Op donderdag 25 juni 2015 wordt in Eindhoven de eerste Dag van de Betontechnologie georganiseerd. Een dag die volledig in het teken zal staan van ons mooie bouwmateriaal beton. De dag wordt georganiseerd door de Betonvereniging, in samenwerking met Stutech, BFBN, Cement&BetonCentrum en VOBN en met ondersteuning van het Platform Betoniek.
Newa zal tijdens de eerste dag van de betontechnologie aanwezig zijn op de expositie.
Beton is het wereldwijd meest gebruikte bouwmateriaal. Daar weten we toch alles van? Was dat maar zo. Het materiaal is nog altijd enorm in ontwikkeling, en dat geldt zeker voor de samenstellende delen: cement, toeslagmaterialen, hulpstoffen. Dagelijks komt er nieuwe kennis bij, en die kennis moet continu worden verspreid.
Samen verantwoordelijk
Beton is een mooi, maar ook complex bouwmateriaal. Constructeur, aannemer en betontechnoloog, allemaal denken ze dat ze weten hoe je met beton kunt en moet bouwen. Maar klopt dat wel met de bevindingen in de praktijk? Heeft de constructeur wel door hoe hij zich het best kan wapenen tegen vervormingen door temperatuur, krimp en zettingen? Weet de aannemer wel voldoende welke methoden hij het best kan toepassen om de scheurvorming in het beton te beheersen? En heeft de betontechnoloog genoeg in de gaten welke consequenties dit alles heeft voor zijn betonmengsels? Duidelijk is in elk geval dat constructeur, aannemer en betontechnoloog samen verantwoordelijk zijn voor een kwalitatief hoogstaande en duurzame betonconstructie. Elke specialist moet zijn expertise in goede samenwerking durven inbrengen en open staan voor de wensen en mogelijkheden van de ander.
Programma
De dag biedt een staalkaart van wat vandaag de dag zoal mogelijk is met beton. Zo zal de faculteit Bouwkunde van de TU Eindhoven een informatieplein inrichten waarop zal worden ingegaan op het 3D-printen met beton. Demo's, films en proefopstellingen rondom dit thema worden toegelicht door deskundigen. Aansluitend staan diverse parallelle lezingen op het programma over uiteenlopende betontechnologische onderwerpen, gericht op ontwerp, uitvoering en technologie. In een plenair deel wordt teruggekoppeld uit de parallelsessies, worden vragen uit het publiek beantwoord en zal een futuristische blik op de (nabije) toekomst van de betontechnologie worden gegeven.
Vervolgens worden de diploma's uitgereikt aan de nieuwste lichting betontechnologen en de dag wordt ten slotte afgesloten met een opdracht aan de volgende Dag van de Betontechnologie.
12.00 - 13.30 uur Infoplein TU Eindhoven, gebouw Vertigo opening: Hans Kooijman (DuraVermeer/Betoniek), dagvoorzitter Theo Salet (TUe/Witteveen+Bos/Stufib), gastheer
Ontwerp: veilig construeren met nieuwe materiaalparameters Rapporteur: Nynke ter Heide (Hejmans Integrale Projecten) Sprekers:
Eelco van der Weij (Cementbouw): Nieuwe materialen in beton
Ab van den Bos (TNO DIANA bv), Betonsterkte versus Duurzaamheid
Toine van Casteren (BAS ), Betontechnologie in 2025 e.v.
Sessie 2
Uitvoering: de kwaliteit van een betonconstructie wordt op de bouw bepaald Rapporteur: Jan de Goede (BAM Woningbouw) sprekers:
Martin Hunger (ENCI), Versneld of vertraagd verharden
Peter Kraaijeveld (DOKA/Stubeco), Bekisting versus Beton
Christ Verwijmeren (Mebin), Betontechnologie t.b.v. de uitvoering
Sessie 3
Technologie: men vraagt en wij draaien? Of gewoon: Fusion cooking? Rapporteur: Harry Kouwenhoven (Exterra) Sprekers:
Peter de Vries (ENCI), Alternatieve bindmiddelen, what's new?
