NEWA
Smederijstraat 25
5111 PT Baarle-Nassau
Tel: +31 (0) 13 50 72 000
E-mail: info@newa.nl 
    PRODUCTEN

  Beton
      Catalogus benodigdheden betonlaboratorium
      Bereiden van beton
    Beproevingsmachines druk
         Form + test Beta 5-3000 AD
         Form + test Beta 5-3000 D11
         Form + test Alpha 3-3000 H
         Form + test Alpha 3-3000-AD
         Form + test Alpha 3 SD
         Form + test Alpha 3 S
         Form + test Alpha 4
         Form + test Alpha 10
         Form + test Mega 11
         E-modulus bepaling
      Beproevingsmachines druk en buig/trek
      Beproevingsmachines buig/trek
      Beproevingsmachines splijtsterkte
      Overige beproevingsmachines
      Testen van verse beton (specie en mortel)
      Testen van uitgeharde beton
      Mallen
      Newa water-cementfactor oven
      Viscositeit en rheologie
      Krimp meten
    Cement
    Toeslagstoffen
    Verwarmen, klimatiseren en drogen
    Wegen
    Algemene laboratoriumbenodigdheden
    Grond en gesteenten
    Mobiel betonlaboratorium
    Non-destructief onderzoek - Beton
    Verhuur non-destructief onderzoek - Beton
    Non-destructief onderzoek - Metaal
    Non-destructief onderzoek - Papier, film en folie
    Proceq premier service center
    Vochtmeters
    Gebruikte apparaten/machines
    ConSensor 3.0
    Nieuwsbrief Newa News
    Beurzen en evenementen
    Recente leveringen
    Privacyverklaring

Zoeken: 
 

 

Form + test Beta 5-3000 AD

Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Form + Test Beta 5-3000 AD - automatisch betondruksterkte meten

Met de Form + Test beproevingsmachine type Beta 5-3000 AD bepaalt u nauwkeurig de druksterkte van kubussen en cilinders van beton. Naast een meetbereik van 120 tot 3000 kN is de Form + test Beta 5 ook als 2000 kN uitvoering verkrijgbaar: de Form + Test Form + test Beta 5-2000 AD.

Veilig en energiebesparend
De Form + test Beta 5-3000 AD is uniek in haar soort doordat de regeling van de belastingsnelheid in te stellen is met behulp van het toerental van de hydraulische pomp. Doordat de hydraulische olie niet constant onder grote druk staat, wordt de olie minder warm, is het systeem veel stiller, wordt het volledige hydraulische systeem ontlast en ontstaan er geen problemen met de hydraulische ventielen. Een voordelig gevolg is dat de Form + test Beta 5-3000 AD een minimum aan elektrische energie verbruikt en verspilling tegen gaat. Een ideale manier om duurzaam uw proeven uit te voeren.

Download hier de brochure van Form + Test Beta 5-3000 AD! (PDF)
Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Complete beproevingscyclus
De Form + test Beta 5-3000 AD doorloopt voor u volledig automatisch een volledige beproevingscyclus. Na het starten voert deze beproevingsmachine de volgende stappen uit:

  1. Het inklemmen van het proefstuk tussen de drukplaten
  2. Het belasten van het proefstuk met de ingestelde belastingsnelheid
  3. Het herkennen van een breuk in het proefstuk en het stoppen van de belasting
  4. Het laten dalen van de zuiger om een volgend proefstuk te kunnen plaatsen

U bedient de Form + test Beta 5-3000 AD eenvoudig met gebruiksvriendelijke DIGIMAXX® C-24 digitale controller. De DIGIMAXX® C-24 is voorzien van een helder lcd-scherm waar u direct de druksterkte in N/mm² of Mpa kunt aflezen.

Om volledig te voldoen aan de Europese veiligheidsrichtlijnen (CE) is de Form + test Beta 5-3000 AD voorzien van een Macrolon afscherming ter beveiliging tegen opspringende of wegschietende breukstukken.
Technische informatie Form + Test Beta 5-3000 AD

Nauwkeurigheid EN ISO 7500-1, EN 12390-4, ASTM C 39, BS 1610, Klasse 1
Uitvoeringen meetbereik 2000 kN & 3000 kN
Belastingsnelheid Instelbaar van 0,1 – 50 kN/s of N/mm²/s
Werkhoogte 820 mm
Dikte drukplaten 40 mm
Diameter drukplaten Ø 300 mm
Hardheid drukplaten 53 - 55 HRC
Afmetingen 1.100 x 550 x 1.465 mm
Gewicht 890 kg
Spanning 230 Volt, 50 Hz, 1,5 kW

  

NIEUWS

Kubusmallen actie!

