingsmachine met een gecombineerd meetbereik van 0,3 tot 3000 kN geschikt voor de bepaling van de druksterkte van vele verschillende materialen. Naast het bepalen van druksterkte kan ook de buig/treksterkte van proefstukken 40 x 40 x 160 mm worden gemeten.

Interesse? Neem contact op met een van onze medewerkers via +31(0)13-5072000 of sales@newa.nl.
Automatische hechtsterktemeter Proceq DY-206 voor Bruil beton & mix

 

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding.
Training non-destructieve inspecties van betonconstructies

Heeft u behoefte aan trainingen voor het uitvoeren van non-destructieve inspecties van betonconstructies met het oog op doelmatig beheer en onderhoud?

Sinds dit jaar organiseert Proceq in samenwerking met de Zwitserse vereniging voor technische inspecties (SVTI) cursussen voor technische professionals op het gebied van non-destructieve inspecties van betonconstructies.
De cursussen bestaan uit een klassikaal theoretisch deel gevolgd door praktijklessen, gericht op het toepassen van Proceq`s apparatuur, zoals dekkingsmeters, betonproefhamers, radarsystemen en ultrasone meetsystemen, die worden gebruikt bij de inspectie van betonconstructies en het interpreten & verwerken van de meetresultaten in een rapportage.

De onderstaande 2-daagse trainingen staan gepland voor 2019:

Inschrijven kan rechtstreeks op de website van SVTI via deze link: https://www.svti.ch/en/nuclear-inspectorate/events-and-training/ndt-courses/
Permeabiliteitstester Proceq Torrent

De permeabiliteit van beton is van grote invloed op de duurzaamheid van een constructie, de permeabiliteit van beton bepaalt immers de toegankelijkheid voor (schadelijke) stoffen. Een poreus beton hoeft niet per definitie ook permeabel te zijn, de poriën kunnen immers onderbroken zijn.

De Proceq Torrent kan worden gebruikt om de permeabiliteit van beton te bepalen door middel van een meting met de tweekamer vacuümcell aangesloten op een vacuümpomp welke wordt bediend via het drukregelpaneel.

Wilt u meer informatie over permeabiliteitstester Proceq Torrent? Klik dan op de afbeelding!
Wilt u de kans op uitglijden of een valpartij verkleinen?

Een vloer kan door een natte of droge vervuiling te glad worden met als gevolg de kans op uitglijden of een valpartij met verstrekkende gevolgen. Wilt u de stroefheid van een vloer toetsen aan de grenswaarden zoals vastgelegd in NEN 7909? Gebruikt dan stroefheidsmeter GTE GMG 200!

Stroefheidsmeter GTE GMG 200 bestaat uit een actieve meetunit welke over het te meten oppervlak glijdt en welke kan worden voorzien van diverse verwisselbare meetvoeten voor het simuleren van diverse soorten schoeisel.
Door middel van het display, de LED indicatoren en de toetsbediening welke op de stroefheidsmeter volgens NEN 7909 zitten is het apparaat zeer eenvoudig en met één hand te bedienen en krijgt de gebruiker snel een goede indicatie van de stroefheid van de gemeten vloer.

Wilt u meer informatie over de stroefheidsmeter GTE GMG 200? Klik dan op de afbeelding.
Twee nieuwe Form + Test beproevingsmachines voor de IJB Groep!

 

 

 

 

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding.
Wist u dat de Proceq Equotip de meest veelzijdige alles in één oplossing is voor hardheidsmetingen? Er is geen andere leverancier welke u alle gangbare meetmethodes zoals Leeb rebound, UCI & portable Rockwell kan leveren en kan combineren in één draagbaar apparaat zoals de Proceq Equotip 550.

Naast de unieke Proceq Equotip 550 levert Proceq ook draadloze hardheidsmeters zoals de Proceq Equotip Live UCI en de Proceq Equotip Live Leeb D.

Meer informatie? Klik op de afbeelding!
Download de nieuwe catalogus benodigdheden betonlaboratorium!

Zoekt u een kegel volgens EN 12350-2 om de zetmaat te meten, een kunststof kubusmal 150 mm volgens EN12390-1 of een 8 liter luchtgehaltebepaler volgens EN 12350-7 voor op de bouwplaats of in uw betonlaboratorium? Deze en nog vele andere benodigdheden voor het testen van beton op de bouwplaats of in een betonlaboratorium kunt u vinden in onze nieuwe catalogus!

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding!
Newa News januari 2019

Klik op het Newa logo voor onze nieuwsbrieven.
Boorlocatie markeren met de Proceq GPR Live betonradar

U wilt een gat boren in een betonvloer of een kern boren uit een betonconstructie zonder wapening te raken, de vloerverwarming te beschadigen of een waterleiding te raken? Gebruik dan de unieke Augmented Reality functie van de Proceq GPR Live betonradar om een boorlocatie te markeren!

De unieke Augmented Reality functie van de Proceq GPR Live betonradar projecteert een 2D of 3D weergave van een meting met een betonradar op en in de betonconstructie door het scherm van de iPad. Hoe de Augmented Reality functie van de Proceq GPR Live betonradar werkt ziet u in de video.
Wilt u de eigenschappen van zelfverdichtend beton bepalen en zoekt u een J-ring volgens EN 12350-12, een V-trechter volgens EN 12350-9 of een uitloopkegel? Neem dan contact op met Newa!

Newa levert alle appratuur benodigd voor het beproeven van zelfverdichtend beton, voor meer informatie klikt u op de afbeelding.

Naast de afgebeelde artikelen levert Newa nog vele andere benodigdheden, van monsterschep tot beproevingsmachine, om beton en betonmortel te controleren.
Proceq Profometer corrosion - De alles in één oplossing voor dekkingsmetingen en corrosieanalyse

Corrosie van wapeningsstaal in een constructie kan worden opgespoord met behulp van elektrische potentiaalmetingen met Proceq Profometer Corrosion.

