NEWA
Smederijstraat 25
5111 PT Baarle-Nassau
Tel: +31 (0) 13 50 72 000
E-mail: info@newa.nl 
    PRODUCTEN

    Beton
    Cement
    Toeslagstoffen
    Verwarmen, klimatiseren en drogen
    Wegen
    Algemene laboratoriumbenodigdheden
    Grond en gesteenten
    Mobiel betonlaboratorium
    Non-destructief onderzoek - Beton
    Verhuur non-destructief onderzoek - Beton
    Non-destructief onderzoek - Metaal
    Non-destructief onderzoek - Papier, film en folie
    Proceq premier service center
  Vochtmeters
      Betonvochtmeter Tramex CME5
    Betonvochtmeter Tramex CMEX5
      Tramex Feedback C & RV datalogger
      Dauwpuntmeter Dewcheck 4
      Carbide vochtmeter/CM apparaat
    Gebruikte apparaten/machines
    ConSensor 3.0
    Nieuwsbrief Newa News
    Beurzen en evenementen
    Recente leveringen
    Privacyverklaring

Zoeken: 
 

 

Betonvochtmeter Tramex CMEX5

Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Betonvochtmeter Tramex CMEX5

De betonvochtmeter Tramex CMEX5 is een unieke combinatie van een non-destructieve digitale oppervlaktevochtmeter en een dauwpuntmeter. Ideaal voor zowel het bepalen van vocht in betonnen vloeren en constructies als voor het meten en eventueel registreren van alle klimaatparameters, zoals luchttemperatuur, oppervlaktetemperatuur en luchtvochtigheid, benodigd bij oppervlaktebehandeling. Met de Tramex CMEX5 bepaalt u op directe en nauwkeurige wijze het vochtgehalte van uw betonnen ondergrond door de elektrische impedantie te meten welke wordt omgezet naar een percentage restvocht op basis van een gravimetrische analyse. Daarnaast is de Tramex CMEX5 ook geschikt voor het onderzoeken van beton en andere cementachtige ondergronden op een equivalent van de carbidemethode. De betonvochtmeter Tramex CMEX5 is de ideale alles-in-één kunner voor de vloerprofessional.

Download hier de brochure van betonvochtmeter Tramex CMEX5! (PDF)
Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Hoe het werkt?

De Tramex CMEX5 detecteert en evalueert de vochtcondities in het beton door de elektrische impedantie non-destructief te meten. Een laagfrequent elektronisch signaal wordt via de elektroden van het instrument in het te testen materiaal gezonden. De sterkte van dit signaal varieert evenredig met de hoeveelheid vocht die in het materiaal aanwezig is. De Tramex CMEX5 bepaalt de sterkte van de stroom en zet deze om in een vochtgehalte voor betonnen constructies en andere cementgebonden dekvloeren, weergegeven op een groot, helder en digitaal display.

Download hier de handleiding van betonvochtmeter Tramex CMEX5! (PDF)
Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Ergonomisch verantwoord meten

Met de Tramex CMEX5 behoort bukken om een restvochtpercentage van een vloer te meten tot het verleden. Vochtmeter Tramex CMEX5 is leverbaar met een telescoopstok en de Tramex CMEX5 is via een Bluetooth verbinding eenvoudig te verbinden met de Tramex Meters IOS & Android App. Met de Tramex Meters IOS & Android App kunt u het gemeten percentage restvocht eenvoudig aflezen en opslaan waardoor een rapportage in een handomdraai kan worden uitgedraaid.

Download hier de quick start guide van betonvochtmeter Tramex CMEX5! (PDF)
Hygrometer-modus

Wanneer de optionele Tramex Hygro-i2 ® sonde wordt aangesloten op de Tramex CMEX5, schakelt het instrument automatisch over naar de hygrometermodus, waardoor u de relatieve vochtigheid (RH) kunt testen van vloerplaten volgens ASTM F2170 en BS 8201, 8203 methode, evenals omgevingscondities zoals temperatuur, relatieve vochtigheid, dauwpunt en mengverhoudingen.
Specificaties betonvochtmeter Tramex CMEX5

Afmetingen: 180 x 85 x 40 
Gewicht: 357 gram
Batterij: 2 x AA
Display: Digitaal
Meetdiepte in beton: ± 20 mm (afhankelijk van % restvocht)

Meetbereik betonvochtmeter Tramex CMEX5

Vochtgehalte voor beton: 0 – 6,9 %
Vergelijkende schaal voor anhydriet: 0 - 12
CM Equivalent anhydriet / beton: 0 - 2,7 / 0 - 4,3
Referentieschaal: 0 - 100
Relatieve vochtigheid: 0-99% (met optionele Hygro-i2 ®-sonde)
Vochtigheidsnauwkeurigheid:

0% - 99%RH +/- 2% @ 25°C
 

NIEUWS

Kubusmallen actie!

