NEWA
Smederijstraat 25
5111 PT Baarle-Nassau
Tel: +31 (0) 13 50 72 000
E-mail: info@newa.nl 
    PRODUCTEN

    Beton
    Cement
    Toeslagstoffen
    Verwarmen, klimatiseren en drogen
    Wegen
    Algemene laboratoriumbenodigdheden
    Grond en gesteenten
    Mobiel betonlaboratorium
    Non-destructief onderzoek - Beton
    Verhuur non-destructief onderzoek - Beton
  Non-destructief onderzoek - Metaal
      Proceq Equotip Live Leeb D
      Proceq Equotip Live UCI
    Proceq Equotip Piccolo/ Bambino 2
      Proceq Equotip 550 Leeb
      Proceq Equotip 550 portable Rockwell
      Proceq Equotip 550 UCI
      Proceq controleblokken
      Application notes hardheidsmeters
      Flaw detector Proceq UT8000
      Wanddiktemeter Proceq Zonotip
      Wanddiktemeter Zonotip+
    Non-destructief onderzoek - Papier, film en folie
    Proceq premier service center
    Gebruikte apparaten/machines
    ConSensor 3.0
    Nieuwsbrief Newa News
    Beurzen en evenementen
    Recente leveringen
    Privacyverklaring

Zoeken: 
 

 

Proceq Equotip Piccolo/ Bambino 2

Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

De hardheid van metalen kunt u op vele verschillende manieren bepalen. Om de ideale meting voor uw situatie te creëren, biedt Proceq een uiteenlopend assortiment aan innovatieve hardheidsmeters aan. De Proceq Piccolo 2 en Proceq Bambino 2 uit de Proceq Equotip-lijn zijn dan ook geschikt voor de meest uiteenlopende omstandigheden. Deze twee kwalitatieve apparaten geven u de mogelijkheid uw resultaten in verschillende soorten eenheden af te lezen: Vickers (HV), Brinell (HB), Rockwell C (HRC), Rockwell B (HRB) of Shore (HS).

Download hier de brochure Proceq Equotip Piccolo / Bambino 2! (PDF)
Piccolo 2 vs. Bambino 2: het verschil

De Proceq Piccolo 2 en de Proceq Bambino 2 zijn allebei geschikt voor hardheidsmetingen van metalen waarbij de impact op het materiaal zo klein mogelijk dient te zijn. Beide apparaten zijn bestand tegen vuile werkomgevingen met een slechte zichtbaarheid. Maar wat is het verschil? De Proceq Piccolo 2 biedt dezelfde functionaliteiten als de Proceq Bambino 2, maar kent twee extra opties:

  • Het creëren van eigen conversietabellen.
  • Piccolink software voor het realtime monitoren van metingen, geautomatiseerde testen, evaluatie en verwerken van testdata en het op afstand bedienen van Proceq Piccolo 2 instellingen.Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Het Leeb terugslag hardheidsprincipe – een uitvinding door Proceq

Leeb hardheid is gebaseerd op de dynamische terugslagmethode. Bij deze methode wordt een slaglichaam met een harde metalen punt door veerspanning richting een oppervlak ‘geschoten’. Wanneer het slaglichaam het oppervlak raakt, vindt een deformatie plaats met een verlies van kinetische energie als gevolg. Dit verlies van kinetische energie wordt gemeten doordat de snelheid van het slaglichaam op weg naar en terug van het oppervlak met elkaar te vergeleken. Deze snelheid is meetbaar doordat een slaglichaam is voorzien van een permanente magneet en het slagapparaat is uitgerust met een zeer precies gepositioneerde spoel. Indien het slaglichaam door de spoel gaat zal een inductiespanning worden opgewekt. Deze spanning kan worden omgezet naar een snelheid, een verlies van snelheid kan vervolgens worden omgezet naar een hardheid. Tot op de dag van vandaag is de Proceq Equotip met het Leeb terugslag hardheidsprincipe een wereldwijd geaccepteerde meettechniek.

Zoekt u meer informatie over de diverse meettechnieken van draagbare hardheidsmeters? Download dan via deze link het Proceq Equotip application booklet portable hardness testing using Leeb, portable Rockwell &UCI!
Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Uitbreiden met de DL uitvoering

Zowel met de Proceq Piccolo 2 als de Proceq Bambino 2 in een DL uitvoering is het mogelijk om verdiend te meten, bijvoorbeeld tussen de tanden van een tandwiel.
Het voordeel van deze uitvoering is dat u een extra set met toepassingen geleverd krijgt, te weten:

  • Slaglichaam DL
  • Aanslagring DL
  • Plexiglas steunring  Uitvoering D Uitvoering DL
Meetbereik                150-950 HLD                           250-970 HLDL                           
Afmetingen              147,5 x 44 x 20 mm 203 x 44 x 20 mm   
Gewicht 142 gram 152 gram
Conversies 955 HV, 81-678 HB, 20-70 HRC, 38-102 HRB, 30-100 HS (Equotip Piccolo 2: 274-2193 N/mm2)
Resolutie 1 HLD / HLDL, 1 HV, 1 HB; 0.1 HRC, 0.1 HRB, 0.1 HS (Equotip Piccolo 2: 1 N/mm2 Rm)
Meetnauwkeurigheid ± 4 HLD / HLDL (0.5% at 800 HLD / HLDL)
Maximale proeflast 890 HLD (955 HV, 68 HRC)
Slagrichting Automatische compensatie / 11 Nmm
Slaglichaam Tungsten carbide kogel (approx. 1’500 HV), 3 mm (0.12 inches) diameter
Behuizing Krasbestendig gecoat
Batterij Oplaadbare li ion, geschikt voor 20.000 impacts per oplaadbeurt, opladen met 100 mA
Geïntegreerd geheugen Non-volatile, RAM 32 kBytes, ~ 2’000 measured values (Equotip Piccolo 2)
Geschikte omstandigheden Temperatuur: -10 to +60 °C (14 to 140 °F), Vochtigheid: 90% max.
IP-classificatie IP52Onderhoud aan uw Proceq apparatuur? Controle van de meetnauwkeurigheid? Of reparaties aan uw aangeschafte Proceq-apparaten? Newa is uw Proceq premier service center voor de gehele Benelux!

