NEWA
Smederijstraat 25
5111 PT Baarle-Nassau
Tel: +31 (0) 13 50 72 000
E-mail: info@newa.nl 
    PRODUCTEN

    Algemene laboratoriumbenodigdheden
  Beton
      Catalogus benodigdheden betonlaboratorium
    Alkali-silica-reactor
      Beton adiabaat
      Beton mengen
      Beproevingsmachines druk
      Beproevingsmachines druk en buig/trek
      Beproevingsmachines buig/trek
      Beproevingsmachines splijtsterkte
      Overige beproevingsmachines
      Testen van betonmortel
      Testen van uitgeharde beton
      Mallen
      Water-cementfactor oven
      Viscositeit en rheologie
      Krimp meten
      Vorst-dooi beproeving
    Cement
    ConSensor 3.0
    Grondradar
    Materiaalbeproeving
    Mobiel betonlaboratorium
    Non-destructief onderzoek - Beton
    Non-destructief onderzoek - Metaal
    Non-destructief onderzoek - Papier, film en folie
    Proceq premier service center
    Toeslagstoffen
    Stroefheid
    Verhuur - Non-destructief onderzoek - Beton
    Verwarmen, klimatiseren en drogen
    Vochtmeters
    Wegen
    Beurzen en evenementen
    Gebruikte apparaten/machines
    Nieuwsbrief Newa News
    Privacyverklaring
    Recente leveringen
    Leveringsvoorwaarden

Zoeken: 
 

 

Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Schleibinger alkali-silica-reactor

Alkali-silicareactie (ASR) is een reactie van alkaliën en water met reactief silica wat in toeslagmaterialen aanwezig kan zijn. Indien alkaliën (natrium- en kaliumhydroxiden) aanwezig zijn in het poriewater van beton kan bij reactie een gelvormig reactieproduct ontstaan welke met het (porie)water kan binden en daardoor gaat zwellen. Als gevolg van het zwellen ontstaan drukspanningen in beton, en bij een te hoge spanning kan beton scheuren. In dat geval is sprake van een schadelijke Alkali-silicareactie (ASR).

Aanvoer van vocht en wisselende omstandigheden
Een Alkali-silicareactie ontstaat vaak in gebieden met een frequente aanvoer van vocht zoals dicht bij een waterlijn, in een grond kerende constructie blootgesteld aan grondwater, voegenovergangen en constructies welke onderhevig zijn aan vochtafvoer.
Met de Schleibinger ASR-Reactor simuleert u omstandigheden voor proefstukken waarbij een Alkali-silicareactie versneld ontstaat.
Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Roestvrij staal
De Schleibinger ASR-Reactor bestaat uit een testkamer gemaakt van 100% roestvrij staal om corrosie tegen te gaan. Hier kunnen betonnen proefstukken bewaard worden bij een temperatuur tussen de tussen 20 ° C en 70 ° C bij zo’n 100% relatieve vochtigheid. Dit proces vindt plaats volgens:

  • NF P18-454 (Décembre 2004) : Béton - Réactivité d`une formule de béton vis-à-vis de l`alcali-réaction - Essai de performance
  • RILEM test method TC 101-ARP AAR-4 -Detection of Potential Alkali-Reactivity- Accelerated method for testing aggregate combinations using concrete prisms

Nauwkeurig en handig in gebruik
Tijdens het onderzoek naar ASR met de Schleibinger ASR-Reactor is de temperatuurafwijking lager dan 0,5K. De Schleibinger ASR-Reactor beschikt over een perfecte isolatie om ervoor te zorgen dat de buitenzijde van de reactor niet warmer wordt dan 30 ° C. De temperatuur wordt continu geregistreerd en dankzij een helder kleurenscherm overzichtelijk grafisch weergegeven. Daarnaast is de Schleibinger ASR-Reactor op afstand te bedienen en uit te lezen dankzij een internetinterface. Bovendien is het opslaan van uw resultaten bijzonder eenvoudig. De Schleibinger ASR-Reactor beschikt over een SD-kaart aan de binnenkant en USB-geheugenstick-aansluiting aan de buitenkant voor registratie van alle temperaturen tijdens uw onderzoek.
Overige voordelen van de Schleibinger ASR-Reactor

  • twee roestvrijstalen temperatuursensoren, ruimte voor aansluiting van maximaal 4 extra sensoren.
  • twee verwarmingseenheden van 6 kW met back-upfunctionaliteit (Schleibinger ASR-Reactor kan ook met één eenheid werken)
  • drievoudige oververhittingsbeveiliging: mechanische schakelaar, elektronisch en softwarematig
  • Voorzien van een extra contactloze en dus extra veilige onderbreker van de
  • verwarmingselementen, voor het geval onverhoopt de elektronische schakelaar defect
  • raakt.
  • gratis levenslange software-update.Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave
Technische informatie Schleibinger alkali-silica-reactor

