NEWA
Smederijstraat 25
5111 PT Baarle-Nassau
Tel: +31 (0) 13 50 72 000
E-mail: info@newa.nl 
    PRODUCTEN

    Beton
    Cement
    Toeslagstoffen
    Verwarmen, klimatiseren en drogen
    Wegen
    Algemene laboratoriumbenodigdheden
    Grond en gesteenten
    Mobiel betonlaboratorium
    Non-destructief onderzoek - Beton
    Verhuur non-destructief onderzoek - Beton
  Non-destructief onderzoek - Metaal
      Proceq Equotip Live Leeb D
      Proceq Equotip Live UCI
    Proceq Equotip Piccolo/ Bambino 2
      Proceq Equotip 550 Leeb
      Proceq Equotip 550 portable Rockwell
      Proceq Equotip 550 UCI
      Proceq controleblokken
      Application notes hardheidsmeters
      Flaw detector Proceq UT8000
      Wanddiktemeter Proceq Zonotip
      Wanddiktemeter Zonotip+
    Non-destructief onderzoek - Papier, film en folie
    Proceq premier service center
    Gebruikte apparaten/machines
    ConSensor 3.0
    Nieuwsbrief Newa News
    Beurzen en evenementen
    Recente leveringen
    Privacyverklaring

Zoeken: 
 

 

Proceq Equotip Piccolo/ Bambino 2

Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

De hardheid van metalen kunt u op vele verschillende manieren bepalen. Om de ideale meting voor uw situatie te creëren, biedt Proceq een uiteenlopend assortiment aan innovatieve hardheidsmeters aan. De Proceq Piccolo 2 en Proceq Bambino 2 uit de Proceq Equotip-lijn zijn dan ook geschikt voor de meest uiteenlopende omstandigheden. Deze twee kwalitatieve apparaten geven u de mogelijkheid uw resultaten in verschillende soorten eenheden af te lezen: Vickers (HV), Brinell (HB), Rockwell C (HRC), Rockwell B (HRB) of Shore (HS).

Download hier de brochure Proceq Equotip Piccolo / Bambino 2! (PDF)
Piccolo 2 vs. Bambino 2: het verschil

De Proceq Piccolo 2 en de Proceq Bambino 2 zijn allebei geschikt voor hardheidsmetingen van metalen waarbij de impact op het materiaal zo klein mogelijk dient te zijn. Beide apparaten zijn bestand tegen vuile werkomgevingen met een slechte zichtbaarheid. Maar wat is het verschil? De Proceq Piccolo 2 biedt dezelfde functionaliteiten als de Proceq Bambino 2, maar kent twee extra opties:

  • Het creëren van eigen conversietabellen.
  • Piccolink software voor het realtime monitoren van metingen, geautomatiseerde testen, evaluatie en verwerken van testdata en het op afstand bedienen van Proceq Piccolo 2 instellingen.Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Het Leeb terugslag hardheidsprincipe – een uitvinding door Proceq

Leeb hardheid is gebaseerd op de dynamische terugslagmethode. Bij deze methode wordt een slaglichaam met een harde metalen punt door veerspanning richting een oppervlak ‘geschoten’. Wanneer het slaglichaam het oppervlak raakt, vindt een deformatie plaats met een verlies van kinetische energie als gevolg. Dit verlies van kinetische energie wordt gemeten doordat de snelheid van het slaglichaam op weg naar en terug van het oppervlak met elkaar te vergeleken. Deze snelheid is meetbaar doordat een slaglichaam is voorzien van een permanente magneet en het slagapparaat is uitgerust met een zeer precies gepositioneerde spoel. Indien het slaglichaam door de spoel gaat zal een inductiespanning worden opgewekt. Deze spanning kan worden omgezet naar een snelheid, een verlies van snelheid kan vervolgens worden omgezet naar een hardheid. Tot op de dag van vandaag is de Proceq Equotip met het Leeb terugslag hardheidsprincipe een wereldwijd geaccepteerde meettechniek.

Zoekt u meer informatie over de diverse meettechnieken van draagbare hardheidsmeters? Download dan via deze link het Proceq Equotip application booklet portable hardness testing using Leeb, portable Rockwell &UCI!
Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Uitbreiden met de DL uitvoering

Zowel met de Proceq Piccolo 2 als de Proceq Bambino 2 in een DL uitvoering is het mogelijk om verdiend te meten, bijvoorbeeld tussen de tanden van een tandwiel.
Het voordeel van deze uitvoering is dat u een extra set met toepassingen geleverd krijgt, te weten:

  • Slaglichaam DL
  • Aanslagring DL
  • Plexiglas steunring  Uitvoering D Uitvoering DL
Meetbereik                150-950 HLD                           250-970 HLDL                           
Afmetingen              147,5 x 44 x 20 mm 203 x 44 x 20 mm   
Gewicht 142 gram 152 gram
Conversies 955 HV, 81-678 HB, 20-70 HRC, 38-102 HRB, 30-100 HS (Equotip Piccolo 2: 274-2193 N/mm2)
Resolutie 1 HLD / HLDL, 1 HV, 1 HB; 0.1 HRC, 0.1 HRB, 0.1 HS (Equotip Piccolo 2: 1 N/mm2 Rm)
Meetnauwkeurigheid ± 4 HLD / HLDL (0.5% at 800 HLD / HLDL)
Maximale proeflast 890 HLD (955 HV, 68 HRC)
Slagrichting Automatische compensatie / 11 Nmm
Slaglichaam Tungsten carbide kogel (approx. 1’500 HV), 3 mm (0.12 inches) diameter
Behuizing Krasbestendig gecoat
Batterij Oplaadbare li ion, geschikt voor 20.000 impacts per oplaadbeurt, opladen met 100 mA
Geïntegreerd geheugen Non-volatile, RAM 32 kBytes, ~ 2’000 measured values (Equotip Piccolo 2)
Geschikte omstandigheden Temperatuur: -10 to +60 °C (14 to 140 °F), Vochtigheid: 90% max.
IP-classificatie IP52Onderhoud aan uw Proceq apparatuur? Controle van de meetnauwkeurigheid? Of reparaties aan uw aangeschafte Proceq-apparaten? Newa is uw Proceq premier service center voor de gehele Benelux!

