NEWA
Smederijstraat 25
5111 PT Baarle-Nassau
Tel: +31 (0) 13 50 72 000
E-mail: info@newa.nl 
    PRODUCTEN


Zoeken: 
 

 

Nieuws

Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Druksterkte bepalen van 0,2 tot 300 N/mm² met één beproevingsmachine?

Dan is Form + Test beproevingsmachine Alpha 3-3000 SD gecombineerd met Mega 100-300-30 DM1 de oplossing!

Form + Test Alpha 3-3000 SD gecombineerd met Mega 100-300-30 DM1 is een beproevingsmachine met een gecombineerd meetbereik van 0,3 tot 3000 kN geschikt voor de bepaling van de druksterkte van vele verschillende materialen. Naast het bepalen van druksterkte kan ook de buig/treksterkte van proefstukken 40 x 40 x 160 mm worden gemeten.

Interesse? Neem contact op met een van onze medewerkers via +31(0)13-5072000 of sales@newa.nl.
Automatische hechtsterktemeter Proceq DY-206 voor Bruil beton & mix

 

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding.
Training non-destructieve inspecties van betonconstructies

Heeft u behoefte aan trainingen voor het uitvoeren van non-destructieve inspecties van betonconstructies met het oog op doelmatig beheer en onderhoud?

Sinds dit jaar organiseert Proceq in samenwerking met de Zwitserse vereniging voor technische inspecties (SVTI) cursussen voor technische professionals op het gebied van non-destructieve inspecties van betonconstructies.
De cursussen bestaan uit een klassikaal theoretisch deel gevolgd door praktijklessen, gericht op het toepassen van Proceq`s apparatuur, zoals dekkingsmeters, betonproefhamers, radarsystemen en ultrasone meetsystemen, die worden gebruikt bij de inspectie van betonconstructies en het interpreten & verwerken van de meetresultaten in een rapportage.

De onderstaande 2-daagse trainingen staan gepland voor 2019:

Inschrijven kan rechtstreeks op de website van SVTI via deze link: https://www.svti.ch/en/nuclear-inspectorate/events-and-training/ndt-courses/
Permeabiliteitstester Proceq Torrent

De permeabiliteit van beton is van grote invloed op de duurzaamheid van een constructie, de permeabiliteit van beton bepaalt immers de toegankelijkheid voor (schadelijke) stoffen. Een poreus beton hoeft niet per definitie ook permeabel te zijn, de poriën kunnen immers onderbroken zijn.

De Proceq Torrent kan worden gebruikt om de permeabiliteit van beton te bepalen door middel van een meting met de tweekamer vacuümcell aangesloten op een vacuümpomp welke wordt bediend via het drukregelpaneel.

Wilt u meer informatie over permeabiliteitstester Proceq Torrent? Klik dan op de afbeelding!
Wilt u de kans op uitglijden of een valpartij verkleinen?

Een vloer kan door een natte of droge vervuiling te glad worden met als gevolg de kans op uitglijden of een valpartij met verstrekkende gevolgen. Wilt u de stroefheid van een vloer toetsen aan de grenswaarden zoals vastgelegd in NEN 7909? Gebruikt dan stroefheidsmeter GTE GMG 200!

Stroefheidsmeter GTE GMG 200 bestaat uit een actieve meetunit welke over het te meten oppervlak glijdt en welke kan worden voorzien van diverse verwisselbare meetvoeten voor het simuleren van diverse soorten schoeisel.
Door middel van het display, de LED indicatoren en de toetsbediening welke op de stroefheidsmeter volgens NEN 7909 zitten is het apparaat zeer eenvoudig en met één hand te bedienen en krijgt de gebruiker snel een goede indicatie van de stroefheid van de gemeten vloer.

Wilt u meer informatie over de stroefheidsmeter GTE GMG 200? Klik dan op de afbeelding.
Schleibinger Slabtester vorst-dooi klimaatkast

Vorst in combinatie met dooizout kan schade veroorzaken aan beton. Het in de poriën aanwezige water kan bevriezen en schade veroorzaken door uitzetting. Dat risico is het grootst bij jong beton, dat nog onvolledig verhard is. Dit bevat relatief gezien meer water en heeft nog een lage sterkte.

Zoekt u apparatuur om de vorst/dooi-bestandheid van beton, betonnen trottoirbanden, betontegels, of betonstraatstenen te bepalen? Neen dan contact op met Newa voor meer informatie over de Schleibinger Slabtester!

De Schleibinger Slabtester is een vorst-dooi klimaatkast welke geschikt is om proefstukken te laten bevriezen in lucht en te laten dooien in lucht of water volgens diverse internationale normen.

Het in de Schleibinger Slabtester ingebouwde touchscreen bedieningspaneel is geschikt om een 8-tal beproevingscyclussen geheel naar wens voor te programmeren.

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding!
Twee nieuwe Form + Test beproevingsmachines voor de IJB Groep!

 

 

 

 

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding.
Wist u dat de Proceq Equotip de meest veelzijdige alles in één oplossing is voor hardheidsmetingen? Er is geen andere leverancier welke u alle gangbare meetmethodes zoals Leeb rebound, UCI & portable Rockwell kan leveren en kan combineren in één draagbaar apparaat zoals de Proceq Equotip 550.

Naast de unieke Proceq Equotip 550 levert Proceq ook draadloze hardheidsmeters zoals de Proceq Equotip Live UCI en de Proceq Equotip Live Leeb D.

Meer informatie? Klik op de afbeelding!
Download de nieuwe catalogus benodigdheden betonlaboratorium!

Zoekt u een kegel volgens EN 12350-2 om de zetmaat te meten, een kunststof kubusmal 150 mm volgens EN12390-1 of een 8 liter luchtgehaltebepaler volgens EN 12350-7 voor op de bouwplaats of in uw betonlaboratorium? Deze en nog vele andere benodigdheden voor het testen van beton op de bouwplaats of in een betonlaboratorium kunt u vinden in onze nieuwe catalogus!

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding!
Newa News januari 2019

Klik op het Newa logo voor onze nieuwsbrieven.
Boorlocatie markeren met de Proceq GPR Live betonradar

U wilt een gat boren in een betonvloer of een kern boren uit een betonconstructie zonder wapening te raken, de vloerverwarming te beschadigen of een waterleiding te raken? Gebruik dan de unieke Augmented Reality functie van de Proceq GPR Live betonradar om een boorlocatie te markeren!