Gert van der Wegen (SGS/Stutech), Secundaire toeslagmaterialen
Henriëtte Dikmans (Cugla/VHB), Hulpstoffen van de toekomst
16.00 - 18.00 uur Plenair programma
Terugkoppeling parallelsessies door rapporteurs
antwoorden op de vragen van bezoekers door expertpanel
nut en noodzaak voor een (internationaal) keurmerk
17.00 uur Key note lecture:
Jos Brouwers (TUe), Betontechnologie in onderwijs en onderzoek
Uitreiking diploma's Betontechnoloog BV
Opdracht voor 2de Dag van de Betontechnologie
18.00 - 20.00 uur Borrel + buffet
De dag is interessant voor iedereen die beton een warm hart toedraagt: opdrachtgevers, architecten, constructeurs, uitvoerders, werkvoorbereiders, betontechnologen en docenten.
NIEUWS
Nauwkeurige metingen uitvoeren op bouwmaterialen van 0,5 - 4.000 kN?
Een tijdje terug heeft Newa de Alpha 2-4000 & Mega 10-500-50 beproevingsmachine van Form + Test af mogen leveren aan SGS-Intron te Sittard.
Met deze beproevingsmachine kan SGS Intron drukproeven, buig/trekproeven en de E-modulus van (bouw)materiaal bepalen.
Meer info? Klik dan op de afbeelding!
Potentiaalmetingen tot 40x sneller uitvoeren 📊
Door de combinatie van een lichte, draadloze sensor en de kracht van de Profometer-app, krijg je niet alleen toegang tot de compacte sensor en de unieke wielelektroden van Proceq, maar ook tot de meest geavanceerde software voor corrosieanalyse 💡.
Dankzij de unieke wielelektroden voer je potentiaalmetingen tot 40 keer sneller uit dan met enige andere potentiaalmeter op de markt.
Bovendien is de potentiaalmeter compact, ultralicht en draadloos - de PM8500 maakt comfortabele potentiaalmetingen mogelijk, waar je ook bent.
Met de intuïtieve Profometer-app krijg je verschillende weergaven voor eenvoudige data-analyse en -visualisatie ter plaatse 📍.
Wil je meer weten over de Potentiaalmeter Proceq Profometer Corrosion PM8500?
Soms moeten componenten in zijn geheel worden getest, ook al zijn ze groot. Heel groot.
Er zijn componenttests die op ware grootte uitgevoerd moeten worden om alle relevante effecten te kunnen zien en de sterkte van de constructie te bewijzen, zeker als het om houten-hybride componenten gaat.
Op de foto is te zien hoe de University of Luxembourg met een custom build beproevingsmachine van Form + Test een houten-hybride component van 3 x 10 meter langdurig dynamisch belast.
Een aantal kerngetallen uit deze test:
Afmetingen component:
3 x 10 meter
Testduur:
5 uur continu
Maximale doorbuiging:
400 mm
Maximale kracht:
800 kN
Aantal actieve meetsensoren tijdens één proef:
66 sensoren
Wilt u uw echte componenten op ware grote dynamisch over een langere periode kunnen testen in plaats van op laboratorium schaal tot bezwijken?
Neem contact op en we bespreken de mogelijkheden: +31 (0) 13 50 72 000.
Proceq GP8800 betonradar - een betonradar perfect voor onderzoek op lastig bereikbare plaatsen
Deze unieke betonradar is perfect voor onderzoek op lastig bereikbare plaatsen, zoals dichtbij randen of tussen leidingen en plafonds maar ook voor het accuraat meten van ronde kolommen.
Met slechts een iPad en de app bent u volledig uitgerust voor hoogwaardige metingen.
De radartechnologie (SFCW) van deze betonradar biedt de grootste ultra-wide bandbreedte ooit in een betonradar.
Wat resulteert in haarscherpe data zonder concessies te doen aan resolutie en meetdiepte in vergelijking met traditionele, minder compactere, GPR-apparaten.
Oplossingen voor fabrikanten van bouwmaterialen
Als fabrikant van bouwmaterialen wilt u snel weten of uw materiaal voldoet aan de vereisten.
Met behulp van deze producten kunt u snel vaststellen of uw producten voldoen aan de vereisten zoals de e-modulus en druk-, buig- en treksterkte.
Newa biedt een uitgebreid assortiment hoogwaardige apparatuur en instrumenten van Form + Test aan voor het verzamelen van data. Bovendien kunnen al onze producten van Form + Test door Newa onder accreditatie worden gekalibreerd.
Met ruim 40 jaar ervaring en uitstekende after-sales service bieden wij niet alleen de juiste tools, maar ook het deskundige advies om kwaliteitscontrole en productontwikkeling te optimaliseren.