NEWA
Smederijstraat 25
5111 PT Baarle-Nassau
Tel: +31 (0) 13 50 72 000
E-mail: info@newa.nl 
    PRODUCTEN

    Algemene laboratoriumbenodigdheden
    Beton
    Cement
    ConSensor 3.0
    Grondradar
    Materiaalbeproeving
    Mobiel betonlaboratorium
    Non-destructief onderzoek - Beton
    Non-destructief onderzoek - Metaal
    Non-destructief onderzoek - Papier, film en folie
    Proceq premier service center
    Toeslagstoffen
    Verhuur non-destructief onderzoek - Beton
    Verwarmen, klimatiseren en drogen
  Vochtmeters
      Betonvochtmeter Tramex CME5
    Betonvochtmeter Tramex CMEX5
      Carbide vochtmeter/CM apparaat
      Dauwpuntmeter Dewcheck 4
      Luchtvocht en temperatuur datalogger Tramex Feedback
    Wegen
    Beurzen en evenementen
    Gebruikte apparaten/machines
    Nieuwsbrief Newa News
    Privacyverklaring
    Recente leveringen
    Leveringsvoorwaarden

Zoeken: 
 

 

Betonvochtmeter Tramex CMEX5

Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Betonvochtmeter Tramex CMEX5

De betonvochtmeter Tramex CMEX5 is een unieke combinatie van een non-destructieve digitale oppervlaktevochtmeter en een dauwpuntmeter. Ideaal voor zowel het bepalen van vocht in betonnen vloeren en constructies als voor het meten en eventueel registreren van alle klimaatparameters, zoals luchttemperatuur en luchtvochtigheid, benodigd bij oppervlaktebehandeling. Met de Tramex CMEX5 bepaalt u op directe en nauwkeurige wijze het vochtgehalte van uw betonnen ondergrond door de elektrische impedantie te meten welke wordt omgezet naar een percentage restvocht op basis van een gravimetrische analyse. Daarnaast is de Tramex CMEX5 ook geschikt voor het onderzoeken van beton en andere cementachtige ondergronden op een equivalent van de carbidemethode. De betonvochtmeter Tramex CMEX5 is de ideale alles-in-één kunner voor de vloerprofessional.

Download hier de brochure van betonvochtmeter Tramex CMEX5! (PDF)
Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Hoe het werkt?

De Tramex CMEX5 detecteert en evalueert de vochtcondities in het beton door de elektrische impedantie non-destructief te meten. Een laagfrequent elektronisch signaal wordt via de elektroden van het instrument in het te testen materiaal gezonden. De sterkte van dit signaal varieert evenredig met de hoeveelheid vocht die in het materiaal aanwezig is. De Tramex CMEX5 bepaalt de sterkte van de stroom en zet deze om in een vochtgehalte voor betonnen constructies en andere cementgebonden dekvloeren, weergegeven op een groot, helder en digitaal display.

Download hier de handleiding van betonvochtmeter Tramex CMEX5! (PDF)
Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Ergonomisch verantwoord meten

Met de Tramex CMEX5 behoort bukken om een restvochtpercentage van een vloer te meten tot het verleden. Vochtmeter Tramex CMEX5 is leverbaar met een telescoopstok en de Tramex CMEX5 is via een Bluetooth verbinding eenvoudig te verbinden met de Tramex Meters IOS & Android App. Met de Tramex Meters IOS & Android App kunt u het gemeten percentage restvocht eenvoudig aflezen en opslaan waardoor een rapportage in een handomdraai kan worden uitgedraaid.

Download hier de quick start guide van betonvochtmeter Tramex CMEX5! (PDF)
Hygrometer-modus

Wanneer de optionele Tramex Hygro-i2 ® sonde wordt aangesloten op de Tramex CMEX5, schakelt het instrument automatisch over naar de hygrometermodus, waardoor u de relatieve vochtigheid (RH) kunt testen van vloerplaten volgens ASTM F2170 en BS 8201, 8203 methode, evenals omgevingscondities zoals temperatuur, relatieve vochtigheid, dauwpunt en mengverhoudingen.
Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Specificaties betonvochtmeter Tramex CMEX5

