NEWA
Smederijstraat 25
5111 PT Baarle-Nassau
Tel: +31 (0) 13 50 72 000
E-mail: info@newa.nl 
    PRODUCTEN

    Algemene laboratoriumbenodigdheden
    Beton
    Cement
    ConSensor 3.0
    Grondradar
    Mobiel betonlaboratorium
  Non-destructief onderzoek - Beton
      Betonproefhamers
      Betonradars
      BRE Screed tester
      Dekkingsmeters
      Hechtsterktemeters
    Permeabiliteitstesters
         Permeabiliteitstester Permea-TORR AC
         Permeabiliteitstester Proceq Torrent
      Potentiaalmeter
      Stroefheidsmeters
      Uittreksterktemeter
      Ultrasoon onderzoek - conventioneel
      Ultrasoon onderzoek - phased array
      Voeghardheidsmeter
      Weerstandmeter
    Non-destructief onderzoek - Metaal
    Non-destructief onderzoek - Papier, film en folie
    Proceq premier service center
    Toeslagstoffen
    Verhuur non-destructief onderzoek - Beton
    Verwarmen, klimatiseren en drogen
    Vochtmeters
    Wegen
    Beurzen en evenementen
    Gebruikte apparaten/machines
    Nieuwsbrief Newa News
    Privacyverklaring
    Recente leveringen
    Leveringsvoorwaarden

Zoeken: 
 

 

Permeabiliteitstester Permea-TORR AC

Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Permeabiliteitstester Permea-TORR AC

Voor het onderzoeken van de duurzaamheid van een betonconstructie is het bepalen van de permeabiliteit van het betonoppervlak van groot belang. Met de Permea-TORR AC heeft u een uitstekende permeabiliteitstester in handen welke beschikt over een luchtdruksensor in beide luchtkamers voor nog nauwkeurigere meetresultaten.

Snel, betrouwbaar en non-destructief
De samenstelling van beton en de omstandigheden waaronder het verhard zijn belangrijke factoren die de kwaliteit van beton beïnvloeden. Het is daarom niet vreemd dat het onderzoeken van de duurzaamheid van een betonconstructie een belangrijk onderdeel is. De Zwitserse norm SIA 262: 2013 - “Betonconstructie” stelt: “De ondoordringbaarheid van een betonconstructie moet worden gecontroleerd door middel van permeabiliteitstests (bijv. metingen van luchtdoorlatendheid) uit te voeren op deze constructie. De Permea-TORR AC is een kwalitatief instrument dat precies is ontworpen om dat doel te bereiken: het bepalen van de permeabiliteit op een snelle, herhaalbare, betrouwbare en non-destructieve wijze.
Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave
Meerdere materialen
De Permea-TORR AC wordt doorgaans ingezet voor betonconstructies, maar het instrument is ook toepasbaar op andere poreuze materialen zoals steen, kleiproducten, keramiek, hout, etc. De nieuwste versie van de Permea-TORR AC behoeft minder conditionering en kalibratie waardoor u kostbare tijd bespaart. Daarnaast is de Permea-TORR AC zeer compact en licht van gewicht zodat u uw metingen moeiteloos op locatie kunt uitvoeren.

Werkwijze Permea-TORR AC
Door een vacuüm te creëren in de active cell, die door middel van een paar zachte ringen op het betonoppervlak wordt verzegeld, ontstaan twee afzonderlijke luchtkamers. Wanneer voldoende vacuüm is bereikt, wordt automatisch een luchtklep gesloten en wordt de buitenste ring van de active cell losgekoppeld van de binnenste meetkamer. Op deze wijze is de binnenste meetkamer volledig geïsoleerd van de vacuümpomp. De lucht onder atmosferische druk, aanwezig in de poriën van het onderliggende beton, stroomt door de betonconstructie naar de binnenkamer en verhoogt de druk Pi. De snelheid waarmee de druk Pi toeneemt, houdt rechtstreeks verband met het luchtdoorlatingscoëfficiënt van de betonconstructie. Een drukregelaar houdt de druk van de externe kamer permanent in evenwicht met die van de binnenkamer (Pe = Pi). Zo wordt een gecontroleerde eenrichtingsstroom in de binnenkamer verzekerd en kan het permeabiliteitscoëfficiënt voor lucht kT (m²) worden berekend door middel van geschikte modellering.
Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave
Voordelen Permea-TORR AC