Met de introductie van Proceq Profometer Corrosion presenteert Proceq het meest geavanceerde corrosie analyse instrument op de markt. Naast de basisuitvoering met een staaf electrode is Proceq Profometer Corrosion ook leverbaar met Proceq’s unieke 1-wiel en 4-wiel elektrodes waarmee een gebruiker veel tijd kan besparen bij het uitvoeren van elektrische potentiaalmetingen van grote oppervlakken.

Wilt u meer informatie over potentiaalmetingen of Proceq Profometer corrosion? Klik dan op de afbeelding!
Newa News december 2018

Klik op het Newa logo voor onze nieuwsbrieven.
Automatische hechtsterktemeter Proceq DY-2

Automatische hechtsterktemeter Proceq DY-2 is een veelzijdig hechtsterktemeter geschikt voor het uitvoeren van hechtsterktemetingen met trekplaten vanaf Ø 20 mm tot en met 100 x 100 mm.

Uit onderzoek is gebleken dat een onjuist toegepaste belastingsnelheid door de bediener van een hechtsterktemeter een negatief effect heeft op het resultaat van een hechtsterktemeting. Door middel van de volautomatische aandrijving van de hechtsterktemeters uit de Proceq DY-2 serie wordt deze invloed uitgesloten en is een constante belastingsnelheid gegarandeerd.

Wilt u meer informatie over de hechtsterktemeters uit de Proceq DY-2 serie? Klik dan op de afbeelding!
Newa kubusmallen

Newa heeft een ruim aanbod kubusmallen in het assortiment geschikt voor het vervaardigen van proefstukken volgens diverse normen. Onder andere de afgebeelde kunststof kubusmallen 150 mm, de stalen kubusmal 150 mm en de styropor kubusmal 150 zijn leverbaar uit voorraad.

Naast de afgebeelde kubusmallen levert Newa diverse andere types kunststof, stalen en styropor mallen in verschillende afmetingen. Zoekt u een ander type mal, een mal met andere afmetingen of een mal van een ander materiaal? Neem dan contact op met Newa!
Newa News november 2018

Klik op het Newa logo voor onze nieuwsbrieven.
Dauwpuntmeter Dewcheck 4

Wilt u voor het aanbrengen van bijvoorbeeld een coating of een gietvloer de verwerkingscondities zoals de omgevingstemperatuur, het dauwpunt, de relatieve luchtvochtigheid en de vloertemperatuur meten? Gebruik dan dauwpuntmeter Dewcheck 4!
Proceq GPR Live betonradar vs. Proceq Pundit Live Array

Bij non-destructief betononderzoek wordt gebruik gemaakt van diverse meetmethodes en meettechnieken welke ieder een specifieke eigenschap hebben waardoor het mogelijk is om bepaalde objecten of indicaties op te sporen en in beeld te brengen zonder schade aan een constructie te veroorzaken.

Regelmatig krijgen wij vragen over welke non-destructieve meettechniek kan worden toegepast voor het onderzoeken van een bepaalde probleemstelling en welke mogelijkheden en/of beperkingen een non-destructieve meettechniek heeft.

In de video welke u kunt bekijken indien u klikt op de afbeelding bij dit nieuwsitem wordt het verschil getoond tussen het gebruik van de meettechniek radar met een Proceq GPR Live betonradar en de meettechniek ultrasoon pulse-echo met een Proceq Pundit Live Array bij het in beeld brengen van een delaminatie. Indien u op de afbeelding bij dit nieuwsitem klikt opent de video in een nieuw scherm.
Newa News oktober 2018

Klik op het Newa logo voor onze nieuwsbrieven.
Betondag 2018

Op donderdag 15 november 2018 organiseert de Betonvereniging de jaarlijkse Betondag in de Doelen te Rotterdam, dit jaar heeft de Betondag als thema: Beton, duurzamer dan ooit!

De Betondag is al jarenlang dé kennis- en netwerkdag voor betonminnend Nederland en dit jaar zal Newa tijdens de Betondag aanwezig zijn op stand nummer 49.

Voor meer informatie over de Betondag 2018 klikt u op de afbeelding.
Huren van apparatuur voor niet-destructief betononderzoek

U wilt een bestaande betonconstructie beoordelen maar heeft u geen apparatuur voor niet-destructief betononderzoek beschikbaar? Dan kunt u bij Newa diverse soorten apparatuur voor niet-destructief betononderzoek huren zoals bijvoorbeeld een dekkingsmeter, een voeghardheidsmeter, een betonradar of een hechtsterktemeter.

Het bij Newa huren van apparatuur voor niet-destructief betononderzoek is snel, makkelijk en flexibel!

Voor meer informatie over het huren van apparatuur voor niet-destructief betononderzoek klikt u op de afbeelding.
Newa News september 2018

Klik op het Newa logo voor onze nieuwsbrieven.
Nieuwe volautomatische Form + Test beproevingsmachine Alpha 3-3000 AD voor Theo Pouw Groningen

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding.
Augmented Reality voor Proceq GPR Live betonradar

Proceq introduceert Augmented Reality (AR) voor de Proceq GPR Live betonradar waardoor gebruikers van de Proceq GPR Live betonradar letterlijk in een betonnen constructie kunnen kijken bij het inspecteren van bijvoorbeeld gebouwen, tunnels en bruggen. De nieuwe augmented reality optie projecteert een timeslice of een 3D weergave van een area scan op en in de betonnen constructie door het scherm van de iPad. Hierdoor ontstaat een duidelijke en intuïtieve weergave van een meting welke de interpretatie op locatie radicaal vereenvoudigd.

De nieuwe augmented reality optie is beschikbaar in de Proceq GPR Live app via de Apple® App Store vanaf maandag 24 september 2018.
Proceq Equotip 550 UCI hardheidsmeters voor MME Group

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding.
Newa News augustus 2018

Klik op het Newa logo voor onze nieuwsbrieven.
Wilt u de corrosie van wapeningsstaal in een betonconstructie opsporen?

Dit kan met behulp van elektrische potentiaalmetingen met Proceq Profometer Corrosion!