De unieke Augmented Reality functie van de Proceq GPR Live betonradar projecteert een 2D of 3D weergave van een meting met een betonradar op en in de betonconstructie door het scherm van de iPad. Hoe de Augmented Reality functie van de Proceq GPR Live betonradar werkt ziet u in de video.
Wilt u de kans op uitglijden of een valpartij verkleinen?

Een vloer kan door een natte of droge vervuiling te glad worden met als gevolg de kans op uitglijden of een valpartij met verstrekkende gevolgen. Wilt u de stroefheid van een vloer in bijvoorbeeld een productieomgeving meten? Denk dan eens aan de toepassing van een Cooper pendulum skid resistance tester!

De Cooper pendulum skid resistance tester bestaat uit een frame waaraan een slinger is bevestigd, aan deze slinger is een sleepschoen gemonteerd welke is voorzien van een strook rubber om op deze wijze een schoen te simuleren.
De sleepschoen wordt middels de slinger over een proefoppervlak bewogen waarbij de afname van de uitslag van de slinger wordt gemeten. Hoe lager de stroefheid/slipweerstand van de vloer hoe verder de slinger uitzwaait.

Klik voor meer informatie over de Cooper pendulum skid resistance tester op de afbeelding!
Wilt u de eigenschappen van zelfverdichtend beton bepalen en zoekt u een J-ring volgens EN 12350-12, een V-trechter volgens EN 12350-9 of een uitloopkegel? Neem dan contact op met Newa!

Newa levert alle appratuur benodigd voor het beproeven van zelfverdichtend beton, voor meer informatie klikt u op de afbeelding.

Naast de afgebeelde artikelen levert Newa nog vele andere benodigdheden, van monsterschep tot beproevingsmachine, om beton en betonmortel te controleren.
Proceq Profometer corrosion - De alles in één oplossing voor dekkingsmetingen en corrosieanalyse

Corrosie van wapeningsstaal in een constructie kan worden opgespoord met behulp van elektrische potentiaalmetingen met Proceq Profometer Corrosion.

Met de introductie van Proceq Profometer Corrosion presenteert Proceq het meest geavanceerde corrosie analyse instrument op de markt. Naast de basisuitvoering met een staaf electrode is Proceq Profometer Corrosion ook leverbaar met Proceq’s unieke 1-wiel en 4-wiel elektrodes waarmee een gebruiker veel tijd kan besparen bij het uitvoeren van elektrische potentiaalmetingen van grote oppervlakken.

Wilt u meer informatie over potentiaalmetingen of Proceq Profometer corrosion? Klik dan op de afbeelding!
Newa News december 2018

Klik op het Newa logo voor onze nieuwsbrieven.
Automatische hechtsterktemeter Proceq DY-2

Automatische hechtsterktemeter Proceq DY-2 is een veelzijdig hechtsterktemeter geschikt voor het uitvoeren van hechtsterktemetingen met trekplaten vanaf Ø 20 mm tot en met 100 x 100 mm.

Uit onderzoek is gebleken dat een onjuist toegepaste belastingsnelheid door de bediener van een hechtsterktemeter een negatief effect heeft op het resultaat van een hechtsterktemeting. Door middel van de volautomatische aandrijving van de hechtsterktemeters uit de Proceq DY-2 serie wordt deze invloed uitgesloten en is een constante belastingsnelheid gegarandeerd.

Wilt u meer informatie over de hechtsterktemeters uit de Proceq DY-2 serie? Klik dan op de afbeelding!
Newa kubusmallen

Newa heeft een ruim aanbod kubusmallen in het assortiment geschikt voor het vervaardigen van proefstukken volgens diverse normen. Onder andere de afgebeelde kunststof kubusmallen 150 mm, de stalen kubusmal 150 mm en de styropor kubusmal 150 zijn leverbaar uit voorraad.

Naast de afgebeelde kubusmallen levert Newa diverse andere types kunststof, stalen en styropor mallen in verschillende afmetingen. Zoekt u een ander type mal, een mal met andere afmetingen of een mal van een ander materiaal? Neem dan contact op met Newa!
Newa News november 2018

Klik op het Newa logo voor onze nieuwsbrieven.
Dauwpuntmeter Dewcheck 4

Wilt u voor het aanbrengen van bijvoorbeeld een coating of een gietvloer de verwerkingscondities zoals de omgevingstemperatuur, het dauwpunt, de relatieve luchtvochtigheid en de vloertemperatuur meten? Gebruik dan dauwpuntmeter Dewcheck 4!
Proceq GPR Live betonradar vs. Proceq Pundit Live Array

Bij non-destructief betononderzoek wordt gebruik gemaakt van diverse meetmethodes en meettechnieken welke ieder een specifieke eigenschap hebben waardoor het mogelijk is om bepaalde objecten of indicaties op te sporen en in beeld te brengen zonder schade aan een constructie te veroorzaken.

Regelmatig krijgen wij vragen over welke non-destructieve meettechniek kan worden toegepast voor het onderzoeken van een bepaalde probleemstelling en welke mogelijkheden en/of beperkingen een non-destructieve meettechniek heeft.

In de video welke u kunt bekijken indien u klikt op de afbeelding bij dit nieuwsitem wordt het verschil getoond tussen het gebruik van de meettechniek radar met een Proceq GPR Live betonradar en de meettechniek ultrasoon pulse-echo met een Proceq Pundit Live Array bij het in beeld brengen van een delaminatie. Indien u op de afbeelding bij dit nieuwsitem klikt opent de video in een nieuw scherm.
Newa News oktober 2018

Klik op het Newa logo voor onze nieuwsbrieven.
Betondag 2018

Op donderdag 15 november 2018 organiseert de Betonvereniging de jaarlijkse Betondag in de Doelen te Rotterdam, dit jaar heeft de Betondag als thema: Beton, duurzamer dan ooit!

De Betondag is al jarenlang dé kennis- en netwerkdag voor betonminnend Nederland en dit jaar zal Newa tijdens de Betondag aanwezig zijn op stand nummer 49.

Voor meer informatie over de Betondag 2018 klikt u op de afbeelding.
Huren van apparatuur voor niet-destructief betononderzoek

U wilt een bestaande betonconstructie beoordelen maar heeft u geen apparatuur voor niet-destructief betononderzoek beschikbaar? Dan kunt u bij Newa diverse soorten apparatuur voor niet-destructief betononderzoek huren zoals bijvoorbeeld een dekkingsmeter, een voeghardheidsmeter, een betonradar of een hechtsterktemeter.