Toepassing

Opslaan van ACR-testcontainers bij 60 ° C en bijna 100%
rel. Vochtigheid volgens RILEM/ TC-ARP/ 01/20 en ASTM
C1293 bij 60°C

Netto afmeting (lxbxh)

1.500 x 1.100 x 950 mm (let op: meer vrije ruimte
rondom de ASR-reactor is benodigd)

Waterniveau 190 mm
Planken voor de testcontainer Twee
Binnenkast Roestvrij staal
Deksel 2 ca. 750 * 120 met draaischarnier
Sensoren RTD PT100 1/10 DIN B
Verwarming

2 x 6 kW 3 * 230V (of 400V) met
oververhittingsbeveiliging

Controller - verwarming 2 halfgeleider relais 3 fasen
Controller Afstandsbedieningskast voor wandmontage
Gebruikersinterface Kleurenscherm met touch
Interfaces

Ethernet/ TCP / IP voor besturing en
gegevensregistratie.

Gewicht ca. 500 kg
Voeding 3 * 32 A/ 230/400 V, CEE-stekker


 

NIEUWS

15e Noordelijke Betonreparatiemiddag

Wim Jansen, Betononderhoudspaviljoen & Jansen Event-Sportmanagement bedankt voor de organisatie van de 15e Noordelijke Betonreparatiemiddag in chateauhotel De Havixhorst in De Wijk! Het was een mooie dag met een hoge opkomst en interessante lezingen. 

Namens Newa heeft Ivo Verheijen inleiding verzorgd over betonradar als gereedschap voor het inwinnen van hoogwaardige constructiedata.


1e Proceq GP8100 betonradar in Nederland voor Nebest

Met de Proceq GP8100 betonradar beschikt Nebest, gespecialiseerd in inspectie, technisch advies en projectmanagement in de infrastructuur, over een zeer productieve en draagbare betonradar die uitblinkt in een grote scanbreedte, hoge scansnelheid en een uitmuntende scandiepte.

Meer informatie? Klik dan op de afbeelding!


Wilt u de stroefheid van een rijbaan, een wegmarkering of een voetpad meten maar heeft u of geen beschikking over een SKM/SWF stroefheidsmeting of is uw situatie niet toegankelijk voor een SKM/SWF stroefheidsmeting en is een SRT-meting te arbeidsintensief?

Maak dan kennis met de T2go: een stroefheidsmeter, ontwikkeld door SARSYS-ASFT. Deze eenvoudige stroefheidsmeter bepaalt snel en nauwkeurig de stroefheid in µ, op droge én verontreinigde ondergronden!

Dankzij het compacte en gebruiksvriendelijke ontwerp is de T2go stroefheidsmeter de oplossing voor stroefheidsmetingen in µ. Volledig geautomatiseerd verzamelt u onder meer stroefheidsgegevens, lucht- en grondtemperatuur, luchtvochtigheid en de GPS-positie van start- en stoppunten.

Meer weten over de T2go stroefheidsmeter? Klik dan op de afbeelding.


Maak kennis met GPR Insights!

GPR Insights is de nieuwe standaard voor een innovatieve en toegankelijke grondradar-data analyse. Uw ingewonnen grondradar-data wordt snel en eenvoudig omgezet naar een duidelijke rapportage voor uw opdrachtgever. Verhoog direct de efficiëntie van uw onderzoek, deel en ontvang veilig data en werk eenvoudig samen met leden van uw team!

Met GPR Insights van Screening Eagle Technologies beschikt u over een zeer innovatieve web-app voor het analyseren van uw data. Inclusief 2D- en 3D-visualisatie van uw data. Met GPR Insights ziet u al resultaat in minder dan 60 seconden! Daarnaast is de web-app compatible met grondradar-data van alle merken en soorten grondradars.

Wilt u GPR Insights 30 dagen gratis proberen? Neem dan contact op met Newa!


Nieuwe versie van de Proceq GS app!

Ervaar de ongeëvenaarde mogelijkheden van de nieuwe GS 2-app voor de Proceq GS8000 grondradar! Ongeacht de omstandigheden maakt de GS 2-app het mogelijk om zeer efficiënt en gebruiksvriendelijk de ondergrond van een locatie in beeld te brengen.

Het enige wat u hoeft te doen is te lopen met de Proceq GS8000 grondradar in combinatie met de GS 2-app. Bochten of obstakels vormen geen enkele belemmering. Uw verzamelde data van de ondergrond wordt prachtig weergegeven in realtime en volledig voorzien van de juiste geo-informatie.

Met de GS 2-app en de Proceq GS8000 grondradar staat u aan het begin van een revolutie. Het in kaart brengen van de ondergrond zal nooit meer hetzelfde zijn dankzij deze uitmuntende flexibiliteit en bewegingsvrijheid. Wilt u meer weten over de GS 2-app? Klik dan op de afbeelding!


 
 
  © 2022 - Newa    U gebruikt @ Unknown OS