NEWA
Smederijstraat 25
5111 PT Baarle-Nassau
Postbus 10
5110 AA Baarle-Nassau
Tel: +31 (0) 13 50 72 000
Fax +31 (0) 13 50 78 183
E-mail: info@newa.nl

 
    PRODUCTEN

    Beton
    Cement
    Toeslagstoffen
    Verwarmen, klimatiseren en drogen
    Wegen
    Algemene laboratoriumbenodigdheden
    Grond en gesteenten
    Mobiele laboratoria
    Asfalt en Wegenbouw
    Non-destructief onderzoek - Beton
    Verhuur non-destructief onderzoek - Beton
    Non-destructief onderzoek - Metaal
    Non-destructief onderzoek - Papier, film en folie
    Proceq certified service center
    Mengers
    Mengeronderhoud
    Gebruikte onderdelen voor Eirich mengers
    Gebruikte apparaten/machines
  ConSensor
      Digitale rapportages als pdf
      Workshop sterktemeting jong beton
      Verhuur ConSensor
      Application note aanleg extra Waalbrug
      Update ConSensor website
      Application note EBC
      Application note Ballast Nedam
      Publicatie Gietbouwnieuws
    Nieuwsbrief Newa News
    Beurzen en evenementen
    Recente leveringen

Zoeken: 
 

 

ConSensor

Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Wat is en wat kan ConSensor?
 
Het systeem is eenvoudig: De sensor meet de temperatuur en geleidbaarheid waarna de gegevens worden opgeslagen in de DataBox. In de DataBox zit een GSM welke op vooraf ingestelde tijdstippen de meetgegevens via GPRS naar een centrale server stuurt. Op deze server draait software welke met de meetgegevens, en met de door de gebruiker ingevoerde projectgegevens, de sterkte op dat moment berekent en uiteraard alles netjes opslaat. Met één druk op de knop komt er een projectrapportage uit, welke kan worden afgedrukt, opgeslagen of verstuurd.

De meetgegevens kunnen ook worden opgehaald als Excel sheet of als XML bestand voor verdere verwerking. En als er geen internet is in de bouwkeet? Geen nood: via de server kan ook een SMS verstuurd worden naar de uitvoerder of andere betrokkenen, bijvoorbeeld als een vooraf bepaalde sterkte is bereikt. Ook kan er een SMS worden verstuurd op bepaalde tijden met de sterkte op dat moment. Het systeem berekent de sterkte op twee manieren: met de bekende gewogen rijpheid methode en aan de hand van de gemeten geleidbaarheid. Op deze manier heeft u optimale zekerheid over de actuele sterkte van uw product.

Voordelen van het werken met ConSensor:

  • ConSensor heeft een ingebouwde GSM welke garant staat voor een probleemloze verbinding.

  • Voor het storten kunt u ConSensor op het door u gewenste tijdstip aanzetten. ConSensor begint pas te meten zodra de sensor contact maakt met het beton.

  • IJklijnen zijn eenvoudig zelf op te stellen.

  • Real time zicht op sterkteontwikkeling.

  • Uw gegevens zijn vanaf iedere gewenste locatie voor u beschikbaar.

  • 1 Type sensor welke in alle omstandigheden gebruikt kan worden.

  • Bespaar tijd, geld en energie doordat u uw proces exacter kunt sturen.

  • Met ConSensor kunt u uw afnemers aantonen dat u uw proces onder controle.

ConSensor is de ideale vervanger voor de rijpheidscomputer, met alle voordelen van de moderne techniek.

ConSensor 2.0 from ConSensor on Vimeo.

Brochure ConSensor (PDF)
Brochure koelen met ConSensor

Brochure koelen met ConSensor (PDF)
Brochure ConSensor meetadvies

Brochure ConSensor meetadvies (PDF)
Brochure ConSensor kachelsturing

Brochure ConSensor kachelsturing (PDF) 

NIEUWS

Nebest kiest voor een Proceq GPR Live betonradar

 

Voor meer informatie klikt u op de afbeelding.


Proceq GPR Live betonradar vs. Proceq Pundit Live Array

Bij non-destructief betononderzoek wordt gebruik gemaakt van diverse meetmethodes en meettechnieken welke ieder een specifieke eigenschap hebben waardoor het mogelijk is om bepaalde objecten of indicaties op te sporen en in beeld te brengen zonder schade aan een constructie te veroorzaken.

Regelmatig krijgen wij vragen over welke non-destructieve meettechniek kan worden toegepast voor het onderzoeken van een bepaalde probleemstelling en welke mogelijkheden en/of beperkingen een non-destructieve meettechniek heeft.

In de video welke u kunt bekijken indien u klikt op de afbeelding bij dit nieuwsitem wordt het verschil getoond tussen het gebruik van de meettechniek radar met een Proceq GPR Live betonradar en de meettechniek ultrasoon pulse-echo met een Proceq Pundit Live Array bij het in beeld brengen van een delaminatie. Indien u op de afbeelding bij dit nieuwsitem klikt opent de video in een nieuw scherm.


Voeghardheid meten

De voeghardheid wordt gemeten met een Proceq pendelhammer type PM ook wel bekend als de voeghardheisdmeter zoals beschreven in CUR aanbeveling 61.

Aan het uiteinde van de pendel bevindt zich een op voegwerk afgestemde plunjer. Door de plunjer vanuit verticale positie tegen de voeg te laten “slaan” kaatst de plunjer terug na contact met de voeg en wordt de voeghardheid bepaald door de terugslagwaarde die is af te lezen op de schaalverdeling van de Proceq OS-120 PM voeghardheidsmeter.

Een hardere voeg heeft een hogere terugslagwaarde en daarmee een hogere voeghardheid. De met de Proceq OS-120 PM voeghardheidsmeter gemeten waarde geeft geen druksterkte van de voeg/voegmortel weer maar een voeghardheidswaarde welke in een bepaalde voeghardheidsclassificatie (VH-klasse) valt zoals beschreven in CUR aanbeveling 61.

Wilt u een voeghardheidsmeter aanschaffen of gebruiken tijdens een project? De voeghardheidsmeter is bij Newa zowel te koop als te huur. Voor meer informatie over de voeghardheidsmeter klikt u op de afbeelding.


Ingebrachte lucht in beton bestaat uit microscopisch kleine luchtbellen die gedurende het mengproces worden ingebracht door middel van het toevoegen van een luchtbelvormer.

Het luchtgehalte in betonmortel kan worden bepaald met de zogenoemde drukmethode zoals omschreven in NEN-EN 12350-7. Zoekt u een luchtgehaltebepaler van 1 liter of 8 liter? Newa levert luchtgehaltebepalers van Form + Test en Testing uit voorraad!

Naast de afgebeelde luchtgehaltebepalers levert Newa nog vele andere benodigdheden, van monsterschep tot beproevingsmachine, om beton en betonmortel te controleren.


Newa News februari 2018

Klik op het Newa logo voor onze nieuwsbrieven.


 
 
  © 2018 - Newa    U gebruikt @ Unknown OS