  • Active Cell → Nog nauwkeuriger door een luchtdruksensor in beide luchtkamers
  • Compact en licht van gewicht
  • Te gebruiken met adapter of batterij
  • Voorzien van touchscreen
  • Resultaten nog overzichtelijker dankzij helder kleurenscherm
  • Test input via type, spraak, foto’s en/of video’s.
  • Sla meer dan 1000 metingen op met het interne geheugen
  • Data eenvoudig te transfereren via USBKlik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave
Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave
Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave 

NIEUWS

De voordelen van ConSensor in de praktijk!

Met een aantal toonaangevende projecten in Nederland en het buitenland heeft ConSensor haar waarde opnieuw bewezen. Voor de bouw van de Rotterdamse Zalmhaventoren en de renovatie van de Maastunnel en Leopold II Tunnel in Brussel hebben Newa & ConSensor het innovatieve webplatform voor het volgen van de betonsterkteontwikkeling mogen leveren.

Toonaangevende projecten waar de voordelen van ConSensor direct tot uiting kwamen. In het geval van de Zalmhaventoren bleek na een dag monitoren dat het beton sneller de benodigde druksterkte bereikte dan verwacht. Een enorme meevaller!

Ook voor de Maastunnel in Rotterdam en de Leopold II Tunnel in de Belgische hoofdstad leverde ConSensor direct nauwkeurige metingen en tijdwinst op. Want met dit geavanceerde systeem kunt u zeer eenvoudig realtime de sterkteontwikkeling én druksterkte van uw beton volgen om uw werkzaamheden eventueel aan te passen op de uitkomsten.

Meer weten over ConSensor? Klik dan op de afbeelding!


De betonradar met de grootste ultra-wide bandbreedte ooit geproduceerd?

Met de Proceq GP8000 en GP8800 beschikt u over een instrument met een niet eerder vertoonde meetdiepte en uitmuntend signaal en scherpte.

De kracht van de Proceq GP8000 en GP8800 betonradar zit hem in het gebruik van Stepped-Frequency Continuous-Wave (SFCW) radartechnologie. Deze technologie brengt een ijzersterke bandbreedte met zich mee waardoor u niet langer hoeft te kiezen tussen verschillende GPR- antennes zoals bij traditionele radarsystemen.

Benieuwd naar de voordelen van Stepped-Frequency Continuous-Wave (SFCW) radartechnologie? Meer informatie via deze link.


ConSensor in beton & staalbouw

In het nieuws! Vakblad Beton & Staalbouw schenkt in haar editie van september/oktober aandacht aan het innovatieve webplatform van ConSensor, ideaal om real time de sterkteontwikkeling én druksterkte van uw beton te meten.

Dankzij het geavanceerde systeem van ConSensor meet u eenvoudige de sterkteontwikkeling én druksterkte van uw beton op basis van de gemeten temperatuur en elektrische geleidbaarheid. In een paar klikken inzichtelijk op uw pc, tablet of smartphone.

Het artikel in vakblad Beton & Staalbouw kunt u lezen door te klikken op deze link.

Wilt u meer weten over ConSensor? Neem vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs en wij vertellen u graag meer over het meten van de betonsterkteontwikkeling.


Proceq Profometer Corrosion gebruikt bij potentiaalmetingen Nederrijnbrug

Voorafgaand aan het onderhoud aan de betonnen kokerliggers en de pijlers van de Nederrijnbrug in de A50 zijn op grote schaal potentiaalmetingen uitgevoerd. Voor deze metingen heeft Newa een Proceq Profometer Corrosion geleverd om exacte schadeomvang van de corrosie van de wapening te bepalen.

Meer informatie? Klik dan op de afbeelding!


Nu beschikbaar: Gebruikte dekkingsmeter Proceq Profoscope+

 

Meer informatie? Klik op de foto!


 
 
  © 2020 - Newa    U gebruikt Onbekende browser @ Onbekend OS