NEWA
Smederijstraat 25
5111 PT Baarle-Nassau
Tel: +31 (0) 13 50 72 000
E-mail: info@newa.nl 
    PRODUCTEN

    Algemene laboratoriumbenodigdheden
  Beton
      Catalogus benodigdheden betonlaboratorium
      Alkali-silica-reactor
    Beton adiabaat
      Beton mengen
      Beproevingsmachines druk
      Beproevingsmachines druk en buig/trek
      Beproevingsmachines buig/trek
      Beproevingsmachines splijtsterkte
      Overige beproevingsmachines
      Testen van betonmortel
      Testen van uitgeharde beton
      Mallen
      Water-cementfactor oven
      Viscositeit en rheologie
      Krimp meten
      Vorst-dooi beproeving
    Cement
    ConSensor 3.0
    Grondradar
    Materiaalbeproeving
    Mobiel betonlaboratorium
    Non-destructief onderzoek - Beton
    Non-destructief onderzoek - Metaal
    Non-destructief onderzoek - Papier, film en folie
    Proceq premier service center
    Toeslagstoffen
    Stroefheid
    Verhuur - Non-destructief onderzoek - Beton
    Verwarmen, klimatiseren en drogen
    Vochtmeters
    Wegen
    Beurzen en evenementen
    Gebruikte apparaten/machines
    Nieuwsbrief Newa News
    Privacyverklaring
    Recente leveringen
    Leveringsvoorwaarden

Zoeken: 
 

 

Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Newa beton adiabaat

Om te bepalen hoeveel warmte een betonmengsel  tijdens de uitharding gaat ontwikkelen kan de adiabatische temperatuurontwikkeling van een betonmengsel worden bepaald met de unieke Newa beton adiabaat.

Voor het bepalen van de adiabatische temperatuurontwikkeling van verhardend beton wordt een betonmengsel in een 150 mm polystyreen kubusmal gestort en in het hart van het betonmengsel wordt een temperatuursensor aangebracht. De afgesloten polystyreen kubusmal met het betonmengsel en de temperatuursensor wordt in het waterbad geplaatst en de temperatuur van het waterbad wordt continue gelijk gehouden aan de kerntemperatuur van het uithardende betonmengsel zodat de opwarming van het betonmengsel niet wordt beïnvloed door de omgevingstemperatuur.
Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave
Constructie
De Newa beton adiabaat is uitgevoerd als staand model, zodat een proefstuk eenvoudig in het op kerntemperatuur van het proefstuk gestuurde waterbad kan worden geplaatst.

Het waterbad is voorzien van een ingebouwde circulatiepomp zodat het water in het gehele waterbad altijd dezelfde temperatuur heeft. Over de bodem van het bad is een RVS koelspiraal gemonteerd welke is aangesloten op een luchtgekoeld koelaggregaat welke zich onder het waterbad binnen de constructie bevindt. Het koelsysteem is CFK vrij en uitgevoerd volgens de huidige F-gas normen en de RVS koelspiraal wordt door een geperforeerde uitneembare RVS bodemplaat beschermd. Door middel van deze bodemplaat wordt de hoogte van het waterbad vanaf de bodemplaat tot de rand van het waterbad ± 300 mm, ruim voldoende voor een 150 mm polystyreen kubusmal.
Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave
Temperatuurregeling
De temperatuur van het waterbad wordt geregeld door een digitaal grafische procesregelaar voorzien van een extra temperatuursensor met een insteekdiepte van ±200 mm welke in hart van het betonmengsel wordt ingebracht. De temperatuur van de extra temperatuursensor is bepalend voor de temperatuur in het waterbad, het waterbad volgt deze dus. De water temperatuur en de betontemperatuur worden nauwkeurig gelogd en kunnen tijdens en na het beëindigen van een proef worden uitgelezen.

