NEWA
Smederijstraat 25
5111 PT Baarle-Nassau
Tel: +31 (0) 13 50 72 000
E-mail: info@newa.nl 
    PRODUCTEN

    Beton
    Cement
    Toeslagstoffen
    Verwarmen, klimatiseren en drogen
    Wegen
    Algemene laboratoriumbenodigdheden
    Grond en gesteenten
    Mobiel betonlaboratorium
  Non-destructief onderzoek - Beton
      Proceq GP8000 betonradar
      Proceq GP8800 betonradar
      Dekkingsmeter Proceq Profometer 600
      Dekkingsmeter Proceq Profometer 630 AI
      Dekkingsmeter Proceq Profometer 650 AI
      Dekkingsmeter Proceq Profoscope
      Proceq Profometer corrosion
      Betonproefhamer Proceq Original Schmidt Live
      Betonproefhamer Proceq Silver Schmidt
      Betonproefhamer Proceq Silver Schmidt Live
      BetonproefhamerProceq OriginalSchmidt
    Uittreksterktemeter
    Permeabiliteitstester Proceq Torrent
    Terugslaghamer Proceq RockSchmidt
    Ultrasoon test apparatuur Proceq Pundit Lab
    Ultrasoon test apparatuur Proceq Pundit 200
    Ultrasoon test apparatuur Proceq Pundit 200 pulse echo
    Ultrasoon test apparatuur Proceq Pundit 250 Array
    Ultrasoon test apparatuur Proceq Pundit PD8000
    Stroefheidsmeter volgens NEN 7909
      Pendulum skid resistance tester
      Betonvochtmeter Tramex CMEX II
      Dauwpuntmeter Dewcheck 4
      Weerstandmeter Proceq Resipod
      Hechtsterktemeter Proceq DY-2
      Hechtsterktemeter handbediend
      Voeghardheidsmeter
    Verhuur non-destructief onderzoek - Beton
    Non-destructief onderzoek - Metaal
    Non-destructief onderzoek - Papier, film en folie
    Proceq premier service center
    Gebruikte apparaten/machines
    ConSensor 3.0
    Nieuwsbrief Newa News
    Beurzen en evenementen
    Recente leveringen
    Privacyverklaring

Zoeken: 
 

 

Stroefheidsmeter volgens NEN 7909

Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Stroefheidsmeter volgens NEN 7909

Bent u op zoek naar een nauwkeurig en betrouwbaar instrument om de stroefheid en/of slipvastheid van vloeren en vloerbedekkingen te bepalen? Deze stroefheidsmeter volgens NEN 7909 voldoet aan alle eisen en is bovendien bijzonder gebruiksvriendelijk.

Gebruiksvriendelijk en handzaam
De stroefheidsmeter beschikt over een actieve meetunit die over het gewenste oppervlak glijdt. Indien gewenst kan het instrument worden voorzien van diverse verwisselbare voeten om de stroefheidsmeter te optimaliseren voor verschillende ondergronden, zowel onder natte als droge omstandigheden. Dankzij de eenvoudige toets bediening is deze stroefheidsmeter volgens NEN 7909 gemakkelijk met één hand te bedienen en doordat het instrument voorzien is van een helder display en led-indicatoren krijgt u altijd een duidelijke en nauwkeurige indicatie van de stroefheid van uw oppervlak.
Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave
Meetprincipe
Om de stroefheid en/of slipvastheid van vloeren en vloerbedekkingen te bepalen, wordt het wrijvingscoëfficiënt (FN) in μ gemeten. Doorgaans is dit coëfficiënt bij vloeren en vloerbedekkingen in μ kleiner dan de statische wrijvingscoëfficiënt μ0. Om de wrijvingscoëfficiënt in μ te bepalen wordt de kracht (F) welke benodigd is om een massa (m) over meetvlak te slepen gemeten.