Het bij Newa huren van apparatuur voor niet-destructief betononderzoek is snel, makkelijk en flexibel!

Voor meer informatie over het huren van apparatuur voor niet-destructief betononderzoek klikt u op de afbeelding.
Newa News september 2018

Klik op het Newa logo voor onze nieuwsbrieven.
Nieuwe volautomatische Form + Test beproevingsmachine Alpha 3-3000 AD voor Theo Pouw Groningen

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding.
Augmented Reality voor Proceq GPR Live betonradar

Proceq introduceert Augmented Reality (AR) voor de Proceq GPR Live betonradar waardoor gebruikers van de Proceq GPR Live betonradar letterlijk in een betonnen constructie kunnen kijken bij het inspecteren van bijvoorbeeld gebouwen, tunnels en bruggen. De nieuwe augmented reality optie projecteert een timeslice of een 3D weergave van een area scan op en in de betonnen constructie door het scherm van de iPad. Hierdoor ontstaat een duidelijke en intuïtieve weergave van een meting welke de interpretatie op locatie radicaal vereenvoudigd.

De nieuwe augmented reality optie is beschikbaar in de Proceq GPR Live app via de Apple® App Store vanaf maandag 24 september 2018.
Proceq Equotip 550 UCI hardheidsmeters voor MME Group

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding.
Newa News augustus 2018

Klik op het Newa logo voor onze nieuwsbrieven.
Wilt u de corrosie van wapeningsstaal in een betonconstructie opsporen?

Dit kan met behulp van elektrische potentiaalmetingen met Proceq Profometer Corrosion!

Door met een referentie-elektrode/halfcel het betonoppervlak af te tasten, of door het oppervlak af te rollen met een van de uniek Proceq wielelektrodes, kunnen de potentiaalverschillen worden bepaald tussen de wapening en de halfcel en met behulp van de Proceq Profometer Link software kunnen de metingen overzichtelijk in kaart worden gebracht. Plaatsen met een lage potentiaal (meer negatief) zijn de mogelijke corrosieplaatsen in een constructie.

Uniek aan de Proceq Profometer Corrosion is dat deze wordt geleverd met de Proceq Profometer touchscreen unit welke kan worden geüpgraded naar een wapeningsdetector Proceq Profometer 6 waardoor een gecombineerd corrosie analyse instrument /wapeningsdetector ontstaat.

Voor meer informatie over de Proceq Profometer Corrosion klikt u op de afbeelding!
Kan een Proceq GPR Live betonradar worden gebruikt om betondekking op de wapening te meten?

In onderstaande video laten Daniel Bigman van LearnGPR.com en Guido Tronca van Proceq zien hoe met behulp van een Proceq Profoscope dekkingsmeter de diëlektrische constante kan worden gekalibreerd in een meting met een Proceq GPR Live betonradar zodat de betondekking nauwkeurig kan worden bepaald.
Newa News juli 2018

Klik op het Newa logo voor onze nieuwsbrieven.
Mobiel betonlaboratorium

Bent u op zoek naar een mobiel betonlaboratorium voor de controle van beton en betonmortel op locatie? Newa kan u een volledig naar uw wensen ingericht mobiel betonlaboratorium leveren op basis van een 20 voet zeecontainer waar op locatie alleen nog stroom, water en een afvoer aan aangesloten hoeft te worden.

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding.
Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Asfaltdikte bepalen met de Proceq GPR Live betonradar?

Onlangs kreeg Newa de vraag of met de Proceq GPR Live betonradar ook de dikte van asfalt bepaald kan worden. Om een antwoord op deze vraag te kunnen geven hebben we de proef op de som genomen, en wat blijkt? Dankzij de continuous wave stepped frequency technology in de Proceq GPR Live betonradar is deze uitermate geschikt voor het bepalen van de asfaltdikte!

Op de foto zijn een viertal verschillende beelden van een meting op een verkeersdrempel te zien.
De bovenste twee beelden zijn de volledige meting in ruwe data en in het gemigreerde beeld.
De onderste twee beelden zijn details van de meting in ruwe data en in het gemigreerde beeld.

Wilt u meer informatie over het gebruik van de Proceq GPR Live betonradar? Klik dan op deze link of neem contact op met Newa.

Wilt u een Proceq GPR Live betonradar huren? Bij Newa kunt u een Proceq GPR Live betonradar huren voor een periode van één dag tot twee jaar.
Betonsterkte sensor ConSensor 3.0

Betonsterkte sensor ConSensor 3.0 is het ideale sensorsysteem voor het real-time volgen van de sterkte-ontwikkeling van beton tijdens het verharden.

Met de in het beton ingestorte sensoren worden de temperatuur en de elektrische geleidbaarheid van het beton gemeten. Op basis van deze meetgegevens worden via het ConSensor webplatform www.consensor.eu in real-time, op 2 manieren, de sterkteontwikkeling en druksterkte van uw beton berekend: volgens de gewogen rijpheid methode (NEN 5970) en volgens de geleidbaarheidmethode. 

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding.
Proceq Equotip hardheidsmeters

Wist u dat de Proceq Equotip de meest veelzijdige alles in één oplossing is voor hardheidsmetingen? Er is geen andere leverancier welke u alle gangbare meetmethodes zoals Leeb rebound, UCI & portable Rockwell kan leveren en kan combineren in één draagbaar apparaat zoals de Proceq Equotip 550.

Naast de unieke Proceq Equotip 550 levert Proceq ook draadloze hardheidsmeters zoals de Proceq Equotip Live UCI en de Proceq Equotip Live Leeb D.

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding.
Newa News mei 2018

Klik op het Newa logo voor onze nieuwsbrieven.
Betonproefhamer Proceq Original Schmidt Live

 

De eerste IoT en NDT 4.0 betonproefhamer!

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding.
Lokaliseren van pons- en dwarskrachtwapening met de Proceq GPR Live betonradar

Het lokaliseren van pons- en dwarskrachtwapening door middel van non-destructief betononderzoek is een veelvoorkomende onderzoeksvraag bij renovatie of herbestemming van een bestaande constructie.

In de naast deze tekst geplaatste video kunt u zien hoe eenvoudig het is om met de Proceq GPR Live betonradar op locatie de positionering van de pons- en dwarskrachtwapening te bepalen en hoe snel de meting wordt omgezet naar een duidelijk beeld dat u kunt gebruiken in uw rapportage.