De meest gebruikte kunststof kubusmal is de bekende EuroForm 15/Ready Form. Bij Newa profiteert u van 1 september t/m 31 oktober 2020 van een speciale actieprijs voor deze EuroForm 15/Ready! Een unieke kans om de beroemdste kunststof kubusmal op voordelige wijze in te kunnen kopen!

Wilt u meer weten over deze tijdelijke actie? Of wilt u meer informatie over de leverbare kunststof kubusmallen? Neem vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs. Zij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.


Lichtgewicht stalen kubusmal

Newa heeft diverse stalen kubusmallen in het assortiment, ideaal voor het vervaardigen van zeer vlakke en zeer haakse betonnen proefstukken. Op deze manier haalt u het maximale rendement uit een betonnen proefstuk qua gemeten druksterkte.

Het grote nadeel van het gebruik van stalen kubusmallen is het zware gewicht. Als oplossing voor dit probleem kan Newa een lichtgewicht stalen kubusmal leveren. Deze mal weegt slechts 9,5 kg. Ter verduidelijking: een gietijzeren stalen kubusmal heeft al snel een gewicht van 17,5 kg. Wanneer u de mal vult met 8,5 kg betonmortel resulteert dit in een totaalgewicht van 26 kg. De lichtgewicht stalen kubusmal maakt uw werkzaamheden dan ook een stuk minder zwaar.

De lichtgewicht stalen kubusmal is gemakkelijk te reinigen, bestaat uit twee delen en is eenvoudig te monteren en demonteren. Wilt u meer weten over deze of een van onze andere stalen kubusmallen? Klik dan op de afbeelding of neem vrijblijvend contact met ons op en wij vertellen u graag meer over dit product.


GPR-SLICE radarsoftware

Bent u op zoek naar PC-software voor uw Proceq GP8000/GP8800 betonradar als aanvulling op de Proceq GPR Live app? Met de GPR-SLICE software creëert u in een handomdraai 3D-modellen, inclusief 2D en 3D weergaven in bovenaanzicht of beelden in dwarsdoorsnede, uit uw ruwe betonradar-data.

Proceq biedt met de GPR-SLICE software een ideale aanvulling op de Proceq GPR Live app. Met de GPR-SLICE software profiteert u immers van vele aanvullende mogelijkheden qua dataverwerking.

Wilt u meer weten over de GPR-SLICE software? Klik dan op de afbeelding!


Betonvochtmeter Tramex CMEX5

Bent u op zoek naar een combinatie van een oppervlaktevochtmeter voor beton en een dauwpuntmeter? Maak kennis met de Tramex CMEX5. Met de Tramex CMEX5 detecteert en evalueert u zeer eenvoudig de vochtcondities in uw ondergrond en verkent u omgevingscondities als temperatuur, relatieve vochtigheid en dauwpunt.

Profiteer van het grote, heldere en digitale display voor extra gebruiksgemak. De Tramex CMEX5 is eenvoudig uit te breiden met de optionele Tramex Hygro-i2 ® sonde. Zo schakelt u automatisch over naar de hygrometermodus voor aanvullende mogelijkheden.

Vochtmeter Tramex CMEX5 is leverbaar met een telescoopstok. Hierdoor behoort bukken om een restvochtpercentage van een vloer te meten tot het verleden. De Tramex CMEX5 is via een Bluetooth verbinding eenvoudig te verbinden met de Tramex Meters IOS & Android App. Via de Tramex Meters IOS & Android App kunt u zo het gemeten percentage restvocht eenvoudig aflezen.

Benieuwd naar de veelzijdige Tramex CMEX5? Klik dan op de afbeelding!


Hout & houten constructies testen?

Hout neemt een steeds prominentere rol in binnen het verduurzamen van de gebouwde omgeving. Het is daarom van belang om op een nauwkeurige en eenvoudige manier de kwaliteit van hout en houten constructies te kunnen bepalen. Dankzij de testsystemen van Form + Test dit nu mogelijk.

Het testen van zware en omvangrijke houten constructies is nu eenvoudig gemaakt met De ALPHA 10-3000 HK-4SH. Zo beschikt u over een in hoogte verstelbare testruimte (> 2 meter) en kunnen proefstukken eenvoudig worden opgesteld en voorbereid op de inrijdwagen. Zo kunt u gebruik maken van een cilinder met een kleine slag en bespaart u direct ruimte en kosten. Bovendien heeft u de mogelijkheid een buigtafel voor 3- en 4-punts belastingen in te zetten.

Tel daarbij op dat de bedieningsstations van Form + Test perfect samengaan met de kwalitatieve DIGIMAXX® controllers en ProteusMT software en u beschikt over een uiterst kwalitatieve manier om de eigenschappen van hout en houten constructies te bepalen. Meer weten over FORM + TEST en haar mogelijkheden? Neem contact op voor een vrijblijvend advies.


 
 
  © 2020 - Newa    U gebruikt Onbekende browser @ Onbekend OS