FN = m x g, (g = 9,806 m/s²)

De norm NEN 7909 verwijst naar CEN/TC 134 (Draft 134 WI 033) ‘Equipment for the measurement of sliding friction coefficient on floor surfaces’. Om de wrijvingscoëfficiënt in μ te meten dient apparatuur hierdoor te voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • De glijvoeten moeten van een specifieke vorm en een specifiek materiaal zijn.
  • De druk op de glijvoeten moet tussen de 8 en 10 N/cm² zijn.
  • Het totale oppervlak van de glijvoeten dient groter dan 5 cm² te zijn waarbij een glijvoet groter is dan 2,5 cm².
  • De gemiddelde wrijvingscoëfficiënt in μ dient bepaald te worden over een minimale lengte van 50 cm.Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Software en rapportage
Uw metingen leest u eenvoudig uit dankzij de RS232-interface en de software van deze stroefheidsmeter. Elke meting kan op deze wijze nauwkeurig geanalyseerd worden zodat u altijd een goed inzicht krijgt. Daarnaast is het met deze software eveneens mogelijk om aan te tonen dat u over een lengte van 50 cm heeft gemeten, zoals omschreven is in de norm.

Uw metingen kunnen vervolgens in een handomdraai worden geprint als meetrapport dat op overzichtelijke wijze alle gegevens toont. De software van de stroefheidsmeter is als optie te bestellen.
Eigenschappen van stroefheidsmeter volgens NEN 7909

  • De stroefheidsmeter is voorzien van een ingebouwde oplaadbare batterij.
  • Robuust ontwerp.
  • Alle meetwaarden zijn direct afleesbaar op het display van de stroefheidsmeter
  • De stroefheidsmeter is voorzien van een intern geheugen geschikt voor het opslaan van 90 metingen/ 18 meetseries.
  • De stroefheidsmeter heeft een zeer eenvoudige meetprocedure.

Technische specificaties stroefheidsmeter volgens NEN 7909:

Stroomvoorziening: ingebouwde batterij
Laadspanning batterij: 230 VAC +10%/ - 15%, max. 20 VA
Stroomverbruik:  
Interface: RS 232
Geheugenruimte:

90 enkele metingen of 18 meetseries van 5
enkele metingen.

Apparaat te gebruiken bij:

tussen -10°C en + 40°C - 20 %- 90 %
relatieve vochtigheid (niet condenserend)

Oppervlak glijvoeten: 10 cm²
Afmetingen: 160 x 200 x 150 mm (l x b x h)
Gewicht: 9000 – 9500 g
Meetsnelheid: 0,2 m/s +/- 0,01m/s
Druk op glijvoeten: 8 N/cm2
Meetbereik/ resolutie: 0,01 – 1 μ / 0,01 μ
Nauwkeurigheid:

veroorzaakt door verticale of horizontale
oneffenheden in het meetvlak.

Toegestane verticale oneffenheid in het meetvlak: +/- 1 cm op 1 meter

Toegestane horizontale oneffenheid in het
meetvlak:

+/- 1 cm op 1 meterKlik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave 

NIEUWS

ConSensor in gebruik bij bouw Zalmhaventoren

De 215 meter hoge Zalmhaventoren in Rotterdam wordt het hoogste gebouw van Nederland. Het gebouw wordt opgetrokken met betonnen wand- en gevelelementen van Byldis. Het werk wordt uitgevoerd met een unieke hijs-loods met twee bovenloopkranen die de elementen naar hun plek transporteren. De betonnen vloeren worden ter plekke gestort in een 5-daagse cyclus in twee delen: op dag 3 en dag 5. Dat vergt een strakke planning en uitvoering.

Uitvoeringsmanager Arno Swinkels van Byldis gebruikt ConSensor om de verharding van de vloeren te monitoren zodat de stempels tijdig kunnen worden ‘geschrokken’. Dankzij Newa werken Byldis en ConSensor voor het eerst samen. Na een korte uitleg is het systeem geactiveerd.

