Op 30 maart 2017 wordt in Fort Lent te Nijmegen-Lent de tweede Dag van de Betontechnologie georganiseerd. We zijn blij met de komst van oud-minister Jacqueline Cramer (hoogleraar aan de faculteit Geosciences van de Universiteit Utrecht), die de toekomst van betontechnologie in het internationale speelveld zal duiden.
De dag is nadrukkelijk niet alleen bedoeld voor betontechnologen, maar juist ook voor constructeurs en aannemers. Betontechnologie is immers mede voor die beroepsgroepen een steeds belangrijker vakgebied. Naast een plenair programma aan begin en eind, worden verschillende parallelsessies gehouden. In de ochtend kan bovendien aan een of meer excursies worden deelgenomen.
Betontechnologie wordt vaak als smeermiddel gezien tussen ontwerp en uitvoering. Het vakgebied maakt de ideeën van de constructeur mogelijk en het leven van de aannemer een stuk comfortabeler. Wil de constructeur een hogere aanvangssterkte of juist een hoge eindsterkte? Moet de constructie waterdicht zijn of is een lange levensduur vereist? En hoe zit het dan met de scheurvorming? Welke prestatie-eisen worden er gesteld aan het beton? Hoe zit het met de verwerkbaarheid, wat is de relatie met de bekisting (het uiterlijk), kan de betonspecie just-in-time worden geleverd en hoeveel kost dit allemaal? Allemaal vragen waarop betontechnologie een antwoord kan geven.
09.00 – 11.00 uur Ontvangst bij K3Delta, rondweg 29-33 6515 AS Nijmegen Bezoek aan Waalbruggen en zand-/grindwinlocatie Bemmel
In de ochtend is er de mogelijkheid deel te nemen aan een aantal begeleide excursies. Zo kan er een bezoek worden gebracht aan de werkzaamheden voor het project Ruimte voor de Waal, inclusief de Verlengde Waalbrug en Promenadebrug. Ook de nieuwe winlocatie voor zand en grind in Bemmel heeft dan zijn poorten geopend.
12.00 – 13.30 uur
Ontvangst in Fort Lent, Bemmelsedijk 4 6663 KZ Lent Registratie deelnemers en lunchbuffet
13.30 - 14-00 uur prof.dr.ir. Klaas van Breugel (TU Delft ) Dream Code 3.0 + Aging of Infrastructure
14.00 – 14.30 uur prof.dr.ing. Dave Blank (UTwente) Wat kan nanotechnologie voor de bouw en voor beton betekenen?
Parallelsessie 4 - Alternatieve materialen ing. Peter de Vries (ENCI) - Geopolymeren dr.ir. Gert van der Wegen (SGS Intron) - AEC-granulaten
17.00 – 17.30 uur ir. Maurice Hermens (RoyalHaskoningDHV) - Duurzaam construeren; welke opties heeft een constructeur?
17.30 – 18.00 uur prof.dr. Jacqueline Cramer (Universiteit Utrecht) - Betontechnologie en duurzaamheid in 2050
18.00 – 20.00 uur Borrel + buffetdiner
Voor meer informatie over de dag van de betontechologie klikt u op een van de afbeeldingen of op deze link.
NIEUWS
Nauwkeurige metingen uitvoeren op bouwmaterialen van 0,5 - 4.000 kN?
Een tijdje terug heeft Newa de Alpha 2-4000 & Mega 10-500-50 beproevingsmachine van Form + Test af mogen leveren aan SGS-Intron te Sittard.
Met deze beproevingsmachine kan SGS Intron drukproeven, buig/trekproeven en de E-modulus van (bouw)materiaal bepalen.
Meer info? Klik dan op de afbeelding!
Potentiaalmetingen tot 40x sneller uitvoeren 📊
Door de combinatie van een lichte, draadloze sensor en de kracht van de Profometer-app, krijg je niet alleen toegang tot de compacte sensor en de unieke wielelektroden van Proceq, maar ook tot de meest geavanceerde software voor corrosieanalyse 💡.
Dankzij de unieke wielelektroden voer je potentiaalmetingen tot 40 keer sneller uit dan met enige andere potentiaalmeter op de markt.
Bovendien is de potentiaalmeter compact, ultralicht en draadloos - de PM8500 maakt comfortabele potentiaalmetingen mogelijk, waar je ook bent.
Met de intuïtieve Profometer-app krijg je verschillende weergaven voor eenvoudige data-analyse en -visualisatie ter plaatse 📍.
Wil je meer weten over de Potentiaalmeter Proceq Profometer Corrosion PM8500?
Soms moeten componenten in zijn geheel worden getest, ook al zijn ze groot. Heel groot.
Er zijn componenttests die op ware grootte uitgevoerd moeten worden om alle relevante effecten te kunnen zien en de sterkte van de constructie te bewijzen, zeker als het om houten-hybride componenten gaat.
Op de foto is te zien hoe de University of Luxembourg met een custom build beproevingsmachine van Form + Test een houten-hybride component van 3 x 10 meter langdurig dynamisch belast.
Een aantal kerngetallen uit deze test:
Afmetingen component:
3 x 10 meter
Testduur:
5 uur continu
Maximale doorbuiging:
400 mm
Maximale kracht:
800 kN
Aantal actieve meetsensoren tijdens één proef:
66 sensoren
Wilt u uw echte componenten op ware grote dynamisch over een langere periode kunnen testen in plaats van op laboratorium schaal tot bezwijken?
Neem contact op en we bespreken de mogelijkheden: +31 (0) 13 50 72 000.
Proceq GP8800 betonradar - een betonradar perfect voor onderzoek op lastig bereikbare plaatsen
Deze unieke betonradar is perfect voor onderzoek op lastig bereikbare plaatsen, zoals dichtbij randen of tussen leidingen en plafonds maar ook voor het accuraat meten van ronde kolommen.
Met slechts een iPad en de app bent u volledig uitgerust voor hoogwaardige metingen.
De radartechnologie (SFCW) van deze betonradar biedt de grootste ultra-wide bandbreedte ooit in een betonradar.
Wat resulteert in haarscherpe data zonder concessies te doen aan resolutie en meetdiepte in vergelijking met traditionele, minder compactere, GPR-apparaten.
Oplossingen voor fabrikanten van bouwmaterialen
Als fabrikant van bouwmaterialen wilt u snel weten of uw materiaal voldoet aan de vereisten.
Met behulp van deze producten kunt u snel vaststellen of uw producten voldoen aan de vereisten zoals de e-modulus en druk-, buig- en treksterkte.
Newa biedt een uitgebreid assortiment hoogwaardige apparatuur en instrumenten van Form + Test aan voor het verzamelen van data. Bovendien kunnen al onze producten van Form + Test door Newa onder accreditatie worden gekalibreerd.
Met ruim 40 jaar ervaring en uitstekende after-sales service bieden wij niet alleen de juiste tools, maar ook het deskundige advies om kwaliteitscontrole en productontwikkeling te optimaliseren.