Indien u op de video klik is deze in volledig scherm te bekijken.
Nieuwe volautomatische Form + Test beproevingsmachine Alpha 3-3000 AD voor Byldis prefab

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding.
20 liter emmermenger

Wilt u een kleine hoeveelheid betonmortel mengen om een samenstelling van uw recept te controleren? Denk dan eens aan een 20 liter emmermenger!

De compacte 20 liter emmermenger wordt geleverd compleet met een speciale, uitneembare, kunststof emmer met een inhoud van 20 liter waardoor deze menger geschikt is voor het produceren van kleine hoeveelheden betonmortel met alle gangbare consistenties.

Wilt u meer informatie over of foto’s zien van de 20 liter emmermenger? Klik dan op de afbeelding. 

Naast de afgebeelde 20 liter emmermenger levert Newa nog vele andere benodigdheden, van monsterschep tot beproevingsmachine, om beton en betonmortel te controleren
NOA vloerendag 2018

Op 12 april 2018 organiseert NOA voor de 14e keer de vloerendag, Newa zal tijdens de vloerendag 2018 exposeren op stand nummer 26.

Klik voor meer informatie op de afbeelding.
Newa News maart 2018

Klik op het Newa logo voor onze nieuwsbrieven.
Nebest kiest voor een Proceq GPR Live betonradar

 

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding.
Voeghardheid meten

De voeghardheid wordt gemeten met een Proceq pendelhammer type PM ook wel bekend als de voeghardheisdmeter zoals beschreven in CUR aanbeveling 61.

Aan het uiteinde van de pendel bevindt zich een op voegwerk afgestemde plunjer. Door de plunjer vanuit verticale positie tegen de voeg te laten “slaan” kaatst de plunjer terug na contact met de voeg en wordt de voeghardheid bepaald door de terugslagwaarde die is af te lezen op de schaalverdeling van de Proceq OS-120 PM voeghardheidsmeter.

Een hardere voeg heeft een hogere terugslagwaarde en daarmee een hogere voeghardheid. De met de Proceq OS-120 PM voeghardheidsmeter gemeten waarde geeft geen druksterkte van de voeg/voegmortel weer maar een voeghardheidswaarde welke in een bepaalde voeghardheidsclassificatie (VH-klasse) valt zoals beschreven in CUR aanbeveling 61.

Wilt u een voeghardheidsmeter aanschaffen of gebruiken tijdens een project? De voeghardheidsmeter is bij Newa zowel te koop als te huur. Voor meer informatie over de voeghardheidsmeter klikt u op de afbeelding.
Ingebrachte lucht in beton bestaat uit microscopisch kleine luchtbellen die gedurende het mengproces worden ingebracht door middel van het toevoegen van een luchtbelvormer.

Het luchtgehalte in betonmortel kan worden bepaald met de zogenoemde drukmethode zoals omschreven in NEN-EN 12350-7. Zoekt u een luchtgehaltebepaler van 1 liter of 8 liter? Newa levert luchtgehaltebepalers van Form + Test en Testing uit voorraad!

Naast de afgebeelde luchtgehaltebepalers levert Newa nog vele andere benodigdheden, van monsterschep tot beproevingsmachine, om beton en betonmortel te controleren.
Newa News februari 2018

Klik op het Newa logo voor onze nieuwsbrieven.
Proceq Pundit 250 Array application booklet

Het Proceq Pundit 250 Array application booklet is geüpdatet en beschikbaar als download. Het Proceq Pundit 250 Array application booklet is bedoeld om voorbeelden van toepassingsmogelijkheden van de Proceq Pundit 250 Array te geven en kennis over ultrasoon metingen aan betonconstructies te delen.

In deze versie van het Proceq Pundit 250 Array application booklet wordt onder andere een voorbeeld gegeven van:

 • Het uitvoeren van een wanddiktemeting vanaf één zijde
 • Het vinden van een delaminatie in een constructie
 • Het lokaliseren van een grindnest in een constructie
 • Een betondekkingsmeting bij betonproducten uitgevoerd met staalvezels
 • Het onderzoeken of een voorspankanaal volledig is gevuld met mortel na het constructief injecteren van een voorspankanaal

Download hier het Proceq Pundit 250 Array application booklet.

Wilt u de Proceq Pundit 250 Array huren bij Newa voor bijvoorbeeld één dag of gedurende een project van meerdere weken? Geen Probleem! Bekijk de mogelijkheden voor het huren van de Proceq Pundit 250 Array via deze link.
Zoekt u een methode om de uittreksterkte van constructieve ankers te bepalen?

Met een uittreksterktemeter kunt u op eenvoudige wijze de uittrek- of breeksterkte van ankers met inwendige of uitwendige schroefdraad en ankers met een oog op locatie meten. De uittreksterktemeter is leverbaar met een meetbereik van 1 tot 100 kN.

Een set toebehoren om de schillende ankers te kunnen beproeven kan worden meegeleverd.
Zoekt u een kegel volgens EN 12350-2 om de zetmaat te meten of een kegel en een schudtafel volgens EN 12350-5 om de schudmaat te meten? Neem dan contact op met Newa!

Naast de afgebeelde artikelen levert Newa nog vele andere benodigdheden, van monsterschep tot beproevingsmachine, om beton en betonmortel te controleren.
Proceq GPR Live betonradar te huur bij Newa

U wilt een betonradar inzetten tijdens een onderzoek maar u vindt de kosten voor aanschaf te hoog? Dan biedt Newa u de mogelijkheid om de Proceq GPR Live betonradar te huren!

De Proceq GPR Live betonradar is de meest innovatieve ultra breedband draagbare betonradar op de markt. De unieke en gepatenteerde ultra breedband technologie in combinatie met een compacte draadloze scanner maakt de Proceq GPR Live tot een betonradar met ongekende prestaties zoals de 70 cm meetdiepte.

De Proceq GPR Live betonradar-pro wordt door Newa verhuurd inclusief alle leverbare opties en toebehoren zoals onder andere:

 • Een Apple iPad of een Apple iPad mini
 • Tablethouder voor op de Proceq GPR Live betonradar
 • Telescoopstang voorzien van tablethouder

Voor meer informatie over de Proceq GPR Live betonradar klikt u op de afbeelding.
Newa controlezeven

Newa heeft een ruim aanbod controlezeven Ø 100 mm, Ø 150 mm, Ø 200 mm, Ø 300 mm, Ø 350 mm, Ø 400 mm, Ø 450 mm en staafzeven in het assortiment en op voorraad. Alle door Newa geleverde ronde controlezeven zijn volgens ISO-3310:2016 deel 1 & 2, de door Newa geleverde staafzeven zijn volgens EN933-3:2012.