Met één ConSensor DataBox en twee sensoren van 10 meter is het mogelijk om twee metingen gelijktijdig monitoren. De ene sensor meet het tweede vloerveld van de lagere verdieping en de andere sensor meet het eerste vloerveld van de nieuwe, hogere verdieping. De ConSensor DataBox hangt in de hijsloods en gaat zo mee van verdieping naar verdieping. Al na de eerste dag bleek het beton sneller te verharden dan verwacht: dat is pure tijdwinst. Op 50 verdiepingen in 50 weken tijd, zal ConSensor veel voordeel opleveren.

Wilt u meer informatie over betonsterkte sensor ConSensor 3.0? Klik dan op deze link of neem contact op met een van onze medewerkers.


Automatische hechtsterktemeter Proceq DY-2

Op zoek naar een veelzijdige hechtsterktemeter om uw metingen van start tot breuk volledig automatisch uit te voeren? Dit is de Proceq DY-2, een geavanceerd instrument voor hechtsterktemetingen met trekplaten vanaf Ø 20 mm tot en met 100 x 100 mm.

De Proceq DY-2 garandeert een constante belastingsnelheid waardoor u profiteert van betrouwbare meetresultaten. Daarnaast zorgt de Proceq DY-2 voor de opslag van waardevolle informatie als datum en tijd van uitvoering, de afmeting van de trekplaat, de maximaal gemeten hechtsterkte, de looptijd van de test en nog veel meer relevante input voor uw gedetailleerde rapportages.

De Proceq DY-2 is verkrijgbaar in drie varianten, elk met hun eigen meetbereik. Meer weten over deze serie met automatische hechtsterktemeters? Neem vrijblijvend contact op met Newa of klik op de afbeelding voor meer informatie.


Stroefheid meten volgens NEN 7909

De stroefheid bepalen van vloeren en vloerbedekkingen kan een lastig karwei zijn. Maar niet met deze stroefheidsmeter volgens NEN 7909. Een bijzonder gebruiksvriendelijke stroefheidsmeter voor een optimaal resultaat.

Droge of natte vloeren, voor deze stroefheidsmeter is het kinderspel. Dankzij de eenvoudig vervangbare meetvoeten maakt u het instrument geschikt voor elke ondergrond. Het resultaat van een meting is direct af te lezen op het display van de stroefheidsmeter. Het analyseren van de data van uw metingen doet u eenvoudig via de handige software van deze stroefheidsmeter.

Interesse in onze stroefheidsmeter volgens NEN7909? Neem vrijblijvend contact op of kijk op de productpagina van de stroefheidsmeter via deze link.


Proceq premier service center

Onderhoud aan uw Proceq apparatuur? Controle van de meetnauwkeurigheid? Of reparaties aan uw aangeschafte Proceq-apparaten? Newa is uw Proceq premier service center voor de gehele Benelux!

Als Proceq premier service center garandeert Newa dat uitvoering van onderhoud, controle en certificering volledig volgens de door Proceq gestelde richtlijnen plaatsvindt. Voor onze onderhouds- en controlewerkzaamheden gebruiken wij enkel gecertificeerde meet- en controlemiddelen om een optimaal resultaat te leveren.

Naast Proceq premier service center is Newa eveneens exclusief Nederlands importeur van Proceq.


Memmert droogstoven

Een kwalitatieve droogstoof is essentieel wanneer u materiaaltesten uitvoert of tijdens uw werkzaamheden vertrouwt op een nauwkeurige temperatuurcontrole. In het assortiment van Newa vindt u de Memmert droogstoof, een zeer gebruiksvriendelijke en geavanceerde stoof met bijzonder veel handige toepassingen.

Zo is deze Memmert droogstoof uitgerust met o.a. een intuïtieve bediening, elektronisch instelbare en programmeerbare luchtverversing, een uniek warmteconcept voor een precieze en homogene temperatuur en een geïntegreerde datalogger.

Interesse in deze corrosiebestendige en makkelijk schoon te maken droogstoof van Memmert? Klik op de afbeelding voor een overzicht van de leverbare modellen.


 
 
  © 2020 - Newa    U gebruikt Onbekende browser @ Onbekend OS