Afmetingen: 180 x 85 x 40 
Gewicht: 357 gram
Batterij: 2 x AA
Display: Digitaal
Meetdiepte in beton: ± 20 mm (afhankelijk van % restvocht)

Meetbereik betonvochtmeter Tramex CMEX5

Vochtgehalte voor beton: 0 – 6,9 %
Vergelijkende schaal voor anhydriet: 0 - 12
CM Equivalent anhydriet / beton: 0 - 2,7 / 0 - 4,3
Referentieschaal: 0 - 100
Relatieve vochtigheid: 0-99% (met optionele Hygro-i2 ®-sonde)
Vochtigheidsnauwkeurigheid:

0% - 99%RH +/- 2% @ 25°C
 

NIEUWS

Welke klimaatkast past bij uw proeven?

Zoekt u een degelijke klimaatkast van Nederlands fabricaat? Maar weet u niet zeker welke klimaatkast het beste past bij uw werkzaamheden? Newa helpt u in slechts enkele stappen bij het maken van de juiste keuze.

Meer info? Klik op de afbeelding!


Proceq Equotip 550 UCI & Portable Rockwell voor Nebest

Nebest Adviesgroep heeft haar assortiment uitgebreid met de Proceq Equotip 550 UCI & Portable Rockwell hardheidsmeter. Het onafhankelijk ingenieurs-/adviesbureau, gespecialiseerd in inspectie, technisch advies en projectmanagement in de infrastructuur, heeft hiermee een ideaal instrument in huis om eenvoudig en nauwkeurig hardheidsmetingen uit te voeren, ook op locatie.

Meer info? Klik op de afbeelding!


Maak kennis met de Proceq GS8000 grondradar bij u op locatie!

Newa heeft een Proceq GS8000 grondradar opgenomen in haar uitgebreide assortiment van demonstratieapparatuur. Zo kunnen wij u de kwaliteiten van deze unieke grondradar op elk gewenst moment tonen!

De Proceq GS8000 grondradar beschikt over een uitstekende resolutie en een uiterst nauwkeurige positiebepaling via de inbegrepen GNSS-ontvanger. En dankzij de unieke ‘Stepped-Frequency Continuous-Wave (SFCW) radartechnologie, kent deze grondradar een bandbreedte van 40 – 3440 MHz waardoor u zowel diep als ondiep in één meting kunt meten en waar u mee on- én offroad kunt rijden.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van de Proceq GS8000 en wilt u met eigen ervaren hoe deze grondradar het verschil maakt? Wij komen graag naar u toe om het te laten zien. Neem vrijblijvend contact met ons op voor het maken van een afspraak.


Stroefheidsmeter GTE GMG 200 voor Asito

Met de aanschaf van de stroefheidsmeter GTE GMG 200 heeft Asito, gespecialiseerd in specialistisch vloeronderhoud, een nieuw en zeer nauwkeurig instrument in handen om de stroefheid en/of slipvastheid van vloeren voor en na een specialistisch vloeronderhoud te bepalen.

Wilt u meer weten over de stroefheidsmeter GTE GMG 200 en het bepalen van de stroefheid/slipvastheid van vloeren? Klik dan op de afbeelding!


Snel, efficiŽnt en nauwkeurig UT-onderzoek?

Het inspecteren van assets op eventuele scheuren en corrosie met ultrasoon onderzoek (UT) blijft, zelfs in tijden van een pandemie, onverminderd doorgaan. Het uitvoeren van een UT-onderzoek kan gelukkig steeds sneller, efficiënter en nauwkeuriger. Zeker met de Proceq UT8000!

Met deze gebruiksvriendelijke flaw detector voert u onderzoeken uit onder de meest zware omstandigheden. Dankzij een ijzersterke behuizing is de Proceq UT8000 schok en valbestendig en met een indrukwekkende ip67 classificatie is uw instrument bestand tegen stof en water.

Profiteer optimaal van het handzame design en de intelligente software en til uw onderzoek direct naar een hoger niveau! Meer weten over de Proceq UT8000? Neem vrijblijvend contact op of klik op deze link!


 
 
  © 2021 - Newa    U gebruikt Onbekende browser @ Onbekend OS