Alle gaaszeven zijn leverbaar met een maaswijdte van 20 µ tot en met 125 mm. Newa kan u ook gaaszeven met een steungaas leveren, zoals een 63 µ gaaszeef met een 250 µ steungaas, zodat u deze controlezeef kunt gebruiken als uitspoelzeef zonder het 63 µ zeefgaas te beschadigen.

Alle plaatzeven zijn leverbaar met een maaswijdte van 4 mm tot 125 mm.

Staafzeven zijn leverbaar met een doorlaat van 2,5 mm, 3,15 mm, 4,00 mm, 5,00 mm, 6,30 mm, 8,00 mm, 10,00 mm, 12,50 mm, 16,00 mm, 20,00 mm, 25,00 mm, 31,5 mm, 40,00 mm en 50,00 mm.
Proceq Profometer Corrosion inclusief éénwielelectrode voor Solid Services

 

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding.
Newa News december 2017

Klik op het Newa logo voor onze nieuwsbrieven.
Nieuwe volautomatische Form + Test beproevingsmachine Alpha 3-3000 AD voor Dam Beton

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding.
Complete Proceq Profometer 650 AI / Proceq Profometer Corrosion & Proceq Resipod voor Cathodic Protection Advice B.V.

 

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding.
Newa News november 2017

Klik op het Newa logo voor onze nieuwsbrieven.
Nieuw bij Newa:

Verhuur van ultrasoon scanner Proceq Pundit Live Array Pro.

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding.
Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Master of Science Thesis Maikel van Dooren

Op 24 oktober 2017 heeft Maikel van Dooren met goed gevolg zijn master Structural Engineering aan de TU delft afgesloten met de presentatie van zijn eindrapport met als titel: “Bond strength of cementitious screeds on concrete bearing floors”.

Voor het uitvoeren van het onderzoek heeft Newa aan Maikel van Dooren een hechtsterktemeter Proceq DY-206 beschikbaar gesteld voor het uitvoeren van de diverse vergelijkende hechtsterktemetingen. Een aantal conclusies m.b.t. het uitvoeren van hechtsterktemetingen welke uit het onderzoek naar voor komen zijn: 

 • Handgeregelde hechtsterktemeters zijn minder nauwkeurig en geven een grotere spreiding in meetresultaten dan automatisch geregelde hechtsterktemeters.
 • Indien een huidtreksterkte wordt bepaald zonder het boren van een kern Ø 50 mm ligt de gemeten hechtsterkte >30% hoger dan de werkelijke hechtsterkte.
 • Het uitvoeren van een hechtsterktemeting op een niet loodrecht (maar wel diagonaal) geboorde kern zal leiden tot het meten van een lagere hechtsterkte.

Wil u het volledige onderzoek van Maikel van Dooren inzien? Download dan het onderzoek “Bond strength of cementitious screeds on concrete bearing floors” via onderstaande link.

Bond strength of cementitious screeds on concrete bearing floors - Maikel van Dooren (PDF)
Betonproefhamer Proceq Original Schmidt Live

In 1951 presenteerde Proceq een baanbrekende uitvinding: betonproefhamer Proceq Original Schmidt.
In 2007 werd de opvolger van betonproefhamer Proceq Original Schmidt geïntroduceerd: betonproefhamer Proceq Silver Schmidt.

Newa is trots om u de eerste beelden van de volgende generatie betonproefhamer te tonen:

Betonproefhamer Proceq Original Schmidt Live

Betonproefhamer Proceq Original Schmidt Live zal via een bluetooth verbinding communiceren met een smartphone en is de eerste IoT en NDT 4.0 betonproefhamer. Uniek aan betonproefhamer Proceq Original Schmidt Live is dat deze eventueel ook zonder smartphone als “normale” betonproefhamer kan worden gebruikt.

Wilt u meer informatie over betonproefhamer Proceq Original Schmidt Live? Klik op de foto voor het bekijken van een YouTube video of klik op deze link: https://www.youtube.com/watch?time_continue=400&v=1J_OLdx2bmM
Nieuw bij Newa:

Verhuur van ultrasoon scanner Proceq Pundit 250 Array.

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding.
Nieuw: Proceq GPR Live betonradar

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding.
25 jarig jubileum Vabor

 

 

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding.
De RuwBouw Groep kiest voor een Proceq Pundit 250 Array

 

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding.
Newa News september 2017

Klik op het Newa logo voor onze nieuwsbrieven.
Newa News augustus 2017

Klik op het Newa logo voor onze nieuwsbrieven.
Newa kunststof kubusmal in 3D-betonprinter

Het is altijd mooi om de door Newa geleverd producten in de praktijk toegepast te zien worden. Nog mooier is het wanneer de geleverde producten worden toegepast met nieuwe technieken zoals bijvoorbeeld de Newa kunststof kubusmal 150 mm volgens EN12390-1 met een 3D-betonprinter!

Voor meer informatie over de Newa kubusmallen klikt u op de afbeelding.
Hechtsterktemeter Proceq DY-2 ook geschikt voor grote trekplaten

Wist u dat hechtsterktemeters Proceq DY-206 en Proceq DY-216 ook geschikt zijn voor het uitvoeren van proeven met bijvoorbeeld trekplaten Ø 100 mm of trekplaten 100 x 100 mm?

Door middel van het monteren van een adapterplaat wordt hechtsterktemeter Proceq DY-206 of Proceq DY-216, normaliter geschikt voor het uitvoeren van proeven met trekplaten Ø 20 mm of Ø 50 mm, geschikt voor het toepassen van trekplaten groter dan Ø 50 mm.

Wilt u meer informatie over de hechtsterktemeters uit de Proceq DY-2 serie? Klik dan op de afbeelding of op deze link.
Newa News juli 2017

Klik op het Newa logo voor onze nieuwsbrieven.
Newa News juni 2017

Klik op het Newa logo voor onze nieuwsbrieven.
Newa News mei 2017

Klik op het Newa logo voor onze nieuwsbrieven.
Materials 2017

Op woensdag 31 mei en donderdag 1 juni 2017 neemt Newa deel aan Materials 2017 in NH Conference Centre Koningshof te Veldhoven.

