NEWA
Smederijstraat 25
5111 PT Baarle-Nassau
Tel: +31 (0) 13 50 72 000
E-mail: info@newa.nl 
    PRODUCTEN

    Algemene laboratoriumbenodigdheden
    Beton
    Cement
    ConSensor 3.0
    Grondradar
    Materiaalbeproeving
    Mobiel betonlaboratorium
    Non-destructief onderzoek - Beton
  Non-destructief onderzoek - Metaal
      Hardheidsmeter - Leeb rebound
      Hardheidsmeter - portable Rockwell
      Hardheidsmeter - UCI
    Ultrasoon
         Flaw detector Proceq UT8000
         Wanddiktemeter Proceq Zonotip
         Wanddiktemeter Proceq Zonotip+
         Uitdagingen bij UT-testen op hoge temperatuur
    Non-destructief onderzoek - Papier, film en folie
    Proceq premier service center
    Toeslagstoffen
    Verhuur non-destructief onderzoek - Beton
    Verwarmen, klimatiseren en drogen
    Vochtmeters
    Wegen
    Beurzen en evenementen
    Gebruikte apparaten/machines
    Nieuwsbrief Newa News
    Privacyverklaring
    Recente leveringen
    Leveringsvoorwaarden

Zoeken: 
 

 

Uitdagingen bij UT-testen op hoge temperatuur

Uitdagingen bij UT-testen op hoge temperatuur

Ultrasoon onderzoek uitvoeren op componenten en installaties bij hoge temperatuur is vereist in procesindustrieën. De temperaturen liggen vaak boven de 300 °C, soms zelfs 500 °C. Met name het bepalen van de wanddikte is vaak vereist omdat leidingen kunnen corroderen en ongezien in wanddikte kunnen afnemen. Tijdens dit onderzoek krijgt u vaak te maken met:

  • Potentieel gevaarlijke en oncomfortabele werkomstandigheden.
  • Tijdsdruk bij inspecties omdat de ultrasoon tasters slechts een beperkte tijd bij hoge temperatuur kunnen worden gebruikt.
  • Veranderende materiaaleigenschappen door hoge temperatuur, wat resulteert in een niet-standaard ultrasone snelheidTraditionele oplossingen

Bij de detectie van fouten in componenten en installaties bij hoge temperaturen heeft u nu vaak de beschikking over een reeks gespecialiseerde hardware. Deze apparatuur voldoet aan de fysieke eisen voor het onderzoeken binnen een veeleisende omgeving. Echter, de workflow voor inspectie blijft vaak een uitdaging. De tijd om een onderzoek uit te voeren is beperkt want ultrasoon tasters kunnen doorgaans 5-10 seconden per meting bij hoge temperatuur worden ingezet. Hierna moet u vaak een afkoelperiode van 1 minuut inlassen.

Wanneer er in de meetprocedure een fout wordt gemaakt, zoals een verkeerde instelling, moet u meestal de volledige inspectie opnieuw uitvoeren. En wat te denken van het vastleggen van exacte inspectielocaties, het maken van aantekeningen en het maken van foto’s? Vaak een flinke uitdaging op een doorgaans oncomfortabele locatie. Ook eenvoudige voorbereidingen kunnen in potentieel gevaarlijke en oncomfortabele werkomstandigheden erg omslachtig zijn.
Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Screening Eagle Technology-oplossing

Met de Proceq UT8000 heeft u de beschikking over een uiterst nauwkeurige Flaw detector voor het uitvoeren van ultrasone testen als lasinspecties, wanddiktemetingen en de detectie van fouten in metalen en composieten. Ideaal voor het uitvoeren van onderzoek bij hoge temperaturen. Dankzij de slimme softwarefuncties van de Proceq UT8000 wordt uw onderzoek eenvoudiger, efficiënter en betrouwbaarder.

Zo voert u de kalibratie van snelheid en nulpuntverschuiving uit in een handomdraai. Binnen enkele seconden is uw flaw detector klaar voor gebruik en worden de A-scans direct opgeslagen. Erg handig is de functie waarbij de A-scan gegevens al enkele seconden eerder wordt opgeslagen dan de rest van de opslagbewerking. Op deze manier is het mogelijk om binnen uw data de tijd terug te spoelen. Kijk eenvoudig terug in de verzamelde data en selecteer met groot gemak het specifieke punt dat u op wilt nemen in uw rapportage. Zo weet u zeker dat u geen cruciale data over het hoofd te ziet.