Als Proceq premier service center garandeert Newa dat uitvoering van onderhoud, controle en certificering volledig volgens de door Proceq gestelde richtlijnen plaatsvindt. Voor onze onderhouds- en controlewerkzaamheden gebruiken wij enkel gecertificeerde meet- en controlemiddelen om een optimaal resultaat te leveren.

Naast Proceq premier service center is Newa eveneens exclusief Nederlands importeur van Proceq. 

NIEUWS

Bent u ge´nteresseerd in de toekomst van UT-onderzoek?

Op woensdag 3 juni organiseert Proceq het 2e webinar over flaw detector Proceq UT8000 met als onderwerp “The future of Ultrasonic Flaw Detection”. Wilt u deelnemen? Klik dan op de afbeelding om u te registreren!


Snel en nauwkeurig de druksterkte van beton op locatie meten? En de resultaten direct verwerken in een rapportage via een Apple iOS of Android-app?

Dit is de Proceq Silver Schmidt Live, een uitstekende betonproefhamer voor uw non-destructief betononderzoek. Profiteer van de digitale veelzijdigheid door te werken met de iOS app of Android App. Laat de Proceq Silver Schmidt Live zelfstandig de druksterkte berekenen, stel eenvoudig zelf uw conversietabellen op en werk efficiënter door uw data en resultaten moeiteloos te delen en aan te passen.

Tel daarbij op dat deze betonproefhamer bijzonder onderhoudsvriendelijk is en opereert aan de hand van internationale standaarden. De Proceq Silver Schmidt Live is een uitstekend instrument om de druksterkte van uw beton te bepalen.

Meer weten over de Proceq Silver Schmidt Live? Klik dan op de afbeelding of neem contact met ons op!


Form + Test Beta 5-3000 AD - automatisch betondruksterkte meten

Volautomatisch de druksterkte van beton bepalen kan snel, eenvoudig en uiterst nauwkeurig. Met de Form + Test Beta 5-3000 AD beschikt u over een zeer compacte beproevingsmachine met een meetbereik tot 2000 kN of 3000 kN en een nauwkeurigheidsklasse 1.

De Form + Test Beta 5-3000 AD is naast compact ook zeer stabiel, dit komt door de doordachte vierkolomsconstructie van deze beproevingsmachine. De belastingsnelheid van de Form + Test Beta 5-3000 AD wordt volautomatisch geregeld door zeer nauwkeurig het toerental van de hydraulische aan te sturen. Dit brengt veel voordelen met zich mee: minder energie wordt verbruikt, olie wordt minder warm, het systeem is stiller én u ontlast het hydraulische systeem en voorkomt zo problemen met hydraulische ventielen.

Wilt u meer weten over de compacte Form + Test Beta 5-3000 AD? Klik dan op de afbeelding!


Maak kennis met de Proceq GP8800, de uiterst compacte betonradar met verbluffende mogelijkheden!

Non-destructief betononderzoek is met de komst van de GP8800 een stuk flexibeler en eenvoudiger geworden. Een radar zo groot als de palm van je hand, maar uitgerust met de mogelijkheden van een volgroeide betonradar.

De GP8800 beschikt over de grootste ultra-wide bandbreedte ooit geproduceerd in een betonradar. Het resultaat? Een superieure meetkwaliteit in vergelijking met traditionele betonradars.

Tel daarbij op dat de GP8800 is voorzien van vervangbare oplaadbare AA-batterijen, cloud functionaliteiten, slechts 62 mm hoog is, geen gebruik maakt van kabels en u heeft een zeer handzaam GPR-apparaat voor uw betononderzoek op locatie.

Interesse in de Proceq GP8800? Kijk hier http://www.newa.nl/proceq-gp8800-betonradar of neem contact met ons op.


Snel en eenvoudig de hechtsterkte bepalen van verschillende materialen? Met een lichtgewicht en mobiel instrument? Dit is de handbediende hechtsterktemeter Z-12. Een zeer gebruiksvriendelijk apparaat met een meetbereik van 1,2 tot 12 kN voor materialen als beton, mortels, coating en verf.

Een unieke eigenschap van de hechtsterktemeter Z-12 is dat u dankzij dit meetbereik met een trekplaat Ø 50 mm direct een hechtsterkte van 0,61 tot 6,11 N/mm² kunt aflezen. Daarnaast beschikt het instrument over een continue, constante en schokvrije belastingverhoging.

Bent u benieuwd naar deze hechtsterktemeter Z-12? Klik op de afbeelding!


 
 
  © 2020 - Newa    U gebruikt Onbekende browser @ Onbekend OS