Door met een referentie-elektrode/halfcel het betonoppervlak af te tasten, of door het oppervlak af te rollen met een van de uniek Proceq wielelektrodes, kunnen de potentiaalverschillen worden bepaald tussen de wapening en de halfcel en met behulp van de Proceq Profometer Link software kunnen de metingen overzichtelijk in kaart worden gebracht. Plaatsen met een lage potentiaal (meer negatief) zijn de mogelijke corrosieplaatsen in een constructie.

Uniek aan de Proceq Profometer Corrosion is dat deze wordt geleverd met de Proceq Profometer touchscreen unit welke kan worden geüpgraded naar een wapeningsdetector Proceq Profometer 6 waardoor een gecombineerd corrosie analyse instrument /wapeningsdetector ontstaat.

Voor meer informatie over de Proceq Profometer Corrosion klikt u op de afbeelding!
Kan een Proceq GPR Live betonradar worden gebruikt om betondekking op de wapening te meten?

In onderstaande video laten Daniel Bigman van LearnGPR.com en Guido Tronca van Proceq zien hoe met behulp van een Proceq Profoscope dekkingsmeter de diëlektrische constante kan worden gekalibreerd in een meting met een Proceq GPR Live betonradar zodat de betondekking nauwkeurig kan worden bepaald.
Newa News juli 2018

Klik op het Newa logo voor onze nieuwsbrieven.
Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Asfaltdikte bepalen met de Proceq GPR Live betonradar?

Onlangs kreeg Newa de vraag of met de Proceq GPR Live betonradar ook de dikte van asfalt bepaald kan worden. Om een antwoord op deze vraag te kunnen geven hebben we de proef op de som genomen, en wat blijkt? Dankzij de continuous wave stepped frequency technology in de Proceq GPR Live betonradar is deze uitermate geschikt voor het bepalen van de asfaltdikte!

Op de foto zijn een viertal verschillende beelden van een meting op een verkeersdrempel te zien.
De bovenste twee beelden zijn de volledige meting in ruwe data en in het gemigreerde beeld.
De onderste twee beelden zijn details van de meting in ruwe data en in het gemigreerde beeld.

Wilt u meer informatie over het gebruik van de Proceq GPR Live betonradar? Klik dan op deze link of neem contact op met Newa.

Wilt u een Proceq GPR Live betonradar huren? Bij Newa kunt u een Proceq GPR Live betonradar huren voor een periode van één dag tot twee jaar.
Betonsterkte sensor ConSensor 3.0

Betonsterkte sensor ConSensor 3.0 is het ideale sensorsysteem voor het real-time volgen van de sterkte-ontwikkeling van beton tijdens het verharden.

Met de in het beton ingestorte sensoren worden de temperatuur en de elektrische geleidbaarheid van het beton gemeten. Op basis van deze meetgegevens worden via het ConSensor webplatform www.consensor.eu in real-time, op 2 manieren, de sterkteontwikkeling en druksterkte van uw beton berekend: volgens de gewogen rijpheid methode (NEN 5970) en volgens de geleidbaarheidmethode. 

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding.
Proceq Equotip hardheidsmeters

Wist u dat de Proceq Equotip de meest veelzijdige alles in één oplossing is voor hardheidsmetingen? Er is geen andere leverancier welke u alle gangbare meetmethodes zoals Leeb rebound, UCI & portable Rockwell kan leveren en kan combineren in één draagbaar apparaat zoals de Proceq Equotip 550.

Naast de unieke Proceq Equotip 550 levert Proceq ook draadloze hardheidsmeters zoals de Proceq Equotip Live UCI en de Proceq Equotip Live Leeb D.

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding.
Newa News mei 2018

Klik op het Newa logo voor onze nieuwsbrieven.
Betonproefhamer Proceq Original Schmidt Live

 

De eerste IoT en NDT 4.0 betonproefhamer!

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding.
Lokaliseren van pons- en dwarskrachtwapening met de Proceq GPR Live betonradar

Het lokaliseren van pons- en dwarskrachtwapening door middel van non-destructief betononderzoek is een veelvoorkomende onderzoeksvraag bij renovatie of herbestemming van een bestaande constructie.

In de naast deze tekst geplaatste video kunt u zien hoe eenvoudig het is om met de Proceq GPR Live betonradar op locatie de positionering van de pons- en dwarskrachtwapening te bepalen en hoe snel de meting wordt omgezet naar een duidelijk beeld dat u kunt gebruiken in uw rapportage.

Indien u op de video klik is deze in volledig scherm te bekijken.
Nieuwe volautomatische Form + Test beproevingsmachine Alpha 3-3000 AD voor Byldis prefab

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding.
20 liter emmermenger

Wilt u een kleine hoeveelheid betonmortel mengen om een samenstelling van uw recept te controleren? Denk dan eens aan een 20 liter emmermenger!

De compacte 20 liter emmermenger wordt geleverd compleet met een speciale, uitneembare, kunststof emmer met een inhoud van 20 liter waardoor deze menger geschikt is voor het produceren van kleine hoeveelheden betonmortel met alle gangbare consistenties.

Wilt u meer informatie over of foto’s zien van de 20 liter emmermenger? Klik dan op de afbeelding. 

Naast de afgebeelde 20 liter emmermenger levert Newa nog vele andere benodigdheden, van monsterschep tot beproevingsmachine, om beton en betonmortel te controleren
NOA vloerendag 2018

Op 12 april 2018 organiseert NOA voor de 14e keer de vloerendag, Newa zal tijdens de vloerendag 2018 exposeren op stand nummer 26.

Klik voor meer informatie op de afbeelding.
Newa News maart 2018

Klik op het Newa logo voor onze nieuwsbrieven.
Nebest kiest voor een Proceq GPR Live betonradar

 

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding.
Voeghardheid meten

De voeghardheid wordt gemeten met een Proceq pendelhammer type PM ook wel bekend als de voeghardheisdmeter zoals beschreven in CUR aanbeveling 61.