Bij een wanddiktemeting wordt op elke meetlocatie de gehele A-scan geregistreerd. Met een simpele veegbeweging gaat u direct van de diktemeting op het raster naar de volledige A-scan op die locatie. Wederom een functie die de betrouwbaarheid verhoogt en herbewerking vermindert. Elke dataset krijgt automatisch een digitaal logboek met
bijvoorbeeld foto’s, aantekeningen of zelfs audiofragmenten. Op elk moment van uw
onderzoek kunt u deze notities toevoegen. Direct tijdens de inspectie of uren en zelfs weken later. Ideaal om uw onderzoek uiterst compleet uit te voeren. 

NIEUWS


Tramex flooring installer tech kit

U wilt een overlaging op een betonvloer aanbrengen en de condities meten en monitoren? Kies dan voor de Tramex Flooring Installer Tech Kit!

Een compacte en veelzijdige set voor het meten van contactvocht, luchtvocht én temperatuur van betonvloeren. Door de samenstelling van de Tramex FTK beschikt u over alle benodigde apparatuur die uiteraard naadloos met elkaar samenwerken en logt u eenvoudig de verwerkingsomstandigheden. Zelfs tijdens uw werkzaamheden. 

Met de Tramex FTK heeft u de beschikking over:

  • Tramex CME5 vochtmeter met telescoopstok
  • Tramex Ambient Feedback Datalogger - DL-RHTX.
  • Tramex Meters-app voor Android en iOS (telefoon niet inbegrepen).
  • Tramex-contacttemperatuursonde

Meer informatie over de Tramex flooring installer tech kit? Klik dan op de afbeelding!


Versie 5.0 van de Proceq GPR Live app is nu beschikbaar in de App Store!

De nieuwste versie van de Proceq GPR Live app maakt het mogelijk om met een Proceq GP betonradar oppervlakken tot 100 m2 te scannen en uw verzamelde data direct toegankelijk te maken in Workspace. Op deze manier kunt u eenvoudig online uw gegevens beheren en delen op elke locatie en op elk moment.

Zowel Screening Eagle Workspace als de 5.0 versie van de Proceq GPR Live app zijn direct en zonder extra kosten beschikbaar voor gebruikers van een Proceq GP betonradar. Deze volgende uitbreiding voor gebruikers van een Proceq betonradar maakt eens te meer duidelijk dat bij een goede betonradar de waarde zit in de continue doorontwikkeling van software en niet in de eenmalig aangeschafte antenne. In de afbeelding ziet u de ontwikkeling van de Proceq GPR Live app sinds 2017 en we beloven u dat de ontwikkeling nog niet ten einde is!

Wilt u weten hoe Screening Eagle Workspace of een betonradar van Proceq voor u van meerwaarde kan zijn? Kijk op www.newa.nl of neem vrijblijvend contact met ons op.


Ultrasoon onderzoek bij hoge temperaturen

Ultrasoon onderzoek uitvoeren bij hoge temperaturen kan een flinke uitdaging zijn. U heeft vaak te maken met potentieel gevaarlijke en oncomfortabele werkomstandigheden en tijdsdruk doordat ultrasoon tasters een beperkte tijd inzetbaar zijn.

Met de huidige beschikbare instrumenten is de workflow voor het uitvoeren van uw onderzoek vaak onnodig complex en inefficiënt. Benieuwd hoe u dit kunt veranderen?

Met de Proceq UT8000 Flaw detector verzekert u zich van een snellere, betrouwbaardere en efficiëntere werkwijze voor ultrasoon onderzoek bij hoge temperaturen. Meer informatie? Klik dan op de afbeelding!


Nieuwe levering!

Van Wijk Beton- en Waterbouw Nieuwegein B.V heeft drie kwalitatieve instrumenten aangeschaft bij Newa. Wilt u weten welke? Klik dan op de afbeelding!


 
 
  © 2021 - Newa    U gebruikt @ Unknown OS