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding.
Nieuw: Zeefmachine voor controlezeven Ø 200, 300, 350 en 400 mm

 

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding.
Stroefheidsmeter GTE GMG 200 volgens NEN 7909 voor Kiwa KOAC

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding.
Newa News april 2017

Klik op het Newa logo voor onze nieuwsbrieven.
2e Proceq Profometer 650 AI wapeningsdetector voor Technoconsult

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding.
Van handbediend naar automatisch voor Ruys vloeren

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding.
Bisoton BV kiest voor een Newa water/cementfactor oven

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding.
Nu beschikbaar bij Newa:

Gebruikte Proceq hechtsterktemeter Dyna Z16.

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding.
Nieuw video toegevoegd

Video van de stroefheidsmeter toegevoegd.

Klik op de afbeelding om de video te bekijken.
Newa News maart 2017

Klik op het Newa logo voor onze nieuwsbrieven.
Nieuw: Spandeksel voor kunststof kubusmal 150 mm

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding.
Newa News januari 2017

Klik op het Newa logo voor onze nieuwsbrieven.
Nieuw: Apparaat voor de bepaling van de hoeveelheid staalvezel in betonmortel

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding.
Materials 2017

Mikrocentrum organiseert op 31 mei en 1 juni 2017 de vakbeurs Materials in Veldhoven, Newa is te vinden op stand 46. 

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding.
Nieuw: Proceq Pundit 250 Array

De ultrasoon scanner voor beton en vezelversterkt beton.

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding.
Nieuw: Hardheidsmeter Proceq Equotip Live Leeb D

De meest intuïtieve draagbare Leeb hardheidsmeter ontworpen voor het Internet of Things (IoT) en industrie 4.0.

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding.
Nu beschikbaar via Newa:

 

De pendulum skid resistance tester.

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding.
Newa News Betondag 2016

Klik op het Newa logo voor onze nieuwsbrieven.
Newa News november 2016

Klik op het Newa logo voor onze nieuwsbrieven.
Form + Test & Proceq in huis vakbeurs

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding of op deze link.
Betondag 2016

Op donderdag 17 november 2016 organiseert de betonvereniging de jaarlijkse Betondag in de Doelen te Rotterdam.

Klik op het Betondag 2016 logo voor meer informatie over de Betondag 2016.
Newa News oktober 2016

Klik op het Newa logo voor onze nieuwsbrieven.
Nieuw: Kunstmatige intelligentie (AI) voor Proceq dekkingsmeters

De Proceq Profometer 630 AI / 650 AI modellen zetten een nieuwe standaard op het gebied van nauwkeurige dekkingsmetingen. 

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding.
Webinar over automatische hechtsterktemeter Proceq DY-2

Klik op de afbeelding voor meer informatie.
Newa News mei 2016

Klik op het Newa logo voor onze nieuwsbrieven.
Nieuw video toegevoegd

De opname van het Proceq webinar over hardheidsmeter Proceq Equotip 550 UCI staat nu op onze website.

Klik op de afbeelding om het webinar te bekijken.
Newa News april 2016

Klik op het Newa logo voor onze nieuwsbrieven.
Newa News maart 2016

Klik op het Newa logo voor onze nieuwsbrieven.
Nieuw: De Proceq Equotip 550 UCI

Hardheidsmeter Proceq Equotip 550 is de meest veelzijdige, alles in één oplossing voor mobiele hardheidsmetingen.

Met de komst van hardheidsmeter Proceq Equotip 550 UCI zijn alle gangbare non-destructieve portable meettechnieken (Leeb rebound, Portable Rockwell en UCI) beschikbaar op hardheidsmeter Proceq Equotip 550.

Voor meer informatie over de Proceq Equotip 550 UCI klikt u op de afbeelding.
Nieuw: De Proceq Profometer corrosion

De Proceq Profometer corrosion is de opvolger van de Proceq Canin+.

Met de introductie van de Proceq Profometer corrosion presenteert Proceq het meest geavanceerde corrosie analyse instrument op de markt.

Voor meer informatie over de Proceq Profometer corrosion klikt u op de afbeelding.
Nieuw video toegevoegd

Proceq heeft een nieuwe webcast uitgebracht waarin de verschillende toepassingen van de wapeningsdetectoren/dekkingsmeters uit de Proceq PM-6 serie worden toegelicht.

Klik op de afbeelding om de webcast te bekijken.
Newa News februari 2016

Klik op het Newa logo voor onze nieuwsbrieven.
Levering Schleibinger thin layer shrinkage system

Wij zijn trots op het feit dat Newa, na een periode van proefmetingen, een Schleibinger thin layer shrinkage system aan een toonaangevende Nederlandse producent van onder andere egalisatiemiddelen, lijmen en lakken heeft mogen leveren.

Ook deze toonaangevende Nederlandse producent van onder andere egalisatiemiddelen, lijmen en lakken ziet voordeel in het gebruik van het Schleibinger thin layer shrinkage system en verwacht dat de resultaten van de metingen met het Schleibinger thin layer shrinkage system een belangrijke meerwaarde zullen hebben voor klanten.

Wij wensen onze klant veel succes met het gebruik van het Schleibinger thin layer shrinkage system.

Heeft u interesse in de toepassing van het Schleibinger thin layer shrinkage system? Neem contact op met een van onze medewerkers of klik op de deze link voor meer informatie.
Diverse gebruikte items toegevoegd aan de website

Waaronder diverse balansen, controlezeven en een vloeigoot voor beton.

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding of op deze link.
Nu beschikbaar via Newa:

Speciale kegelmantel voor bepaling van de eigenschappen van zelfverdichtend beton volgens EN 12350-11.

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding of op deze link.
Nu beschikbaar via Newa:

Stroefheidsmeter volgens NEN 7909.

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding of op deze link.
Proceq Zonotip webinar

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding.
Newa News oktober 2015
Onderzoek naar de verpompbaarheid van beton m.b.v. Schleibinger Sliper in CPI 5-2015


Voor meer informatie klikt u op de afbeelding of op deze link.
Form + Test - Infratest - Proceq in huis vakbeurs

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding of op deze link.
Nieuwe webinar video's van Proceq Resipod online.

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding of op deze link.
Nieuwe tutorial en webinar video's van Proceq Equotip 550 online.

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding of op deze link.
Newa News juli 2015
Proceq Resipod webinar

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding.
Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Levering Proceq Pundit PL-200/PE

Wij zijn trots op het feit dat Newa, na een serie proefmetingen op diverse locaties, weer een Proceq Pundit PL-200/PE aan een onafhankelijk ingenieurs- en adviesbureau heeft mogen leveren.