Aan het uiteinde van de pendel bevindt zich een op voegwerk afgestemde plunjer. Door de plunjer vanuit verticale positie tegen de voeg te laten “slaan” kaatst de plunjer terug na contact met de voeg en wordt de voeghardheid bepaald door de terugslagwaarde die is af te lezen op de schaalverdeling van de Proceq OS-120 PM voeghardheidsmeter.

Een hardere voeg heeft een hogere terugslagwaarde en daarmee een hogere voeghardheid. De met de Proceq OS-120 PM voeghardheidsmeter gemeten waarde geeft geen druksterkte van de voeg/voegmortel weer maar een voeghardheidswaarde welke in een bepaalde voeghardheidsclassificatie (VH-klasse) valt zoals beschreven in CUR aanbeveling 61.

Wilt u een voeghardheidsmeter aanschaffen of gebruiken tijdens een project? De voeghardheidsmeter is bij Newa zowel te koop als te huur. Voor meer informatie over de voeghardheidsmeter klikt u op de afbeelding.
Newa News februari 2018

Klik op het Newa logo voor onze nieuwsbrieven.
Proceq Pundit 250 Array application booklet

Het Proceq Pundit 250 Array application booklet is geüpdatet en beschikbaar als download. Het Proceq Pundit 250 Array application booklet is bedoeld om voorbeelden van toepassingsmogelijkheden van de Proceq Pundit 250 Array te geven en kennis over ultrasoon metingen aan betonconstructies te delen.

In deze versie van het Proceq Pundit 250 Array application booklet wordt onder andere een voorbeeld gegeven van:

 • Het uitvoeren van een wanddiktemeting vanaf één zijde
 • Het vinden van een delaminatie in een constructie
 • Het lokaliseren van een grindnest in een constructie
 • Een betondekkingsmeting bij betonproducten uitgevoerd met staalvezels
 • Het onderzoeken of een voorspankanaal volledig is gevuld met mortel na het constructief injecteren van een voorspankanaal

Download hier het Proceq Pundit 250 Array application booklet.

Wilt u de Proceq Pundit 250 Array huren bij Newa voor bijvoorbeeld één dag of gedurende een project van meerdere weken? Geen Probleem! Bekijk de mogelijkheden voor het huren van de Proceq Pundit 250 Array via deze link.
Zoekt u een methode om de uittreksterkte van constructieve ankers te bepalen?

Met een uittreksterktemeter kunt u op eenvoudige wijze de uittrek- of breeksterkte van ankers met inwendige of uitwendige schroefdraad en ankers met een oog op locatie meten. De uittreksterktemeter is leverbaar met een meetbereik van 1 tot 100 kN.

Een set toebehoren om de schillende ankers te kunnen beproeven kan worden meegeleverd.
Zoekt u een kegel volgens EN 12350-2 om de zetmaat te meten of een kegel en een schudtafel volgens EN 12350-5 om de schudmaat te meten? Neem dan contact op met Newa!

Naast de afgebeelde artikelen levert Newa nog vele andere benodigdheden, van monsterschep tot beproevingsmachine, om beton en betonmortel te controleren.
Proceq GPR Live betonradar te huur bij Newa

U wilt een betonradar inzetten tijdens een onderzoek maar u vindt de kosten voor aanschaf te hoog? Dan biedt Newa u de mogelijkheid om de Proceq GPR Live betonradar te huren!

De Proceq GPR Live betonradar is de meest innovatieve ultra breedband draagbare betonradar op de markt. De unieke en gepatenteerde ultra breedband technologie in combinatie met een compacte draadloze scanner maakt de Proceq GPR Live tot een betonradar met ongekende prestaties zoals de 70 cm meetdiepte.

De Proceq GPR Live betonradar-pro wordt door Newa verhuurd inclusief alle leverbare opties en toebehoren zoals onder andere:

 • Een Apple iPad of een Apple iPad mini
 • Tablethouder voor op de Proceq GPR Live betonradar
 • Telescoopstang voorzien van tablethouder

Voor meer informatie over de Proceq GPR Live betonradar klikt u op de afbeelding.
Newa controlezeven

Newa heeft een ruim aanbod controlezeven Ø 100 mm, Ø 150 mm, Ø 200 mm, Ø 300 mm, Ø 350 mm, Ø 400 mm, Ø 450 mm en staafzeven in het assortiment en op voorraad. Alle door Newa geleverde ronde controlezeven zijn volgens ISO-3310:2016 deel 1 & 2, de door Newa geleverde staafzeven zijn volgens EN933-3:2012.

Alle gaaszeven zijn leverbaar met een maaswijdte van 20 µ tot en met 125 mm. Newa kan u ook gaaszeven met een steungaas leveren, zoals een 63 µ gaaszeef met een 250 µ steungaas, zodat u deze controlezeef kunt gebruiken als uitspoelzeef zonder het 63 µ zeefgaas te beschadigen.

Alle plaatzeven zijn leverbaar met een maaswijdte van 4 mm tot 125 mm.

Staafzeven zijn leverbaar met een doorlaat van 2,5 mm, 3,15 mm, 4,00 mm, 5,00 mm, 6,30 mm, 8,00 mm, 10,00 mm, 12,50 mm, 16,00 mm, 20,00 mm, 25,00 mm, 31,5 mm, 40,00 mm en 50,00 mm.
Proceq Profometer Corrosion inclusief éénwielelectrode voor Solid Services

 

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding.
Newa News december 2017

Klik op het Newa logo voor onze nieuwsbrieven.
Nieuwe volautomatische Form + Test beproevingsmachine Alpha 3-3000 AD voor Dam Beton

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding.
Complete Proceq Profometer 650 AI / Proceq Profometer Corrosion & Proceq Resipod voor Cathodic Protection Advice B.V.

 

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding.
Newa News november 2017

Klik op het Newa logo voor onze nieuwsbrieven.
Nieuw bij Newa:

Verhuur van ultrasoon scanner Proceq Pundit Live Array Pro.

