NEWA
Smederijstraat 25
5111 PT Baarle-Nassau
Postbus 10
5110 AA Baarle-Nassau
Tel: +31 (0) 13 50 72 000
Fax +31 (0) 13 50 78 183
E-mail: info@newa.nl

 
    PRODUCTEN

    Beton
    Cement
    Toeslagstoffen
    Verwarmen, klimatiseren en drogen
    Wegen
    Algemene laboratoriumbenodigdheden
    Grond en gesteenten
    Mobiel betonlaboratorium
    Non-destructief onderzoek - Beton
    Verhuur non-destructief onderzoek - Beton
  Non-destructief onderzoek - Metaal
    Proceq Equotip Live Leeb D
    Proceq Bambino 2 D
    Proceq Bambino 2 DL
    Proceq Piccolo 2 D
    Proceq Piccolo 2 DL
    Proceq Equotip 550 Leeb
    Proceq Equotip 550 portable Rockwell
    Proceq Equotip 550 UCI
    Proceq controleblokken
    Application notes hardheidsmeters
      Wanddiktemeter Proceq Zonotip
      Wanddiktemeter Zonotip+
    Non-destructief onderzoek - Papier, film en folie
    Proceq certified service center
    Gebruikte apparaten/machines
    ConSensor 3.0
    Nieuwsbrief Newa News
    Beurzen en evenementen
    Recente leveringen
    Privacyverklaring

Zoeken: 
 

 

Proceq Equotip 550 UCI

Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Hardheidsmeter Proceq Equotip 550 UCI

Hardheidsmeter Proceq Equotip 550 is de meest veelzijdige, alles in één oplossing voor mobiele hardheidsmetingen. Met de komst van hardheidsmeter Proceq Equotip 550 UCI zijn alle gangbare non-destructieve portable meettechnieken (Leeb rebound, Portable Rockwell en UCI) beschikbaar op hardheidsmeter Proceq Equotip 550.
Uniek aan hardheidsmeter Proceq Equotip 550 UCI is dat het meetbereik instelbaar is in HV1, HV2, HV3, HV4, HV5 & HV10 waardoor hardheidsmeter Proceq Equotip 550 UCI uitermate geschikt is voor onder andere het meten van heat affected zones.

Door met de Proceq Equotip 550 gebruik te maken van de combinatie tussen Equotip Leeb, Equotip portable Rockwell en Equotip UCI kan on-site een correlatie worden gemaakt tussen de verschillende meettechnieken.

De nieuwe generatie Proceq Equotip touchscreen biedt, door zijn ontwerp, een uitzonderlijke gebruikerservaring. De uitgebreide software op het Proceq Equotip touchscreen biedt de mogelijkheid om een UCI hardheidsprofiel op te stellen, is voorzien van een eenvoudige controle procedure, kan naar wens van de gebruiker worden ingesteld en beschikt over een instelbare rapportagefunctie.

Het kleurenscherm van de Proceq Equotip touchscreen stelt de gebruiker in staat om op de best mogelijke wijze metingen te verrichten en de meetwaarden hierna op een eenvoudige wijze te analyseren. De speciaal ontworpen behuizing optimaliseert het gebruik op locatie en in vuile omgevingen.

Tot op de dag van vandaag is de Proceq Equotip een wereldwijd geaccepteerde meettechniek en de facto een standaard in de industrie. Hardheidsmeter Proceq Equotip 550 voldoet aan alle vereisten welke aan non-destructieve hardheidsmetingen worden gesteld vanuit een breed scala aan industrieën.

Download hier de brochure van hardheidsmeter Proceq Equotip 550 UCI (PDF)Eigenschappen

Proceq Equotip 550 UCI

 • Instelbaar meetbereik: Uniek aan hardheidsmeter Proceq Equotip 550 UCI is dat het meetbereik instelbaar is in HV1, HV2, HV3, HV4, HV5 & HV10. Door het instelbare meetbereik van de Proceq Equotip 550 UCI sonde is het aanschaffen van meerdere UCI sondes met een verschillend meetbereik verleden tijd.
 • Eenvoudige controle procedure.
 • Speciale functies zoals opstellen van een UCI hardheidsprofiel.
 • Geschikt om snel betrouwbare metingen uit te voeren waarbij de gebruiker door een meting wordt geleid d.m.v. de interactieve gebruikersbegeleiding.