Als Proceq premier service center garandeert Newa dat uitvoering van onderhoud, controle en certificering volledig volgens de door Proceq gestelde richtlijnen plaatsvindt. Voor onze onderhouds- en controlewerkzaamheden gebruiken wij enkel gecertificeerde meet- en controlemiddelen om een optimaal resultaat te leveren.

Naast Proceq premier service center is Newa eveneens exclusief Nederlands importeur van Proceq. 

NIEUWS

Buig/treksterke van betonbalken, betonplaten en betontegels bepalen?

Bent u op zoek naar een veelzijdige oplossing voor het bepalen van de buig/treksterke van betonbalken, betonplaten en betontegels? Met de Form + Test Delta 5 beschikt u over een machine met een 4-koloms drukframe welke geschikt is voor diverse beproevingen.

 Naast de buig/treksterkte bepalen is de Form + Test Delta 5 ook in te zetten voor:

  • Het beproeven van betonstraatstenen op splijtsterkte
  • Het beproeven van boorkernen en staalvezelbeton
  • Het vervormingsgestuurd belasten van proefstukken
  • Het bepalen van de scheurverwijding van proefstukken (700 x 150 x 150 mm volgens EN 14651) tijdens een 3-punts buigproef

Wilt u meer weten over de veelzijdige Form + Test Delta 5? Klik op deze link http://www.newa.nl/staalvezelbeton-testen voor meer informatie. Of bel met een van onze adviseurs om alle mogelijkheden te bespreken.


Non-destructief betononderzoek is een essentieel onderdeel bij het in kaart brengen van de conditie van uw betonconstructie. Als exclusief importeur van Proceq heeft u bij Newa de keuze uit een rijk assortiment aan kwalitatieve instrumenten voor het nauwkeurig onderzoeken van betonconstructies.

Of het nu gaat om het meten van de betondekking, het lokaliseren van wapeningsstaven, het bepalen van druksterkte of terugslagwaarde, het analyseren van corrosie aan wapeningsstaal of de permeabiliteit van beton bepalen, voor alle werkzaamheden bieden wij de meest vooruitstrevende apparatuur van Proceq aan.

Wilt u weten welk instrument ideaal is voor uw non-destructief betononderzoek? Onze adviseurs bespreken vrijblijvend met u de mogelijkheden. Ook voor demonstratie van apparatuur op locatie bent u bij Newa aan het juiste adres.


BRE Screed tester

Bent u op zoek naar een eenvoudige en goed uitvoerbare test om de kwaliteit van dek- en gietdekvloeren te bepalen? Met de BRE Screed tester heeft u direct een beeld of de dekvloer voldoet aan de gestelde prestatie-eisen zoals bijvoorbeeld de klasseindeling uit NEN 2741:2001/A1:2008.

De BRE Screed tester bestaat uit een geleidestang van 1 meter en een valgewicht. Door het valgewicht viermaal op dezelfde plek te laten vallen, kunt u op basis van de diepte van de ontstane indrukking eenvoudig de kwaliteit van uw dekvloer meten. De BRE Screed tester wordt naast een digitale meetklok, geleidestang en draagkoffer ook geleverd met twee verschillende valgewichten: een valgewicht van 4 kg voor het testen van standaard dekvloeren en een valgewicht van 2 kg voor wanneer er sprake is van een zwevende dekvloer.

Wilt u meer weten over de BRE Screed tester en haar mogelijkheden? Klik dan op de afbeelding!


Het beproeven van zelfverdichtend beton vraagt om speciale beproevingsmethoden. Om u uitstekend op weg te helpen, beschikt Newa over een uitgebreid assortiment om de eigenschappen van uw zelfverdichtende betonmortel te beoordelen.

Newa levert diverse producten als kwalitatieve J-ringen, V-trechters, werkbladen, maar ook diverse boxen, speciaal ontwikkeld voor het beproeven van zelfverdichtend beton, en speciale kegels. Dankzij deze producten bent u verzekerd van een kwalitatieve werkwijze voor een betrouwbare beproeving van zelfverdichtend beton.

Wilt u meer weten over ons assortiment? Neem dan contact met ons op klik op de afbeelding voor meer informatie!


Wilt u naast het bepalen van de druksterkte van beton ook de elasticiteitsmodulus van beton kunnen bepalen?

Met de Form + Test Alpha 3-3000 SD kiest u voor een universele beproevingsmachine met een maximale kracht van 2.000 of 3.000 kN in automatische uitvoering.

Dankzij een zwaar en stijf frame profiteert u van een uitstekende betrouwbaarheid tijdens druksterktemetingen. Ideaal voor het bepalen van de elasticiteitsmodulus van beton. Daarnaast beschikt de Form + Test Alpha 3-3000 SD nauwkeurigheidsklasse 1 vanaf 60 kN. Uniek in de Alpha serie!

Wilt u meer weten over de Form + Test Alpha 3-3000 SD, die uit te breiden is naar het bedienen van drie extra machines? Neem vrijblijvend contact met ons op of klik op de afbeelding voor meer informatie!


 
 
  © 2020 - Newa    U gebruikt Onbekende browser @ Onbekend OS