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding.
Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Master of Science Thesis Maikel van Dooren

Op 24 oktober 2017 heeft Maikel van Dooren met goed gevolg zijn master Structural Engineering aan de TU delft afgesloten met de presentatie van zijn eindrapport met als titel: “Bond strength of cementitious screeds on concrete bearing floors”.

Voor het uitvoeren van het onderzoek heeft Newa aan Maikel van Dooren een hechtsterktemeter Proceq DY-206 beschikbaar gesteld voor het uitvoeren van de diverse vergelijkende hechtsterktemetingen. Een aantal conclusies m.b.t. het uitvoeren van hechtsterktemetingen welke uit het onderzoek naar voor komen zijn: 

 • Handgeregelde hechtsterktemeters zijn minder nauwkeurig en geven een grotere spreiding in meetresultaten dan automatisch geregelde hechtsterktemeters.
 • Indien een huidtreksterkte wordt bepaald zonder het boren van een kern Ø 50 mm ligt de gemeten hechtsterkte >30% hoger dan de werkelijke hechtsterkte.
 • Het uitvoeren van een hechtsterktemeting op een niet loodrecht (maar wel diagonaal) geboorde kern zal leiden tot het meten van een lagere hechtsterkte.

Wil u het volledige onderzoek van Maikel van Dooren inzien? Download dan het onderzoek “Bond strength of cementitious screeds on concrete bearing floors” via onderstaande link.

Bond strength of cementitious screeds on concrete bearing floors - Maikel van Dooren (PDF)
Betonproefhamer Proceq Original Schmidt Live

In 1951 presenteerde Proceq een baanbrekende uitvinding: betonproefhamer Proceq Original Schmidt.
In 2007 werd de opvolger van betonproefhamer Proceq Original Schmidt geïntroduceerd: betonproefhamer Proceq Silver Schmidt.

Newa is trots om u de eerste beelden van de volgende generatie betonproefhamer te tonen:

Betonproefhamer Proceq Original Schmidt Live

Betonproefhamer Proceq Original Schmidt Live zal via een bluetooth verbinding communiceren met een smartphone en is de eerste IoT en NDT 4.0 betonproefhamer. Uniek aan betonproefhamer Proceq Original Schmidt Live is dat deze eventueel ook zonder smartphone als “normale” betonproefhamer kan worden gebruikt.

Wilt u meer informatie over betonproefhamer Proceq Original Schmidt Live? Klik op de foto voor het bekijken van een YouTube video of klik op deze link: https://www.youtube.com/watch?time_continue=400&v=1J_OLdx2bmM
Nieuw bij Newa:

Verhuur van ultrasoon scanner Proceq Pundit 250 Array.

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding.
Nieuw: Proceq GPR Live betonradar

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding.
25 jarig jubileum Vabor

 

 

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding.
De RuwBouw Groep kiest voor een Proceq Pundit 250 Array

 

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding.
Newa News september 2017

Klik op het Newa logo voor onze nieuwsbrieven.
Newa News augustus 2017

Klik op het Newa logo voor onze nieuwsbrieven.
Newa kunststof kubusmal in 3D-betonprinter

Het is altijd mooi om de door Newa geleverd producten in de praktijk toegepast te zien worden. Nog mooier is het wanneer de geleverde producten worden toegepast met nieuwe technieken zoals bijvoorbeeld de Newa kunststof kubusmal 150 mm volgens EN12390-1 met een 3D-betonprinter!

Voor meer informatie over de Newa kubusmallen klikt u op de afbeelding.
Hechtsterktemeter Proceq DY-2 ook geschikt voor grote trekplaten

Wist u dat hechtsterktemeters Proceq DY-206 en Proceq DY-216 ook geschikt zijn voor het uitvoeren van proeven met bijvoorbeeld trekplaten Ø 100 mm of trekplaten 100 x 100 mm?

Door middel van het monteren van een adapterplaat wordt hechtsterktemeter Proceq DY-206 of Proceq DY-216, normaliter geschikt voor het uitvoeren van proeven met trekplaten Ø 20 mm of Ø 50 mm, geschikt voor het toepassen van trekplaten groter dan Ø 50 mm.

Wilt u meer informatie over de hechtsterktemeters uit de Proceq DY-2 serie? Klik dan op de afbeelding of op deze link.
Newa News juli 2017

Klik op het Newa logo voor onze nieuwsbrieven.
Newa News juni 2017

Klik op het Newa logo voor onze nieuwsbrieven.
Newa News mei 2017

Klik op het Newa logo voor onze nieuwsbrieven.
Materials 2017

Op woensdag 31 mei en donderdag 1 juni 2017 neemt Newa deel aan Materials 2017 in NH Conference Centre Koningshof te Veldhoven.

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding.
Nieuw: Zeefmachine voor controlezeven Ø 200, 300, 350 en 400 mm

 

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding.
Stroefheidsmeter GTE GMG 200 volgens NEN 7909 voor Kiwa KOAC

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding.
Newa News april 2017

Klik op het Newa logo voor onze nieuwsbrieven.
2e Proceq Profometer 650 AI wapeningsdetector voor Technoconsult

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding.
Van handbediend naar automatisch voor Ruys vloeren

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding.
Bisoton BV kiest voor een Newa water/cementfactor oven

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding.
Nu beschikbaar bij Newa:

Gebruikte Proceq hechtsterktemeter Dyna Z16.

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding.
Nieuw video toegevoegd

Video van de stroefheidsmeter toegevoegd.

Klik op de afbeelding om de video te bekijken.
Newa News maart 2017

Klik op het Newa logo voor onze nieuwsbrieven.
Nieuw: Spandeksel voor kunststof kubusmal 150 mm

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding.
Newa News januari 2017

Klik op het Newa logo voor onze nieuwsbrieven.
Nieuw: Apparaat voor de bepaling van de hoeveelheid staalvezel in betonmortel

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding.
Materials 2017

Mikrocentrum organiseert op 31 mei en 1 juni 2017 de vakbeurs Materials in Veldhoven, Newa is te vinden op stand 46. 

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding.
Nieuw: Proceq Pundit 250 Array

De ultrasoon scanner voor beton en vezelversterkt beton.