Ook dit gerenommeerde ingenieurs- en adviesbureau ziet voordeel in gebruik van ultrasoon pulse-echo metingen naast andere non-destructieve meettechnieken.

Wij wensen onze klant veel succes met het gebruik van de Proceq Pundit PL-200/PE.
Heeft u interesse in de toepassing van ultrasoon pulse-echo metingen met een Proceq Pundit PL-200/PE? Neem contact op met een van onze medewerkers of klik op deze link voor meer informatie.
Newa News juni 2015
Newa aanwezig tijdens de dag van de betontechnologie!

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding of op deze link.
Nu beschikbaar via Newa:

Newa kunststof kubusmal 150 mm.

Let op: Van 01-06-2015 tot 31-07-2015 hebben wij een introductieactie met de Newa kunststof kubusmallen 150 mm.

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding of op deze link.
Newa News mei 2015
Nieuw: Rolhardheidsmeter Proceq Equotip 550 Leeb U

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding of op deze link.
Nu beschikbaar via Newa:

Kunststof kegel van Abrams.

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding of op deze link.
Proceq master training

Proceq Master training

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding of op deze link.
Nu beschikbaar via Newa

Water-cement factor meter Sono-WZ

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding of op deze link.
Nu beschikbaar via Newa

Vochtmeter voor toeslagstoffen HD2.

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding of op deze link.
Newa op 22 & 23 april aanwezig tijdens Materials 2015!

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding of op deze link.
Newa News maart 2015
Nieuw op de website:

Form + Test beproevingsmachine Beta 5-3000-AD.

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding.
Nieuw op de website:

Rheometer Schleibinger Sliper. Geschikt voor het bepalen van de verpompbaarheid van beton. Voor meer informatie klikt u op de afbeelding.
Newa News februari 2015
Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Nu beschikbaar via Newa

De nieuwe Proceq metaalhardheid conversietabel op A1 formaat (59.4 x 84.1 cm).

Wilt u er een ontvangen? Laat uw gegevens achter via: http://www.newa.nl/contact o.v.v. Proceq metaalhardheid conversietabel en wij zullen er voor zorgen dat u, geheel kosteloos, een exemplaar ontvangt!
Nieuw: Hardheidsmeter Proceq Equotip 550 Leeb.

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding of op deze link.
Nieuw: Hardheidsmeter Proceq Equotip 550 portable Rockwell.

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding of op deze link.
Form + Test "Vertretertage" 2014

Op 21 & 22 oktober 2014 was Newa aanwezig tijdens de Form + Test "Vertretertage". Voor meer informatie klikt u op de foto.
Nieuw op de website:

Een film over het werken met ConSensor.

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding.
Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

World of Technology & Sience is gestart!

Ontmoet ons in hal 8 op stand 8E068. 
Newa neemt van 30 september t/m 3 oktober 2014 deel aan World of Technology & Science

De beurzen HET Instrument en Industrial Automation & Drives zijn opgegaan in deze nieuwe titel waardoor de grootste industriële beurs van de Benelux is ontstaan. Op World of Technology & Science komen vier werelden samen: World of Automation, World of Laboratory, World of Motion & Drives en World of Electronics. Deze beurs biedt een breed aanbod van leveranciers en dienstverleners aan. Voor bezoekers uit de diverse industrieën en laboratoria geeft dat krachtige voordelen, die in één dag intensief netwerken benut kunnen worden.

Door u aan te melden voor een gratis beursbezoek heeft u naast toegang tot de vier werelden ook de mogelijkheid Industrial Processing, Macropak en de Industrial European Dairy Show te bezoeken. Deze industriebeurzen vinden tegelijkertijd plaats in de Jaarbeurs.


Bezoekers entree
Indien u zich niet vooraf registreert, bedraagt de entree € 19,- per bezoeker. Als deelnemer aan World of Technology & Science kunnen wij u, indien u zich aanmeldt via onderstaande bezoekers-registratielink, gratis toegang tot World of Technology & Science aanbieden.
Voor gratis toegang tot World of Technology & Science klikt u op het afgebeelde logo van World of Technology & Science. Nadat u uw gegevens heeft ingevuld ontvangt u per e-mail uw registratiebewijs met barcode. Deze wisselt u bij de entree van World of Technology & Science 2014 eenvoudig om voor uw persoonlijke toegangsbadge. Met deze badge heeft u toegang tot alle beurshallen en kunt u alle bedrijven van de zeven technologiebeurzen bezoeken.

Wij ontmoeten u graag van 30 september t/m 3 oktober op standnummer 8E068.
Newa News september 2014
Proceq introduceert de area scan en datalogging voor de Pundit PL-2 Serie

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding of op deze link.
Newa te volgen via Facebook!

www.facebook.com/newatechniek
Newa News augustus 2014
Nieuw: Wapeningsdetector Proceq Profometer PM-650

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding of op deze link.
Wapeningsdetector Proceq Profometer 5+ definitief uitverkocht!

Met de introductie van wapeningsdetectoren Proceq Profometer PM-600 en Proceq Profometer PM-630 kwam eind 2013 een einde aan de productie van de alom bekende wapeningsdetector Proceq Profometer 5+. Nu, circa 10 maanden later, zijn alle modellen welke reeds geproduceerd waren verkocht en is wapeningsdetector Proceq Profometer 5+ definitief niet meer leverbaar.

Voor service en kalibratie van uw wapeningsdetector Proceq Profometer 5+ kunt u uiteraard gewoon een beroep op onze serviceafdeling doen!
Introductievideo Proceq Equostat 3 online!

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding of op deze link.
Nieuwe productvideo Proceq Profometer PM-600/PM-630!

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding of op deze link.
Newa News juni 2014
Seminar "Het lokaliseren van objecten in beton"

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding.
Newa News mei 2014
Druksterkte bepalen met betonproefhamer vs beproevingsmachine

Klik hier om het bestand te downloaden (PDF)
Nieuw in ons leveringsprogramma: emmermenger 20 liter

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding.
Digitale rapportages als pdf met ConSensor.

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding of op deze link.
Newa van 30 september t/m 3 oktober aanwezig tijdens World of Technology & Science!

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding of op deze link.
Newa op 16 & 17 april aanwezig tijdens Materials 2014!

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding of op deze link.
Introductievideo Proceq Pundit PL-200 PE online!

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding of op deze link.
Demonstratie automatische hechtsterktemeter Proceq DY-216 op locatie?