Proceq Equotip 550 touchscreen unit

 • Creëer een grotere nauwkeurigheid door het gebruik van de conversie tabel opties: Selecteer een van de beschikbare standaard conversietabellen en creëer op basis hiervan uw eigen conversietabel direct op het instrument d.m.v. een één punt kalibratie, een twee punt kalibratie of een polynoom kalibratie. De meegeleverde PC software biedt de mogelijkheid om uw eigen conversietabellen te delen met klanten, leveranciers of andere Proceq Equotip 550 gebruikers.
 • Bespaar tijd door de unieke rapportage functie: Hardheidsmeter Proceq Equotip 550 biedt de gebruiker de mogelijkheid om eenvoudig een rapport van de meting als PDF van het de Proceq Equotip touchscreen unit naar een USB-stick te exporteren. Het rapport kan volledig naar wens van de gebruiker worden opgesteld en kan worden voorzien van een bedrijfslogo.
 • Verklein de kans op meetfouten: De interactieve gebruikersbegeleiding stelt, op basis van het aangegeven gebruik, de juiste instellingen voor en herkent foutief gebruik.
 • Traceerbare controle van uw apparaat: De ingebouwde controlefunctie begeleidt de gebruiker stap voor stap door de controle van hardheidsmeter Proceq Equotip 550 volgens de juiste standaard. Door het gebruik van deze functie kan de gebruiker vaststellen dat zijn hardheidsmeter Proceq Equotip 550 naar behoren functioneert.
 • Bespaar kosten door de aankoop van de alles in één oplossing voor mobiele hardheidsmetingen: Hardheidsmeter Proceq Equotip 550 is het enige apparaat op de markt waarbij alle gangbare non-destructieve portable meettechnieken (Leeb rebound, Portable Rockwell en UCI) beschikbaar zijn op één apparaat. Vanaf nu is het aanschaffen van verschillende apparaten met verschillende meettechnieken verleden tijd.
 • Hardheidsmeter Proceq Equotip is de meest betrouwbare hardheidsmeter op de markt: 40 jaar ervaring hebben geresulteerd in een wereldwijde acceptatie van hardheidsmeter Proceq Equotip en een ongeëvenaarde betrouwbaarheid, meetnauwkeurigheid op lange termijn en goede wereldwijde service.
 • Grote toepasbaarheid door gecombineerde meettechnieken: De interactieve begeleiding bij het gebruik van de gecombineerde meettechnieken biedt de gebruiker de mogelijkheid om on-site correlaties op te stellen tussen verschillende meettechnieken en hierdoor niet beperkt te zijn door het type materiaal of de geometrie van een proefstuk.
 • Automatiseringsoptie: Metingen met hardheidsmeter Proceq Equotip 550 kunnen direct in een kwaliteit management systeem of een automatisch test systeem worden geplaatst.
 • De behuizing is ontworpen om gebruikt te worden op locatie en in vuile omgevingen.
 • Voorzien van kleurenscherm
 • Batterijduur > 8 uur
 • 8 GB Flash memory
 • Dual core processor welke diverse interfaces ondersteunt zoals: aansluiting slagapparaten, USB host, USB device en ethernet.
 • Proceq Equotip touchscreen is compatible met alle toekomstige ontwikkelingen zoals te ontwikkelen meettechnieken.

Download hier de handleiding van hardheidsmeter Proceq Equotip 550 UCI (PDF)
Proceq Equotip 550 UCI webinar
Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave
Toepassingen

 • Hardheidsmeter Proceq Equotip 550 UCI kan op verschillen manieren worden toegepast. De meest voorkomende toepassing is het gebruik als een draagbare equivalent van een stationaire Vickers hardheidsmeter.
 • Het unieke van HV1 tot en met HV5 (~10 N en ~50 N) instelbare meetbereik van hardheidsmeter Proceq Equotip 550 UCI maakt het apparaat uitermate geschikt voor onder andere het meten van heat affected zones.


Standaardisatie en richtlijnen

Standaarden

 • ASTM A1038
 • DIN 50159

Conversie standaarden

 • ASTM E140
 • ISO EN 18265

Richtlijnen

 • DGZfP richtlijn MC 1
 • VDI / VDE richtlijn 2616 Paper 1
 • ASME CRTD-91Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave
Technische specificaties

Instrument:

Scherm: 7” kleurenscherm 800 x 480 pixels
Geheugen: Intern 8 GB flash memory (tot 1.000.000 metingen)
Lokale instellingen: Metrische en Britse eenheden, meertalig en ondersteunt tijdzones.
Batterij: Lithium Polymer, 3,6 V, 14,0 Ah
Batterijduur: > 8h (in standard modus)
Spanning (input): 12 V +/-25 % / 1,5 A
Gewicht (touchscreen unit): +/- 1525 gram (inclusief batterij)
Afmetingen: 250 x 162 x 62 mm
Maximale werkhoogte: 2.500 m boven zeeniveau
Vochtigheid werkomgeving: < 95 % RV, niet condenserend
Temperatuur werkomgeving:

0°C tot 30°C (32 tot 86°F) (tijdens opladen met ingeschakeld instrument)
0°C tot 40°C (32 tot 104°F) (tijdens opladen met uitgeschakeld instrument)
-10°C tot 50°C (14 tot 122°F) (tijdens niet opladen)

Te gebruiken in omgeving: indoor en outdoor
IP klasse: IP 54

Proceq Equotip 550 UCI sonde:

Afmetingen: Ø 40 mm, lengte 155 mm
Gewicht: 270 gram
Voeding: Via Proceq interface
Meetbereik: 20 – 2000 HV
Meetnauwkeurigheid: ± 2 % (150 – 950 HV)
Resolutie: 1 HV (UCI), 0,1 HRC
Meetrichting: Iedere richting (geen instelling benodigd)
Meetbereik sonde: In stappen van 10 N instelbaar in HV1, HV2, HV3, HV4, HV5 & HV 10 
Diamant in UCI sonde: Vickers diamant volgens ISO 6507-2
Temperatuur werkomgeving: 0°C tot 50°C (32 tot 122 °F)
Vochtigheid werkomgeving: < 90 % RV, niet condenserend

 

Garantie

 

 • Standaard twee jaar beperkte garantie op alle elektronische componenten.
 • Optionele verlengde garantie periode met een maximum van drie jaar.Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave
Proceq certified service center

Newa is officieel importeur van Proceq en het Proceq certified service center voor de gehele Benelux. Indien u uw Proceq apparatuur laat onderhouden en controleren door een Proceq certified service center is het 100% zeker dat het onderhoud, de controle en de certificering wordt uitgevoerd op de door Proceq voorgeschreven wijze en met gecertificeerde meet- en controlemiddelen. 

NIEUWS

Wilt u de eigenschappen van zelfverdichtend beton bepalen en zoekt u een J-ring volgens EN 12350-12, een V-trechter volgens EN 12350-9 of een uitloopkegel? Neem dan contact op met Newa!

Newa levert alle appratuur benodigd voor het beproeven van zelfverdichtend beton, voor meer informatie klikt u op de afbeelding.

Naast de afgebeelde artikelen levert Newa nog vele andere benodigdheden, van monsterschep tot beproevingsmachine, om beton en betonmortel te controleren.


Proceq Profometer corrosion - De alles in één oplossing voor dekkingsmetingen en corrosieanalyse

Corrosie van wapeningsstaal in een constructie kan worden opgespoord met behulp van elektrische potentiaalmetingen met Proceq Profometer Corrosion.

Met de introductie van Proceq Profometer Corrosion presenteert Proceq het meest geavanceerde corrosie analyse instrument op de markt. Naast de basisuitvoering met een staaf electrode is Proceq Profometer Corrosion ook leverbaar met Proceq’s unieke 1-wiel en 4-wiel elektrodes waarmee een gebruiker veel tijd kan besparen bij het uitvoeren van elektrische potentiaalmetingen van grote oppervlakken.

Wilt u meer informatie over potentiaalmetingen of Proceq Profometer corrosion? Klik dan op de afbeelding!


Newa News december 2018

Klik op het Newa logo voor onze nieuwsbrieven.


Automatische hechtsterktemeter Proceq DY-2

Automatische hechtsterktemeter Proceq DY-2 is een veelzijdig hechtsterktemeter geschikt voor het uitvoeren van hechtsterktemetingen met trekplaten vanaf Ø 20 mm tot en met 100 x 100 mm.

Uit onderzoek is gebleken dat een onjuist toegepaste belastingsnelheid door de bediener van een hechtsterktemeter een negatief effect heeft op het resultaat van een hechtsterktemeting. Door middel van de volautomatische aandrijving van de hechtsterktemeters uit de Proceq DY-2 serie wordt deze invloed uitgesloten en is een constante belastingsnelheid gegarandeerd.

Wilt u meer informatie over de hechtsterktemeters uit de Proceq DY-2 serie? Klik dan op de afbeelding!


Newa kubusmallen

Newa heeft een ruim aanbod kubusmallen in het assortiment geschikt voor het vervaardigen van proefstukken volgens diverse normen. Onder andere de afgebeelde kunststof kubusmallen 150 mm, de stalen kubusmal 150 mm en de styropor kubusmal 150 zijn leverbaar uit voorraad.

Naast de afgebeelde kubusmallen levert Newa diverse andere types kunststof, stalen en styropor mallen in verschillende afmetingen. Zoekt u een ander type mal, een mal met andere afmetingen of een mal van een ander materiaal? Neem dan contact op met Newa!


 
 
  © 2019 - Newa    U gebruikt @ Unknown OS