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding.
Nieuw: Hardheidsmeter Proceq Equotip Live Leeb D

De meest intuïtieve draagbare Leeb hardheidsmeter ontworpen voor het Internet of Things (IoT) en industrie 4.0.

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding.
Nu beschikbaar via Newa:

 

De pendulum skid resistance tester.

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding.
Newa News Betondag 2016

Klik op het Newa logo voor onze nieuwsbrieven.
Newa News november 2016

Klik op het Newa logo voor onze nieuwsbrieven.
Form + Test & Proceq in huis vakbeurs

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding of op deze link.
Betondag 2016

Op donderdag 17 november 2016 organiseert de betonvereniging de jaarlijkse Betondag in de Doelen te Rotterdam.

Klik op het Betondag 2016 logo voor meer informatie over de Betondag 2016.
Newa News oktober 2016

Klik op het Newa logo voor onze nieuwsbrieven.
Nieuw: Kunstmatige intelligentie (AI) voor Proceq dekkingsmeters

De Proceq Profometer 630 AI / 650 AI modellen zetten een nieuwe standaard op het gebied van nauwkeurige dekkingsmetingen. 

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding.
Webinar over automatische hechtsterktemeter Proceq DY-2

Klik op de afbeelding voor meer informatie.
Newa News mei 2016

Klik op het Newa logo voor onze nieuwsbrieven.
Nieuw video toegevoegd

De opname van het Proceq webinar over hardheidsmeter Proceq Equotip 550 UCI staat nu op onze website.

Klik op de afbeelding om het webinar te bekijken.
Newa News april 2016

Klik op het Newa logo voor onze nieuwsbrieven.
Newa News maart 2016

Klik op het Newa logo voor onze nieuwsbrieven.
Nieuw: De Proceq Equotip 550 UCI

Hardheidsmeter Proceq Equotip 550 is de meest veelzijdige, alles in één oplossing voor mobiele hardheidsmetingen.

Met de komst van hardheidsmeter Proceq Equotip 550 UCI zijn alle gangbare non-destructieve portable meettechnieken (Leeb rebound, Portable Rockwell en UCI) beschikbaar op hardheidsmeter Proceq Equotip 550.

Voor meer informatie over de Proceq Equotip 550 UCI klikt u op de afbeelding.
Nieuw: De Proceq Profometer corrosion

De Proceq Profometer corrosion is de opvolger van de Proceq Canin+.

Met de introductie van de Proceq Profometer corrosion presenteert Proceq het meest geavanceerde corrosie analyse instrument op de markt.

Voor meer informatie over de Proceq Profometer corrosion klikt u op de afbeelding.
Nieuw video toegevoegd

Proceq heeft een nieuwe webcast uitgebracht waarin de verschillende toepassingen van de wapeningsdetectoren/dekkingsmeters uit de Proceq PM-6 serie worden toegelicht.

Klik op de afbeelding om de webcast te bekijken.
Newa News februari 2016

Klik op het Newa logo voor onze nieuwsbrieven.
Levering Schleibinger thin layer shrinkage system

Wij zijn trots op het feit dat Newa, na een periode van proefmetingen, een Schleibinger thin layer shrinkage system aan een toonaangevende Nederlandse producent van onder andere egalisatiemiddelen, lijmen en lakken heeft mogen leveren.

Ook deze toonaangevende Nederlandse producent van onder andere egalisatiemiddelen, lijmen en lakken ziet voordeel in het gebruik van het Schleibinger thin layer shrinkage system en verwacht dat de resultaten van de metingen met het Schleibinger thin layer shrinkage system een belangrijke meerwaarde zullen hebben voor klanten.

Wij wensen onze klant veel succes met het gebruik van het Schleibinger thin layer shrinkage system.

Heeft u interesse in de toepassing van het Schleibinger thin layer shrinkage system? Neem contact op met een van onze medewerkers of klik op de deze link voor meer informatie.
Diverse gebruikte items toegevoegd aan de website

Waaronder diverse balansen, controlezeven en een vloeigoot voor beton.

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding of op deze link.
Nu beschikbaar via Newa:

Speciale kegelmantel voor bepaling van de eigenschappen van zelfverdichtend beton volgens EN 12350-11.

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding of op deze link.
Nu beschikbaar via Newa:

Stroefheidsmeter volgens NEN 7909.

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding of op deze link.
Proceq Zonotip webinar

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding.
Newa News oktober 2015
Onderzoek naar de verpompbaarheid van beton m.b.v. Schleibinger Sliper in CPI 5-2015


Voor meer informatie klikt u op de afbeelding of op deze link.
Form + Test - Infratest - Proceq in huis vakbeurs

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding of op deze link.
Nieuwe webinar video's van Proceq Resipod online.

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding of op deze link.
Nieuwe tutorial en webinar video's van Proceq Equotip 550 online.

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding of op deze link.
Newa News juli 2015
Proceq Resipod webinar

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding.
Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Levering Proceq Pundit PL-200/PE

Wij zijn trots op het feit dat Newa, na een serie proefmetingen op diverse locaties, weer een Proceq Pundit PL-200/PE aan een onafhankelijk ingenieurs- en adviesbureau heeft mogen leveren.

Ook dit gerenommeerde ingenieurs- en adviesbureau ziet voordeel in gebruik van ultrasoon pulse-echo metingen naast andere non-destructieve meettechnieken.

Wij wensen onze klant veel succes met het gebruik van de Proceq Pundit PL-200/PE.
Heeft u interesse in de toepassing van ultrasoon pulse-echo metingen met een Proceq Pundit PL-200/PE? Neem contact op met een van onze medewerkers of klik op deze link voor meer informatie.
Newa News juni 2015
Newa aanwezig tijdens de dag van de betontechnologie!

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding of op deze link.
Nu beschikbaar via Newa:

Newa kunststof kubusmal 150 mm.

Let op: Van 01-06-2015 tot 31-07-2015 hebben wij een introductieactie met de Newa kunststof kubusmallen 150 mm.