Specificaties   
Temperatuurbereik: +10°C tot 70°C
Temperatuuruitlezing: digitaal per 0,1°C
Materiaal: inwendig RVS 316 uitwendig RVS 304 geslepen
Spanning: 1 x 230 Volt + aarde + nul
Vermogen: 3.000 Watt
Veiligheid: CE conform de EN 60204-1
Afmeting uitwendig (Lxbxh) ± 630 x 450 x 1060 mm
Afmeting inwendig (Lxbxh) ± 500 x 350 x 300 mm nuttig


 

NIEUWS

15e Noordelijke Betonreparatiemiddag

Wim Jansen, Betononderhoudspaviljoen & Jansen Event-Sportmanagement bedankt voor de organisatie van de 15e Noordelijke Betonreparatiemiddag in chateauhotel De Havixhorst in De Wijk! Het was een mooie dag met een hoge opkomst en interessante lezingen. 

Namens Newa heeft Ivo Verheijen inleiding verzorgd over betonradar als gereedschap voor het inwinnen van hoogwaardige constructiedata.


1e Proceq GP8100 betonradar in Nederland voor Nebest

Met de Proceq GP8100 betonradar beschikt Nebest, gespecialiseerd in inspectie, technisch advies en projectmanagement in de infrastructuur, over een zeer productieve en draagbare betonradar die uitblinkt in een grote scanbreedte, hoge scansnelheid en een uitmuntende scandiepte.

Meer informatie? Klik dan op de afbeelding!


Wilt u de stroefheid van een rijbaan, een wegmarkering of een voetpad meten maar heeft u of geen beschikking over een SKM/SWF stroefheidsmeting of is uw situatie niet toegankelijk voor een SKM/SWF stroefheidsmeting en is een SRT-meting te arbeidsintensief?

Maak dan kennis met de T2go: een stroefheidsmeter, ontwikkeld door SARSYS-ASFT. Deze eenvoudige stroefheidsmeter bepaalt snel en nauwkeurig de stroefheid in µ, op droge én verontreinigde ondergronden!

Dankzij het compacte en gebruiksvriendelijke ontwerp is de T2go stroefheidsmeter de oplossing voor stroefheidsmetingen in µ. Volledig geautomatiseerd verzamelt u onder meer stroefheidsgegevens, lucht- en grondtemperatuur, luchtvochtigheid en de GPS-positie van start- en stoppunten.

Meer weten over de T2go stroefheidsmeter? Klik dan op de afbeelding.


Maak kennis met GPR Insights!

GPR Insights is de nieuwe standaard voor een innovatieve en toegankelijke grondradar-data analyse. Uw ingewonnen grondradar-data wordt snel en eenvoudig omgezet naar een duidelijke rapportage voor uw opdrachtgever. Verhoog direct de efficiëntie van uw onderzoek, deel en ontvang veilig data en werk eenvoudig samen met leden van uw team!

Met GPR Insights van Screening Eagle Technologies beschikt u over een zeer innovatieve web-app voor het analyseren van uw data. Inclusief 2D- en 3D-visualisatie van uw data. Met GPR Insights ziet u al resultaat in minder dan 60 seconden! Daarnaast is de web-app compatible met grondradar-data van alle merken en soorten grondradars.

Wilt u GPR Insights 30 dagen gratis proberen? Neem dan contact op met Newa!


Nieuwe versie van de Proceq GS app!

Ervaar de ongeëvenaarde mogelijkheden van de nieuwe GS 2-app voor de Proceq GS8000 grondradar! Ongeacht de omstandigheden maakt de GS 2-app het mogelijk om zeer efficiënt en gebruiksvriendelijk de ondergrond van een locatie in beeld te brengen.

Het enige wat u hoeft te doen is te lopen met de Proceq GS8000 grondradar in combinatie met de GS 2-app. Bochten of obstakels vormen geen enkele belemmering. Uw verzamelde data van de ondergrond wordt prachtig weergegeven in realtime en volledig voorzien van de juiste geo-informatie.

Met de GS 2-app en de Proceq GS8000 grondradar staat u aan het begin van een revolutie. Het in kaart brengen van de ondergrond zal nooit meer hetzelfde zijn dankzij deze uitmuntende flexibiliteit en bewegingsvrijheid. Wilt u meer weten over de GS 2-app? Klik dan op de afbeelding!


 
 
  © 2022 - Newa    U gebruikt @ Unknown OS