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding, op deze link of neem contact op via ons contactformulier of stuur een e-mail naar info@newa.nl (o.v.v. demonstratie automatische hechtsterktemeter Proceq DY-216) en wij nemen contact met u op.
Rheometer Viskomat XL en EBT2 in CPI-Worldwide!

In de CPI-Worldwide editie van februari 2014 staat een artikel over het meten van de verpompbaarheid van beton waarin een test wordt beschreven waarin oa. metingen zijn uitgevoerd met Rheometer Viskomat XL en EBT2.

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding of op deze link.
Nieuw: Wapeningsdetector Proceq Profometer PM-600

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding of op deze link.
Nieuw: Wapeningsdetector Proceq Profometer PM-630

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding of op deze link.
Newa News november 2013
Ultrasoon test apparatuur – Proceq Pundit PL-200PE

Voor meer informatie klikt u op deze link.
Ultrasoon test apparatuur – Proceq Pundit PL-200

Voor meer informatie klikt u op deze link.
http://newa.nl/index.php?id=210115130&lang=nl

De nieuwe voeghardheidsmeter

Voor meer informatie klikt u op deze link.
http://newa.nl/index.php?id=21011220&lang=nl

Proefstukken verdichten op locatie?

Voor meer informatie klikt u op deze link.
Betonproefhamer Proceq Silver Schmidt opgenomen in EN 12504-2:2012

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding of op deze link.
Nieuw: Automatische hechtsterktemeter Proceq DY-2

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding of op deze link.
Nieuwe uitvoeringen van Proceq Resipod leverbaar

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding of op deze link.
Nieuw toegevoegd:

Apparatuur voor het bepalen van rheologische eigenschappen van betonmortel.

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding of  hier.
Nieuw: Proceq Zonotip en Zonotip+

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding of op deze link.
Nieuw: Proceq Pundit Lab+

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding of op deze link.
Update website www.consensor.eu

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding of op deze link.
Application note aanleg extra Waalbrug toegevoegd.

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding of op deze link.
http://www.newa.nl/?id=21010901&lang=nl

Onderstel voor schudtafel

Vanaf heden leverbaar. Voor meer informatie klikt u op deze link.
Proceq Resipod

Vanaf heden is de nieuwe Proceq Resipod weerstandmeter voor beton leverbaar. Voor meer informatie klikt u op de afbeelding of op deze link.
Nieuw: Proceq Hygropin

De nieuwe vochtmeter van Proceq voor het meten in nieuwe en bestaande situaties. Klik voor meer informatie op de afbeelding.
Application note ConSensor-Ballast Nedam toegevoegd

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding of op deze link.
Proceq Equostat 3

Vanaf heden is de nieuwe Proceq Equostat 3 leverbaar. Voor meer informatie klikt u op de afbeelding of op deze link.
ConSensor vanaf heden leverbaar via Newa!!

Klik voor meer informatie op de afbeelding. 

NIEUWS

Druksterkte bepalen van 0,2 tot 300 N/mm² met één beproevingsmachine?

Dan is Form + Test beproevingsmachine Alpha 3-3000 SD gecombineerd met Mega 100-300-30 DM1 de oplossing!

Form + Test Alpha 3-3000 SD gecombineerd met Mega 100-300-30 DM1 is een beproevingsmachine met een gecombineerd meetbereik van 0,3 tot 3000 kN geschikt voor de bepaling van de druksterkte van vele verschillende materialen. Naast het bepalen van druksterkte kan ook de buig/treksterkte van proefstukken 40 x 40 x 160 mm worden gemeten.

Interesse? Neem contact op met een van onze medewerkers via +31(0)13-5072000 of sales@newa.nl.


Automatische hechtsterktemeter Proceq DY-206 voor Bruil beton & mix

 

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding.


Training non-destructieve inspecties van betonconstructies

Heeft u behoefte aan trainingen voor het uitvoeren van non-destructieve inspecties van betonconstructies met het oog op doelmatig beheer en onderhoud?

Sinds dit jaar organiseert Proceq in samenwerking met de Zwitserse vereniging voor technische inspecties (SVTI) cursussen voor technische professionals op het gebied van non-destructieve inspecties van betonconstructies.
De cursussen bestaan uit een klassikaal theoretisch deel gevolgd door praktijklessen, gericht op het toepassen van Proceq`s apparatuur, zoals dekkingsmeters, betonproefhamers, radarsystemen en ultrasone meetsystemen, die worden gebruikt bij de inspectie van betonconstructies en het interpreten & verwerken van de meetresultaten in een rapportage.

De onderstaande 2-daagse trainingen staan gepland voor 2019:

Inschrijven kan rechtstreeks op de website van SVTI via deze link: https://www.svti.ch/en/nuclear-inspectorate/events-and-training/ndt-courses/


Permeabiliteitstester Proceq Torrent

De permeabiliteit van beton is van grote invloed op de duurzaamheid van een constructie, de permeabiliteit van beton bepaalt immers de toegankelijkheid voor (schadelijke) stoffen. Een poreus beton hoeft niet per definitie ook permeabel te zijn, de poriën kunnen immers onderbroken zijn.

De Proceq Torrent kan worden gebruikt om de permeabiliteit van beton te bepalen door middel van een meting met de tweekamer vacuümcell aangesloten op een vacuümpomp welke wordt bediend via het drukregelpaneel.

Wilt u meer informatie over permeabiliteitstester Proceq Torrent? Klik dan op de afbeelding!


Wilt u de kans op uitglijden of een valpartij verkleinen?

Een vloer kan door een natte of droge vervuiling te glad worden met als gevolg de kans op uitglijden of een valpartij met verstrekkende gevolgen. Wilt u de stroefheid van een vloer toetsen aan de grenswaarden zoals vastgelegd in NEN 7909? Gebruikt dan stroefheidsmeter GTE GMG 200!

Stroefheidsmeter GTE GMG 200 bestaat uit een actieve meetunit welke over het te meten oppervlak glijdt en welke kan worden voorzien van diverse verwisselbare meetvoeten voor het simuleren van diverse soorten schoeisel.
Door middel van het display, de LED indicatoren en de toetsbediening welke op de stroefheidsmeter volgens NEN 7909 zitten is het apparaat zeer eenvoudig en met één hand te bedienen en krijgt de gebruiker snel een goede indicatie van de stroefheid van de gemeten vloer.

Wilt u meer informatie over de stroefheidsmeter GTE GMG 200? Klik dan op de afbeelding.


 
 
  © 2019 - Newa    U gebruikt Onbekende browser @ Onbekend OS