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding of op deze link.
Newa News mei 2015
Nieuw: Rolhardheidsmeter Proceq Equotip 550 Leeb U

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding of op deze link.
Nu beschikbaar via Newa:

Kunststof kegel van Abrams.

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding of op deze link.
Proceq master training

Proceq Master training

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding of op deze link.
Nu beschikbaar via Newa

Water-cement factor meter Sono-WZ

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding of op deze link.
Nu beschikbaar via Newa

Vochtmeter voor toeslagstoffen HD2.

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding of op deze link.
Newa op 22 & 23 april aanwezig tijdens Materials 2015!

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding of op deze link.
Newa News maart 2015
Nieuw op de website:

Form + Test beproevingsmachine Beta 5-3000-AD.

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding.
Nieuw op de website:

Rheometer Schleibinger Sliper. Geschikt voor het bepalen van de verpompbaarheid van beton. Voor meer informatie klikt u op de afbeelding.
Newa News februari 2015
Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Nu beschikbaar via Newa

De nieuwe Proceq metaalhardheid conversietabel op A1 formaat (59.4 x 84.1 cm).

Wilt u er een ontvangen? Laat uw gegevens achter via: http://www.newa.nl/contact o.v.v. Proceq metaalhardheid conversietabel en wij zullen er voor zorgen dat u, geheel kosteloos, een exemplaar ontvangt!
Nieuw: Hardheidsmeter Proceq Equotip 550 Leeb.

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding of op deze link.
Nieuw: Hardheidsmeter Proceq Equotip 550 portable Rockwell.

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding of op deze link.
Form + Test "Vertretertage" 2014

Op 21 & 22 oktober 2014 was Newa aanwezig tijdens de Form + Test "Vertretertage". Voor meer informatie klikt u op de foto.
Nieuw op de website:

Een film over het werken met ConSensor.

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding.
Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

World of Technology & Sience is gestart!

Ontmoet ons in hal 8 op stand 8E068. 
Newa neemt van 30 september t/m 3 oktober 2014 deel aan World of Technology & Science

De beurzen HET Instrument en Industrial Automation & Drives zijn opgegaan in deze nieuwe titel waardoor de grootste industriële beurs van de Benelux is ontstaan. Op World of Technology & Science komen vier werelden samen: World of Automation, World of Laboratory, World of Motion & Drives en World of Electronics. Deze beurs biedt een breed aanbod van leveranciers en dienstverleners aan. Voor bezoekers uit de diverse industrieën en laboratoria geeft dat krachtige voordelen, die in één dag intensief netwerken benut kunnen worden.

Door u aan te melden voor een gratis beursbezoek heeft u naast toegang tot de vier werelden ook de mogelijkheid Industrial Processing, Macropak en de Industrial European Dairy Show te bezoeken. Deze industriebeurzen vinden tegelijkertijd plaats in de Jaarbeurs.


Bezoekers entree
Indien u zich niet vooraf registreert, bedraagt de entree € 19,- per bezoeker. Als deelnemer aan World of Technology & Science kunnen wij u, indien u zich aanmeldt via onderstaande bezoekers-registratielink, gratis toegang tot World of Technology & Science aanbieden.
Voor gratis toegang tot World of Technology & Science klikt u op het afgebeelde logo van World of Technology & Science. Nadat u uw gegevens heeft ingevuld ontvangt u per e-mail uw registratiebewijs met barcode. Deze wisselt u bij de entree van World of Technology & Science 2014 eenvoudig om voor uw persoonlijke toegangsbadge. Met deze badge heeft u toegang tot alle beurshallen en kunt u alle bedrijven van de zeven technologiebeurzen bezoeken.

Wij ontmoeten u graag van 30 september t/m 3 oktober op standnummer 8E068.
Newa News september 2014
Proceq introduceert de area scan en datalogging voor de Pundit PL-2 Serie

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding of op deze link.
Newa te volgen via Facebook!

www.facebook.com/newatechniek
Newa News augustus 2014
Nieuw: Wapeningsdetector Proceq Profometer PM-650

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding of op deze link.
Wapeningsdetector Proceq Profometer 5+ definitief uitverkocht!

Met de introductie van wapeningsdetectoren Proceq Profometer PM-600 en Proceq Profometer PM-630 kwam eind 2013 een einde aan de productie van de alom bekende wapeningsdetector Proceq Profometer 5+. Nu, circa 10 maanden later, zijn alle modellen welke reeds geproduceerd waren verkocht en is wapeningsdetector Proceq Profometer 5+ definitief niet meer leverbaar.

Voor service en kalibratie van uw wapeningsdetector Proceq Profometer 5+ kunt u uiteraard gewoon een beroep op onze serviceafdeling doen!
Introductievideo Proceq Equostat 3 online!

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding of op deze link.
Nieuwe productvideo Proceq Profometer PM-600/PM-630!

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding of op deze link.
Newa News juni 2014
Seminar "Het lokaliseren van objecten in beton"

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding.
Newa News mei 2014
Druksterkte bepalen met betonproefhamer vs beproevingsmachine

Klik hier om het bestand te downloaden (PDF)
Nieuw in ons leveringsprogramma: emmermenger 20 liter

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding.
Digitale rapportages als pdf met ConSensor.

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding of op deze link.
Newa van 30 september t/m 3 oktober aanwezig tijdens World of Technology & Science!

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding of op deze link.
Newa op 16 & 17 april aanwezig tijdens Materials 2014!

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding of op deze link.
Introductievideo Proceq Pundit PL-200 PE online!

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding of op deze link.
Demonstratie automatische hechtsterktemeter Proceq DY-216 op locatie?

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding, op deze link of neem contact op via ons contactformulier of stuur een e-mail naar info@newa.nl (o.v.v. demonstratie automatische hechtsterktemeter Proceq DY-216) en wij nemen contact met u op.
Rheometer Viskomat XL en EBT2 in CPI-Worldwide!