De meest gebruikte kunststof kubusmal is de bekende EuroForm 15/Ready Form. Bij Newa profiteert u van 1 september t/m 31 oktober 2020 van een speciale actieprijs voor deze EuroForm 15/Ready! Een unieke kans om de beroemdste kunststof kubusmal op voordelige wijze in te kunnen kopen!

Wilt u meer weten over deze tijdelijke actie? Of wilt u meer informatie over de leverbare kunststof kubusmallen? Neem vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs. Zij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.


Opvolger betonproefhamer Proceq Original Schmidt NR/LR

Compacter, sneller én gebruiksvriendelijker. Betonproefhamer Proceq Original Schmidt Live print is de langverwachte opvolger van de Proceq Original Schmidt NR & LR. En met de Proceq Original Schmidt Live print bepaalt u nog eenvoudiger de terugslagwaarde van beton.

De verschillen tussen de Proceq Original Schmidt Live print en de Proceq Original Schmidt NR zijn overduidelijk: de Original Schmidt Live print is kleiner van formaat en beschikt over een handig en duidelijk display. Daarnaast heeft de Original Schmidt Live print een intern geheugen voor wel 20.000 metingen. Bovendien koppelt u de Original Schmidt Live print eenvoudig via Bluetooth aan een mobiele printer om uw metingen direct uit te draaien.

Wilt u meer weten over de Original Schmidt Live print? Bekijk de video of klik op deze link!


Lichtgewicht stalen kubusmal

Newa heeft diverse stalen kubusmallen in het assortiment, ideaal voor het vervaardigen van zeer vlakke en zeer haakse betonnen proefstukken. Op deze manier haalt u het maximale rendement uit een betonnen proefstuk qua gemeten druksterkte.

Het grote nadeel van het gebruik van stalen kubusmallen is het zware gewicht. Als oplossing voor dit probleem kan Newa een lichtgewicht stalen kubusmal leveren. Deze mal weegt slechts 9,5 kg. Ter verduidelijking: een gietijzeren stalen kubusmal heeft al snel een gewicht van 17,5 kg. Wanneer u de mal vult met 8,5 kg betonmortel resulteert dit in een totaalgewicht van 26 kg. De lichtgewicht stalen kubusmal maakt uw werkzaamheden dan ook een stuk minder zwaar.

De lichtgewicht stalen kubusmal is gemakkelijk te reinigen, bestaat uit twee delen en is eenvoudig te monteren en demonteren. Wilt u meer weten over deze of een van onze andere stalen kubusmallen? Klik dan op de afbeelding of neem vrijblijvend contact met ons op en wij vertellen u graag meer over dit product.


GPR-SLICE radarsoftware

Bent u op zoek naar PC-software voor uw Proceq GP8000/GP8800 betonradar als aanvulling op de Proceq GPR Live app? Met de GPR-SLICE software creëert u in een handomdraai 3D-modellen, inclusief 2D en 3D weergaven in bovenaanzicht of beelden in dwarsdoorsnede, uit uw ruwe betonradar-data.

Proceq biedt met de GPR-SLICE software een ideale aanvulling op de Proceq GPR Live app. Met de GPR-SLICE software profiteert u immers van vele aanvullende mogelijkheden qua dataverwerking.

Wilt u meer weten over de GPR-SLICE software? Klik dan op de afbeelding!


Betonvochtmeter Tramex CMEX5

Bent u op zoek naar een combinatie van een oppervlaktevochtmeter voor beton en een dauwpuntmeter? Maak kennis met de Tramex CMEX5. Met de Tramex CMEX5 detecteert en evalueert u zeer eenvoudig de vochtcondities in uw ondergrond en verkent u omgevingscondities als temperatuur, relatieve vochtigheid en dauwpunt.

Profiteer van het grote, heldere en digitale display voor extra gebruiksgemak. De Tramex CMEX5 is eenvoudig uit te breiden met de optionele Tramex Hygro-i2 ® sonde. Zo schakelt u automatisch over naar de hygrometermodus voor aanvullende mogelijkheden.

Vochtmeter Tramex CMEX5 is leverbaar met een telescoopstok. Hierdoor behoort bukken om een restvochtpercentage van een vloer te meten tot het verleden. De Tramex CMEX5 is via een Bluetooth verbinding eenvoudig te verbinden met de Tramex Meters IOS & Android App. Via de Tramex Meters IOS & Android App kunt u zo het gemeten percentage restvocht eenvoudig aflezen.

Benieuwd naar de veelzijdige Tramex CMEX5? Klik dan op de afbeelding!


 
 
  © 2020 - Newa    U gebruikt Onbekende browser @ Onbekend OS