In de CPI-Worldwide editie van februari 2014 staat een artikel over het meten van de verpompbaarheid van beton waarin een test wordt beschreven waarin oa. metingen zijn uitgevoerd met Rheometer Viskomat XL en EBT2.

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding of op deze link.
Nieuw: Wapeningsdetector Proceq Profometer PM-600

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding of op deze link.
Nieuw: Wapeningsdetector Proceq Profometer PM-630

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding of op deze link.
Newa News november 2013
Ultrasoon test apparatuur – Proceq Pundit PL-200PE

Voor meer informatie klikt u op deze link.
Ultrasoon test apparatuur – Proceq Pundit PL-200

Voor meer informatie klikt u op deze link.
http://newa.nl/index.php?id=210115130&lang=nl

De nieuwe voeghardheidsmeter

Voor meer informatie klikt u op deze link.
http://newa.nl/index.php?id=21011220&lang=nl

Proefstukken verdichten op locatie?

Voor meer informatie klikt u op deze link.
Betonproefhamer Proceq Silver Schmidt opgenomen in EN 12504-2:2012

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding of op deze link.
Nieuw: Automatische hechtsterktemeter Proceq DY-2

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding of op deze link.
Nieuwe uitvoeringen van Proceq Resipod leverbaar

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding of op deze link.
Nieuw toegevoegd:

Apparatuur voor het bepalen van rheologische eigenschappen van betonmortel.

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding of  hier.
Nieuw: Proceq Zonotip en Zonotip+

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding of op deze link.
Nieuw: Proceq Pundit Lab+

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding of op deze link.
Update website www.consensor.eu

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding of op deze link.
Application note aanleg extra Waalbrug toegevoegd.

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding of op deze link.
http://www.newa.nl/?id=21010901&lang=nl

Onderstel voor schudtafel

Vanaf heden leverbaar. Voor meer informatie klikt u op deze link.
Proceq Resipod

Vanaf heden is de nieuwe Proceq Resipod weerstandmeter voor beton leverbaar. Voor meer informatie klikt u op de afbeelding of op deze link.
Nieuw: Proceq Hygropin

De nieuwe vochtmeter van Proceq voor het meten in nieuwe en bestaande situaties. Klik voor meer informatie op de afbeelding.
Application note ConSensor-Ballast Nedam toegevoegd

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding of op deze link.
Proceq Equostat 3

Vanaf heden is de nieuwe Proceq Equostat 3 leverbaar. Voor meer informatie klikt u op de afbeelding of op deze link.
ConSensor vanaf heden leverbaar via Newa!!

Klik voor meer informatie op de afbeelding. 

NIEUWS

Welke klimaatkast past bij uw proeven?

Zoekt u een degelijke klimaatkast van Nederlands fabricaat? Maar weet u niet zeker welke klimaatkast het beste past bij uw werkzaamheden? Newa helpt u in slechts enkele stappen bij het maken van de juiste keuze.

Meer info? Klik op de afbeelding!


Proceq Equotip 550 UCI & Portable Rockwell voor Nebest

Nebest Adviesgroep heeft haar assortiment uitgebreid met de Proceq Equotip 550 UCI & Portable Rockwell hardheidsmeter. Het onafhankelijk ingenieurs-/adviesbureau, gespecialiseerd in inspectie, technisch advies en projectmanagement in de infrastructuur, heeft hiermee een ideaal instrument in huis om eenvoudig en nauwkeurig hardheidsmetingen uit te voeren, ook op locatie.

Meer info? Klik op de afbeelding!


Maak kennis met de Proceq GS8000 grondradar bij u op locatie!

Newa heeft een Proceq GS8000 grondradar opgenomen in haar uitgebreide assortiment van demonstratieapparatuur. Zo kunnen wij u de kwaliteiten van deze unieke grondradar op elk gewenst moment tonen!

De Proceq GS8000 grondradar beschikt over een uitstekende resolutie en een uiterst nauwkeurige positiebepaling via de inbegrepen GNSS-ontvanger. En dankzij de unieke ‘Stepped-Frequency Continuous-Wave (SFCW) radartechnologie, kent deze grondradar een bandbreedte van 40 – 3440 MHz waardoor u zowel diep als ondiep in één meting kunt meten en waar u mee on- én offroad kunt rijden.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van de Proceq GS8000 en wilt u met eigen ervaren hoe deze grondradar het verschil maakt? Wij komen graag naar u toe om het te laten zien. Neem vrijblijvend contact met ons op voor het maken van een afspraak.


Stroefheidsmeter GTE GMG 200 voor Asito

Met de aanschaf van de stroefheidsmeter GTE GMG 200 heeft Asito, gespecialiseerd in specialistisch vloeronderhoud, een nieuw en zeer nauwkeurig instrument in handen om de stroefheid en/of slipvastheid van vloeren voor en na een specialistisch vloeronderhoud te bepalen.

Wilt u meer weten over de stroefheidsmeter GTE GMG 200 en het bepalen van de stroefheid/slipvastheid van vloeren? Klik dan op de afbeelding!


Snel, efficiënt en nauwkeurig UT-onderzoek?

Het inspecteren van assets op eventuele scheuren en corrosie met ultrasoon onderzoek (UT) blijft, zelfs in tijden van een pandemie, onverminderd doorgaan. Het uitvoeren van een UT-onderzoek kan gelukkig steeds sneller, efficiënter en nauwkeuriger. Zeker met de Proceq UT8000!

Met deze gebruiksvriendelijke flaw detector voert u onderzoeken uit onder de meest zware omstandigheden. Dankzij een ijzersterke behuizing is de Proceq UT8000 schok en valbestendig en met een indrukwekkende ip67 classificatie is uw instrument bestand tegen stof en water.

Profiteer optimaal van het handzame design en de intelligente software en til uw onderzoek direct naar een hoger niveau! Meer weten over de Proceq UT8000? Neem vrijblijvend contact op of klik op deze link!


 
 
  © 2021 - Newa    U gebruikt Onbekende browser @ Onbekend OS